Graviditetstest

En graviditetstest kan fortælle dig, om du har hCG (graviditetshormon) i kroppen. Hvis du har hCG i kroppen, så vil testen, hvis den altså ikke er defekt, vise 2 streger og dermed positivt markere, at du er gravid.

Så hvis du har på fornemmelsen, at du er gravid, fordi du fx har udebleven menstruation eller spændte bryster, så er det bedst at tage en test for at få sikkerhed.

Hvilken test skal du købe

Vi anbefaler stavtesten, som du tisser direkte på. Den er nemmere at anvende end en strimmeltest, som du skal dyppe i et bæger med urin for at få testresultatet.

Og stavtesten er væsentligt billigere end en digital graviditetstest, der ikke er mere præcis.

Læs også: Få de bedste råd til gravide

Her kan du købe graviditetsteste

Du kan fx købe graviditetsteste på Billige-teste.dk – Testsmart.dk og på Clearblueshop.dk. Det er meget billigere at købe testene på nettet end på apoteket eller i supermarkederne.

Annonce ♥

Sådan anvender du en graviditetstest

En graviditetstest viser, om der er hormonet hCG i din urin. Din krop producerer naturligt hCG under din graviditet. Du kan teste din urin for hCG få dage efter din udeblevne menstruation.

Vi anbefaler, at du tester din morgenurin, da denne indeholder den højeste koncentration af hCG. Hvis din graviditetstest viser 2 streger, er du gravid.

Kan du regne med testresultatet

At tage en graviditetstest derhjemme er lige så præcist som at gå til lægen og blive testet.

Annonce ♥

Tester du positiv derhjemme, behøver du ikke efterfølgende at gå til lægen for at få yderligere bekræftelse på din graviditet. Men ring til din læge og sig, at du er gravid.

Du vil senere blive kaldt til kontrol, og du vil sammen med lægen planlægge det videre forløb frem til din fødsel.

Tester du negativt kan du alligevel godt være gravid. Det er ikke så sandsynligt, men det sker nogen gange, at testen ikke reagerer selvom du rent faktisk er gravid. Har du ikke fået menstruation indenfor 5-10 dage så tag en ny test.

Annonce ♥

Hvis du stadig får negativt resultat efter flere teste, og du stadig ikke har fået menstruation, vil vi anbefale, at du kontakter din læge.

Læs også: Derfor er motion vigtig under graviditeten

Hvilke lægemidler kan påvirke testen

Pregnyl, Profasi og Pergonal kan give en falsk positiv graviditetstest. Det er præparater, man anvender i forbindelse med fertilitetsbehandling.

Annonce ♥

Hvis du har fået disse lægemidler, og tester positivt så kontakt lægen for at få en endelig bekræftelse på graviditeten. Hovedpinepiller, hormon kure og antibiotika kan ikke påvirke testresultatet.