Sign in to follow this  
Followers 0
Fru SP

<3 Den dag Edith kom til Verden <3

18 posts in this topic

Ediths fødselsberetning

Dagene op til

Mandag den 29/10 var jeg på besøg hos Marie og Inger. Det var en rigtig blæsende oktober dag, men stædige som jeg er cyklede alle 6 km til Frederiksberg og tilbage igen. Om aftenen havde jeg lidt flere plukveer end normalt, men tænkte ikke mere over det..

Tirsdag den 30/10 og onsdag den 31/10 lavede jeg ikke så meget. Jeg lavede nogle julegaver færdig, bare lige for at være på forkant med det hele - hvis nu du var en lille bøvlet prut og jeg ikke kunne lave andet end at hygge med dig http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/wub.png

Jeg havde dog mange plukveer begge dage og især onsdag aften kunne jeg mærke dem. De gjorde ikke rigtig ondt, men jeg mærkede dem i hvert fald..

Torsdag den 1. november (39+5) vågnede jeg meget tidligt om natten, kl 4.15 af hvad jeg først troede var en plukve og tænkte næsten med det samme, at det var vist ikke en plukve http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/ohmy.png Jeg prøvede at sove videre, men blev vækket igen 15 minutter senere af en ve mere. Da vidste jeg, at nu var du på vej.. Men alle jordmødrene havde jo sagt det kunne jo tage vildt lang tid, så jeg prøvede at sove videre! Efter 1,5 time begyndte veerne at være regelmæssige med 7-8 minutter imellem og jeg kunne ikke sove imellem dem mere. Jeg måtte også huske min vejrtrækning, når de toppede!

Kl 6 vågnede far lidt op og jeg hviskede til ham, at han nok ville blive far den dag. Han vågnede hurtigt op og vi snakkede om at det var lidt vildt og håbede ikke at det gik i sig selv igen.. Far lavede en skål yoghurt med müsli til mig, som jeg spiste det meste af. Jeg synes, at far bare skulle tage på arbejde, for det sikkert ville tage laaaang tid..

Far stod op og gik i bad kl 6.30 og da han kom ud, havde jeg veer, der kom med 3-4 minutters mellemrum og var mere end 1 minuts varighed og jeg måtte stå og læne mig ind over bordet og trække vejret meget koncentreret. Jeg havde det skidt og var bange for at kaste op, så far hentede en spand..

Far besluttede sig for ikke at tage på arbejde alligevel! I mens jeg havde veer pakkede vi det sidste af hospitalstasken og far snakkede med mormor, moster V og bedstemor.

Pludselig fik jeg nærmest en vestorm og kunne næsten gøre noget som helst andet end bare at trække vejret og gå rundt! http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/ohmy.png Heldigvis gik de tilbage til at være 3-4 imellem med over 1 minuts varighed, så jeg gik i bad.. Da jeg kom ud af badet, ringede far til fødemodtagelsen og de sagde at vi gerne måtte komme op og få kigget på mig. Så tasken blev pakket helt færdig og far ringede efter en taxa kl 9, der kom næsten med det samme.. Men det var jo midt i morgentrafikken og det tog laaaaang tid at komme ind på Rigshospitalet og jeg blev ret frustreret, for det var ikke sjovt at have veer i taxaen i bilkø http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/pokey.gif

Kl 9.45 kom vi endelig ind på fødemodtagelsen og måtte vente lidt før jeg kunne komme til.. Da jeg kom ind var det to jordmødre, Louise og Sofie, der tog imod os, men de havde ret travlt i modtagelsen, så vi kom ind på en fødestue med det samme. Jeg kom op på briksen og blev undersøgt og havde ingen livmoderhals tilbage og var 2 cm åben og fik en CTG på maven for at høre om du havde det godt. Jordmødrene sagde, at jeg var god til arbejde med veerne og at det var nogle gode veer (hvilket var noget fis at sige)..

Jordmødrene synes, vi skulle tage hjem og komme igen et par timer senere, hvis vandet gik eller hvis jeg ikke kunne klare det mere, men jeg ville ikke hjem, så ca. kl 10.30 gik vi ned i cafeteriet, så far kunne få lidt mad, jeg havde stadig kvalme.. Mens far ventede på maden, gik jeg udenfor og havde det rigtigt dårligt. Jeg kastede morgenmaden op og synes at fars mad lugtede ulækkert og han måtte ikke komme tæt på mig.. Da far var færdig med at spise, synes jeg, at vi blev nødt at gå tilbage til fødegangen, for jeg kunne ikke holde til det mere http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/boohoo.gif

Kl 11.10 blev jeg indlagt og undersøgt igen og var nu 9 cm åben. Jeg fik lavement kl 10.25 og JM gik og lod os være alene på stuen. Jeg synes, det var hårdt at ligge stille og vente de 10 minutter inden jeg måtte gå på toilettet. Da jeg var færdig på toilettet, havde jeg kraftige veer og kunne næsten ikke være i min egen krop, så kl 10.50 far hev i snoren for at få JM ind igen, men der kom ingen http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/box2.gif Jeg havde ondt og skreg nu, så der kom en anden JM ind ude fra gangen og spurgte hvad der dog foregik. Jeg havde lyst til at presse..

Kl 11.55 blev jeg undersøgt igen og var 9 cm åben og ville rigtig gerne presse, men det måtte jeg ikke, for du sad slet ikke langt nok nede i bækkenet. Vi fik nu en ny JM Veronica, som var rigtig sød og jeg fik lidt lattergas, men synes masken var træls og fik mere kvalme af det, så det stoppede jeg med..

Kl 12.10 var jeg 10 cm åben og JM prikkede hul på vandet, så det måske kunne gå lidt hurtigere. Det var mørkegrønt, så hun satte en elektrode på dit hoved, så hun kunne se om du havde det godt. Det havde du!

Jeg kom op og stå på alle 4 lidt, men kom helt op og stå kl 12.30, for at få dig helt ned i bækkenet, men det var ret hårdt for benene (og far), så efter ca 20 minutter hentede JM en fødestol og den var så god. Far sad bagved og jeg lænede sig op ad ham og holdt ham i hænderne - her kunne jeg arbejde lidt bedre med veerne nu..

Kl 13 var du helt nede i bækkenet og jeg måtte nu presse med http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/ohmy.png Jeg pressede med lidt på fødestolen, men JM ville gerne have mig op i sengen, så hun kunne hjælpe, så jeg ikke ville gå så meget i stykker og så jeg kunne få lidt ilt.. Nu kom sosu ass Gitte ind på stuen og havde varme stofbleer og en varm dyne med til dig.

Jeg skreg rigtig meget (og var selv overrasket over det og tænkte nogle gange, at jeg da skulle holde kæft http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/whistling.gif) og far synes, at det var lidt hårdt, at han slet ikke kunne hjælpe. Jeg havde meget svært ved at gispe, når jeg skulle det, men far var rigtig god til at få mig til at lytte, så jeg kunne gøre som JM sagde http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/00000858.gif

Jeg synes, du var en lille snyder, for flere gange kunne jeg mærke dit hoved komme lidt ud for så at smutte tilbage ind igen.. Hmf! http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/blink.png Og far kunne se dit hoved og synes det var lidt vildt, at du var så tæt på at komme til verden.

Så i en presseve fik jeg dit hoved presset ud og JM sagde at jeg skulle blive ved med at presse, så kl 13.16 blev du født i en ve.. Du havde en arm med fremme, vores lille superbaby http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/loveshower.gif

Du kom op på min mave og skreg. Din apgar score var 10/1, 10/5 og 10/10. http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/7himmel.gif Du blev dækket af stofbleerne og dynen, mens moderkagen skulle fødes, jeg skulle lige presse en lille smule og kl 13.24 er den født og vi fik den at se. Den vejede 483 gram.

Jeg rystede helt vildt og kunne slet ikke kontrollere mine ben, så jeg fik flotte lange strømper på og et lagen hen over mig og så skulle jeg. sys en lille smule. Jeg havde fået en 1. grads bristning og nogle små rifter.

Nu kunne vi få lov at slappe lidt af og nyde dig og vi kunne alle få lidt mad. http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/wub.png Du fik mad hos mig og far og jeg fik en fødselsdagsbakke ind med brød, juice og varm kakao http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smile.png Her lå vi så i nogle timer inden der kom en JM ind og vejede og målte dig.. Du vejede 3012 gram og var 52 cm lang.. Vores lille lange skat! Nu kunne vi så komme over på barselshotellet og nyde at være en familie http://www.babyklar.dk/forum/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/00000858.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ih :wub

Hvor er det bare vildt, at det gik så hurtigt. Godt, at S ikke nåede at tage på arbejde ;)

Stort tillykke igen med hende :hurra :biglove :loveshower

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Kæmpe stort tillykke med jeres lille pige!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for beretningen - og kæmpe stort tillykke med jeres lille Edith!

Jeg fødte selv på Rigshospitalet 10 dage senere, og var bare så glad for det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Åhhh.. SKØN beretning, søde!! :biglove

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ih :wub

Hvor er det bare vildt, at det gik så hurtigt. Godt, at S ikke nåede at tage på arbejde ;)

Stort tillykke igen med hende :hurra :biglove :loveshower

1000 tak :kram2 Det var ret vanvittigt, at det gik så hurtigt! jeg. Så glad for, at S ikke nåede at tage på arbejde :o Jeg følte heller ikke helt, at jeg kunne følge med hele tiden, men når jeg tænker tilbage var det virkelig en god oplevelse.. Og jeg var meget tilfreds med Riget :glad

Kæmpe stort tillykke med jeres lille pige!!

1000 tak :)

Tak for beretningen - og kæmpe stort tillykke med jeres lille Edith!

Jeg fødte selv på Rigshospitalet 10 dage senere, og var bare så glad for det.

1000 tak :) Jeg havde virkelig også en god oplevelse med Riget og har faktisk haft det gennem hele graviditeten :glad

Åhhh.. SKØN beretning, søde!! :biglove

Tak :kiss Godt, at høre at den er ok.. Det er lidt svært, at skulle sætte ord på sådan en oplevelse :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Dejlig beretning...blev helt rørt.. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tillykke med hende! Og tak for en dejlig beretning

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Dejlig beretning...blev helt rørt.. :-)
Tillykke med hende! Og tak for en dejlig beretning

1000 tak :kram2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det lyder altså som om du var herre sej til den fødsel :respekt , og fedt du bare skreg haha, det skal man da have lov til på netop sådan en dag :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det lyder altså som om du var herre sej til den fødsel :respekt , og fedt du bare skreg haha, det skal man da have lov til på netop sådan en dag :P

Haha! Da jeg sagde til en af JM på barselshotellet at jeg synes det var pinligt, at jeg skrev så meget og havde så lidt kontrol over mig selv, kiggede hun på mig og grinede og sagde, ja for det oplever vi jo ellers aldrig på fødegangen ;) Og så dag hun også, at det var faktisk var rigtig godt at jeg skreg, for det viste at jeg fødte med kroppen og ikke med hovedet... Og det nok var derfor jeg var så god til det (hendes ord. Jeg synes umiddelbart ikke at jeg var ret god :rolleyes)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sikke en dejlig beretning :loveshower en hurtig føder som jeg selv ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Dejlig beretning :loveshower

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Sikke en dejlig beretning :loveshower en hurtig føder som jeg selv ^_^
Dejlig beretning :loveshower

Tak tak :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Skøn beretning - Stort tillykke! :loveshower

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ej søde, jeg har jo slet ikke set din fødselsberetning :o

Jeg fik virkelig kuldegysninger, for det er helt VILDT så meget vores fødsler ligner hinanden! :o

Og så grinede jeg, da jeg læste hvordan du tænkte, at du da skulle holde op med at råbe/skrige sådan undervejs - det gjorde jeg også :D

Smukke smukke Edith - jeg glæder mig til at møde hende :kiss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

For søren - jeg har jo ikke læst din beretning!!! Det er sådan et crazy intenst forløb, du har haft! Og så på den dejlige brune stue 9 :biglove

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Skøn beretning - Stort tillykke! :loveshower

Tak :kram2

Ej søde, jeg har jo slet ikke set din fødselsberetning :o

Jeg fik virkelig kuldegysninger, for det er helt VILDT så meget vores fødsler ligner hinanden! :o

Og så grinede jeg, da jeg læste hvordan du tænkte, at du da skulle holde op med at råbe/skrige sådan undervejs - det gjorde jeg også :D

Smukke smukke Edith - jeg glæder mig til at møde hende :kiss

Haha! Sejt, at vi er flere der når at tænke sådan... Jeg var bare så overrasket over at jeg skreg så meget ;) Vi glæder os også til at se dig igen (Edith denne gang, rigtigt at se dig :) )

For søren - jeg har jo ikke læst din beretning!!! Det er sådan et crazy intenst forløb, du har haft! Og så på den dejlige brune stue 9 :biglove

Åh ja, den brune stue 9, hvor vores to skønne tøser er kommet til verden :biglove

Og ja, det var ret intens og vanvittigt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0