Barbamama

Mamas erfaringer med stofbleer :)

114 indlæg i dette emne

Slider nettet tyndt de her dage i min søgen efter info om stofbleer. Sidder pt på youtube og ser videoer fra mødre der har prøvet bleer i praksis. ALLE siger at man ikke skal købe for mange bleer til at starte med da man ikke ved hvilken der virker bedst til baby før baby er ankommet. Men tænker bare, man er jo nødt til at have nogen til at starte med så i starten må man jo så skulle vaske en masse... Ved ikke lige hvordan det praktisk vil fungere. Der bliver også sagt at selvom man bruger samme slags ble eller one size osv så skifter det hvor god bleen er i takt med at baby vokser. Nogle er gode i starten men ikke senere osv. Ser ud til at mange skifte deres bleer ud undervejs og så går ideen jo lidt af det. Hmmm...

Der er to ting der pt har min opmærksomhed.

Sprayeren eller hvad det hedder, den lille bruser man kan sætte på toilettet. Kan det fungere på danske toiletter? (spørger lige dumt for aner intet om den slags). Og ville i vælge at bruge det? Det ser smart, men også lidt beskidt ud hehe. Ville det ikke være nemmere med bambus el, lign indlæg? Man kan jo også få stof indlæg til at bruge i stedet for papir, men ville nok foretrække dem der kunne ryge i toilettet.

Cloth wipes. Altså stof servietter til at tørre babys bagdel med. Jer der bruger stofbleer, vil i også bruge genbrugelige klude? Har set en smart video om hvordan man kan folde dem og putte dem i en gammel engangsserviet holder så de popper op af æsken som engangs ville have gjort. Smart trick hvis man vælger stof servietter. Men personligt tror jeg jeg ville vælge skumklude med vand el.lign. Har ikke helt taget stilling til det endnu. Synes bleen er en ting, med papirsindlæg er det jo lige til at smide det værste ud og vaske bleen. Kludene kommer der jo en del gris på ihvertfald når baby er lille. Så dem er man vel nødt til at skylle efter brug osv.

Nogen der har prøvet det af eller som har overvejet konceptet? Både mht bruseren og stofkludene.

PS: er boosters eller doublers til bleer altid af stof eller findes de også i papir? Synes jeg så tykke papirs indlæg et sted? Hmm... Ville jo være mest logisk at det var stof.

Vil i bruge indlægspapir/bambus el lign. eller vil i bruge stof indlæg til at fange det værste?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Mig om stofbleer.

Men foerst lige lidt om engangsbleer. Jeg har laest, at der ikke findes oekologiske engangsbleer og giver linket til Politikens artikel videre her :)

En ble vil stadig bestaa af limstoffer, det behoever ikke staa paa dem, hvis de indeholder parfume og de fleste indeholder SAP, som er beskrevet ovenfor. Nogle har saa erstattet SAP med majsstivelse, som sugemiddel. Men altsaa, der er flere af de gaengse maerker, som er miljoemaerkede/svanemaerkede, og dem kan man vel kigge paa foerst, foer man tyer til de stoerste syndere.

Et stofblebarn skal i gennemsnittet skiftes en gang mere end et engangsblebarn. Men som gennemsnit vil et barn dagligt bruge:

0-6 md: 9 bleer

6-12 md: 8 bleer

12-18 md: 6 bleer

18-24 md: 5 bleer

24-30 md: 4 bleer

Jeg synes det er hoejt sat i starten, men altsaa... hellere det end for lavt. Saa kan man selv se, om man vil vaere noedsaget til at vaske hver anden dag det foerste halve aar og dermed have 20-30 bleer.

Hvis man foeder en almindelig stoerrelse baby, og ikke en stor baby, saa kan one-size bleerne vare for smaa de foerste 2-3 maaneder, inditl barnet vejer 5 kilo. Bleerne angiver for det meste kg, saa der kan man se, om bleen vil passe til ens barn udfra vaegt. Det vil i praksis betyde, at man kan vaere noedt til at koebe 2 runder bleer. Der er dem, der saa i starten bruger de billige pre-folds med blebukser over. Saa kan man jo koebe 20.30 af dem og 2-3 blebukser og man vil vaere koerende. Man vil saa skulle koebe mindst 20 one-size, som kan bruges, naar baby er for lille til newborn-losningen, man har valgt, men de kan saa bruges til baby forhaabentlig smider bleen. Nogle bruger ogsaa engangs indtil baby er stor nok, men det er som sagt udelukket for os. Vi har valgt en anden slags miks...

Saadan vil jeg vaske:

Jeg har set mig saa meget om paa nettet for at regne ud, hvordan vi skal administrere de her stofbleer og der er forskellige maader at goere det paa. Flere siger at man skal vaske dem koldt og saa tage indlaeg ud af sine lommebleer. Det gider jeg simpelthen ikke staa med to-tre gange om ugen, men jeg vil gerne vaske dem, toerre dem og pakke dem under puslebordet. Der er denne

(Advarsel, med aegte poelle....!)

Saa her goer vi foelgende:

Jeg har koebt en blespand, som staar paa det badevaerelse, hvor vaskemaskine og toerresnoresystem ogsaa er (kommer fakkertalt op i dag). Deri vil jeg have stor(XL fra Bumdeal) wetbag, som altsaa er vandtaet og ikke sviner i blespanden. Der paataenker jeg at komme poellebleerne i efter at have skyllet poellepair ud i toilettet og have taget indlaegget ud og lagt loest inde i stofbleen(se video). Jeg har en wetbag haengende ved pusebordet til tissebleer, saa maa vi se, om det fungerer.

Naar det er tid til at vaske, saa kan wetbag og stofbleer komme sammen i vaskemaskinen og faa en af to mulige vaskerutiner:

- en vask paa 60 grader med forvask(uden vaskemiddel) paa vores oekoprogram.

- en kort kold vask uden vaskemiddel og en vask paa 60 grader paa vores oekoprogram(dvs. vende tilbage til vaskemaskine og genstarte, ikke pille i bleer!)

(Som sagt har jeg Ellas ord for, at jeg kan vaske Bumdeals paa 60 grader)

Som vaskemiddel har jeg en vaskebold med saadan nogle vaskesten i, som jeg agter at putte i sammen med. Maaske vil jeg proeve de der vaskenoedder.Neutral skulle saette sig i bleerne og oedelaegge velcro - det har jeg ogsaa laest. Hvis bleer begynder at lugte faelt af ammoniak, saa skal de "strippes" - det kan man laese mere om her.

Bleerne kan som sagt haenge paa vores ene badevaerelse og toerrer meget hurtigt der(har testet en Bumdeal for toerretid = overnight) og kan saa pakkes sammen med indlaeg, saa de er klar til brug under puslebordet.

Vores budget:

Bumdeal 4 stk mix One Size (OS) bleer + medium wetbag + 5 fleeceliners, 300 kr

Funkymonkeypants 6 stk bleer: 2 newborn Lil' Joey, 2 Pop-in Bamboo OS fra nyfoedt, 2 x Rocky Mountain OS franyfoedt, 600 kr

Bumdeal 15 stk onesize bleer + 10 ekstra boosters + lidt poellepapir + wetbags, 1025 kr.

Blespand, Knodd fra IKEA, 75 kr.

= 2000 kr.

HVIS vi faar lidt ekstra til budgettet, saa vil de gaa til lidt flere newborn-bleer, men mit max er at spendere andre 500 kr.

Det er MIN mening om stofbleer, men andre goer maaske noget andet og mener noget andet :)

Rebecca Persson har en bleguide, man kan koebe som e-guide. Jeg er ikke i tvivl om, at guiden er god, men jeg har altsaa valgt at bruge min egen tid paa nettet istedet :)

Den video får det faktisk til at se legende let ud. Jeg troede faktisk at det ville være mere klamt, men det ser faktisk mindre klamt ud end med engangsbleer. Det ryger i hvert fald i boksen med idéer til når vi engang skal have en lille :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Enhver maa jo bestemme med sig selv, om det oekonomiske betyder mest og hvad og hvordan man i saa fald koeber ind - der er .feks. en video her om at bruge prefolds og covers only og jeg kan levende forestille mig, at det kan fungere RIGTIG godt endda i starten - til en meget billig penge.

Jeg ved ikke om toiletbruseren findes i DK, men vi har et bidet i tilfaelde af noed... Vi vil nu bare bruge rispapir og skylle det ud, taenker jeg. Har saa laest at numsen paa helt smaa kan irriteres af det papir i starten, men har jo de 5 fleeceliners fra Bumdeal proevepakken at proeve mig frem med. Vi faar se, hvad der fungerer bedst.

Aner ikke om man kan faa boosters som engangs, men for mig gaar ideen da ogsaa heeeelt floejten ved at bruge den slags uanset hvad. Baade oekonomisk og miljoemaessigt.

Hvad angaar servietter, saa staar der lidt om den slags i Rebecca Perssons bog Baby. Hun anbefaler et miks af engangs- og stofklude. Jeg skal have fundet nogle italienske engangsvatklude til poellenumsen, som hun anbefaler det. I DK ville jeg nok koebe Anglamarks oeko vatklude eller se, om Rema ikke har nogle engangsvatklude i oeko. Saa har jeg nogle forskellige klude til ansigt og krop og andre igen til numsen, som fugtige kommer i en eller flere bokse ved puslepladsen. De skumfiduser kan jeg ikke rigtig finde hernede og de er heller ikke specielt oekovenlige. Men de kan til gengaeld med fordel halveres, som min soester goer det og saa har man sparet en del allerede, hvis man bruger skumklude. Jeg vil ioevrigt have en boks i pusletasken med fugtige klude til undervejs.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Den video får det faktisk til at se legende let ud. Jeg troede faktisk at det ville være mere klamt, men det ser faktisk mindre klamt ud end med engangsbleer. Det ryger i hvert fald i boksen med idéer til når vi engang skal have en lille :)

Det er ogsaa min tanke... og om baby saa engang imellem faar overskidt en engangsble eller en stofble, jamen, det er vel to sider af samme sag :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Aj, maa lige dele

video - sikke en hyggelig mand, der nyder skiftetiden og er dygtig til at bruge prefold og cover rolleyes.gif

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Der er godt nok mange forskellige meninger om hvilken ble der er den bedste. Det rigtige er vel at prøve det hele af selv Hmm... men det er også lidt økonomisk og tidsmæssigt uoverskueligt :( og ville gerne have bleerne nogenlunde klar inden baby kommer :( men man kan selvfølgelig starte med nogle prefolds med cover til nyfødt og så vente med at bestille resten til baby vokser og man kan så købe lidt af gange og prøve af? Synes bare det sidste lyder besværligt.

Overvejer meget prefolds til nyfødt. De indlæg(prefolds) kan jo også bruges som ekstra boost i de større bleer, så det er ikke spildte penge på den måde.

Bumgenius får generelt den bedste omtale i de videoer jeg har set. Men om det er fordi de er de bedste eller at der bare er flere brugere af dem der også nørder med lave videoer er jo ikke til at vide. Har set nogle rigtigt dårlige eksempler på fuzzibunz, de går virkelig nemt i stykker!

Hvilken slags stemmer i for af følgende? og hvorfor?

Nyfødt: prefolds eller bleer size newborn? Nok mest det første.

Midi/maxi: Lomme bleer eller AIO?

One size eller størrelses bestemt og så købe her gang baby vokser?

Jeg er nok mest til onze size efter prefolds til baby. Som sagt kan prefolds bruges som indlæg i lommebleer og vel også som boosters i AIO's.

Knapper eller velcro? (tror mest jeg er til knapper, har set mange videoer med velcro der holder op med at virke efter kort tids brug)

Hvad er fordelene ved henholdsvis lommebleer og AIO efter jeres mening?

Fantastisk med sådan et forum her og hurra for youtube. Man er jo helt lost i den her stofble verden. Der er så sindsygt mange valgmuligheder!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvis man vælger de der one size bleer man knapper sammen i forskellige størrelser - er de ikke KÆMPE store til en lille baby? Tænker på at det måske ser ret dumt ud under tøjet? Eller er det ikke værre end en engangs ble?

Prefolds vil ikke kunne bruges gennem hele bleperioden vel? Mener det suger vel ikke nok på et størrebarn hvis man bruger prefolds alene i et par blebukser?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har luret her i video af en, som anmelder stofbleer og virker ret ekspertet udi de forskellige

. Se den evt. flere gabnge, for det gaar tjept.

Netop det om store bleer paa nyfoedt, har jeg skrevet ovenfor. Derfor, jeg har nogle nyfoedtbleer og gerne vil have lidt flere. Er faktisk ogsaa ude i en god portion oekobomulds-prefolds og ngole soede, smaa covers. Hvis man fortsaetter med dem, kan man booste dem og koebe stoerre cover efterhaanden. Det er saa ikke sikkert at de vil bruge dem i VS/BH eller at mormor synes det er fedt at bruge, fremfor en AIO eller en lommeble, som er klar til brug og maaske ligefrem med velcro. Det er vel ogsaa noget far skal vaere med til at bestemme - det er han herhjemme.

Nu tror jeg ikke, jeg kan byde ind med ret meget mere, faktisk, uden praktisk erfaring, men har da faaet nogle faa ting helt paa plads selv de sidste dageballoons.gif

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hold da op, der sker sager i den her tråd :P

Lige et lille forslag... Der bliver stillet en masse gode spørgsmål, ville det måske være en idé at have dem i seperate tråde? Ikke fordi I ikke må fylde "min" tråd med gode råd, men tænker at det måske er lettere at finde tilbage til, hvis det oprettes som nye tråde. :) Jeg er i hvert fald ved at falde lidt fra i den her tråd, kan jeg mærke :P

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hold da op, der sker sager i den her tråd :P

Lige et lille forslag... Der bliver stillet en masse gode spørgsmål, ville det måske være en idé at have dem i seperate tråde? Ikke fordi I ikke må fylde "min" tråd med gode råd, men tænker at det måske er lettere at finde tilbage til, hvis det oprettes som nye tråde. :) Jeg er i hvert fald ved at falde lidt fra i den her tråd, kan jeg mærke :P

Har taenkt akkurat det samme - det er jo ikke til diskussion men til DINE erfaringertongue.gif

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Har taenkt akkurat det samme - det er jo ikke til diskussion men til DINE erfaringertongue.gif

Nå ja, men tråde har det jo med at få sidespor :) Men jo mere vi adskiller dem, desto lettere er det at finde de gode tips i fremtiden :loveshower

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nå ja, men tråde har det jo med at få sidespor :) Men jo mere vi adskiller dem, desto lettere er det at finde de gode tips i fremtiden :loveshower

Jeg vil egentlig ikke blande mig, men kan dog ikke lade være med at komme med en kommentar ;)

Jeg synes nemlig det er så meget rarere med lange tråde - måske tråden får et sidespor, men emnet er jo det samme og jeg synes det er rart man ikke skal klikke igennem mange små tråde, når man leder i ældre tråde.

(derfor jeg også kan finde på at stille nye spørgsmål i gamle tråde, hvis emnet er det samme - så der ikke kommer alt for mange små tråde om samme emne...)

Men det er bare min mening :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg vil egentlig ikke blande mig, men kan dog ikke lade være med at komme med en kommentar ;)

Jeg synes nemlig det er så meget rarere med lange tråde - måske tråden får et sidespor, men emnet er jo det samme og jeg synes det er rart man ikke skal klikke igennem mange små tråde, når man leder i ældre tråde.

(derfor jeg også kan finde på at stille nye spørgsmål i gamle tråde, hvis emnet er det samme - så der ikke kommer alt for mange små tråde om samme emne...)

Men det er bare min mening :)

Se, det er jo faktisk ogsaa en god pointe og jeg tror ogsaa, at der efterhaanden er en del traade om stofbleer. Jeg vil i hvert fald laegge mine indlaeg fra denne traad over i min budgettraad, saa de ogsaa er at finde der. Det giver jo ogsaa mening, eftersom jeg taler udfra budgetsiden... :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg vil egentlig ikke blande mig, men kan dog ikke lade være med at komme med en kommentar ;)

Jeg synes nemlig det er så meget rarere med lange tråde - måske tråden får et sidespor, men emnet er jo det samme og jeg synes det er rart man ikke skal klikke igennem mange små tråde, når man leder i ældre tråde.

(derfor jeg også kan finde på at stille nye spørgsmål i gamle tråde, hvis emnet er det samme - så der ikke kommer alt for mange små tråde om samme emne...)

Men det er bare min mening :)

Ja, okay, sådan havde jeg ikke lige tænkt det, men det kan jeg da godt se. :) Jeg foretrækker nu stadig mange tråde inddelt efter emner, men sådan er vi jo så forskellige. :balloons

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER