Nitzen1987

Boller med grahamsmel

10 indlæg i dette emne

Boller (20 stk)

50 g gær

6 dl lunken vand

4 dl grahamsmel

2 tsk sukker

2 tsk salt

ca. 400 g mel

Tilberedning

Udrør gæren i vandet.

Kom salt og sukker i.

Bland grahamsmelet i.

Ælt dejen godt med melet.

Hæver i 20 min.

Formes til boller der sættes på pladen og hæver 40 min.

Bages ved 200 grader i ca. 25 min.

Energi

Pr. 100 g: 897 kJ / 213 kcal.

Protein: 13% · Kulhydrat: 81% · Fedt: % (1,2 g pr. 100 g)

Værdi: :) :) :)

DSC00039.jpg

DSC00040.jpg

DSC00041.jpg

DSC00042.jpg

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

De ser gode luftige ud.. :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Opskriften ligner meget min.. Men der er alligevel nogle små forskelle *ss*

Men de ser gode ud

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

De smager virkelig godt og er hævet rigtig fint, hvilket jeg ofte har problemer med at få mine grovboller til...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tror da min røremaskine trænger til lidt motion ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

De ser lækre ud, så dem eksperimenterer jeg med nu :P

Jeg kan ikke lade være med at ændre lidt i sådanne opskrifter, så jeg har brugt fuldkornsrugmel (havde ikke grahamsmel), og kommet lidt solsikkekerner og hørfrø i også.

Jeg synes, at dejen var noget tynd/flydende, så har også kommet mere hvedemel i.

Spændende hvordan de bliver ^_^

Håber de er gode at fryse også (det er planen at fryse dem, så der er lækre boller, nu her lillepigen snart (?!) kommer).

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmmm, dejen var efter 1. hævning temmelig klistret, så jeg har lavet boller med to skeer.

Gad vide om det er mel-valget, der har gjort forskellen????

(jeg har virkelig for meget tid :rolleyes )

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

De ser lækre ud, så dem eksperimenterer jeg med nu :P

Jeg kan ikke lade være med at ændre lidt i sådanne opskrifter, så jeg har brugt fuldkornsrugmel (havde ikke grahamsmel), og kommet lidt solsikkekerner og hørfrø i også.

Jeg synes, at dejen var noget tynd/flydende, så har også kommet mere hvedemel i.

Spændende hvordan de bliver ^_^

Håber de er gode at fryse også (det er planen at fryse dem, så der er lækre boller, nu her lillepigen snart (?!) kommer).

Jeg brugte også mere af både hvede og grahamsmel da jeg lavede dem... Og angående hvad man putter deri, så er det jo kun fantasien, der sætter grænser ;) Og de smager rigtig fint, selvom de har været i fryseren... Både hvis man tager dem op og lader dem tø op selv eller hvis man tør dem op i ovenen (så giver jeg dem 15 minutter v. 150o)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nu har jeg os prøvet at bage dem efter opskriften, synes dejen var meget klisteret os selvom jeg puttet lidt mere Grahamsmel og mel i ..

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER