HerligeH

Medlemmer
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

About HerligeH

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Status
  Er mamma
 1. Stakkels lille barn (og jer selvfølgelig). Har selv haft et voldsomt sygeforløb med min søn (og mange af de samme symptomer) og en af de ting, der har gjort en stor positiv forskel i forhold til infektioner, var at han fik fjernet polypper (han snorkede meget, det var det der blev grunden til at hans polypper blev opdaget). Hvis bekymringen fortsætter kan lægen eller ihvertfald en speciallæge tage MBL - et tal der indikerer om der er noget galt med immunforsvaret - men man tager det vist kun i ret grelle tilfælde. Rigtig rigtig god bedring med den lille.
 2. Jeg blev indlagt med veer, da jeg var 25 uger henne. Jeg fik lungemodner og ve-hæmmer. Jeg var vildt nervøs, da de trappede mig ud af det ve-hæmmende, men det lykkedes at stoppe fødslen. Jeg lå totalt stille indtil uge 32 (måtte kun liste på toilettet). Efter uge 32 måtte jeg lidt mere og efter uge 34 måtte jeg alt. Jeg endte med at blive sat i gang, da jeg var 37 uger henne....og så tog det 5 dage at få ham født! Håber alt går vel med dig.
 3. Altså jeg havde ret regelmæssige plukkeveer fra temmelig tidligt i graviditeten. Til sidst - i uge 26 - gik de pludselig over i rigtige veer og jeg endte i vehæmmende drop på hospitalet. Det lykkedes heldigvis at stoppe veerne, men jeg lå helt stille indtil uge 34, og det var ikke særlig sjovt. Hvis jeg var dig, ville jeg kontakte lægen i morgen og få ham til at tjekke om din livmoderhals er begyndt at blive kortere - i så fald vil du nok blive sendt til yderligere undersøgelse på hospitalet. Held og lykke med det hele, håber bare det er din livmoder, der har gang i de helt store forberedelsesøvelser!
 4. Sukkerfri slik (lakrids og vingummi) var meget virksomt for mig - selv i rimelig små doser. Der står fin advarsel på pakkerne om,at de virker afførende...og det var bare et hit!
 5. Jeg arbejder med unge, der er udfordret af deres vrede- på en måde, der tit bringer dem i vanskeligheder i skolen og hjemmet. Der hvor jeg arbejder, har vi netop udviklet et forebyggende undervisningsforløb i vredeshåndtering til unge. Det er lavet til Folkeskolebrug. Hvis du er interesseret i at læse teorien bag og nogle af de forståelser vores forløb bygger på, vil jeg gerne sende teoriafsnittet til dig. Det giver en fin forståelse af nogle af de mange ting, der kan være på spil, når børn og unge reagere med meget vrede. Jeg kan desuden anbefale nogle meget fine artikler, som måske kan give nye perspektiver på og forståelser af jeres pige. Held og lykke med det hele...
 6. Min søn lider af voldsom astma og får desværre også falsk strubehoste - meget tit. Jeg synes ikke han plejer at svede voldsomt - kun når han har anfald, hvor han går i panik, fordi han ikke kan trække vejret. Hvis din søns falsk strubehoste fortsætter eller kommer i meget slemme anfald (hvor han bliver mørke rød eller blå) så er det bare afsted til hospitalet. Lægen kan ikke gøre noget ved strubehosten. På børnemodtagelsen kan de give adranalin i maske, men det giver de kun ved rigtig voldsomme anfald. Hos os virker sodavandsis rigtig godt, men det er han selvfølgelig for lille til. Ville ikke være så bange for svedeturene, hvis han ellers ikke har andre symptomer og hans almentilstand er god. Rigtig god bedring med ham.
 7. Tjek lige skarlagensfeber. Streptokokker kan kun ses ved en podning i halsen. Hvis lægen kun har kigget i halsen er det meget mærkeligt, at hun har fået penicillin. Får hun imacilin eller primcillin? Eller noget helt tredje? Godt at hun vil tage MME, væske er det vigtigste og giv endelig panodil til at tage smerterne.
 8. Nu ser jeg lige at du vist også har et indlæg om udslæt. Sagde lægen noget om, at det kunne være skarlagensfeber? Her starter udslættet i ansigtet og breder sig ned af kroppen og så er halsbetændelsen rigtig slem. Det kan være en lidt hårdere omgang og jeg mener måske vi fik noget speciel penicillin da det var skarlagensfeber. Tjek hvordan hendes tunge ser ud...efter et par dage kan der komme røde hævede knopper. God bedring med hende...
 9. Nej, deres almentilstand kan godt være påvirket længere. Har hun feber? Hvilken halsbetændelse er det - Er det streptokokker? Min søn har desværre nok været igennem 30 - 40 penicillinkurer på hans 3 år og min erfaring er, at der højst går 1-2 døgn fra han får penicillin til han er meget meget bedre. Ved halsbetændelse kan det jo gøre temmelig ondt bare at synke, så indtil betændelsen kommer i bedring, kan det godt være et meget ked af det barn man har. Heldigvis kan du være sikker på, at det pludselig vender...hvis det er korrekt penicillin. Håber natten bliver okay, og at hun er meget bedre i morgen.
 10. Min dreng plejer at måtte komme i institution efter 1 døgn på penicilin - hvis hans almen tilstand altså tillader det. Så skulle han ikke smitte mere. Tror faktisk tit smittetiden er inden de egentlig bliver syge. Lørdag burde ihvertfald været helt sikker! God fornøjelse...
 11. Jeg havde også fornøjelsen af heldags kvalme fra uge 4 til 14. Det kunne slet ikke skjules for mit arbejde, jeg var lærer på det tidspunkt, og måtte have en spand stående ved siden af tavlen, så jeg lige kunne kaste op i den (tømme den) og så undervise videre... Jeg tabte 6 kg i de første 3 måneder, men lærte til gengæld at kaste op mens jeg cyklede - uden at få bræk på mig selv. Dejlig tid! Samme historie med barn nummer to - der havde jeg dog fået eget kontor, så der var opkastningerne lidt mere "private" :)
 12. Jeg har født begge mine børn på Hvidovre, og fik fin en-familiestue ved den første fødsel. Dog deler man bad og toilet med én anden familie. Ved min anden fødsel, var der desværre ikke plads, så der sov vi fire familier i et depot - og alle vores mænd lå på gulvet ved siden af vores senge...det var ikke særlig sjovt. På dag to lå jeg det meste af dagen på en gang, men endte heldigvis med til sidst at få en stue. Jeg skulle have lagt kateter hver tredje time, og det var godt nok ikke fedt - hverken i depotet eller på gangen - selv om de trak et gardin for. Krydser fingre for at i får en fin en-familie stue....
 13. Sikken en skøn beretning, og en skøn fødsel - men godt i ventede med at tage afsted til kl. 10, så havde du i stedet kunne skrive om en af de berømte bil-fødsler! Stort tillykke med den lille mand.
 14. Det lyder da godt nok som en lidt udfordrende situation, med en lille ny og en "stor", der ikke har det så let. Først og fremmest syntes jeg det lyder som om, I er rigtig gode til at se jeres barn og er opmærksomme på de vilkår, der er i hans liv - problemer med øre og en lille ny søskende. Rigtig mange børn i den alder har svært ved at sove selv og mange har tryghedsrutiner, som fx at nusse hår eller øre. Det tænker jeg ikke er så bekymrende. Der hvor det lyder til at være rigtig svært, er når han går ind i sig selv - fx ved "skæld ud". Her kunne det måske være en god ide at sætte mange ord på det i ser - "jeg kan se du bliver rigtig ked af det nu, og det ser ud til at være svært for dig" - mest for at han føler sig forstået, og forstår at hans reaktion er ok. Han kan jo godt være meget frustreret over, at han endnu ikke har så meget sprog, og derfor har meget svært ved at udtrykke sine ønsker og følelser - og derved føle sig forstået. Måske gør I det allerede i forvejen? I forhold til psykolog i vuggestuen ville jeg være opmærksom på, hvad vuggestuens intention er med det. Er det for at få ham udredt ift om han "fejler" noget, eller er det for at de (som professionelle) og I som forældre kan få nogle nye strategier til at støtte han i de situationer, hvor han får det vanskeligt??? Håber han snart får det lidt lettere, og at det bare er en lidt svær periode for ham.
 15. Efter at have fuldt jeres meget fine forum i snart et halvt år fik jeg taget mig sammen til selv at bidrage lidt. Jeg er lidt i krise, fordi jeg ikke kommer til at blive gravid igen - det må jeg ikke for lægen, og vi har nok heller ikke lige overskuddet til endnu et lille vidunder. Til gengæld nyder jeg at læser om jer andre og ville bare ønske det var mig, der havde en fødsel i udsigt. Hvis jeg kan finde ud af det, skal jeg ligge et billede af mine skønne unger op.