Graviditet

En graviditet er for langt de flestes vedkommende en rigtig lykkelig begivenhed, noget som du har set frem imod længe. Det skulle gerne gå hen og blive 9 rigtig gode måneder for dig.

Men hvordan sikrer du dig nu, at graviditeten bliver så god som muligt? Det kan du få svar på ved at læse denne her artikel.

Sådan får du det bedste graviditetsforløb ever

En god graviditet afhænger af din fysiske form men også i stor grad af din psykiske form. Jo bedre form du er i, jo bedre kan du klare dig godt igennem hele forløbet.

Negative tanker og angst  forringer hele oplevelsen, så vi vil gerne slå et slag for den positive ånd. Du har ikke nogen grund til at være angst, langt de fleste graviditeter forløber uden problemer.

Så hvis du sørger for at holde kroppen og hovedet i fin form, så vil det hele gå meget nemmere.

Vær sund igennem hele graviditeten

Vi starter med denne her, da det er super vigtigt. Selvfølgelig hverken ryger eller drikker du under din graviditet, vel?

Annonce ♥

Men lad også være med at overspise. Det er en gammel skrøne, at du skal spise for 2, mens du er gravid. Du skal ikke gå på slankekur imens du er gravid, men du skal heller ikke ribbe bland-selv-slik-afdelingen.

Jo flere unødige kilo du tager på, des mere besværet bliver du undervejs, og jo sværere bliver det også at komme af med kiloene bagefter. Så spis med måde.

Læs også: Dette er den rigtige kost for gravide

Annonce ♥

Hold dig i form

Du må hellere end gerne dyrke motion på almindeligt motionsplan imens du er gravid. Det er faktisk rigtigt godt for dig, hvis du gør det, for det giver dig også et mentalt overskud at træne, det ved alle, der træner jævnligt.

Du bliver frisk af det. Du kan gå i træningscenteret og tage noget konditionstræning på en cykel, en cross trainer eller stepmaskinen.


Læs artikler om graviditet

Læs en masse artikler om det at være gravid, så du har styr på alt. Det er sjovt at læse om fosterets udvikling og gravid uge for uge, da det hele tiden giver dig et indblik i, hvad der sker inde i maven på dig.

Annonce ♥

Vi vil anbefale dig at læse artiklerne i vores afsnit alt om graviditeten, her får du virkelig et godt indblik i de forskellige emner.

Det er vigtigt at være godt orienteret, det giver dig en ro og tryghed. Alternativet er usikkerhed, og det er ikke en rar fornemmelse.

Snak med dine veninder

Hvis du har veninder eller andre i familien, der for nylig har fået barn så brug dem. Hvis de altså vel at mærke har haft en fantastisk oplevelse, så lyt til hvad de siger og glæd dig over, at det også er og bliver sådan for dig. Hvis deres graviditet har været dårlig, så undgå så vidt muligt at deltage i den snak, det er en rigtig killer at sidde og lytte til en masse klageri, du kan næsten mærke, hvordan du selv begynder at få det dårligt. Så brug dine omgivelser, hvis de har noget godt at sige – groft sagt.

Annonce ♥

Læs også: Min mave – fortælling fra det virkelige liv

Undgå at se dårlige nyheder om babyer

Det lyder måske overdrevet, men det er et rigtig godt råd. Hvis der annonceres et nyhedsindslag i tv, der omhandler noget med babyer, der er kommet galt af sted så slå over på et andet program.

Dine følelser sidder meget løst under de 9 måneder du er gravid, du vil hurtigt opdage, at du kan give dig til at græde over de skøreste ting.

Annonce ♥

Så at se nyheder om babyer, der bliver slået eller mishandlet eller kommer galt af sted på anden vis, det skal du skåne dig selv for, ellers ender du med at sidde og tude resten af aftenen.


Få styr på økonomien med det samme

Det at få et barn vil ændre jeres økonomi specielt i starten, hvor der er en masse udgifter til alt det nye babyudstyr.

Læs også: Det skal du købe inden baby kommer til verden

Annonce ♥

Og du måske skal på dagpenge i en periode i forbindelse med din barselsorlov. Hvis du har stort overskud på kontoen, så kan du roligt gå videre til næste afsnit nedenunder.

Men for mange mennesker, er dette et område, som er meget godt lige at forholde sig til, så der ikke kommer ubehagelige overraskelser.

Måske skal du allerede nu begynde at spare op, så du ikke står med et underskud de måneder, hvor du er på dagpenge.

Annonce ♥

Det giver ro i sindet, at der er styr på økonomien, du gider ikke ødelægge glæden ved din graviditet ved at have økonomiske kvaler.

Læs også: Sådan er barselsreglerne

Forstå og acceptér din mand

Hvis du har en mand eller kæreste, så er han jo også en del af det, som sker lige nu. Men det kan være svært for ham at finde ud af, hvilket ben han skal stå på.

Annonce ♥

På den ene side vil han jo gerne støtte dig, og han er lige så glad for graviditeten, som du er. Men på den anden side så er han bare ikke påvirket af din graviditet på samme måde, som du er.

Klart nok for det er jo ikke ham, hvis krop forandrer sig, og det er heller ikke hans hormoner, der raser derudaf med 300 km i timen.

Læs også: Fordelene ved online terminsgrupper

Så fordi han ikke lige kan huske terminsdatoen, når naboen spørger, betyder det ikke, at han ikke vil det her. Så gør dig selv den tjeneste at give manden lidt plads til, at du er den i forholdet, der reelt set er gravid.

I er ikke gravide, det er dig, der er gravid. Ellers vil du gå hele graviditeten igennem og være ked af det over, at du ikke synes din mand deltager på lige fod med dig.


Lad være med at blive en hysterisk gravid

Og denne her er super vigtig, hvis du gerne vil beholde dine veninder og øvrige omgangskreds. Du må ikke gå hen og blive en sådan person, som man har lyst til at kategorisere som “hysterisk gravid”.

Du kan lige så godt være klar over, at du vil blive mere følsom under din graviditet. Men for din egen skyld, så skal du lade være med at blive over-følsom.

Nogle gravide har en tendens til at overfortolke alt, der bliver gjort og sagt, fordi deres følelser og hormoner spiller dem et puds.

Og det kan virkelig gå hen og blive en prøvelse for dine omgivelser, hvis de hele tiden skal gå på listefødder med, hvad de må sige og gøre for ikke at komme til at såre dig.

Skriv med andre Babyklar medlemmer

På Babyklar har vi Danmarks hyggeligste babyforum. Her sidder en hel masse andre gravide kvinder. Du kan med stor fordel skrive sammen med dem, for de vil om nogen forstå, hvad det er, der rører sig inden i dig.

Her er altid nogen klar med et opmuntrende ord eller et godt råd, så det kan virkelig anbefales, at du bruger de andre medlemmer’s erfaring til at gavne din egen graviditet.

Klik her og meld dig ind i Danmark’s hyggeligste babyforum – det er gratis

Hvis du får gener eller komplikationer

Selvom vi ikke tror det, så kan det jo ske, at der opstår nogle gener eller komplikationer undervejs i forløbet. Så længe du ikke står overfor noget fatalt, så kan du godt stadig få en god graviditet.

Så prøv at tænke positivt selvom det ikke lige går efter planen.

Det værste der kan ske er, at der opstår noget livstruende for dig eller barnet, men det er yderst yderst sjældent, at det sker, så derfor har du al mulig grund til at forholde dig positiv.

Vi ønsker dig rigtig meget held og lykke