Forunderligt

Vaccinationsdebat?

97 indlæg i dette emne

Og har saa undersoegt vaccinationsprogrammet for babyer og boern, for at finde ud af at visse vaccinationer i obligatoriske her i Italienohmy.gifboohoo.gifsad.gif

Det er helt vildt, som jeg har lyst til at flytte nordpaa lige nu, for ingen andre end mig og min mand skal da for fanden kunne bestemme om mit barn skal have sproejtet kviksoelv og aluminium ind i sin lille krop - og i givet fald hvornaar sad.gif

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Og har saa undersoegt vaccinationsprogrammet for babyer og boern, for at finde ud af at visse vaccinationer i obligatoriske her i Italienohmy.gifboohoo.gifsad.gif

Det er helt vildt, som jeg har lyst til at flytte nordpaa lige nu, for ingen andre end mig og min mand skal da for fanden kunne bestemme om mit barn skal have sproejtet kviksoelv og aluminium ind i sin lille krop - og i givet fald hvornaar sad.gif

:kram :kram :kram

Kan de virkelig TVINGE en???? :o Jeg er - som udgangspunkt - ikke modtander af vaccinationer, men synes da at det må være den enkeltes valg. Andet lyder helt grotesk... Jeg tænker helt ude i baner af tvangsmedicinering og tvangssterilisation (altså ikke af babyer... Men "overgreb" fra læger) og andre modbydelige ting. :(

Hvilke vaccinationer er obligatoriske? Er det de samme som man "typisk" får i Danmark eller nogle andre?

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Det er difteri, stivkrampe, kighoste, polio og hepatis B, som er obligatoriske og som alle gives i en omgang ved 3-5-11 md og 5-6 aars alderen. Altsaa 4 gange ialt, den sidste gang uden hepatis B.

Jeg er rystet i min grundvold over at det er obligatorisk og at man skal kaempe en kamp for enten at udsaette dem eller undgaa dem. Uagtet om jeg saa vil det eller ej, saa er det vel for fanden VORES valg, om vores barn skal have vacciner ind i sin krop? Man kan for pokker ikke tvinge os til at loebe den risiko, hvis vi vurderer, der er en risiko stoerre end fordelen ved vaccinen?

Taenker f.eks. at det er fint at stivkrampevaccinere, hvis han skaerer sig? Ligeosm vi selv goer - det er jo ikke fordi jeg styrter afsted for at faa en ny stivkrampe, naar min gamle udloeber efter 10 aar blink.gif

Og at det kan vaere en fordel at vente at se, hvilket barn vi faar - er han sensibel, har han allergi, er han staerk bla bla... og saa beslutte. Synes det er overkill at kyle alt det ind i en baby paa samme tid, men det er saa min mening - og min mands, heldigvis!

Puhhh.... nu er det ikke sjovt laengereangry.gif

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Uden at vide en masse om vaccinationer, så lyder det som vaccinationer, som jeg personligt ville vælge at tage...

Men jeg kan godt forstå, at du er rystet, og jeg synes IKKE at det er iorden, at man ikke selv kan vælge!!! :kram

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Stivkrampe er vel ellers kun aktuel, hvis man skærer sig på noget snavset, er det ikke? :huh

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Har lige tilfoejet i mit sidste indlaeg rolleyes.gif

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Er helt enig med din tilføjelse. :kram2

Lort i lagkage! :klap

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Annonce ♥

Utrolig spændende debat Saga, det er godt at få den kritiske side med i sine overvejelser.

Jeg forstår godt dem der vælger både til og fra, så her vil jeg bestemt ikke være dømmende, jeg syntes argumenterne er gode både for og imod. Og THANK GOD for at det er valgfri i DK!

Og som KÆMPE lægeskeptiker (for det er jeg) så forstår jeg så udemærket godt at der er tvivlere iblandt os :kiss

Jeg vil lade mine børn vaccinere, det har jeg aldrig været i tvivl om. Jeg har det som andre, risikoen er lille for bivirkninger, jeg ser bivirkningerne ved en eventuel sygdom som meget være end ved vaccinen og så stoler jeg på at det er gennemtestet gennem de sidste mange mange år. De har gjort mere godt end ondt gennem tiden og det er da bevist med alle de forfærdelige sygdomme som efterhånden er ved at være udryddet Så jeg løber risikoen.

Jeg vil aldrig selv få en vaccine mod influenza så det skal mine børn heller ikke, med mindre de har en kronisk sygdom der gør influenza mere farligt for dem end for andre (fx hvis mine børn arver den nyresygdom som svigermor har), men normalt er influenza jo en sygdom som trods ubehageligheder ikke er livsfarlig, eller giver varige mén.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Der er faktisk flere lande, hvor barnet SKAL være vaccineret for at kunne komme i institution eller skole. Min kæreste var da meget overrasket over at vaccinationer var noget jeg overvejede, da det i Holland er obligatorisk at få sit barn vaccineret. Så der tror jeg da vi skal være glade for den valgfrihed vi har i Danmark.

Føler med dig Camillat :kram2 håber I kan nå frem til en løsning I og lille Noah kan leve med. Det lyder i øvrigt til at være samme vacciner som gives i Danmark, hvor baby også får en "cocktail" med 5-6 forskellige på samme dag, som så gentages 3 gange plus en "booster" nogle år efter.

Jeg tror ogsaa at de skal vaere vaccinerede for at komme paa institution her. Men man bliver faktisk kaldt i retten for at forklare sig, hvis man ikke moeder op med sit barn og det er jeg meget chokeret over og imod. Fik virkelig hjertebankeen igaar og var parat til at foede i DK og hvad har vi. Der er saa meget besynderligt hernede, f.eks. ogsaa med hensyn til efternavne, hvor italienerne er frygtelige, saa det roder lidt rundt i dag...

Det er de samme som i DK, men som sagt har jeg ikke bestemt mig for at vaere kategorisk imod, jeg vil bare gerne bestemme om det skal vaere og nogle skal maaske vaere, men saa ikke som giant cocktail og SLET ikke foer jeg foeler mig sikker og tryg ved at lade mit barn faa dem - hvad hvis han er super sart eller paa anden maade i risiko for autisme eller handikap som foelge. Der er jo formaldehyd og aluminium i flere af vaccinerne - det er jeg langt fra tryg ved at lade sproejte ind i min lille baby.

Egentlig underligt at man er saa forbeholden overfor rygning, alkohol, parabener, parfume i hele graviditeten etc, men kraeftfremkaldende og lammende formaldehyd og aluminium intravenoest - og saa i en baby. Det strider imod al min fornuft blink.gif

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har også haft en kæmpe skepsis ifht børnevaccinationsprogrammet, og har brugt enormt mange timer på at læse mig igennem diverse undersøgelser osv.

Jeg er primært bange for vaccinationsskader og er utryg ved de tilsætningsstoffer der kommer i vaccinerne, men til trods for det så har jeg valgt at lade mine børn vaccinerer fordi: De sygdomme der bliver vaccineret imod er meget alvorlige og kan føre til død, invaliditet og infertilitet. Jeg kan ikke forsvare det med nogen logik, hvis mine uvaccinerede børn bliver ramt af seriøs og alvorlig sygdom senere i livet pga manglede vaccination.

men åh hvor jeg hader at tage sådan en lille bebse med ned til lægen for at blive stukket..

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har lige postet følgende i Baby 0-1 år efter at have været indlagt med min lille søn. Begge vores børn er ikke vaccineret, kan sagtens følge dig.

"Vil dog sige, at det er noget af en dårlig behandling jeg har fået på Herlev af lægerne fordi min mand og jeg har valgt ikke at vaccinere vores børn, blev praktisk talt beskyldt for omsorgssvigt hvilket jeg synes er at gå over stregen, det er fint at informere os om at de er uenige, men de skal sgu da respektere vores valg - som vi har retmæssigt lov til ifølge dansk lovgivning - og det er jo ikke fordi vi har slået terninger om valget, vi har undersøgt forlemper og ulemper og valgt at vi føler det er bedst at lade være. Vi er godt klar over vi har omverdenen imod os, men vi respekterer andres valg om at vaccinere og forventer at blive vist samme respekt. Jeg var selvfølgelig for træt og bekymret på daværende tidspunkt til at kunne forsvare mig ordentligt (hvilket jeg ikke burde være nødt til!) Vi er godt klar over at vi skal leve med konsekvensen skulle der ske noget alvorligt, men det skal vi omvendt også hvis vaccinen fører til noget alvorligt. Nåh, det var bare en lille bøvs herfra

Til de nysgerrige (og dem der gider læse videre ) er det her nogle af vores grunde:

Sygdommene de bliver vaccineret for var allerede faldende inden vaccinen blev indført, det er derfor svært at påvise, at det udelukkende er pga. vaccinen.

Symptomerne ved vaccinen og ved sygdommen kan være de samme.

Der er ingen garanti for at vaccinen virker.

Barnets immunforsvar er stærkt nok til at klare de fleste sygdomme og deres immunforsvar bliver bedre og stærkere af at klare sig igennem den rigtige sygdom, fremfor vaccinen.

Vaccinen nedsætter immunforsvaret (i hvert fald i en periode) og gør barnet sårbar overfra andre virusser.

I USA er der 5.500 tilfælde der direkte kan linke vaccine og autisme, jeg ved ikke noget om hvor tæt deres vaccine er på vores, men jeg tror ikke lægen kan garantere, at det ikke er noget af det samme.

Det er svært at vide præcis hvad der er i vaccinen pga patenter, man ved dog, at i de fleste tilfælde bliver det dyrket på substrater fra dyrevæv - kaninhjerne, hundenyre, abenyre, kyllinge- eller andeæg, celler fra aborterede fostre, kalveserum samt svine- eller hesteblod.

Vaccinen indeholder tilsætningsstoffer, deriblandt kan være: formaldehyd (kendt allergen og kræftfremkaldende), kviksølv (tungmetal), aluminiumsfosfat, acetone og glycerin, selvfølgelig i små mængder, men det bliver trods alt sprøjtet direkte ind i spædbørn.

Jeg stopper her, for ellers bliver indlægget for langt, men det skal nok skabe lidt debat

Min pointe er bare, at jeg synes ikke jeg skal dømmes, fordi jeg har sat mig ind i det og valgt fra. Ligesåvel som jeg ikke dømmer forældre der vælger vaccinen, informeret eller ej.

Jeg kan anbefale bogen: Vaccinationer er de sikre og effektive? af Mette-Lone Albrechtsen og Else Jensen "

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Synes det er en rigtig god debat vi har gang i. Det satte da i hvert fald nogle tanker igang hos mig. :super

Min holdning er, at jeg arldrig ville kunne tilgive mig selv, hvis mit barn blev alvorligt syg, og jeg kunne have forhindret det ved en vaccine. Jeg er måske naiv, men jeg stoler ritgtig meget på, at de læger, forskere, laboranter mm der arbejder med vaccinationsprogrammet har styr på det.

Ser nok lidt omvendt på det. For mig er der ikke nok beviser for, at det er farligt eller giver allergi.

Samtidig ville man heller aldrig kunne tilgive sig selv hvis ens barn blev alvorligt syg efter vaccinen - måske endda med døden til følge som det desværre kan ske i sjældne tilfælde, ligeså vel som det er sjældent med sygdommen.

Det er jo egentlig det der gør det til så svært et valg

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg kunne aldrig drømme om at ikke få mine børn vaccineret.

Vaccinen er meget mildere mod kroppen end sygdommene, samt hvis folk begynder at lade være, så kommer sygdommene tilbage og bliver derved ikke udryddet.

Det er slemme konsekvenser der er af at få af sygdommene ift den meget lille procent der får skade af vaccine.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Samtidig ville man heller aldrig kunne tilgive sig selv hvis ens barn blev alvorligt syg efter vaccinen - måske endda med døden til følge som det desværre kan ske i sjældne tilfælde, ligeså vel som det er sjældent med sygdommen.

Det er jo egentlig det der gør det til så svært et valg

Jeg tager altid de der anti debatter med et grand salt fordi der oftest er en anden årsag til at netop de børn får følger af vaccinen.

5500 ud af 315 mio mennesker i usa svarer til at det er 0,0017% der tager skade af vaccinen. Altså er det yderst sjældent at skaden sker.

Men respekterer at i tager det valg.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg kunne aldrig drømme om at ikke få mine børn vaccineret.

Vaccinen er meget mildere mod kroppen end sygdommene, samt hvis folk begynder at lade være, så kommer sygdommene tilbage og bliver derved ikke udryddet.

Det er slemme konsekvenser der er af at få af sygdommene ift den meget lille procent der får skade af vaccine.

Fuldstændig enig.

Jeg har arbejdet 4 år på en offentlig høreklinik, og har desvære mødt for mange børn der (blandt andre handicaps)har mistet hørelsen fuldstændig, efter at have været ramt af nogle af de sygdommme, man ellers vaccinerer for.

De dage hvor man har et sådan barn til behandling på afdelingen, er der ingen tvivl om at det meste af personalet strejfes af tanken: "For f****, hvordan kan forældre bevist vælge at undlade vaccinen"

Jeg har overhovedet ikke sat mig ind i fordele og ulemper ved vaccinen, (da det for mig er en selvfølge at vaccinere sit barn) og ovenstående er heller ikke ment som en løftet pegefinger. Blot mit tanke om, hvorfor man bliver angrebet af plejepersonale og læger, når man træffer et sådan valg. De ser jo desværre ofte konsekvenserne af, at undlade denne vaccone.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

J og jeg er begge allergikere og Maliva er i den grad disponeret for at blive det, men vi har altså valgt at vaccinerer hende fordi vi begge mener at det er en selvfølge og lidt en pligt som borger i vores samfund i dag.

Jeg kan sagtens respekterer at nogle fravælger det, men er det kun på baggrund af at det drejer sig om 24-48 timers let sløvhed og mild feber og at det synd for barnet, så synes jeg altså ikke det er ok, da konsekvensen af at undlade vaccinen, faktisk kan være stort for barnet og vores samfund.

Ja, det er da synd at et raskt barn, skal stikkes i og derefter være syg i noget der måske højest er to døgn, men det er her jeg synes at det er for barnets bedste og for samfundets bedste.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

:lovebk

Hvor bliver ens horisont dog udvidet af at være på dette forum!

Det er ALDRIG faldet mig ind at nogle kunne finde på at vælge vaccinen fra - det er da en selvfølge at man skal vaccineres :)

Meget "sjovt" at se verden fra et nyt synspunkt :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Hmm, det er noget andet, jeg har hørt mht. livmoderhalskræft vaccinen :unsure Jeg har en veninde, der fik konstateret HPV, og hun blev anbefalet at få vaccinen alligevel af sin læge. Noget med at der var flere forskellige former for HPV, og at vaccinen så kunne "redde" hende fra nogle af de andre typer :unsure

Jeg har fået det samme at vide af min læge :ditto

Det passer altså ikke, at den kun hjælper hvis man får den inden man bliver seksuelt aktiv. Risikoen er, at man KAN være blevet smittet med en eller flere HPV-vira hvis man har dyrket sex, men det er jo ikke sikkert man er og under alle omstændigheder er det ikke sikkert man har fået alle de forskellige HPV-vira vaccinen beskytter imod.

:ditto Jeg betalte selv for vaccinen, da jeg var 21 år (tror jeg) og jeg fik det samme at vide. Lægerne anbefalede bestemt at man fik dem - seksuelt aktiv eller ej.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Barnets immunforsvar er stærkt nok til at klare de fleste sygdomme og deres immunforsvar bliver bedre og stærkere af at klare sig igennem den rigtige sygdom, fremfor vaccinen.

Denne her har jeg svært ved at se som en grund til IKKE at vælge vaccinen. Jeg vil da personligt hellere udsætte mit barn for feber i én dag end udsætte ham for at skulle gennemleve en HEL sygdom, hvis resultatet er det samme.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg kunne aldrig drømme om at ikke få mine børn vaccineret.

Vaccinen er meget mildere mod kroppen end sygdommene, samt hvis folk begynder at lade være, så kommer sygdommene tilbage og bliver derved ikke udryddet.

Det er slemme konsekvenser der er af at få af sygdommene ift den meget lille procent der får skade af vaccine.

Fuldstændig enig i det hele :ditto

Til det med rødt: Jeg talte med min læge om folk, der fravælger vaccinerne og han hidsede sig især op fordi det har vist sig, at i takt med at flere forældre vælger vaccinen fra, så er flere af de gamle sygdomme begyndt at dukke op igen <_<

Og uden at ville træde nogen over tæerne, så forstår jeg faktisk godt min læges forargelse.

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Jeg har ikke fået Johan vaccineret endnu. Jeg syntes at han er alt for lille og vil ikke udsætte ham for de bivirkninger, der kan komme i forbindelse med vaccinationen. Jeg vil gerne at han skal vaccineres, men ikke lige nu. Jeg har ikke travlt og gør nok en del ting, på en alternativ måde fx når jeg beslutter at han skal vaccineres, bliver det ikke uden, han får nogle forskellige homøopatiske midler før - under og efter vaccinen for, at støtte og styrke hans krop og dobbelt op på probiotika. Det kan også være at jeg beder om, at få delt vaccinen op, så han ikke skal udsættes for flere forskellige vira m.m. på en gang. :)

Mht at få delt vaccinerne op er det også noget jeg har overvejet, da jeg syns det er meget voldsomt at man giver vaccine mod 5-6 forskellige ting på en gang. Desværre er det sådan at mens de vaccinationer som tilbydes i programmet er gratis, skal man selv betale hvis man ønsker andre, og det gælder også hvis man vil ha dem delt op på den ene eller anden måde, da de fleste af vaccinerne er combi vacciner med flere ting i samme sprøjte.

Vaccinationsprogrammet kan du sikkert finde på SSI's hjemmeside. Hvis du deler dem op vælger du jo selv hvilke du vil ha, men de fleste vaccinationer skal gives 2-3 gange for at ha langvarende effekt. Og det blir også temmelig mange lægebesøg. For mig er løsningen (formentlig) at vente til barnet blir ældre en mere tilgængelig mulighed. Man kan stadig få vaccinationsprogrammet, selv om man vælger at rykke det, uden det koster noget.

Men hvis én af grundene til at fravælge vaccinen er, at det er synd for barnet at det bliver sygt, er det så ikke mere synd at dele vaccinerne op, så barnet skal stikkes og måske være sløj endnu flere gange?

Så er det da bedre, at få det overstået én for alle :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Vi har også valgt at få vores datter vaccineret...Har heller ikke tænkt fordele og ulemper for det, for det var bare et selvfølge for mig...

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

Samtidig ville man heller aldrig kunne tilgive sig selv hvis ens barn blev alvorligt syg efter vaccinen - måske endda med døden til følge som det desværre kan ske i sjældne tilfælde, ligeså vel som det er sjældent med sygdommen.

Det er jo egentlig det der gør det til så svært et valg

Tjo, det kunne jeg nok. Hvis mit barn blev alvorligt syg af en vaccine ville jeg ikke tænke, at det var min skyld, og det håber jeg virkelig heller ikke, at nogle i samfundet ville gøre.

Risikoen er så forsvindende lille, at jeg ikke ville bebrejde mig selv, fordi jeg tog et valg, der gjorde mit barn sygt, uanset om jeg helt sort på hvidt gjorde det. Ligesom jeg heller ikke ville bebrejde mig selv for at have ladet mit barn lege ude, hvis h*n blev ramt af et lyn, eller jeg ville bebrejde mig selv, hvis mit barn fik en rugbrødsmad og fik madforgiftning af den. Også selv om jeg ved at det kan ske. Måske lidt sat på spidsen, men det er sådan jeg ser det :)

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Annonce ♥

On 20/4/2012 at 7:53 AM, Saga74 said:

 

Del dette indlæg


Link to post
Share on other sites

Log ind for at besvare

Folk bliver vildt glade for svar!

Ikke medlem endnu?

Opret dig gerne. Det er gratis og tager 10 sekunder.


OPRET NY GRATIS MEDLEMSPROFIL

Allerede medlem?

Du kan med fordel logge ind.


LOG IND HER