mg87

Medlemmer
 • Content count

  30
 • Joined

 • Last visited

About mg87

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 02/20/1987

Profile Information

 • Status
  Er mamma
 • Lokation
  Hobro

Recent Profile Visitors

486 profile views
 1. Tusind tak. Det vil jeg prøve
 2. Jeg kan også godt mærke forskel på de dage, hvor han er meget aktiv og de dage han ikke er. Så vi er rigtig meget ude og lege, går nogle ture, læser bøger og leger rigtig meget. Netop fordi det også var min tanke, at han nok ikke var aktiv nok. Men det har heller ikke rigtig hjulpet.
 3. Jeg har prøvet at putte før. Men det bliver det kun værre af. Så trækker tiden langt ud, og han ender ofte med at blive ked. Vi har faste rutiner, har dog prøvet at ændre lidt, for at se om det kunne hjælpe, dog uden held. Jeg er helt enig i, at børn sover fordi de er trætte, og helst skal have lov til det. Men jeg tænker at han måske er træt om dagen, fordi han ikke får nok søvn om natten. Så det er lidt en ond spiral. Jeg er jo nødt til at vække ham om morgenen, for at jeg kan nå at aflevere ham og komme på arbejde. Jeg er heller ikke sikker på, at det hjælper noget. Måske er hans rytme bare at han sover sent. Men jeg tror jeg vil forsøge om det har en effekt. Men tak for dit input. ☺ Det ville være rart, hvis han var udhvilet om morgenen, og ikke var så træt kl 11 at han faldt i søvn midt i maden. (Hvilket han nogle gange gør, hos dagplejen).
 4. Tak for dit svar. Ja søvnbehovet er meget forskelligt, og han har aldrig sovet rigtig meget. Han er heller ikke træt nok der kl 19.30, så derfor venter vi tit til kl 20.30-21 med at putte ham, hvor han virker træt. Men stadig kan der godt gå en time før han sover. jeg ved ikke præcist, hvornår han sover middagslur i hverdagene. Men jeg tror det er ved 12.30- 13.00 ca. han kommer ud der. Og så vækker dagplejemoderen ham efter 2 timer. Så nu forsøger vi med at korte luren af til 1½ time. Mit foreslag var 1 time, men dagplejemoderen synes det var for lidt. Så nu må vi se, om det har en effekt. Ellers vender vi bare tilbage og lader ham sove de 2 timer om dagen og så må han sove det han nu kan om natten.
 5. Hej Jeg har en søn på snart 2, som har meget svært ved at falde i søvn om aftenen. Søvn har altid været noget vi har kæmpet med. Men nu er det ved at være rigtig hårdt. Tidligere sov han 19.30-6-30 ca. og længere i weekenderne. Men så begyndte han pludselig ikke at ville falde i søvn. Så vi puttede ham samme tid, men han sov først ved 21-22 tiden. De lange kampe er hårde for os alle. Da han så begyndte at falde ud af sin tremmeseng, kom han i en juniorseng. Det gjorde det selvfølgelig ikke nemmere, da han nu kan stå op selv. Men det kunne vi klare, det "det nok bare var en periode". Men nu har "perioden" varet snart 2 mdr. Han VIL ikke falde i søvn. Oftest ender det med, efter han er stået op 40 gange, at min mand eller jeg, sidder hos ham til han falder i søvn. I mens kan han godt finde på at slå, sparke og været meget på tværs, for ikke at falde i søvn. Når han falder i søvn ved 21.30-22-tiden, sover han for det meste hele natten uden at vågne. Måske skal han have sutten en enkelt gang. Jeg synes han sover AL for lidt om natten. Godt 8 timer er ikke meget for en 2 årig i mine øjne. Til middag er det sjældent et problem at få ham til at sove, tværtimod, er han så træt af han næsten falder i søvn ved frokostbordet. Til dagligt vækker dagplejemoderen ham efter 2 timers lur. I weekenderne har jeg forsøgt både at lade ham sove, (hvilket IKKE har en positiv effekt, da han så er al for frisk om aftenen - søvn avler IKKE søvn her), men også at vække ham. Nu har jeg snakket med dagplejemoderen om, at skære ned på hans middagslur, hun vækker ham alligevel, så hun måske vækker ham efter 1 timer, frem for 2. Men det var hun ikke meget for, så vi aftalte af prøve med 1½ time. Jeg er spændt på om det fungerer, både for hende og os. Et andet problem er, at min mand og jeg - da vores søn sover så sent - ikke ser meget til hinanden uden barn. Det er dog det mindste, men det tærrer alligevel på ægteskabet, at der ikke er tid til at få snakket ordentligt osv. Men nu - efter min lange kringlede forklaring - til mit spørgsmål: Hvad ville du gøre? - Acceptere at han bare ikke sover ret meget om natten? Lade ham sove sin lange middagslur, og så lægge ham i seng kl 22? - forsøge at skære ned på hans middagslur, i håb om, at han med tiden vil sove længere tid om natten? - andet? Jeg håber der er nogen dere kan hjælpe med et råd eller to. Jeg ved godt børn ikke er ens, og at de har forskellige søvnmønstre, jeg er bare bekymret for, om den korte nattesøvn kan have betydning for hans udvikling. Mvh
 6. Tak skal du have. OK, sikke da en omgang du var igennem. Godt at høre at alt gik fint. Tak fordi du tog dig tid til at svare - det er altid rart at høre fra andre i lignende situation.
 7. Tak for svaret Bermuda. Dejligt at høre fra andre der har oplevet noget lignende. Jeg har nu fået tid til næste undersøgelse, så jeg håber snart at få afklaret alle mine spørgsmål. Og held og lykke med livet som mor. Jeg håber I har det godt - trods en hård start på det hele.
 8. Jeg er gravid, 22+2. Sidste gang fik jeg svangerskabsforgiftning lige omkring terminsdatoen. Det endte med akut kejsersnit. Nu, efter at have været til md scanning og samtale med lægen, fik jeg at vide at de denne gang ikke vil følge mig tættere af den grund, men at de er opmærksomme. En uge efter scanningen, ringer en læge til mig, og fortæller at jeg nok ikke havde svangerskabsforgiftning, men HELLP syndrom, og at de derfor vil følge mig noget tættere ca. hver 4. uge, og at jeg nu skal til scanning igen. Jeg fik ikke spurgt om noget da hun ringede. Men efterfølgende er der dukket en masse spørgsmål op. Jeg har læst lidt på nettet om HELLP, men jeg er stadig (hvis ikke mere) forvirret. Er der andre der har haft HELLP i tidligere graviditeter? Jeg vil rigtig gerne høre jeres oplevelser med det - og ikke mindst graviditeten efterfølgende.
 9. Hej Jeg har en Sleebee pose. Men min søn (7 mdr) får sig altid møvet ud af den, så han har armen og ben ude mellem snorene. Derfor overvejer jeg at købe en sove-/ kørepose med lynlås,så han ikke kan kravle ud. Er der nogen der har nogle erfaringer med sådan nogle? Overvejer Voksi City - kender du til den? Håber der er nogen der kan hjælpe. Mvh
 10. Det går lidt op og ned. Nogle gange er han meget ked og det kan tage lang tid at putte. Andre gange er han ikke så ked. Men jeg var ved læge i går, og hun mente han havde vand ved ørene efter at have været forkølet, det skal gå over af sig selv. Så jeg krydser fingre for, at det er det der driller ham, og at det snart er ovre. Jeg har ikke investeret i en slyngevugge, synes det er mange penge, når det måske snart går over. Og indtil videre har det jo fungeret fint med hængevuggen - eller bare den alm vugge der ikke kan gynge. Og snart skal han i tremmeseng. Så krydser fingre for, at det snart er ovre :)
 11. Tak for svaret :) Vi har en hængevugge - det hjælper nogle gange, men taget stadig mindst 30 min før han sover, selvom han bliver gynget i den :( Også selvom jeg pakker ham ind, dækker af, så han ikke kan se ud i rummet osv. Men måske en slyngevugge er en mulighed der skal afprøves - tak :D
 12. Min søn på snart 4 mdr har altid været svær at få til at sove. Men synes der var ved at komme lidt rytme i det. Men nu er det hele bare blevet MEGET værre. Jeg bruger omkring en time fra han virker træt og til han sover hver gang han skal have en lur. Og i den tid skriger han, virkelig skriger, medmindre jeg går rundt med ham. Om aftenen er det meget værre, og der kan det tage 3 timer, hvor han er pylret, ked og skriger konstant :( Når han endelig sover, sover han for det meste fint, i hvert fald om natten, Om dagen sover han fra 15 min til 2½ time af gangen. Jeg synes vi har prøvet alt, gøre tingene på samme måde hver gang. Være hos ham, nusse ham, synge, vugge, give ham en bamse, sutteklud, ro, white noise, give ham vand / mad. Men intet virker, i hvert fald ikke mere end en gang. Jeg har prøvet at vente til er virkelig træt, jeg har prøvet at putte ham når han viser de første tegn. osv Jeg håber der er nogen der har nogle gode råd.... Mvh
 13. Det lyder som om du har nydt ferien :) Sådan skal det også være. Og mon ikke det blot er pga feriehyggen at vægten er steget. Men... når det så er sagt, så ville jeg dog også kontakte lægen, hvis det var mig. Jeg havde også vand i hænder og fødder, men uden nogen bekymring fra jordmoder eller mig selv. Jeg havde det ellers også rigtig godt - men det viste sig - ved tilfældig kontrol - at jeg havde svær svangerskabsforgiftning - selvom jeg ikke anede at jeg fejlede noget. Så jeg synes bestemt du lige skal snakke med lægen eller din jordemoder. I mit tilfælde opdagede lægen det ikke - det var først ved kontrol på sygehuset et par dage efter (da jeg var gået over tid), at de opdagede det. Jeg krydser fingre for - og håber på - at alt er helt som det skal være.
 14. Jeg er med på vognen med et flag med graveret navn og fødselsdato. Sådan en får vores søn også - bare fra Piet Hein :)
 15. Tror du har hel ret i at det handler om tryghed. Men hvis jeg bare lader ham ligge ender det ofte med at han overspiser og gylper, hvilket heller ikke er rart for ham. Andre gange kan jeg sidde i flere timer med ham liggende ved mig, og jeg bliver skør i hovedet af at sidde der med brysterne fremme hele tiden. Selvom jeg forsøger at være tålmodig bliver jeg "stresset" af at sidde der, og det kan han også mærke. Men ja, tryghed er det nok i hvert fald, og nok i højere grad end jeg lige selv troede. Så vil svøbe ham og holde ham tæt alt det han har brug for. Tusind tak for hjælpen :)