Guest Diden

Saras tråd (pre-teen/problembarn)

307 indlæg i dette emne

Sikke anstrengende periode I har.

Ved ikke om jeg kan sige noget du ikke allerede gør, for jeg syns virkelig du gør afsindig meget og jeg kan høre du virkelig anstrenger dig for at være en god, kærlig og retfærdig, opdragende mor. :respekt og man får bare ikke taknemmelighed fra de umulige unger, så det er sku hårdt.

Jeg tænker bare - jeg tror faktisk slet ikke hun kan overskue det vasketøj, uanset om hun burde være gammel nok. Hun har brug for at I gør det sammen. Jeg syns det er helt fair at du beslutter at det skal hun gøre/lære, men hun kan ikke rumme det, det blir til kaos for hende.

Jeg tænker også - det er såååå vigtigt I får sat jer sammen på en hyggelig måde og snakket lidt om de ting som ikke fungerer, hvordan kan de blive bedre? Jeg kan sige hvad der hjælper med Mathilde: Fx, hun er enormt svær at få op om morgenen, og jeg tænker egentlig at det er fordi hun er for længe om at falde i søvn. Så jeg har besluttet at hun skal ind i sengen og ligge lidt tidligere, bare og læse og slappe af, og jeg har besluttet NUL tablet/mobil lige inden sengetid. Men jeg dikterer det ikke, jeg sætter mig ned med hende når stemningen er god og siger noget i retning af: "jeg syns det er træls vi får sådan nogle dumme morgener, fordi du har så svært ved at stå op. Hvad tror du ville gøre det bedre, for jeg vil rigtig gerne ha vi kan ha en hyggelig morgen i stedet? Det er SÅ hyggeligt når vi har tid til at x/y/z...". Måske har hun nogle forslag, og jeg vil gerne høre og forhandle. Og så kommer jeg med hvad jeg selv syns, og understreger at det er fordi jeg tror det er bedst for hende. Lige i den her sag syns hun jeg var dum fordi hvornår sku hun SÅ spille på sin tablet? Så har vi lavet nye aftaler om det, og så var det ok for hende at komme tidligere op og ligge. Hun foreslog selv om hun måtte ligge og lytte til noget stille musik (MusiCure) inden sengetid. Nå sorry jeg ævler løs om Mathilde :rolleyes Min pointe er bare, prøv at få en snak med Sara når der er god stemning, hvor hun føler hun blir hørt. Spørg hende om hvorfor hun mon tror at hun har uheld? Om hun ikke syns det er træls, og om hun har nogen ideer til hvordan det blir lettere for hende at huske at mærke efter. Måske skal der være en regel om at hvis man har spillet/set tv en time, så er det tissepause - eller hvad I nu kan blive enige om? Det er i hvert fald 1000 gange lettere hvis du kan enes med hende om en løsning, fremfor at du skal diktere, også selv om du i virkeligheden har besluttet dig for hvad dine krav er.

Jeg tænker at på mange måder ligner Sara og Mathilde hinanden, så det gør ikke noget du trækker parelel dertil :)

Det lyder som en god ide det med snakken.. Om hvordan vi gør det bedre.

Jeg har talt med hende om uheldene, længe inden der kom en konsekvens ud af at hun ikke lærte af det, hvor hun forklarede at når hun skulle var toilettet altid optaget, hvor aftalen så var at med det samme hun mærker hun skal, så er det afsted.

Jeg tror at hendes problem er at hun enten kan mærke at det er tid, men hun er opslugt af det hun har gang i så det bliver skubbet til side, eller også har hendes krop vænnet sig til at der går lang tid før hun gør, så hun mærker det først i sidste øjeblik. Vi har altid haft er problem med at hun ikke kommer afsted i god tid, og før i tiden havde hun sygedage fordi hun fik ondt i maven/blæren af at holde sig. Det er gået godt længe, men nu er det faldet lidt tilbage igen, og jeg ville derfor prøve at fange det i opløbet

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Diden er min gamle bruger.. Og det gør *ondt* at læse den her tråd igennem igen.... Det gør ondt at læse hvor alene jeg var, hvordan jeg affejede det når andre brugere bemærkede det. :( Det har været nogle hårde 10 år!

 

Vi er heldigvis et helt andet sted i dag, Sara blev diagnosticeret med ADD og lettere mental retardering i 2016. 

 

Puha.. Jeg vil gerne komme med en generel opdatering når kl ikke er lidt i midnat :wub

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sara er i dag 16 ½ år, og går på Tolne efterskole, som er en prøvefri special efterskole. 

Vi er nået langt, specielt efter skilsmissen. Hun bor fortsat hos mig da hendes far afsoner en dom lige PT (og hvis han ikke gjorde tror jeg faktisk stadigvæk at hun helst ville bo hos mig) 

 

Hun kan stadig have morgener med flip, eks. denne morgen hvor jeg hev hende op kl 7 selvom det er vinterferie da hun skal have sin depotpille for hendes ADD så det ikke bliver for sent - hun kan bare gå i seng igen bagefter :) 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er rigtig hårdt og utaknemmeligt i øjeblikket! :( 

Det blev så slemt i forgårs at jeg ringede til vagtlægen fordi jeg var så bekymret for Sara. Hun gik bare og rantede for sig selv på sit værelse at ingen elskede hende, og dem der sagde det løj, vi var alle sammen ligeglade, og når hun var død ville vi bare danse på hendes grav osv osv osv :( 

 

Ikke at der var meget vagtlægen kunne gøre. Hun henviste os til egen læge dagen efter, efter at have talt med både Sara og jeg. 

 

Lægen fortalte ikke ret meget nyt (i forhold til de ting Sara har fået foreslået tidligere), andet end at føre dagbog. At skrive 3 gode ting ned som var sket hver dag, og det er måske meget godt. Sara glemmer meget nemt de gode ting som sker. 

 

Puha :( 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sara bliver hentet af sin far i dag til samvær på 5 dage. 

 

Jeg havde egentligt i starten aftalt en uge med ham, men kontaktede i mellemtiden kommunen for at få deres "velsignelse" til det. Saras sagsbehandler talte både med Sara og J og fik aftalt 5 dage i stedet udfra en faglig vurdering. Og så taler vi sammen efter ferien hvordan samværet er gået, om det er en god idé at lave en fast aftale og hvor ofte det skal være. 

 

I starten af ugen kontaktede jeg J for at afklare hvornår han afhentede i dag, og hvornår jeg skulle hente Fredag. Herefter fulgte et par timers diskussion omkring at han insisterede på at det stadig var en uge, vi havde begge fat i vagten ved familie afdelingen i kommunen (da Saras sagsbehandler selvfølgelig var gået på ferie) som til en start meddelte at det var 5 dage og hvis Sara ville blive længere kunne hun ringe til vagten - for efter at have læst Saras notat helt igennem ringer til os begge og siger, na du har ret, det ér kun 5 dage (Og J så STADIG insistere på at det var 5 dage med mulighed for 2 dage mere :blink

 

 

Men ja. Sara bliver hentet indenfor et par timer. Ved ikke hvornår endnu. Har bedt ham skrive når han køre da jeg er på arbejde og skal sætte mig i pause når han er her. 

Sara fortalte under frokosten nu her at de bla. skal i Ikea, dels for at købe nogle ting til hans nye lejlighed han lige er flyttet i, dels for at købe nogle ting til Sara. 

Og her igen sidder jeg bare og får så ondt i maven. For det første er intet sikkert endnu iht. om det overhovedet bliver fast samvær efter ferien, dernæst ved jeg godt at J forsøger at påvirke hende til at hun gerne vil flytte ind, uden overhovedet at have undersøgt om kommunen er med på idéen hvis Sara vil :prik Det ligger bare op til at Sara bliver mere ked af det og skuffet, hvis det rigtig bliver kørt i stilling til at hun skal flytte hjem til sin far, og kommunen så siger nej :( 

 

Sara mente også hun ville have noget tøj til at ligge fast ved sin far. Det mente jeg dog var dumt, hun havde heller ikke tøj til at ligge fast ved os når hun var på efterskole. Der var det altså nemmest at have alt tøj på efterskolen, og så tage med derfra uanset hvor hun skulle på weekend henne. 

 

 

Jeg er lidt spændt på hvordan alt det her spænner an :( og hvor meget hun reagerer når hun kommer hjem Fredag (for jeg henter hende Fredag uanset hvad han siger..) 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Og så blev hun hentet. 

En spydig kommentar omkring at han jo måtte søge om samvær hvis han ikke kunne få lov til at se Lærke på andre måder :blink Øøøøh ja det troede jeg så kun du havde gjort 3-4 gange siden du kom ud din torsk.. 

Og ja ingen kommentar omkring Line. Men hende er han jo ligeglad med. 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

https://ileanafilio.com/cong-ty-co-phan-dau-tu-lien-doanh-viet-anh/
https://ileanafilio.com/tu-dong-viet-hoa-dau-dong-trong-excel-2007/
https://ileanafilio.com/tai-bai-hat-yeu-lai-tu-dau/
https://ileanafilio.com/phan-ky-dau-tu-du-an/
https://ileanafilio.com/su-lua-chon-so-phan-tap-62/
https://ileanafilio.com/cong-ty-co-phan-thuong-mai-dau-tu-va-phat-trien-cong-nghe-sctt/
https://ileanafilio.com/karate-co-nguon-goc-tu-dau/
https://ileanafilio.com/tap-doan-co-khi-xay-dung-thuong-mai-dai-dung/
https://ileanafilio.com/cach-tinh-dau-tu-tai-san-co-dinh/

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER