ki schou

En lille julekonkurrence

119 indlæg i dette emne

SLETTET

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Min kæreste som er hollænder kommer til Danmark d. 17. og blir i 3 uger, så vi skal fejre jul, nytår OG min fødselsdag inden han skal tilbage og gøre job færdig. :loveshower

D. 22. dec tager vi op til mine forældre og holder julehygge med børnene. Mon ikke der skal bages julesmåkager?

Juleaften skal vi bare være os, min kæreste og jeg og 3 børn, eget juletræ, egen julemiddag, det blir dejligt!

D. 26. dec kommer min søster med kæreste og min bror med forlovet og 7 mdr gamle niece og udveksler gaver og spiser julefrokost sammen.

Glæder mig bare så meget. God jul til alle :jul7: :jul3: :jul2: :jul12: :jul13:

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi skal holde jul hjemme. Det har vi gjort siden 2007 og vi elsker det :glad

I år kommer mine forældre på besøg. Den 23. pynter vi juletræet sammen med de to store på 4 og 6. Derudover gør vi alt det klar vi kan. Dvs. pakker gaverne ind, laver risalamanden mv. Den 24. går formiddagen med forberedelse af maden, borddækning, hygge mv.

Kl. 14.30 skal vi til julegudstjeneste. Når vi kommer hjem hygger vi med kaffe, småkager og Disneys juleshow.

Ca. 17.30 går vi til bords. Vi får and med traditionel tilbehør og risalamande med kirsebærsovs til dessert. Her er der ingen snyd med mandlen (jeg har mindet min mor om at vi ikke snyder med mandlerne, hun gav nemlig vores ældste datter hendes mandel da de fejrede jul her sidst for tre år siden). Efter maden rydder vi til side og finder gaverne frem. Så tænder min mand juletræet og så skal der danses om juletræ og synges mange julesalmer og sange som vi skiftes til at vælge :jul13:

Herefter pakkeorgie :jul8: Selvom vi "kun" skal være 7 så skal der nok blive pakker nok og de to på 4 og 6 vil sikkert være ret ivrige efter at åbne pakker. Bettemus på 3 måneder håber jeg vil være sød og tilpas, men vi kan godt risikere at hun bliver overtræt fordi aftenen er unormal og så græder hun.

Når pakkerne næsten er pakket op kommer godtefaddet frem. Pigerne plejer at nå at smage lidt godter og lege lidt med deres gaver inden de er så trætte at de skal i seng. Herefter hygger vi voksne videre. Mine forældre kører nok hjem omkring midnat og så plejer min mand og jeg lige og sidde og nyde julestemningen lidt inden vi går i seng :jul5: Det er et af julens højdepunkter :loveshower

Den 25. skal vi til julefrokost hos mine forældre og den 26. skal vi til julefrokost hos svigerforældrene, så den 27. skal vi hygge hjemme og lege med gaver :glad

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

I år har vi mandens yngste datter i juledagene :loveshower

Hun kommer allerede i starten af næste uge, så der starter vi med at hygge dag for dag med at få lavet forskelligt konfekt, brændte mandler mm. Vi regner med, at vi får pyntet vores juletræ allerede i starten af ugen, så vi kan nå at nyde det :jul5: Derudover skal vi også have lavet juledekorationer, normalt plejer det at være en tradition d. 23. december, men i år bliver det allerede d. 19. december de bliver lavet.

24. december JULEAFTEN starter vi med morgenhygge herhjemme manden, min bonusdatter og jeg. Derefter plejer vi at lufte vores hund en lang gåtur, så hun er klar til at være alene sammen med mine forældres hund senere på dagen.

Derefter ser vi "Mens vi venter" jule-TV og lader op til det store slag.

Kl. 14.30 mødes vi med mine forældre, min søster + svoger, Bedstefar + 2 morbrødre, min moster, hendes mand og mine 2 kusiner. I alt er vi 14 samlet juleaften. Så starter vi med en kop kaffe også starter det første "gaveshow": Pakkespillet :jul2: Derefter plejer det at passe med, at der er ved at være tid til Disneys Juleshow, som de fleste af os ser - uden det bliver der aldrig rigtig jul. Vi plejer også at have held med at få set julekalenderne inden det er tid til det store ædegilde.

Traditionen tro er det min mor der primært tilbereder maden, mens vi andre på skift hjælper til. Jeg har ansvaret på de brune kartofler og som noget nyt vil vi i år også have Waldorfsalat, hvilket jeg også skal sørge for. Vores menu er ret omfattende :rolleyes

Menuen:

And, steg, medister og frikadeller (der skal jo nødigt være nogle der sulter :rolleyes) med hvide kartofler, brune kartofler, brun sovs. Tilbehør i form af: Waldorfsalat, rødbeder, asier, rødkål, franske kartofler + Menu chips.

Dessert: Ris Ala Mande.

Da vi er så mange er der altid 2 mandelgaver, en til hver skål. Ofte har det været min bedstefar eller ældste morbror, som har fået mandlen - eller min moster.

Derefter er der fælles opvask, vi plejer at skiftes lidt, mens andre hjælper med at trække juletræet frem, så vi alle kan gå rundt om det :jul3:

Omkring kl. 20-20.30 er vi klar til turen omkring juletræet. Vi har SKAL have sunget: Julen har bragt, Et barn er født i Betlehem, Glade jul - dejlige jul, Dejlig er den himmelblå og På loftet sidder nissen - den sidste plejer at være anledningen til at julemanden ankommer :jul7: På trods af vi voksne ved, at det er min ældste onkel som har rollen som julemand, så er vi ikke sikre på, at min bonusdatter endnu har gennemskuet, at det ER ham :jul4: Men vi andre plejer at holde øje med, hvornår han "går på toilettet" også bliver der spejdet ud igennem vinduerne. Det er nemlig forskelligt hvilket vindue han banker på, for at blive lukket ind. Han har så gaver med til de yngste FRA JULEMANDEN også smutter han igen.

Derefter er det tid til at vi andre skal have uddelt og åbnet gaver. Vi plejer at lade hver familien omdele til hele flokken, og derefter åbner vi hver især vores pakke :jul8: Ofte er vi først færdige med at åbne gaver omkring kl. 23-24 tiden, men det er super hyggeligt - og så længe der ikke er helt små børn, så går det uden problemer - Annesofie er trods alt 11 år ;) Mens vi åbner gaver kommer den store skål med juleslik også frem.

Når gaverne er åbnet, og vi har takket hinanden for dem er det tid til en kop kaffe/sodavand og selvfølgelig kan vi gå ombord i julesmåkagerne (nougathorn, fedtebrød, klejner, vanilliekranse, nøddekager og havregrynskager).

Juleaften plejer at være slut omkring kl. 1-2 tiden - der er både børn og voksne også ved at være godt brugte.

1. juledag:

Står i hyggenstegn sammen med min mands familie. Det er en tradition, at vi inviterer hele banden til sammenskuds-julefrokost. Vi mødes kl. 13 også bliver der hygget hele dagen med pakkespil og masser af snak. Ungerne plejer at have deres julegaver med, så de har mulighed for at få leget med dem. Derudover skal der selvfølgelig gåes den årlige "julemarch" - en strækning hvor vi går omkring fjorden, kirkegården og dyrehaven. Når vi når hen under aften plejer vi at være godt trætte alle mand, men det er super hyggeligt.

2. juledag

Bliver i år endnu en hyggedag med mine forældre, min søster + svoger og bedstefar kombineret med afslapning, vi har taget nogle forholdsregler, så jeg ikke er bundet alt for hårdt op i programmet.

27. og 28. december - dagene mellem jul og nytår skal stå på afslapning og hygge, så vi kan få Annesofie sendt hjem, uden hun er helt medtaget og tappet for energi. Formentlig tager vi ud og bytter nogle af julegaverne, hvis der altså er nogle der skal byttes. Også skal der så småt gøre klar til nytåret (læs klippes små konfetti)

29. december

Bliver helt speciel i år, da vi skal til NF-skanning :loveshower Efter undersøgelsen har vi aftalt, at vi vil en tur omkring Ikea, BabySam og Ønskebørn - bare lige for at kigge og evt. købe det første sæt tøj. Derefter skal vi rundt til min mands familie og have fortalt dem, at familien bliver udviddet - medmindre vi ændre mening, og de får det atvide i forbindelse med den årlge julebesked.

30. december

Skal min mand så småt have sikret huset til nytårsaften pga. et byggeprojekt har vi mange løse genstande til at flyde rundt omkring, så dem har han lovet at få styr på senest den dag.

31. december- Nytårsaften

Vi plejer at holde nytårsaften hjemme, da vores lille hund ikke er så glad for fyrværkeriet. I år er vi inviteret over til min søster og svoger - bor næsten ved siden af os - også kommer hunden selvfølgelig med derover ;) Så i år kan vi kan slappe af hele dagen op til Nytårsaften i år.

Vi skal være sammen med mine forældre, søster og svoger, veninde + kæreste, svigerinde + niece (12 år) og ældste nevø.

Jeg glæder mig som et lille barn til at skulle ud at lave nytårsløjer :badgirl Det er virkelig et af aftenens højdepunkter :toot

Glædelig jul og rigtig lykkebringende nytår til alle jer - fra lille mig.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmm fejre julen, det bliver jo en lang beskrivelse, da julen for mig allerede begynder i starten af december! Nå, vi tager den fra i går:

d. 17. var jeg ude med min svigermor og svigerinde og købe julegaver - en tradition vi kører på for 3. år i træk - hyggeligt! :loveshower

d. 20. skal jeg til gløgg, æbleskiver og pakkeleg med mødregruppen - skal medbringe en gave til de små og en gave til de voksne, synes jeg er en rigtig god idé!

d. 21. skal vi mødes hjemme ved svigerforældrene til æbleskiver og senere risengrød for at bytte gaver og ønske god jul, da vi ikke skal holde jul sammen.

d. 23. tager vi hjem til mine forældre og hygger. Traditionen tro bliver alle gaverne fundet frem og sat gavemærker på - elsker at skulle huske hvad der er i gaverne og satse på man husker rigtigt :) Er kun gået galt én gang!

d. 24. kommer hele min familie til jul hjemme ved mine forældre (vi bliver 14).

d. 25. kører vi hjem til min svoger og svigerinde og holder julefrokost sammen med svigerfamilien.

d. 26. skal vi absolut intet! :loveshower Får måske besøg af lidt familie, der ikke har set huset endnu, ellers skal vi bare slappe af og være hjemme og hygge.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvorfor skal i aldrig holde jul hjemme og med din bror igen ?

Fordi vi fremover vil holde jul hjemme hos os selv hvert år, og det samme vil min bror og hans familie :)

Det er jo rigtig trist, men vi er begge vokset op med at holde jul hos vores forældre hvert år, og det vil vi gerne videreføre til vores egne børn.....

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi holder lillejuleaften hos min mands far og hans kone, konens papsøn og hans datter - en lille sluttet skare, men det plejer at være super hyggeligt.

Vi får aldrig julemad den dag, men vildt og æblekage til dessert. Julemanden kommer forbi :jul7: , vi spiller pakkespil, og der bliver rigtig hygget igennem.

Juleaften skal vi være hos mine forældre sammen med min søster og hendes kæreste og min mands mor. Min faster, onkel og to fætre skulle også have været med, men jeg har lige i dag fået at vide, at de ikke kommer fordi min faster har fået konstateret lungekræft :boo Det er så hårdt at tænke på, men jeg håber, at aftenen bliver god alligevel.

Efter frokost tager min søster, jeg og min datter hjem til min mormor og ønsker hende god jul (hun orker ikke at komme til juleaften. Det er for voldsomt for hende). Derefter tager vi i kirke sammen med min mor, mens mændene bliver hjemme og "passer anden" over en øl. Når vi kommer hjem, er der Disneys Juleshow, og derefter skal vi spise lækker julemad, danse om juletræet, pakke gaver op og hygge os :jul8: .

Mellem jul og nytår skal vi hygge med vores datter, og nytår holder vi sammen med gode venner, som har børn på samme alder som vores datter.

God jul og godt nytår til alle :jul3:

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

I år skal vi fejre juleaften hos mine forældre, hvor min søster og farmor også kommer, det bliver så hyggeligt. Det er første år min mand skal med hjem til mine forældre og holde jul. Vi blev gift sidste år i august og har derefter valgt, at nu skulle vi fejre julen sammen, for nu er vi en lille familien. I år skal den jo så fejres hos mine forældre, og næste år skal vi selv stå for den, og håber inderligt, at begge hold bedsteforældre kommer og selvfølgelig også vores søskende, så det lille hus bliver fuldt til bristepunktet! Når vi har fejret juleaften hos mine forældre, så kører vi et par dage til det andet hold bedsteforældre, og hygger emd dem et par dage. Så vi har nogle juledage på motorvejene tilgode! I vores familien går vi aldrig om juletræet, men åbner blot gaver når vi har spist and, flæskesteg og ris 'ala mande!!! Men mon ikke vi kan få lokket mormor og morfar til at indføre den gamle hyggelige tradition igen, nu hvor Frederik er kommet til verden!

:jul5: GLÆDELIG JUUUUL :jul5:

til jer alle

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hyggelig tråd og konkurrence!

Den 22. skal vi hente og pynte juletræ.

Vi skal d. 23. være sammen med mine søstre, niece, mor, far og deres kærster, vi skal julehygge og lave konfekt (en fast tradision som vi har haft fra jeg var helt lille). Da vi ikke skal holde jul sammen i år.

Vi skal også lige et smut forbi svigerfar og ønske glædeæig jul og bytte julegaver.

Den 24. Starter vi med at kører en tur op til min mormor, som bor på plejehjem og har valgt at holde jul der i år.

Så skal vi hjem til os selv og hygge og lave julemad. Vi skal nemlig holde jul hos os i år sammen med min mand, søn, svigermor, svigerinde og svigermormor. Helt stille roligt og hyggeligt.

Den 27.-29. skal vi en tur til lalandia med vores dejlige vennepar og deres datter der er lige gammel med vores søn. Og der skal bare bades og slappes af.

Nytår holder vi med lalandia venneparet. Helt stille og roligt da både veninden og jeg er gravide og vores børn på 2 ½ år også skal være med.

Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer alle :jul5:

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Spændende med en jule konkurrence.

Vi starter den 23 med rise grød og nisseøl bare os 4 herhjemme. Den 24 starter med morgenmad hos svigerforældrerne, hvor ungerne får deres julegave fra dem. Herefter kører vi hjem og hygger lidt og får måske en lille middagslur. Ved 14 tiden kører vi over til mine forældre hvor vi skal holde juleaften. Vi starter med disneys juleshow og lidt juleslik. Kl. 18 spiser vi kalkun og ris a la mande. Ca. Ved 20 tiden danser vi om juletræet og så er der gaver. Herefter slutter vi af med kaffe, hjemmebag og juleslik.

1. Juledag står den på julefrokost hos mine forældre sammen med oldemor.

2. Juledag er der julefrokost hos mandens forældre med hele familien.

Dagene indtil nytår skal bruges på hygge med pigerne og en tur i biografen. Tror også vi skal have lillesøsters værelse gjort færdigt.

Nytårsaften fejrer vi sammen med mandens storesøster og hendes familie, med god mad, sjove drinks og masser af hygge.

God jul alle sammen

Kram

Rikke

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hej Alle sammen og rigtig glædelig jul.

Her har december stået på at få pakket alle vores ting ud i det nye hus.. Heldigvis har jeg været på barsel så det har været overskueligt nok *ss*

Så nu skal der købes julegaver og ind til maden..

Vi holder jul her hos os

mine forældre samt farmor kommer og Renés mor så vi bliver en lille sluttet flok..

1. juledag kommer Renés morbror og tante til frokost

2. juledag er der julefrokost hos mine forældre med den del af familien...

og så er vi på den igen nytårsaften hvor vi holder den også men stadig lille flok med masser af hygge

Håber alle her inde får en rigtig dejlig Jul...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det bliver en lille jul i år, fordi vi har ikke knægten til jul. Så det bliver bare manden og mig sammen med mine forældre. Men det skal nok blive hyggeligt alligevel. Vi har knægten om formiddagen d. 24., så der får han gaverne fra os. Vi glæder os dog stadig til jul, men endnu mere til julen næste år, fordi der skal vi være ved mine forældre sammen med knægten og der kommer min søster, hendes kæreste og hendes 3 børn hjem fra Sjælland, så der har mine forældre alle børnebørnene til jul. Forhåbentligt med et lille nyt barnebarn til den tid ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Årh i år bliver en helt særlig jul...

den 22. tager vi over til min søster hvor vi skal hygge sammen med hende og mine elskede nevøer et par dage, måske svinger vi lige ind forbi en veninde på vejen, men nu må vi se.

Den 23. kører vi ind til lufthavnen og siger farvel til vores far, han gider ikke jul og juleræs, så han tager til Tyrkiet julen over, har han gjort før og han nyder det... Bagefter tager vi så alle sammen hjem til farmor og ønsker hende god jul :)

Den 24. tager vi op til mine forældre hvor vi skal sove de næste par dage. For første gang i mange år er vi alle sammen samlet til jul, har nemlig ikke holdt med familien de sidste par år... Claus skal holde jul sammen med min familie og jeg glæder mig SÅ meget til at dele julen med ham, bliver dog lidt svært ikke at fortælle noget til familien om den forestående vielse ;) Men her skal vi hygge med and fra webber med hele svineriet, masser af hygge, guf og gaver til ungerne.. I år har min mormor også fået ny kæreste der skal holde sammen med os, så tror det bliver rigtig hyggeligt :)

Den 25. tager Claus og jeg enten i JuleTivoli eller i julebio med min søster og drengene, så kan mine forældre lige få nogle timer med ro i huset :)

den 26. står på julefrokost hos mormor, hvor der traditionen tro står skinke med grønlangkål på menuen... Plejer at blive rigtig hyggeligt også

Den 27. vender vi tilbage mod det jyske og når vi ankommer slutter vi da lige af med en omgang julefrokost hos CLaus's forældre...

Den 28. Skal vi INGENTING og jeg gider INGENTING... totalt sofa dag ;)

Nytårsaften skal vi være sammen med Claus' bedste kammerat og hans kæreste og søn... Skal lige forberede lidt dagen før i form af forret og dessert... Bliver et lidt anderledes nytår da jeg er vant ved mange mennesker og tre retters menu med noget steg eller andet godt kød, så skal lige vænne mig til at den står på pølser og kål i år ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Julen i år bliver fejret i Skagen sammen med Mads' forældre. Vi bliver bare os 6. Det bliver rigtig hyggeligt, tror jeg og vi glæder os.

Vi tager afted d. 23. dec. og så skal der ellers pyntes juletræ og spises risengrød. Den 24. skal vi i kirke. Det gør jeg altid juleaften og jegsynes det er så hyggeligt. Noah skal med i kirke mens Emil bliver hjemme ved bedstefar og far og hygger sig.

Disneys juleshow skal der naturligvis også være plads til, og så er det helt store hit for Noah i år, at der kommer Lego starwars i fjernsynet. Elsker at der ikke skal mere til at glæde de små sjæle.

Nytåret fejrer vi i Århus. Det er en fast tradition vi har fået stablet å benene, med min søsters familie og min fætter. Det er en super hyggelig hyggelig aften, som vi altid glæder os rigtig meget til.

God jul og godt nytår til jer alle sammen

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Den 24. starter vi med, at tage ud til mine forældre, hvor min bror, svigerinde og niece også kommer :) Vi skal være der i nogle timer og hygge.

Om aftenen skal vi til mine svigerforældre. Det bliver meget stille og roligt og foruden os, kommer også min mands farmor og farfar. Satser på en lidt "kort", men hyggelig aften :) Hans farmor og farfar har et noget skrantende helbred, så de holder ikke så længe.

Den 25. skal der slappes af om leges med nyt legetøj :) Dog skal jeg også lige have gjort rent og have lavet ris a la mande til julefrokosten 2. juledag. I min mands familie får vi ikke ris a la mande, men starter med en lille portion risengrød, hvor der er gemt en mandel i. Men det har ikke været rigtig jul for mig, før jeg har fået ris a la mande, så det laver jeg selv :D

Den. 26 kommer mine forældre, min bror, svigerinde og niece til julefrokost :loveshower I år laver vi det som brunch, så ungerne kan nå at lege mest muligt og fordi min far skal på arbejde kl. 15, men syntes det er fantastisk, at vi har rykket det :glad De ankommer kl. 10, så vi skal lige have forbedredt noget mad inden ;)

Resten af dagene indtil nytår står på afslapning, efter en lidt hektisk start på december ;) Vi har dog snakket lidt om, at vi skal have ryddet op og sorteret lidt ud i nogle ting :)

Den 31. skal vi være hjemme os tre og rå hygge :loveshower Vi starter om eftermiddagen med at skyde lidt krudt af og så skal der ellers bare råhygges :glad Vi har bestilt mad udefra, så vi ikke skal stå og bruge en masse tid i køkkenet. Skal dog have lavet en børnevenlig dessert ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hej tøser

Juleaften holder vi jul hjemme hos os selv, hvor svigerforældre og min mor kommer. Min svigerinde og hendes mand kommer også. Vores datter er 2½ år nu, så hun er lidt mere med i år, end i sidste år, så det bliver spændende at se hvordan hun arter sig.

Vi spiser and, med tilbehør og så ris´alaman til dessert.

1. Juledag skal vi spise hjemme hos min svigerinde og 2. juledag, skal vi hjem til min kærestes kusine, så der bliver nok at spise :jul8:

Med mange ønsker om en glædelig jul til alle

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvem har vundet? Jeg har ikke set det nogen steder - og jeg er da lidt nysgerrig :P

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Og det fik jeg så lige set... :rolleyes Tillykke til vinderne..

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

jeg tror ikke der er fundet nogen vinder endnu, men når Ki og Martin er tilbage fra ferie, så bliver der trukket en vinder

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER