Bolsin

Æbler!!!

20 indlæg i dette emne

Jeg har plukket en masse æbler i vores have, og tænker at jeg nu vil have noget ud af dem!

Så jeg søger lidt inspiration.

Selv tænker jeg:

- Æblechips

- Æblegrød til gammeldags æblekage

- Bagt æblekage og -tærte

- Æblegrød med pære/abrikoser/svesker og andet, lavet som topping til Olivers grød.

Ellers nogle ideer?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Juice?

Godt bud, men det drikker vi bare ikke :rolleyes

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tørrede æble skiver til juledekorationer?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tørrede æble skiver til juledekorationer?

Opskrift, please? :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Annonce ♥

Hvis du har flere end du får brugt, så stil dem enten ud til vejen sammen med en rulle poser og et 'gratis'skilt eller spørg i den lokale Facebook gruppe om nogle vil have dem :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Æbleflæsk, æblegele?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi plejer at skrælle æblerne, skære dem i både og så fryse. Så er der til æblegrød og -kage (og andre retter med kogt/bagt æble) hele vinteren.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

God ide med opbevaring i fryseren, så de er klar til grød :thanks

Æbleskiver er vist lidt uden for sæson :D Men jeg kan måske forberede lidt til juledekorationer :chin:

Æbleflæsk er ikke lige mig :rolleyes

Hvad er æblegele? :unsure

Vi har allerede givet en hel del væk, så nu vil jeg selv beholde resten :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

God ide med opbevaring i fryseren, så de er klar til grød :thankyou

Æbleskiver er vidt lidt uden for sæson :D Men jeg kan måske forberede lidt til juledekorationer :chin:

Æbleflæsk er ikke lige mig :rolleyes

Hvad er æblegele? :unsure

Vi har allerede givet en hel del væk, så nu vil jeg selv beholde resten :)

Gele lavet af æbler ;)

Jeg fandt denne opskrift på Valdemarsro.dk men ellers er det bare at Google.

Æblegele

1 kg æbler, endelig ikke alt for modne

1-1 1/2 dl vand

275 g sukker

1 hel vaniljestang

Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilken. Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det koge under låg i ½ time og si derefter gennem en fin eller et rent bomuldsklæde. Hæld saften tilbage i en ren gryde. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret. Kom vanilje, sukker og den hel vaniljestang i æblesaften. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.

Hvis der er kommet skum på toppen, så skal det skummes af med en ske.

Hæld geleen på et skoldet rent glas.

Jeg har kun lavet et par enkelte glas, for jeg laver så mange forskellige små ting, og ellers får vi ikke det hele spist. Men man kan sagtens gange opskriften op – ja, det kan faktisk godt anbefales ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har fået en kæmpe pose Discovery-æbler af en fra min mg i dag og de er blevet lavet til helt absurd lækker lyserød mos (i rå mængder!) og æble-gulerod-ingefær-citron-juice og der er både klar i køleskabet til tærte i morgen :yay

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Gele lavet af æbler ;)

Jeg fandt denne opskrift på Valdemarsro.dk men ellers er det bare at Google.

Æblegele

1 kg æbler, endelig ikke alt for modne

1-1 1/2 dl vand

275 g sukker

1 hel vaniljestang

Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten og stilken. Skær æblet i grove tern, inkl kernehuset. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det koge under låg i ½ time og si derefter gennem en fin eller et rent bomuldsklæde. Hæld saften tilbage i en ren gryde. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og skil vaniljekornene fra hinanden i sukkeret. Kom vanilje, sukker og den hel vaniljestang i æblesaften. Kog op og lad det koge i 10 minutter. Tag en prøve med en teske for at se om det stivner når det køles af. Når det gør det, fiskes vaniljestangen op og æblegeleen er klar til at blive hældt på glas.

Hvis der er kommet skum på toppen, så skal det skummes af med en ske.

Hæld geleen på et skoldet rent glas.

Jeg har kun lavet et par enkelte glas, for jeg laver så mange forskellige små ting, og ellers får vi ikke det hele spist. Men man kan sagtens gange opskriften op – ja, det kan faktisk godt anbefales ;)

Men hvad spiser man det til? :chin:

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har nu ordnet alle dem vi ikke har givet væk, og dem som ikke skal tørres/laves til chips.

Det blev til ca 5,5 kg skrællede og rensede æbler :yay

En portion blev lavet til æblegrød til gammeldags æblekage og resten er pakket i 500-grams poser og lagt i fryseren :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Men hvad spiser man det til? :chin:

Jeg smører det på brødet :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg smører det på brødet :)

Har aldrig hørt om det før :blink

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Æblegrød

Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum

Æbleflæsk

Tarte Tatin

Tørrede æbleskiver til madpakken (laves på madolinjern og tørres i ovn)

Æblechutney

Saft el. most (hvis I har mange, kan de afleveres på Ørbæk Mostfabrik, hvor man til gengæld får X antal liter færdig most med hjem)

Æblegelé

Æblesnaps

Æblesirup

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Æblegrød

Gammeldags æblekage med makroner og flødeskum

Æbleflæsk

Tarte Tatin

Tørrede æbleskiver til madpakken (laves på madolinjern og tørres i ovn)

Æblechutney

Saft el. most (hvis I har mange, kan de afleveres på Ørbæk Mostfabrik, hvor man til gengæld får X antal liter færdig most med hjem)

Æblegelé

Æblesnaps

Æblesirup

 

Der er også disse steder, hvor æbler kan indleveres:

 

Bryggeriet Landkær

Landkærsvej 4, Gudumholm

9280 Storvorde

Tlf.: 98 31 60 06

www.landkaer.dk

Indlevering af æbler kan ske fra d. 20 september til d. 20. november.

 

Ryesminde Mosteri

Skovbyvej 38, Mintebjerg

6470 Sydals

Tlf.: 74 41 52 87

www.ryesminde-mosteri.dk

Indlevering af æbler kan ske fra midt september til midt november.

OBS: Mosteriet bruger kun egen emballage.

 

Ørbæk Mostfabrik

Odensevej 16

5853 Ørbæk

www.oerbaekmost.dk

Indlevering af æbler kan ske fra d. 8. september til og med fredag d. 31. oktober.

 

Farendløse Mosteri

Farendløsevej 103

Ringsted

Tlf.: 57 64 00 66.

Køber æbler fra private for 45 øre pr. kg fra lørdag den 6. september til omtrent den 1. november.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER