Sign in to follow this  
Followers 0
Barbamama

Har du været til kiropraktor med din baby?

56 posts in this topic

Jeg synes, jeg har set mange fortælle om deres gode erfaringer med en kiropraktor til babyen, og kunne godt tænke mig at høre mere om det... Hvad gik I til kiropraktoren med? Hjalp det? Hvordan har I vidst, at der var behov for det? Var det gennem egen læge eller opsøgte i selv en? Hvad kostede det? Vil I anbefale at man gør det uanset hvad som et "tjek" eller kun, hvis der er noget specifikt galt, og i så fald, er der noget særligt, man skal holde øje med? :help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lærke var afsted første gang fra hun var ca 1 måned gammel. Vi tog afsted fordi hun virkede urolig og så havde vi et hold venner med en datter der var 6 måneder ældre end Lærke, som anbefalede det.

Vi fik at vide, at det var godt vi kom, da især hendes ene hånd var helt knuget sammen, og det var lig med, at hun var spændt i den side og endda måske havde ondt. Vi var afsted 4-5 gange og det hjalp på Lærke. Både med hendes urolighed og hun blev mere fleksibel og den knugede hånd forsvandt efter første besøg.

Vi opsøgte selv kiropraktoren - uden om lægen og sundhedsplejersken, og har ikke ét sekund fortrudt det. Det kan jo ikke skade baby at tage afsted til et tjek - hellere ét for meget end et for lidt siger jeg.

Sygesikring Danmark giver tilskud til besøgene, og jeg mener vi gav ca 250 ved første besøg og de efterfølgende omkring 175 kr - og så får man noget tilbage fra Danmark. Kan ikke lige huske hvor meget, men kan undersøge det, hvis du gerne vil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Nej det har vi ikke. Vi overvejede det fordi ronja virkede lidt låst. Jeg snakkede så med lægen i telefonen og hun ville ikke anbefale det. Hun havde undersøgt ronja et par uger før og havde ikke fundet noget hun var urolig for :) Vi begyndte selv at vende ronja lidt med hovedet nedad og i løbet af en dags tid eller to var det ingen problemer med hun virkede låst.

Ronja virkede på intet tidspunkt til at have ondt men hvis hun havde virket sådan så havde jeg overvejet læge og fys inden en kiropraktor :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi var afsted 5 gange fra Anna var ca. 6-8 uger.

Hun havde en tydelig favoritside (lå altid med hovedet skråt til sin egen højre side) og min mor og SP sagde vi skulle være opmærksomme. Da vi var til 5-ugers tjek hos lægen nævnte hun det også og vi fik en henvisning til en fys.

En uges tid senere, var Anna begyndt at skrige MEGET, når hun lå på siden i min favn og skulle spise og det var min søster der sagde:"Det ser ud som om det gør ondt på hende" - dagen efter skreg hun så meget af sult, men kunne/ville ikke spise i min arm, så hun lå på sofaen ved siden af mig og græd/skreg, mens jeg malkede mælk ud, som hun med det samme tog i flasken, liggende på ryggen :( Og SÅ ringede jeg til en kiropraktor (min mor sagde de er tusind gange bedre end en fys, men der kan man ikke få henvisning og derfor ikke tilskud - det var jeg nu pænt ligeglad med!) og jeg fik en tid to timer senere. Hun nåede at røre ved Anna i 2min og så havde hun konstateret, at hun var helt stiv i nakken og helt ned i nederste del af ryggen, som følge af den hurtige fødsel :(

Allerede efter de første 1-2 behandlinger, var der bedring. Hun skiftede ikke ligeså hurtigt hovedet til yndlingssiden, hvis vi lagde det til den anden og hun blev markant bedre til at løfte hovedet, når hun lå på maven.

Hvis jeg får et barn mere, tager jeg til kiropraktor indenfor de første 4 uger og får tjekket om der er noget, for Anna nåede at have ondt alt for længe, jeg har haft en KAMP med at udbedre det skæve/flade baghoved (fik ros af SP for mit arbejde ved sidste besøg for en uge siden :yay) og en stor del af min og Annas mad-kamp, blev grundlagt fordi det gjorde ondt når hun skulle ammes - og alt det kan jeg GODT undvære at skulle igennem igen! Og så er pengene fuldstændig ligegyldige...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Der er 2 i min mødregruppe som går til kiropraktor og er rigtig glade for det.

Den ene havde en lang sej fødsel (som endte i AKS), hvor hendes pige stod skævt i bækkenet og det gjorde at hun havde hold i nakken, da hun kom ud. De opdagede det ved at hun ikke rigtig kunne lide at amme på det ene bryst og havde svært ved at dreje hovedet til den ene side. Hun græd meget og virkede til at have ondt. Hun kunne heller ikke rigtig løfte hovedet, når hun lå på maven og lå derfor med ansigtet direkte ned i gulvet (hvilket hun naturligvis IKKE synes var fedt, derfor havde de bøvl med at kunne lægge hende på maven).

Kiropraktor har hjulpet rigtig meget på hende og hun løfter nu hovedet flot og ammer på begge bryster uden problemer.

Den anden har en dreng, som havde en foretrukken side at dreje hovedet til når han sov. De kunne faktisk slet ikke få ham til at dreje hovedet til den anden side. Derfor prøvede de kiropraktor og de konstaterede at han var stiv i nakke og ryg. Han er også markant bedre nu efter at have gået til kiropraktor.

Jeg havde selv overvejet kiropraktor til Lise, da jeg synes hun havde en foretrukken side. Hun falder altid sammen til den samme side når hun sidder og når hun ligger på ryggen drejer hun sig også til en side, så hendes ryg er som et c.

Men jeg har vurderet at det ikke er nødvendigt efter at have snakket med flere om det, da hun ikke virker besværet eller generet overhovedet - hun KAN sagtens dreje og vride sig til alle sider, hun har bare en foretrukken side at gøre det til og det er helt normalt (har jeg fået at vide).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi har gået til kiropraktor med Johan hver 14. dag dag frem til nu, hvor vi kan nøjes med 1 gang om måneden. Johan skreg fra det sekund hans hoved blev født og næsten i døgndrift frem til vi tog ham med til kiropraktor da han var ca. 1 måned. Samtidig var han meget urolig, ville helst ligge med hoved til en side, jeg havde svært ved at amme han og hans hænder var knyttet så stramt, at hans knoer var helt hvide :boo Inden vi tog ham til kiropraktor havde både SP og læge set på ham uden at finde noget galt i hans opførelse :o

Lige så snart vi kom ind ad døren til kiropraktoren og hun så ham, behandlede hun ham omgående! Sagde den var helt gal.. Hans nakke var som forstuvet og hans hofte låst. Mens hun behandlede ham blev han en helt anden dreng, han gik fra at ligge og skrige til, at blive helt rolig og ligge op kigge på mig.. :wub Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hun har redet mit forhold til Johan og redet Johan for så meget smerte, som han har været i og jeg er så glad for, at vi holdt fast at hans opførsel ikke var rigtig og vi tog ham med til kiro. Vi kan virkelig mærke forskel på ham og vi kan også mærke på ham hvis der er gået for længe i mellem behandlingerne, for så vender den hektiske opførsel tilbage...

Mener vi gav ca. 500 kr. for første behandling og har givet 175 kr. efterfølgende, men det har været alle pengene værd :glad Vores kiropraktor mener også at, alle babyer bør ses igennem, da en fødsel er det hårdeste kroppen bliver udsat for. Vi er ikke i tvivl om at vores næste barn også lige skal en tur forbi hende for, at blive tjekket.. Bare for en sikkerheds skyld :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Her kan jeg snakke med både fagligt og som mor.

Via mit fag som ergotp har jeg visse ting med i bagagen, så jeg kan spotte hvis der er probl. - jeg har derudover også taget kursus i kisskidd og har fået flere redskaber til at vurdere de babyer, som jeg ved første øjekast tænker - der er noget der ikke helt er som det skal være.

Ud fra min vurdering anbefaler jeg at tage til kiropraktor, for oftest er der noget låst, når jeg beslutter mig for at tjekke dem. Da jeg jo underviser i stimulastik ser jeg også resultatet efter behandlingerne og der er en verden til forskel. Ser og oplever mere frie og glade børn og hører også de positive udfald fra forældrenes side.

På det personlige plan havde jeg min egen datter Silke med da hun var hmmm lige knap 2 mdr, da hun simpelthen tabte hovedet til den ene side når hun lå på maven. 3 behandlinger senere var der ingen probl. Hun var afsted igen, da hun var ca 5½ mdr, da det var meget svært for hende at løfte måsen op til kravlestilling, hun tabte "måsen". Efter 1 behandling var hun oppe på alle 4 og efter 3 stod hun og rokkede så vidt jeg husker.

Har her i en alder af 2½ haft hende afsted igen, da jeg lagde mærke til at hun indimellem sov med nakken helt bøjet tilbage (aflastende stilling) og et besøg hos vores super dygtige kiropraktor og hun har ikke sovet sådan siden.

Jeg har også kendskab til en bruger herindefra, som ud fra mine anbefalinger/vurdering havde sin knap 3 årige dreng med til kiropraktor, da der kan være sammenhæng med låsninger, stjernekiggere, hvis der er taleprobl. og motorisk urolighed. Siden besøg hos kiro er der kommet gang i sproget og drengen har fået meget mere ro på sig. Jeg vil lade det være op til denne bruger selv at fortælle sin historie (men det er bare en succes historie!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Har her i en alder af 2½ haft hende afsted igen, da jeg lagde mærke til at hun indimellem sov med nakken helt bøjet tilbage (aflastende stilling) og et besøg hos vores super dygtige kiropraktor og hun har ikke sovet sådan siden.

Det gør Anna rigtig tit - ikke så meget mere som for 1 måned siden, men hun gør det. Så nakken er bøjet helt bagover og ansigtet ligger ind i sengerenden i gavlen på sengen. Det ser IKKE særlig behageligt ud, men har hørt det skulle være meget normalt - er det det? :unsure

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi var af sted med Elias fra da han var omkring 4-5 måneder tror jeg det var, fordi han blev ved med at blive helt stiv og kaste sig bagover, når han havde spist omkring 30 ml af flasken og så ville han bare ikke falde til ro igen! Han lavede flitsbue helt vildt når han kom ned at ligge og blev virkelig arrig. Dog fangede hverken lægen eller sp dette som værende opførsel, der ledte til at vi måske skulle til fysioterapeut eller kiropraktor...

Det var først, da vi snakkede med andre om det, som foreslog at vi skulle tage af sted, at vi gjorde det og vi har ikke fortrudt det siden! Han var blevet låst bl.a. i nakken fordi han havde prøvet at holde sit hoved selv ALT for tidligt i forhold til at være for tidligt født, så der var noget at løsne op for...

Elias var af sted hver uge i 3 uger og så trappede vi ellers ud til en gang om måneden eller når vi synes han begyndte at udvise en adfærd, som han har gjort før eller det virker som om der er noget, som hæmmer ham. Vi tog et par ture med ham her i vinter og tidligt forår derud, fordi han var forkølet og for at undgå, at det satte sig til en mellemørebetændelse. Vores kiropraktor kunne gøre sådan, at den væske han kunne få på ørerne selv ville løbe tilbage og ikke sætte sig. Så det eneste han har haft er forkølede ører og TAK for det siger jeg bare!

Det kostede omkring 300 kr. første gang og de efterfølgende gange gav vi kun omkring 175 kr. Vi får så tilskud fra sygeforsikring DK, hvilket giver et ret stort tilskud :D

Det er hos Vejgaard Kiropraktisk Klinik, som faktisk har en, der er specialiseret indenfor kiropraktik og småbørn - hun kan varmt anbefales!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det gør Anna rigtig tit - ikke så meget mere som for 1 måned siden, men hun gør det. Så nakken er bøjet helt bagover og ansigtet ligger ind i sengerenden i gavlen på sengen. Det ser IKKE særlig behageligt ud, men har hørt det skulle være meget normalt - er det det? :unsure

Sådan ligger ronja også. Jeg har overhovedet ikke skænket det en tanke at der skulle være noget galt men bare tænkt at sådan ligger hun bedst :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Altså, vi er lige startet hos kiropraktor med Charlie..... Hun kunne godt mærke han var noget stiv, og hun fandt også 2 steder der var låst.

Vi tog afsted fordi han begyndte at udvise en lille smule kolik-agtige symptomer, og fordi han altid ligger med hovedet til den samme side, og bliver meget ulykkelig hvis vi forsøger at "tvinge" hovedet til den anden side i længere tid ad gangen.

Vi var afsted fredag formiddag, og lige efter virkede han meget veltilpas, og lå i liften med hovedet til sin "dårlige" side..... Og han tog en ordentlig skraber da vi kom hjem!

Men fra om eftermiddagen og det næste døgns tid havde han det rigtig skidt.... Ville ikke rigtig spise, og afføringen var stenhård (og han fik en rift i endetarmen, så der var blod med når han lavede noget i bleen :boo ) og hovedet virkede faktisk endnu mere fastlåst til siden end før..... Han sov næsten ikke, og meget uroligt når han gjorde.

Men i dag har det igen været lidt bedre, og han har sovet rigtig fint.... Dog er maven stadig hård, og han spiser ikke så meget ad gangen. Hovedet virker ca. som før behandlingen.

Så indtil videre er jeg ikke særlig imponeret, men vi skal afsted igen på tirsdag, og så må vi se hvad hun siger....

Vi gav 442 kr, her første gang, og får så noget tilbage fra Danmark....

Jeg ville rigtig gerne have været til en kiro i Holstebro som jeg har fået anbefalet af flere, men de havde først en tid d. 20. August.... Og det er altså for længe at vente! Så denne her er bare tilfældig udvalgt.... Og jeg tror ikke de sådan har nogen særlig ekspertise indenfor spædbørn.....

Ville jo gerne have været til én som er specialiseret indenfor de helt små <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det gør Anna rigtig tit - ikke så meget mere som for 1 måned siden, men hun gør det. Så nakken er bøjet helt bagover og ansigtet ligger ind i sengerenden i gavlen på sengen. Det ser IKKE særlig behageligt ud, men har hørt det skulle være meget normalt - er det det? :unsure

nej det er det ikke rigtigt - det er et tegn på at de er nødt til at lægge hovedet helt tilbage for at aflaste noget, som de går og spænder i for at holde hovedet "på ret køl". Der kan jo selvfølgelig være sjove stillinger fordi de møfler rundt, men ses det ofte, mener jeg ikke det er helt godt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg mener man skal undersøge og spørge ind til andres erfaringer omkring en kiropraktor. Nogle har mere forstand på de små end andre, samt nogle måske kan have tendens til at overbehandle. Jeg kan anbefale en rigtig dygtig her i randers, men den vil jeg gerne tage over pm.

Når de små er blevet behandlet kan de godt virke mere "dingelvorne", da de pludselig kan det de skal kunne (nogle virker måske mega dygtige til at holde hovedet tidligt - men det er fordi de er meget spændte og ikke kan slappe af) de skal så efter de er løsnet op lære deres krop at kende igen.

Synes dog ikke det lyder helt fint det med Charlie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Tak for alle jeres erfaringer, piger! :loveshower Er ked af at høre, at nogle af jeres bebser har haft gener men glad for at høre, hvor det har hjulpet. :)

Troldemor, jeg håber at Charlie får mere glæde af sine behandlinger, snart! :kram2

Jeg tænker lidt, om man skulle få Valdemar til en kiropraktor, men når jeg læser jeres historier hælder jeg nok til at slå koldt vand i blodet indtil vi har været til 5 ugers undersøgelse i hvert fald...

Valdemar har en yndlingsside, men man kan sagtens dreje hovedet til den anden side, og nogle gange lægger han sig selv med hovedet den anden vej. Han virker meget dygtig til at holde nakken og har gjort det meget tidligt, og det kan sådan få mig til at tænke om han har noget med nakken, men altså han kan spise af begge bryster og når han ikke bliver for forstyrret i sine lure, så synes jeg generelt, at han virker veltilpas (i skrivende stund er han dog meget ked af det :(). Han knækker dog lidt i knæ og ankel i det ene ben, men SP'en mente ikke at det var noget :unsure

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

nej det er det ikke rigtigt - det er et tegn på at de er nødt til at lægge hovedet helt tilbage for at aflaste noget, som de går og spænder i for at holde hovedet "på ret køl". Der kan jo selvfølgelig være sjove stillinger fordi de møfler rundt, men ses det ofte, mener jeg ikke det er helt godt.

Hmm... Kan sgi ikke finde ud af, om jeg skal få en tid mere hos kiropraktoren. Det er jo heldigvis ikke så dyrt, når man allerede har lagt så mange penge der :rolleyes

Jeg overvejer også at få tjekket hendes ører, fordi hun bare bliver ved med at pille ved dem...

Synes det er svært at vurdere, hvad der er at være retmæssigt bekymret kontra helt vildt pyldret :rolleyes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmm... Kan sgi ikke finde ud af, om jeg skal få en tid mere hos kiropraktoren. Det er jo heldigvis ikke så dyrt, når man allerede har lagt så mange penge der :rolleyes

Jeg overvejer også at få tjekket hendes ører, fordi hun bare bliver ved med at pille ved dem...

Synes det er svært at vurdere, hvad der er at være retmæssigt bekymret kontra helt vildt pyldret :rolleyes

Helt vildt meget ditto! :ditto

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmm... Kan sgi ikke finde ud af, om jeg skal få en tid mere hos kiropraktoren. Det er jo heldigvis ikke så dyrt, når man allerede har lagt så mange penge der :rolleyes

Jeg overvejer også at få tjekket hendes ører, fordi hun bare bliver ved med at pille ved dem...

Synes det er svært at vurdere, hvad der er at være retmæssigt bekymret kontra helt vildt pyldret :rolleyes

Hvis det er en dygtig kiropraktor, så rør de ikke ved noget, hvis der ikke er noget at røre ved! Det kan aldrig skade at få dem tjekket :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hvis det er en dygtig kiropraktor, så rør de ikke ved noget, hvis der ikke er noget at røre ved! Det kan aldrig skade at få dem tjekket :)

Hun er specialiseret i babyer og jeg har fuld tillid til hende - det er slet ikke fordi jeg er bange for hun vil pille i noget, hvis ikke der er noget at pille ved ;)

Jeg er mere bekymret over hvor meget jeg skal byde Anna og også lidt mig selv. Hvis jeg beslutter at få hende tjekket, skal jeg for alvor erkende, at jeg er bekymret for der stadig er noget galt, som jeg i så fald så ikke har gjort noget ved i 5-6 mdr.:unsure

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hun er specialiseret i babyer og jeg har fuld tillid til hende - det er slet ikke fordi jeg er bange for hun vil pille i noget, hvis ikke der er noget at pille ved ;)

Jeg er mere bekymret over hvor meget jeg skal byde Anna og også lidt mig selv. Hvis jeg beslutter at få hende tjekket, skal jeg for alvor erkende, at jeg er bekymret for der stadig er noget galt, som jeg i så fald så ikke har gjort noget ved i 5-6 mdr.:unsure

Det skal du altså ikke slå dig selv oveni hovedet for. Hvis man ikke ved hvad man skal se efter, så ved man jo ikke hvad det er. Jeg synes det er flot du evt reagerer på din bekymring.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmm min søn sov/lå meget med hovedet bagover som Anna, men både læge (speciale i småbørn) og sp sagde at denne stilling er normal i denne alder da det er sådan de lå den sidste tid i maven og derfor er dem vant.

Meeeen nu blir jeg da i tvivl. Vil jo helst gøre hvad der er lille manden bedst. Men tænker også som andre har skrevet, at blir man ved med at søge finder man også "noget". Ofte er de jo aldrig helt sikre på diagnosen med de små og så kigger man jo på hvor mange af de symptomer de måske har af de punkter der passer til en special diagnose.

Åh forvirret nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmm min søn sov/lå meget med hovedet bagover som Anna, men både læge (speciale i småbørn) og sp sagde at denne stilling er normal i denne alder da det er sådan de lå den sidste tid i maven og derfor er dem vant.

Meeeen nu blir jeg da i tvivl. Vil jo helst gøre hvad der er lille manden bedst. Men tænker også som andre har skrevet, at blir man ved med at søge finder man også "noget". Ofte er de jo aldrig helt sikre på diagnosen med de små og så kigger man jo på hvor mange af de symptomer de måske har af de punkter der passer til en special diagnose.

Åh forvirret nu.

En stilling som den de ligger i i maven, skulle meget gerne rette sig. Og netop fordi pladsen er trang, så kan de små godt få låsninger, da de jo ikke kan bevæge sig ret meget. Sådan lidt ligesom når man selv har ligget i den samme stilling meget længe :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Ja det giver jo mening

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har aldrig hørt om nogen der har fortrudt et kiropraktor besøg, men jeg har hørt om dem der har fortrudt de IKKE tog afsted...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har aldrig hørt om nogen der har fortrudt et kiropraktor besøg, men jeg har hørt om dem der har fortrudt de IKKE tog afsted...

Når jeg siger, at jeg ikke fortrød, at vi tog af sted med Elias, så er det fordi at nogle af lægerne i vores lægehus synes, at det er ALT for voldsomt at tage en lille baby til kiropraktor og der faktisk blev stillet spørgsmålstegn ved vores dømmekraft ved at gøre det...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Når jeg siger, at jeg ikke fortrød, at vi tog af sted med Elias, så er det fordi at nogle af lægerne i vores lægehus synes, at det er ALT for voldsomt at tage en lille baby til kiropraktor og der faktisk blev stillet spørgsmålstegn ved vores dømmekraft ved at gøre det...

Hmm... det forstår jeg ikke :unsure

Så din læge synes ikke man skal tage babyer til kiropraktor, men det gjorde du alligevel og DET fortryder du ikke? Eller?

Jeg tror altså også det er vigtigt med en kiropraktor som er specialiseret i babyer. Vores masserede og trak kun i Annas muskler - hun 'knækkede' hende aldrig, som de jo ellers kan gøre ved voksne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0