Britt

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    75
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

About Britt

  • Status
    Medlem

Profile Information

  • Status
    Er mamma
  1. Hej! Tak for alle lykønskningerne. Til spørgsmålet om igangsættelse i uge 38: Det skyldes, at jeg for år tilbage mistede min førstefødte i uge 39 (væksthæmning og infektion i moderkagen). Selvom der så absolut var tale om et stort barn denne gang, og selvom jeg har født fem levendefødte børn siden den første, var jeg alligevel nervøs til sidst, og det hjalp ikke, at jeg havde termin to dage før den dato, hvor jeg engang mistede. Derfor fik jeg tilbud om at få sat fødslen i gang, hvilket jeg er glad for.
  2. Hej! Det skal siges, at vi selv indtil videre har tænkt på nedenstående, så vi er ikke helt tomme for idéer, ... men det kunne jo være, at det HELT rigtige navn pludselig dukker op som et forslag herinde. :) Det er i øvrigt min mand, der skal træffe den endelige beslutning om navn, eftersom det var et af mine, og ikke hans, favoritnavne, der er blevet 1. fornavn, og altså kaldenavnet. Linus Benjamin Linus Christoffer Linus Constantin Linus Daniel Linus Frederik Linus Samuel Linus Severin Linus Thorvald Linus Valdemar Linus William
  3. Hej! Vores lille skønne prins på fem dage hedder Linus. Nu skal vi så have fundet endnu et fornavn til ham, for han skal have to. Gode idéer modtages gerne! - Vi søger primært efter et tre- eller fire- stavelses navn. Britt
  4. Hej alle Jeg fødte i lørdags kl. 18.21 en lille dreng, som har fået navnet Linus. Han vejede ved fødslen 4030 g. og var 53 cm ... meget flot i uge 38+4, synes jeg. Havde fredag fået to piller til modning, en morgen og en eftermiddag, da jeg kun var en cm åben og endnu havde en cm livmoderhals, da jeg mødte ind om morgenen. Jeg skulle så have taget vandet lørdag morgen. Men lørdag morgen var der pludselig alt for travlt, så jeg fik blot et par piller mere og besked på at komme tilbage om eftermiddagen. Pillerne havde kun givet forøgede plukkeveer, men om eftermiddagen var jeg alligevel fire cm. åben, så dejligt! Fik rigtige veer omkring 17.30, og fødte som sagt kl. 18.21. Et fantastisk fødselsoplevelse. Oplevede slet ikke den panik, som kom bag på mig ved sidste fødsel, hvor jeg fødte med drop og havde ve-storm med fire cm udvidelse på de sidste 20 minutter. ... Denne gang ville jeg have haft epidural-blokade. De fik den da også lagt, men kun 15 minutter før jeg fødte, så den hjalp intet. - Men altså: en langt bedre fødselsoplevelse end sidst, for uden drop var der pauser imellem veerne, hvilket var skønt, og de sidste fire-fem cm's udvidelse tog 40 minutter i stedet for 20, hvilket gør en verden til forskel. Jeg sad på sengekanten, da jeg fik pressetrang, kom ned at ligge og pressede min lille dreng ud på kun en enkelt presseve. Var selv helt overrasket over, at det gik så "nemt". - I gåseøjne, for fødsler gør afsindig ondt, hvordan man så end vender eller drejer det. Jeg fik lattergas under de sidste mange veer, - hvilket varmt kan anbefales, hvis ellers det er en mulighed på det hospital, hvor man føder. Uden at der var panik over det, skulle Linus lige en tur på børneafdelingen, da fødslen endte med at gå meget stærkt, hvilket hans små lunger ikke var helt forberedt på, så han fik ilt resten af aftenen, og så tog de også nogle blodprøver i løbet af det første 1½ døgn for at sikre sig, at der ikke var tale om infektion, hvilket to af hans ældre søskende har været ramt af som nyfødte. Men sent den følgende aften fik vi ham med hen på barselsgangen, og blev med ham der til tirsdag morgen, idet der fortsat skulle holdes lidt ekstra øje med ham. Men han er sund og rask, så tirsdag drog vi hjemad sammen med Linus og hans fem store søskende, der alle er meget glade for ham. ... Han skal nok blive forkælet!
  5. ... Også her: To dage til planlagt igangsættelse! (Kan dog ændres lidt!) Troede - og håbede - næsten i går, at det var ved at gå i gang af sig selv: Havde kraftige plukkeveer fire timer i træk, med fire minutters mellemrum, men meget korte hver især. Samt tegnblødning/slimproppen røg. Men INTET her til morgen. ...Øv! Var dog lige til tjek ved lægen i aftes, da jeg bor på en ø, så jeg skal med helikopter, hvis fødslen starter før vi er rejst til fastlandet, hvilket vi gør i morgen: Havde åbnet mig 1 cm. ... så lidt har plukkeveerne givet, og det er jo godt i forhold til igangsættelsen.
  6. ... Så er det, at man glæder sig rigtig meget! Hun er da godt nok dejlig!
  7. Til lykke!
  8. Vi har fortsat svært ved at finde et navn, vi kan blive enige om. De eneste tre, vi har til fælles, er: Linus, Erik og Emil. Jeg hælder af disse mest til Linus. De andre er helt klart 2. prioritet. Min mand er ikke totalt vild med nogen af de tre navne, så vi er ved at nå frem til et kompromis: Linus Thorvald (kun med Linus som dagligt kaldenavn). Min mand er helt vild med navnet Thorvald, mens jeg ikke bryder mig særligt om det, men jeg er nået til ro med, at jeg kan leve med det som et kompromis, nu da vi har så svært ved at finde frem til et navn. ... Men nu skal vi selvfølgelig lige se den lille, inden vi beslutter os endeligt!
  9. De sidste uger har jeg været ved at gå helt til af træthed. Andre der oplever det samme? Tager jern hver dag, omend jeg glemte det i en periode i begyndelsen af september. Overvejer dog, om jeg får nok / om det "går til spilde", når jeg dagen lang er på mælk og tyggetabletter (Gaviscon) pga. halsbrand. Erindrer ikke før at have været så træt sidst i graviditeterne, og er lidt bekymret for fødslen og den første barselstid, hvis trætheden varer ved.
  10. ... Ja, også velkommen herfra!
  11. Ja: NU er det endelig OKTOBER!
  12. Glæder mig også til at få en ende på det. Når jeg sidder og slapper af, og Lillebror knokler rundt derinde, er det dog rigtig hyggeligt. Jeg ELSKER den følelse. Men at være tung, døje med halsbrand, og ofte også kvalme, at have hæmorider, træthed og hvad der eller følger med af "sjov", det kunne jeg godt være foruden. ... Og så kommer ovenikøbet, at Lillebror nogle dage er rigtig stille. Der er dage, hvor han kun har to vågen-perioder, og det er ved at drive mig til vanvid. Er angst for pludselig at miste, ... så GLÆDER mig til at blive sat i gang om 11 dage, ... hvis ellers jeg er moden nok til det da, og hvis de har tid til igangsættelse den dag. Samtidig lidt vemodig i forhold til min to-årige dreng. Tror godt, at det kan blive hårdt for ham til at begynde med. Og hårdt for mig ikke altid at have den fulde tid til ham. De andre børn er så store, at de kan forstå det og også er indstillede på, at en lille en tager tid.
  13. Jeg er lidt nervøs. Var super-god føder ved mine tre ældste drenge: Det gjorde ondt, men jeg var fuldt ud med i det i de 2-4 timer, fødslerne varede. Klarede smerterne med vejrtrækning og ved at "være i processen". God afslappende klassisk musik hjalp også. Kun en smule panik ved nummer to af disse fødsler, da jeg pludselig fik presseveer, mens jeg stadig stod på gulvet med cowboybukser på ... og bare ville have jordemoder og hjælpere til at holde sig langt væk. Men de fik da kæmpet bukserne af mig og jeg kom op på fødelejet :) Men de sidste to fødsler har været ALT for hurtige (under 1½ times egentlige veer) og smertefulde, med veer, der bare kørte stort set uden pauser den sidste time, og med udvidelse fra 6-10 cm på de sidste 20 minutter. Jeg var helt i panik sidste gang, hvilket virkelig kom bag på mig. Så denne gang er jeg en kylling, der har bedt om epidural-blokade, - hvis ellers de kan nå at lægge den, for jeg skal helst have veer (i det mindst småveer), før de lægger den. Og så er det måske for sent at lægge den. Ved min allerførste fødsel fik jeg også tilbudt og lagt en epiduralblokade, og den virkede fint: Man var psykisk til stede uden at mærke meget til veerne, andet end lidt til presseveerne til sidst. Så jo: På trods af stor erfaring er jeg meget spændt og nervøs! Underligt! Men først og fremmest glæder jeg mig: For når man først har sin lille guldklup i armene, er den foregående smerte jo fuldstændig ligegyldig!
  14. Har et stort problem: Har lige nu en al for smal seng i forhold til at skulle amme den lille, og være to voksne (140 cm). Vores gamle seng har vi haft lånt ud til min store søn, da den egl. er alt for blød til min mand. MEN: da vi skulle have den tilbage viste det sig, at sønnen har røget i værelset, hvor den ene del af sengen stod. Madrassen er helt gul og lugter. Så indtil videre har vi droppet den. ... Men kan man fjerne lugten / røgpartiklerne? ... Er det ikke uforsvarligt med et lille barn, selvom topmadrassen er ny og ren? Virkelig et dilemma, for vi står altså ikke lige med flere tusind kroner til en ny dobbeltseng!
  15. ... Min liste er vist for lang til at den er relevant her. Har som bekendt haft en dum sommer med en brækket fod, så hele huset trænger til en ordentlig omgang. Alt dette er på min liste, og bliver taget i små bidder, så må vi se, hvor langt jeg når. - Men de første punkter, som jeg er i fuld gang med, drejer sig om at sortere og vaske babytøj, pakke taske (sker nok senere i dag), gøre lift mv. klar.