Gravid-, nyfødt- og børne fotografering

Leger du med tanken om at få taget gravid billeder og senere hen få taget billeder af din nyfødte baby eller børne portrætter? Så er det godt at du faldt over denne her artikel, for vi har taget en snak med fotograf Fie Vandborg, der har specialiseret sig indenfor nyfødt-, gravid- og børnefotografering.

Uddannet fotograf med passion for de små

Siden Fie fik sin datter tilbage i 2003, har hun fotografereret børn og babyer. Før det var det bryllupper, som hun beskæftigede sig mest med. I 2011 begyndte Fie at specialisere sig i fotografering af nyfødt i newborn stilen, som er de her søde billeder, hvor de små sover og ligger på alverdens søde måder.

Samtidigt uddannede hun sig til Multimedie designer og Reklame- & portrætfotograf. Så Fie er altså uddannet fotograf og kan derfor sikre et højt kvalitetsniveau.

Gravid billeder er smukke

Mange gravide føler sig klumpede og ofte ikke så attraktive, de er hæmmede af graviditeten og har svært ved at se, hvordan de kan komme til at shine. Men Fie har stor erfaring i at forevige den skønhed, som enhver graviditet er, du vil blive overrasker over, hvor gode billeder hun kan trylle frem af dig.


Så for at bevare minderne om graviditeten, er gravid billederne en super god idé. Når først baby er kommet til verden og maven er forsvundet, så er det svært at huske, hvordan du så ud med din store runde mave.

Uanset om du ønsker at få taget billederne udendørs på en fin location eller i studie, så er din familie også velkommen til at deltage i graviditetsfotograferingen.

gravid kvinde fotograferet i skov ved vand

gravid kvinde i blå kjole

Nyfødt fotografering på babys præmisser

Når I kommer til en nyfødt fotografering i hendes studie, bliver der skabt smukke og fine I billeder til dig. Det vigtigste formål er at gennemføre fotograferingen med en tryg og tilpas baby.

Du har selv indflydelse på, hvordan billederne skal ende op med at se, du er med i hele processen, og billedernes skabes ud fra dine ønsker. Og fotograferingen foregår naturligvis 110% på den lilles præmisser – altid.

Samspillet med den lille er vigtigt, Fie bruger god tid på at finde de forskellige poseringer, som din baby vil være med til at ligge i, der er altså ikke tale om tvang eller kunstige poseringer.

nyfødt baby i kurv i skov

nyfødt baby svøbt i klæde

Børne fotografering

Når børn skal fotograferes, er det vigtigt, at skal det bliver gjort i øjenhøjde med dem. Det lyder banalt, men det er udgangspunktet for at få de naturlige smil og den impulsive latter. Det er også helt ok, at barnet kommer med et mut og seriøst udtryk.


Nogen gange får Fie hjælp af hendes indre tryllekunstner eller en lille medhjælper, som bor inde i hendes kamera. Når I fotograferer udendørs så er I på eventyr og børnene skal have lov til at lege og hygge sig, det giver de bedste udtryk hos børnene. Det skal nemlig være sjovt.

I studiet er rammerne lidt anderledes, og børnene kommer til at side mere stille. Men Fie skaber stadig rammer, som børnene synes er sjove og som de kan føle sig trygge i.

Fie skaber kunst for jer, til jer og fanger nogle af jeres øjeblikke for evigt.

to drenge sidder på mark

Billederne i denne artikel tilhører Fie Vandborg. Tak til Fie for denne artikel og de fine billeder. Du kan læse mere om Fie og booke din fotografering på nyfødtfotograf.dk