SaraLK

vandkefir in the making!

61 indlæg i dette emne

Alternativt? Ja måske, men nu prøver jeg sq!

Jeg blev for nylig lidt pludseligt medlem af en gruppe på FB, hvor folk er "sammen" om at lave vandkefir, mælkekefir og andre probiotiske drikke.

Jeg er blevet vildt nysgerrig på området, så nu har jeg skaffet vandkefir-gryn (svampe) og har startet min første vandkefir op! :o

I den her tråd vil jeg dele ud af mine erfaringer på området og man er velkommen til at spørge ind eller hoppe med på vognen! :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Min første VK indeholder:

125g vandkefir-gryn

80g øko-rørsukker

1 liter vand

4 øko abrikoser (sukker og mineraler)

Æggeskal fra 1/2 æg. (Mineraler)

1/2 øko citron.

Nu skal det stå 2-3 dage på køkkenbord et og så er den 1. Fermatering færdig.

Derefter skal det sies, hældes på flaske og til sættes juice/frugt og så skal det stå 24 timer på køkkenbordet igen. Så er min 2. Fermatering slut - og min vandkefir er klar!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Et lille billede!

ztxils.jpg

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvad er formålet med det her kefir? Jeg har ikke helt fanget pointen

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvad er formålet med det her kefir? Jeg har ikke helt fanget pointen

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvad er formålet med det her kefir? Jeg har ikke helt fanget pointen

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

:ditto :D

Og burde æggeskallen egentlig ikke også være øko, når det andet er? :chin: Eller er det ligemeget?

Det kan godt ske.. Det er kun for mineralernes skyld og ikke en nødvendighed at den er med. :)

Mht. Hvad det skal gøre godt for, så se ovenstående besvarelse :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Arh okay smart :) Spændt på at høre om det smager godt :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Arh okay smart :) Spændt på at høre om det smager godt :)

Efter 2. Fermentering skulle den blive brusende og "sodavandsagtig" så jeg er meget spændt!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Efter 2. Fermentering skulle den blive brusende og "sodavandsagtig" så jeg er meget spændt!

Spændende! :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lyder spændende :) Tænker lidt at det ikke betyder så meget om æggeskallen er øko.. Man sprøjter vel ikke æggeskaller.. Men ved selfølgelig ikke hvilken indflydelse hønens kost har på æggeskallen  :chin:

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lyder spændende :) Tænker lidt at det ikke betyder så meget om æggeskallen er øko.. Man sprøjter vel ikke æggeskaller.. Men ved selfølgelig ikke hvilken indflydelse hønens kost har på æggeskallen :chin:

Min var i hvert fald ikke øko og har også valgt at undlade her 2. Gang. :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Så er jeg i gang med min 2. Fermentering af første portion (talsat solbærsaft som smagsgiver)

Og jeg er startet på en ny omgang. Denne gang uden æggeskal og så har jeg valgt at skære citronskallen væk, da jeg synes den har tilført for mange bitterstoffer til min første portion.

Min F2 er begyndt at danne lidt bobler, så er meget spændt på om den er helt klar i morgen tidlig :)

121wvg5.jpg

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ihhh, det er så spændende og sejt :yay

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ihhh, det er så spændende og sejt :yay

Mega spændende! :D

Min nye portion er allerede begyndt at boble og gære, så det tyder på at det nok skal blive godt!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lyder spændende :) Tænker lidt at det ikke betyder så meget om æggeskallen er øko.. Man sprøjter vel ikke æggeskaller.. Men ved selfølgelig ikke hvilken indflydelse hønens kost har på æggeskallen :chin:

Haha god pointe at æggene ikke er sprøjtede :D Så er det nok lige meget, ja :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ej hvor er det spændende! :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ej hvor er det spændende! :)

Det er ret spændende! Og lidt sjovt at begive sig ud i!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Så er min anden portion siet og tilsat frisk appelsinsaft og ekstra citronsaft... Mums den smager skide godt! :o

Min første portion fik vist en dag for meget med kefirsvampe så den er gæret en tand for meget + den er lidt bitter grundet den halve citron med skal, så overvejer kraftigt om den bare skal kyles ud :unsure

Min 3. Portion er nu sat over med citron og tranebær... Den er jeg meget spændt på!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lyder bare rigtig spændende! Og som en succes, al begyndelse er jo svær :) Så at første portion ikke var et hit, gør jo bare at du så ved hvad du ikke skal :)

Har hørt om det før og kender en anden der også drikker det.. Har selv gået med tankerne om at prøve det :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Lyder bare rigtig spændende! Og som en succes, al begyndelse er jo svær :) Så at første portion ikke var et hit, gør jo bare at du så ved hvad du ikke skal :)

Har hørt om det før og kender en anden der også drikker det.. Har selv gået med tankerne om at prøve det :)

Når mine gryn/svampe har formeret sig nok, må du gerne få en portion :)

Ja, skal jo lige lære hvad der er bedst at gøre ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det lyder da sjovt. For mig er kefir bare et af de navne Suart kalder ham med pølsevognen i Jul på Vesterbro :lol

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det lyder da sjovt. For mig er kefir bare et af de navne Suart kalder ham med pølsevognen i Jul på Vesterbro :lol

Haha! :D der er skam både vandkefir og mælkekefir.. Begge dele, skide sundt!

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Fed traad, Sara! Jeg laver jo vandkefir og er glad for vanille og aeble/kanel :) 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Fed traad, Sara! Jeg laver jo vandkefir og er glad for vanille og aeble/kanel :)

Hvad putter du så i under F1? Og hvad med F2?

Fedt med en man kan sparre lidt med :yay

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER