JaMa

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    374
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Alle besvarelser af JaMa

  1. Jeg var i fredags (37+6) til tilvækstscanning, da jm var bekymret for om baby havde taget nok på inde i maven. Scanningen viste dog det modsatte, og de målte baby til 4000 gram, så lille er hun i hvert fald ikke :) så langt, så godt. Nu går min bekymring så bare lidt på det at skulle føde... Jeg kan jo i princippet være gravid i ca.3 uger endnu og skal ikke til jm før jeg er 39+5. Dvs når jeg er 39+5, kan baby jo veje omkring 44-4500 gram. Må indrømme at det skræmmer mig lidt (mine andre børn har vejet 3740 g og 3950 g) og har jo søgt lidt rundt på nettet. Kan se at andre er blevet sat i gang eller fulgt tæt inden termin, når barnet er skønnet/scannet til omkring 4 kg. Så del gerne jeres erfaringer omkring det at føde en baby på den størrelse :) skal jeg evt ringe til min jm og tale med hende inden den tid hvor jeg er 39+5?
  2. Vores to yngste har ligget i slyngevugge og har slet ikke flade baghoveder. Kan kun anbefale en slyngevugge :) vores er den fra Natures Sway købt ved Sneglehuset...
  3. Vores lille P på 10,5 måneder har fået noget udslæt som bare breder sig :boo det startede med en plamage af mørkerøde knopper på hendes knæ, som langsomt voksede i omfang. Det var i starten af januar at vi var til læge med det på knæet, lægen udskrev Locoid salve, men det har ingenting hjulpet, overhovedet. Lægen har så henvist hende til hudlæge, hvor hun har en tid d.17.februar. Men, så for 2 uger siden startede et "nyt" udslæt på ryggen, som nu har bredt sig til hele ryggen, hovedbund, nakken, pande, hele mave og bryst og nu også ned af benene (udover det som er der i forvejen) :boo Vi var til læge igen i mandags og nu skal vi smøre hende i Locoid to gange dagligt overalt på kroppen hvor der er eksem, undtaget ansigtet, i 4 dage og hvis ikke det stopper det, vil lægen se om de kan få en akut tid igennem hos en hudlæge. Der er tre læger der har set på hende og de er ved slet ikke hvad det er, og virker forbavsede over at Locoid end ikke dæmper det... Hvilket det heller ikke gør nu hvor vi smører to gange dagligt. Vi ved simpelthen ikke hvad vi skal gøre for at hjælpe hende, det er tydeligt at det klør og det breder sig som sagt fra dag til dag :unsure Så jeg tænkte at jeg ville spørge herinde om I har set noget lignende og hvad det i så fald var? Det ene billede viser det på knæet og det andet viser hendes ryg som den så ud i går...
  4. Ja, vi håber også på et hurtigt svar. Ringede derind i dag, da jeg havde lidt spørgsmål i forhold til det hormonsalve vi skal smøre hende med. Samtalen endte med at de vil se hende fredag allerede og vil rykke for svar på biopsien. Så kryds fingre for at vi har et svar fredag :)
  5. Tak for dit svar :)Vi har nu været på sygehuset med hende i sidste uge, da det bare blev værre :( hun blev sendt videre til hudafdelingen og de kunne desværre ikke komme med en entydig forklaring eller diagnose. Så de har taget en vævsprøve fra det område på knæet, samt sat hende i behandling med noget salve og antihistamin mod kløen. Det har heldigvis hjulpet på hendes almentilstand, men huden er stadig fyldt med knopper... Vi får svar på prøven i starten af marts, så vi venter i spænding. De mente ikke at det har noget med vaskepulver mm at gøre da det er alle steder på kroppen af hende, men har alligevel skiftet vaskepulver, dog uden effekt :)
  6. Okay, det kunne jo godt understøtte tanken om at det måske er noget allergi af en slags hun har fået sig... vildt at kopattesalven virker for dig, når der er alle de ting i :)
  7. Tak for :kram Jeg tænker også allergi i en form, men for hvad har jeg ingen anelse om... Kan ikke få det til at passe med at vi er startet op med nye fødevarer eller lignende. Storesøster på snart 5 år har laktoseintolerance, men i følge lægen siger det ikke noget om hvorvidt P er disponeret for allergi for mælk, og det ville heller ikke vise sig på denne måde. Hun får dog ikke komælk at drikke, men en klat smør i grøden osv. I forvejen er vi temmelig restriktive/sarte med parfume og vådservietter og den slags, da jeg selv har sart hud og har haft eksem som barn og ung, men aldrig i den grad eller slags som lillepigen nu lider af det :( men vi bruger faktisk ikke hverken vådservietter, parfume eller andet i den dur. Først troede jeg det var hendes uldbodyer, men det har ikke hjulpet at skifte over til ren bomuld, ej heller uld/bomuld. Mht. vaskepulver så bruger vi Neutral, Levevis og nogle gange Änglamark, så det skulle jo være i orden, men gad vide om det kan være "noget" i det alligevel?
  8. Tak for :kram og ja, det er simpelthen så synd for hende og helt utroligt frustrerende at intet af det der er prøvet hjælper. Der er mellem 2,5-4 måneders ventetid på hudlæge på hudlæge her i byen, så vi har været heldige at få en tid d.17/2, og at vi så skal køre en times tid efter det tager vi med.
  9. Har kun hørt godt om dem i Højbjerg som Camilla skriver om. Derudover kan jeg på det varmeste anbefale Søren Schweigler som har klinik i Prismet, hvor vi var med vores datter for 4,5 år siden. Hun blev født ret hurtigt men sad fast med skuldrene, og havde fået et vrid i nakken. Men det fik han hurtigt styr på og hendes gråd og uro blev markant mindre :)
  10. ...

    Skønt indlæg :)
  11. Jeg har været gravid 3 gange og to af gangene har jeg blødt. Første graviditet var det præcis som du beskriver, jeg kom til scanning omkring 7+ og alt var fint og der kom ikke mere blødning efter scanningen. Han er en 7-årig frisk gut i dag :) anden gang jeg var gravid blødte jeg slet ikke. Tredje gang jeg var gravid blødte jeg. Der kom meget blod, som en menstruation, og havde smerter. Jeg blødte frisk blod on off i to dage før jeg kom til scanning, men alt så fint ud. Derefter blødte jeg on off i et par uger, det stoppede en uge før NF scanningen. Og hun er 7 måneder og fuld af energi nu :) så det kan altså sagtens gå godt selvom man bløder, kender mange der har prøvet det. Krydser fingre for dig og håber at alt er vel :)
  12. Hov, glemte at skrive at jeg også har lavet æblemos med tørret abrikoser, det gør det lidt sødere. Ellers kan man blande det med lidt moset banan, hvis man vil undgå at tilsætte sukker :)
  13. Æblemos er bare altid et hit :) når jeg fryser mos ned, putter jeg det i en frysepose og former posen til en tynd plade. Når så jeg skal bruge noget brækker jeg et stykke af pladen, nemt og hurtigt :) isterningebakker er vist ikke velegnede til formålet, da de kan afgive uheldige stoffer når de kommer i kontakt med syren fra frugten. God fornøjelse :)
  14. Jeg har for lavt stofskifte efter at jeg har fået opereret halvdelen af min skjoldbruskkirtel væk. Under min seneste graviditet har jeg fået medicin fra jeg var 8 uger henne og indtil min datter var 8 uger gammel :) jeg blev fulgt ret tæt med blodprøver hver 3.uge fra jeg var halvvejs, tre ekstra scanninger samt 3 ekstra lægekontroller på sygehuset. Jeg oplevede ikke de store komplikationer, men var utroligt træt og forkvalmet indtil jeg var omkring 5 måneder henne. Risikoen for spontan abort er forhøjet, men ikke når du er velreguleret med medicin. Tillykke med graviditeten :)
  15. Jeg kan simpelthen ikke hitte ud af at få læst min fødselsjournal på sundhed.dk :huh Kan se den er registreret og det hele og alle procedurer der er udført er kodet osv., men jeg kan ikke finde det som jordemoderen har skrevet udover koder og tidspunkter. Er der mon nogen herinde der kan forklare mig hvor jeg skal kigge? Kan mærke at jeg virkelig har et behov for at få det læst igennem efterhånden, da visse ting fra fødslen bliver ved at kværne rundt i hovedet på mig...
  16. Første gang sank den slet ikke, fødte 40+1. Anden gang sank den knap to uger før jeg fødte, 40+3. Tredje gang sank den et par dage før termin, fødte 41+1 :)
  17. Har lige brug for at lufte lidt tanker og få lidt input, og hvilket sted er bedre end bk :) Vores lille P på 4,5 måned, er begyndt at vågne mere om natten. Hun er født 41+1 og har siden hun var 8-9 uger gammel sovet igennem, mellem 5 og 7 timer af gangen. Helt uhørt luksus - jeg ved det ;) troede ikke rigtig på det, da vores to ældste ikke har sovet igennem før de var over et år. For tre uger siden var SP på besøg og P har ikke taget helt nok på, ikke alarmerende overhovedet, men kurven er let afglidende. Hun bliver derfor suppleret med flaske to gange dagligt, men tager max 60 ml af gangen, 9 ud af 10 gange tager hun 10-20 ml efter amning. Når hun ammer forstyrres hun nemt, så vi ligger som regel i soveværelset og ammer, eller går i et andet rum hvis ikke vi er hjemme. Nå, men det der i grunden fortæller mig at der muligvis snart skal grødopstart til, er det at hun vågner oftere om natten nu, og har gjort det de sidste par uger. Fx natten til i går ville hun ammes tre gange, fra midnat til kl.7.30. Hvor det tidligere hed ca midnat og så kl.6-7... Nu i nat sov hun fra 23.30 til 3 og ammede, derefter igen kl.5. Mængden af mælk er fin nok, det ved jeg pga udpumpning, og synes hun er dygtig til at regulere det. Om dagen er hun glad og tilfreds og kan godt sove to timer af gangen, hvis jeg hjælper hende videre i søvnen når hun vågner efter 30-40 min. Om dagen ammer hun med ca tre timers interval, og kan mærke at hun tager mere mælk af gangen nu end tidligere. Jeg er dog lidt i tvivl om hun er heeeelt parat til grød, hun følger fx ikke altid maden med øjnene når vi spiser og jeg havde håbet at kunne vente til 5 måneders alderen, bare for at følge anbefalingerne lidt ;) men hvad tænker i når i læser det jeg har skrevet, er det mon tid til grød? Eller er det normalt nok at søvnen ændrer karakter i denne alder? Synes det er lidt hårdt at blive vækket så meget nu, men vigtigst er jo at hun får det hun skal :) vil lige sige at jeg har taget den seneste tiger i betragtning, men hun er 20 uger i overmorgen (21 i følge termin), så tror ikke det er den, også når vi ikke har mærket den meget om dagen. Well, det blev langt - beklager :) men håber på lidt input :)
  18. Ja, det er jo ingen garanti for bedre søvn. Jeg ser også sådan på det at bedre søvn ville være en bonus, men det vigtigste er bare at hun får det hun har brug for :) hun virker fint mæt på mælk om dagen, men det er mere det om natten der får mig til at tænke om hun mon får nok. Men tror nu vi venter noget tid med grød endnu :)
  19. Det er nemlig svært... :) Jeg tror ikke umiddelbart hun er helt klar til grød endnu, så tænker at det er bedst at vente lidt som i alle skriver. Prøvede dog lige at give hende d-dråber på ske, og det fangede hun ret godt. Tror du har ret i at det med søvnen er aldersbestemt, og det er jo egentligt logisk nok når man tænker over det, at de skal bearbejde alt det nye som de lærer og oplever. Men ih hvor det er hårdt det natteroderi... Vores mellemste var kolikbarn, som i skrige fra 21-04 og sove uhyrligt dårligt resten af døgnet, så har jo prist mig lykkelig denne gang. Men det føles stadig som et bombenedslag i hovedet nogle morgener, som det er nu. Lyder forresten godt at Aron trives så fint med grøden :)
  20. Vi har de sidste tre vintre kun brugt Ecco til vores børn. Det er efter min mening virkeligt godt fodtøj; støtter godt/god pasform, vandtætte men ikke så de får våde fødder af sved og så kan man tage sålen ud og tørre den igennem. Har også prøvet Angulus, Primigi, Rap og Geox, men det er altså Ecco som vinder. Primigi er nu også gode :)
  21. Her sover P i vores seng, og har gjort det fra start af. Så vi følger ikke anbefalingerne som sådan, men hun ligger mellem mig og væggen og da sengen er 2 m bred har hun rigelig plads. Hun ligger så på en stofble, så jeg kan flytte lidt på hende uden hun vågner. For os/mig har det været et spørgsmål om hvad der fungerer og giver bedst mulig søvn for alle parter, og det er altså den løsning der virker for os :) jeg duer ikke til at skulle op af sengen og putte hende i egen seng, da jeg har svært ved at falde i søvn igen. Det har været lige sådan med vores to ældre børn og det har fungeret fint :) når de ikke blev ammet om natten længere, kom de i egen seng i vores soveværelse, og det er også planen denne gang :)
  22. Vi nyder den danske sommer i stor stil :) det indebærer desværre bare også, at jeg bliver angrebet af hestebremser/klæg i stor stil, har fået otte bid bare i dag :( det gør ondt og klør så ville jo gerne bruge myggespray, men må jeg det når jeg ammer? Helt ugiftigt er det jo ikke, men der står ikke noget på flasken eller når jeg googler det... Det er Autan myggespray vi har med.
  23. Angående at grøden bliver tynd når du putter udmalket mm i, så har jeg fået forklaringen engang :) det er noget med at der er nogle enzymer i mm som virker nedbrydende og derved ændres grødens konsistens. Ved så ikke om forklaringen passer, men det er det jeg kan bidrage med :)
  24. Jeg ammer også "på forhånd" og det fungerer fint her, synes hun er god til selv at melde fra hvis hun ikke er interesseret i at spise :) det kan være i de situationer som nævnes i de andre svar, og nu også fordi hun har nået den alder hvor det er svært for hende at koncentrere sig om at spise. Dvs skal vi fx i mødregruppe så ammer jeg hende grundigt af inden vi tager afsted, for ved at hun ikke får spist meget så længe vi er afsted.
  25. Godt det ikke er gået udover mælken, kroppen er nu ret smart indrettet. Også dejligt med hjælp fra farmor og at William accepterer det :) rigtig god bedring til dig!