Posted September 17, 2016 Theodor fylder 4 år på fredag, og vi skal have de nærmeste på besøg. Vi tænker at lave en hjemmelavet jordbærtærte, fordi han hele tiden laver kage med jordbær og choko til os i sandkassen :D Men er der mon én af jer, der har en helt fantastisk opskrift på hjemmelavet jordbærtærte? KH Fister Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2016 Ja da. Nem og virkelig lækker :) Nedenstående er ca til en 25cm springform. Marcipanbund Sukker - 125 gram Æg - 2 Marcipan - 125 gram Mel - 100 gram Bagepulver - ½ tsk. Overtræk Mørk chokolade - 100 gram Creme Vaniljecreme - ½ pose Mælk - 2½ dl Piskefløde - 1½ dl Pynt Jordbær - ca. 400 gram Marcipanbund Æg og sukker piskes. Mel og bagepulver røres i. Marcipanen rives og puttes i til sidst. Bunden bages ca. 15 min. ved 175 ° i en springform (25 cm i diameter) Overtræk Den mørke chokolade smeltes via vandbad og smøres på den afkølede bund. Creme Mælken og den halve pose vanillecreme piskes sammen.Piskefløde piskes i en anden skål, og vendes til sidst sammen med vanillecremen. Cremen lægges herefter på tærten, når chokoladen er stivnet. Pynt Tærten pyntes med ca. 400 g friske jordbær, som er skåret halvt over. Man kan evt. smelte lidt gele og hælde over, hvis bærrene er sure. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2016 Den her er fantastisk! http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=17213 Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2016 TAK :biglove :tak Fedt med nogle gode erfaringer. Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2016 Mmmm jordbærtærte! Jeg plejer at bruge denne opskrift: Mørdej: 125 g smør 125 mel 25 g flormelis 1 spsk vaniljesukker Mazarinmasse: 2 æg 50 g smør ca. 50 g marcipan 50 g sukker Marcipankant: ca. 200 g marcipan 30 g flormelis Kagecreme: 3 æggeblommer 2.5 spsk sukker 2 spsk vaniljesukker med top 1/2 l mælk ca. 2 spsk maizena Pynt: Bær (dem man har lyst til) chokolade Start med at lave tærtebunden ved at blande alle ingredienserne til mørdejen i en skål. Når det hele er blandet stilles dejen på køl. Imens laves mazarinmassen og marcipankanten. Bland mazarinmasse ingredienserne til en jævn masse med en håndmikser. Smør en tærteform på 25 cm i diameter. Ælt marcipan og flormelis sammen og rul marcipanen ud til en pølse der passer til formens omkreds. Tag dejen ud af køleskabet og tryk den ud i formen (eller rul den ud). Læg marcipanrullen langs formens kant og klip hakker i den. Hæld marcipanmassen i formen. Bag nu tærten i ca 15. min i en forvarmet ovn ved 200 grader. Mens tærten køler af laves kagecremen. Start med at opløse maizenaen i lidt af mælken. Hæld resten af mælken, æggeblommer, sukker og vanilje i en gryde. Når det koger tilsættes maizenablandning lidt efter lidt ind til man synes kagecremen har en god konsistens. Husk at røre hele tiden så det ikke brænder på. Lad det koge i par minutter også er kagecremen klar. Stil den på køl så den kan blive dejlig kold. Pensel smeltet mørk chokolade på den afkølede tærtebund. Når chokoladen er størknet kommes kagecremen på og pyntes med lækre friske bær. Og disse er også ret lækre: http://emilysalomon.dk/2012/03/17/recipe-strawberry-marzipan-cupcakes/ Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 Nå, nu skal der laves jordbærtærte. Man kan vel sagtens lave bunden dagen i forvejen, ikk? :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 Jeg skal lave disse på et tidspunkt, men de er måske nok ikke så velegnede til sådan en børnefødselsdag http://stinna.dk/bagvaerk/smaa-sundere-raw-jordbaertaerter.html Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 Jeg skal lave disse på et tidspunkt, men de er måske nok ikke så velegnede til sådan en børnefødselsdag http://stinna.dk/bagvaerk/smaa-sundere-raw-jordbaertaerter.html Nej, den går sgu nok ikke:) men du ringer bare, når du har lavet dem. Jeg er virkelig god til at prøvesmage :D Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 Nå, nu skal der laves jordbærtærte. Man kan vel sagtens lave bunden dagen i forvejen, ikk? :) Det kan man sagtens:) Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 Det kan man sagtens:) Fedt. Tak :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2016 Nej, den går sgu nok ikke:) men du ringer bare, når du har lavet dem. Jeg er virkelig god til at prøvesmage :D:lol Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2016 Jordbærkage-succes:) tak, skønheder !! Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2016 Mums jordbærtærte, nu gjorde du mig helt lækker sulten Share this post Link to post Share on other sites