mino

Hvad er en hurtig fødsel ???

63 indlæg i dette emne

Jeg fik veer om formiddagen ved ca 10-11 tiden... Selvom jeg bare troede det var kraftige plukveer. Mit vand gik kl. 23.30, havde præsseveer i 14 min og han er født 01.52 syntes selv det var en hurtig fødsel...

Min jordemoder spurgte også flere gange hvad skal du nå? :-D

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Fister og Mifune - jeg er med på Jeres hold!

Vandet gik kl. 00:15 og veerne kom kl. 01. Ringede til Hvidovre, der gav mig en tid næste morgen kl. 09 :blink

Kl. 02 måtte jeg gå på sofaen, da jeg ikke kunne være stille under veerne og omkring kl. 03 varede veerne 1-1½ minut og der var 4-7min imellem. Efter bad kl. 04 havde jeg ikke pause mellem veerne mere - var ude på toilettet fordi jeg troede jeg skulle kaste op af smerte. Ringede til FG kl. 05 (ved virkelig ikke hvorfor vi ikke ringede noget før!) og hun sagde vi kunne komme. 05:06 ringede jeg igen og sagde, at de måtte sende en ambulance, jeg kunne ikke overskue en taxa! Mellem 05:15 og 05:25 (hvor ambulancen kom) fik jeg presseveer. Ankom på Hvidovre kl. 05:50 (efter 170 km/t og blå blink) og fik af vide jeg var fuld udvidet, livmoderhalsen var væk og hun kunne se hovedet - jeg måtte gerne presse lidt med det samme. (jeg var SÅ lettet, da hun sagde jeg var så langt - frygtede virkelig hun ville sige jeg var 2cm åben. Selvom jeg jo næsten kunne mærke, at hun var på vej ud af mig :rolleyes). Fik lov at presse fuldt med kl. 06:05 og Anna blev født i to veer og var helt ude kl. 06:24.

JM kiggede på uret for at fastslå tidspunktet og sagde:" wow, hvis du skal føde igen en dag, så må du hellere komme herind dagen før du skal føde!" ;)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Fik akut KS første gang, så det tæller vist ikke men anden gang gik der præcis 6 timer fra vandet gik til min datter blev født. og det var kun de sidste 4 timer som gjorde nas. Jeg synes det var meget tilpas.. (havde den første lille ve om morgenen og vandet gik 21.16 og så kan man jo diskutere hvornår en fødsel går igang)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

her tog det 5 timer og det syntes jeg var hurtigt. og så siger jordemoderen en halvering af tiden anden gang, gisp!

Shit! En halvering! Så skal jeg eddermame have tasken pakket på forhånd :-) Første gang tog det cirka 4,5 time fra første ve (vandet blev først taget da vi kom på sygehuset). Det var en hård omgang synes jeg, for der var nærmest ingen pause mellem veerne så jeg nåede aldrig rigtig at få luft og finde ud af at nu er det nu. Jeg gik direkte ind i det der stadie hvor man ikke kan føre en samtale og ikke kan følge med i hvad der sker omkring én.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg tror faktisk at hvis vandet var gået som det første hos mig ved 2. Fødsel, så havde jeg halveret tiden. Jeg fødte min første på 5 1/2 time fra vandafgang, og havde ingen veer før det.

2. Gang havde jeg meget lette veer fra kl 04.00 ca, og indtil kl 11.40 hvor JM tog vandet. Derefter gik der 2 timer så var Charlie født.

I princippet vil det jo sige at min 2. fødsel tog 9 1/2 time fra første spæde ve, men jeg føler ikke selv den tog længere end de 2 timer fordi jeg ikke havde ondt før.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Men kan man ikke godt sige at fødslens længde er den tid man har haft ondt?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

her gik der godt og vel 1½ time fra første ve til Tino blev født 13.28... og vandet gik ved 5 tiden om morgen men mærkede intet til veer eller noget før ved 12 tiden :-)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Personligt regner jeg fra første ve (og ikke fra første presseve, som du skriver). Hvornår fik du ve-drop og efterfølgende veer?

Ser først i dag at du har skrevet :)

Jeg husker ikke tidspunkterne særlig godt. Og kan ikke logge ind og tjekke fødselsforløbet på min ejournal, da jeg mangler mit nem-id ;)

Men jeg mener at jeg fik ve-drop omkring kl.9.30 og vil tro at første ve kom en times tid efter det.

Jeg ser, at jeg har skrevet at mine veer ikke gik i gang men jeg havde veer fra vandafgang, mandag aften og indtil onsdag hvor jeg fødte. De gik bare ikke rigtig i gang og der var ikke noget kontinuerligt i det. Derfor fik jeg både ve-stimulerende piller og tilsidst ve-drop. Men uanset hvad, så kan man ikke kalde det hele særlig hurtigt ;) Skal dog, som skrevet i andet indlæg, komme ind næste gang, når første ve kommer, fordi det så gik hurtigt i den selve aktive fase :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

hov glemte helt: fik af vide at næste gang skal jeg komme ind når vandet går, eller ha en hjemmefødsel... satser lidt på det sidste da vi har en times kørsel til fg...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Mellem kl 12 og kl 16 havde jeg tre små niv i understellet... Kl 16 (nærmest præcis) startede en ve storm uden lige nærmest ud af det blå... Kl 17 blev jeg indlagt på fødegangen på grund af voldsomme veer... Jeg var dog på ingen måder åben... Kl 18:40 fik jeg presseveer og JM opdagede at jeg var fuldt åben og kunne se hinden med lidt hår inde bag ved... Kl 18:50 gik vandet og hun blev født kl 19:13... Jeg fik ikke lov til at gå fra fødegangen før jeg havde lovet JM at hvis jeg skulle blive gravid igen, skulle jeg lade mig indlægge så snart jeg mærker de første niv for anden gang ville gå endnu hurtigere... Jeg er vist det man klassifiserer som en meget hurtig føder! :P

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tja, min første fødsel tog 6 timer fra vandet gik (veerne kom et kvarter efter vandet var gået) - det synes jeg var okay hurtigt i forhold til at det var første gang (fra jeg var i aktiv fødsel tog det kun 4 timer) - men jeg synes nu ikke det gik sådan "stærkt, stærkt".

Med nr. 2 blev jeg sat i gang og fra den første spæde ve og til hun er født gik der 7 kvarter - dét synes jeg var hurtigt - også for hurtigt! Jeg er bare glad for at vi allerede var på sygehuset da det gik løs.

Med nr. 3 gik der små 7 timer fra første ve - men det var en langsom opstart, så da jeg var i aktiv fødsel (er det ikke 3 cm.?) gik der kun godt ½ time - heldigvis var vi nået på sygehuset :P Det synes jeg ikke som sådan var en hurtig fødsel, men det er jo selvfølgelig fordi jeg havde veer over en længere periode end 2. gang. Pga. den hurtige fødsel 2. gang havde vi planlagt en hjemmefødsel., men da jordemoderen kom ud turde hun ikke alligevel fordi lillesøster lå så højt i bækkenet at hun var bange for at hun ville trænge skævt ned og det hele ville ende med AKS - men, vi fik da lige vist hende hvordan man spytter en baby ud på 2 presseveer, selvom hun lå så højt at jordemoderen ikke engang havde gidet tilkalde SOSA endnu, da hun konstaterede at jeg var 10 cm. åben - så det blev lidt små-kaotisk til sidst :P

Jeg tror jeg tænker at en fødsel på over 24 timer er et langt forløb, 10-24 timer er "normalt", 3-10 timer er "hurtigere end gennemsnittet" og under 3 timer er en hurtig fødsel. Men, jeg ser det jo så fra første ve/vandet der går (afhængig af hvad der kommer først) og ikke fra "aktiv fødsel".

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nej, hvor vildt! Det er dæleme tæt på min oplevelse...og umiddelbart ikke en stor cadeau til Hvidovre. Man tror jo at man er mærkelig, når de ikke vil tage een helt alvorligt. Men med fortællingerne i denne tråd kan det jo ikke være SÅ sjældent at førstegangsfødende føder hurtigt. Tak for din historie.

Jeg havde desværre samme oplevelse med Hvidovre. Jeg måtte også ringe to gange og insisterer på at komme ind før de gav mig lov. Jeg nåede så at ringe en trejde (5 min efter den anden gang) gang og sige at jeg følte at nu skulle jeg altså presse så de overvejede pludselig en ambulance, men vi havde selv bil og kørte af sted Da jeg kom ind var jeg 8 cm åben.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hej.

Jeg har næsten lige født vores lille prinsesse det gik super hurtigt, synes jeg, 2 1/2 time fra første ve til hun lå på min mave. Har fået af vide at hvis vi skal have et barn mere at det er vigtigt at vi kører til hospitalet lige så snart jeg får veer, for det går sikkert hurtigere næste gang. Det behøver det i ikke synes det var rigtig grimt ikke at kunne følge med mentalt....

Hilsen Charlotte

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER