Posted March 15, 2013 Hej skønne kvinder :) Er der nogle der har en opskrift på noget rugbrød til baby - gerne uden for meget gluten? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2013 Jeg er lige på mobilen, men jeg er medlem af en BLW facebook gruppe, hvor jeg lige har fået en opskrift på rugbrød. Du evt komme gruppen eller jeg kan finde opskriften på søndag, når jeg kommer til en computer :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2013 Jeg er lige på mobilen, men jeg er medlem af en BLW facebook gruppe, hvor jeg lige har fået en opskrift på rugbrød. Du evt komme gruppen eller jeg kan finde opskriften på søndag, når jeg kommer til en computer :) Du må meget gerne sende den når du kommer til en computer :) synes ikke lige jeg kunne efinde noget på FB :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 15, 2013 Gruppen hedder Baby-led weaning DK, men skal nok lige sende den :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2013 Jeg laver jo til Noah, men fik ikke skrevet op foerste gang og anden gang blev det ikke saa godt som foerste! Men jeg laver igen en af de naeste dage og saa poster jeg opskriften i Noahs madtraad! Det er med surdej af rugmel og vand(som jeg har, ellers er det droennemt at lave, bare rugmel og kildevand i 2 dage uden laag, saa 1 dl af hver i og endnu 1-2 dage, saa 1 dl af hver igen og derefter laag paa. Nu skulle det snart gerne syde og boble ;) ) Saa ellers surdejen, 450 g rugmel, 100 g kikaertemel, 150 g majsmel og 100 g kvaernede sesam, men vandforholdet kunne jeg skisme ikke huske sidste gang, saa tror det endte med ikke at haeve, fordi jeg kom for lidt i.... Mon ikke det er ca. 7 dl naeste gang jeg laver det? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2013 Du kan sagtes købe rugbrød uden gluten i helsekosten - du kan også sagtens købe et rugbrød uden særlig meget gluten (undgå rugbrød med hvedemel) Ellers kan du bage selv med boghvedemel eller mandelmel :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2013 Hvis man bager glutenfrit, saa skal man bare huske at roere vildt meget godt rundt ;) Min surdej bobler loes og er snart ved at boble over glassets kant, saa jeg er nok noedt til at bage :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2013 Du kan sagtes købe rugbrød uden gluten i helsekosten - du kan også sagtens købe et rugbrød uden særlig meget gluten (undgå rugbrød med hvedemel) Ellers kan du bage selv med boghvedemel eller mandelmel :) det behøver ikke være FULDSTÆNDIG glutenfrit. Vil begynde lige så stille med gluten i små mængder nu hvor hun fylder 8 måneder i næste uge. Hun får halv havre/hirse grød om morgenen. Og hun er blevet så god til at tygge, så det må være tid til rugbrødshapsere :D Hvad køber/bager du selv til Anna? Og hvad nu hvis man f.eks. brugte 2/3 boghvedemel og 1/3 hvedemel - vil det blive for glutenrigt? Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2013 Hvis man bager glutenfrit, saa skal man bare huske at roere vildt meget godt rundt ;) Min surdej bobler loes og er snart ved at boble over glassets kant, saa jeg er nok noedt til at bage :) Det er derfor jeg EEEEELSKER min Kenwood :7himmel Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2013 Saa er dejen roert sammen: Boblende surdej(ca. 4 dl, men kan vaere mere eller mindre) 7 dl vand 450 g rugmel 100 g kikaertemel(giver lidt proteinholdighed) 150 g groft majsmel 100 g kvaernede sesamà Roert sammen og staar nu natten over og bobler forhaabenligt :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2013 det behøver ikke være FULDSTÆNDIG glutenfrit. Vil begynde lige så stille med gluten i små mængder nu hvor hun fylder 8 måneder i næste uge. Hun får halv havre/hirse grød om morgenen. Og hun er blevet så god til at tygge, så det må være tid til rugbrødshapsere :D Hvad køber/bager du selv til Anna? Og hvad nu hvis man f.eks. brugte 2/3 boghvedemel og 1/3 hvedemel - vil det blive for glutenrigt? Personligt undgår jeg helst alt hvedemel. Så i stedet speltmel, rugmel, fuldkornsmel osv :) Jeg tror Sophia vil blive rigtig glad for rugbrødshapsere! Det er det bedste Anna ved og hun elsker at komme dem i munden og tygge dem! :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2013 Det blev skidegodt! Stod ude natten over og blev bagt ved 180 grader i 1 time og 20 min. Haevet godt, smager godt og er flot. Noah loves it :) Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2015 :Yay opskrift på rugbrød! :) kan jeg erstatte kikærtemel med noget andet? Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2019 Jeg prøvede lige at bage efter denne opskrift - GENIALT!! Jeg takker og bukker så mange gange som jeg end kan Jeg har ledt længe efter en opskrift uden alt mulig mærkeligt, alt for meget gluten eller generelt bare alt for meget bøvl. Fandt denne ved et tilfælde, og det er jeg glad for. Min datter blev ellevild med brødet, og da vi er igang med noget BLW er det genialt at kunne lave små rugbrødshapsere som hun selv kan sidde med. Det styrker også hendes lidt klodsede motorik Tak for dejlig opskrift! Knus fra TrinePP, tekstskribent; seneste artikel ses her http://blog.loveofgreen.dk/tips-til-den-miljoevenlige-boligindretning/ Share this post Link to post Share on other sites