rusternille

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    570
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    1

Alle besvarelser af rusternille

  1. Hej Saga74 og Camillat Sjovt at læse opdateringer :) , denne tråd satte mange tanker i gang hos mig den gang i tidernes morgen da du oprettede den Saga74, og jeg måtte da bare ind og læse hvad der var i gære da mailen tikkede ind! - Jeg er glad for at du/i fandt en løsning som du er tilfreds med idag... :loveshower Jeg stod lidt i samme situation, med en mand der var for at vaccinere som anbefalet, og mig der hældte mest til at lade være eller i hvert fald vente. Jeg satte dog også mange tanker i gang hos manden og vi startede vores liv som nybagte forældre med en tid hos vores læge for at få undersøgt Livia OG høre om vacciner samt hvilke muligheder der var for fravalg!!! :blink Desværre viste lægen sig at opføre sig fra en lidt øv side, -blev studs og lettere irriteret og vi endte med at gå derfra med en besked om at hun synes det var et skidt valg hvis vi valgte noget fra og at vi måtte gå hjem og søge mere viden og danne vores egen mening. Med ammehjerne og minus-søvn blev det til at vi fulgte programmet med den første vaccine, så godt som vi nu kunne imellem sygdomme og operationer. Men MFR'en venter vi med, og lige nu ved jeg ikke hvor længe vi venter... -Det kommer lidt an på hvor frisk hun er i den kommende tid, for siden den sidste operation i April har hun haft 6-7 sygdoms forløb :unsure God damn hvor bliver man træt, bekymret og nedslidt af at de små er syge.... :angry Iiih hvor var det hygsomt at blive "lokket" herind igen, jeg håber at i alle (og "bebserne") har det skønt! Glade og kærlige tanker fra mig :balloons
  2. Hej øko-alter-damer! ;) Jeg ved ikke om emnet har været oppe før (jeg har været lidt fraværende på det seneste), men nu bringer jeg det i hvert fald på banen.. Hvad er jeres holdning til komælk, -og de små! Skal jeres bebser have det, fra hvornår vil i give det hvis ja? Og har i overvejet, som mig at gå mod strømmen, og finde andre (og bedre) alternativer? Hvis i vælger at lade være, vil i så bruge en erstatning som kalk-kilde istedet? såsom mandelmælk, soja/ris-mælk eller sesamdrik? Mine tanker er at gå uden om det, så vidt muligt! Dvs. jeg introducerer det ikke for Livia, og håber på at hendes interesse for det ikke blusser op alt for tidligt.. De første 2 år må det være en mulighed at undgå totalt, selvom faderen drikker 2 liter om dagen! Jeg vil dog også hade at stå nede i VS og være hippiemoderen som siger det vil jeg absolut ikke have at mit barn får, jeg har allerede mødt store ?? fra de andre i min mødregruppe, -de er allerede er begyndt at introducere det i grød og andet! Mine tanker udspringer fra inspirationen af Rebecca Persson http://rebeccapersson.com/tag/komaelk/ da de ting hun skriver om i sin bog og på nettet giver ufattelig god mening for mig :) Jeg vil ikke gøre mig klog på, hvad der er bedst, og det er bestemt ikke min mening at starte en diskussion, jeg vil bare rigtig gerne høre andres tanker og gode ideer :D Så tak fordi i vil dele ;)
  3. Jeg fødte i September, og havde kun langærmet med! Men fik af vide at vi skulle hente kortærmet af sygeplejerskerne på barselsgangen! -hun var jo for det meste pakket og svøbt ind i dyne, så jeg synes faktisk også at kortærmet var rigeligt! Og der var i øvrigt meget varmt på stuen! -Jeg vil helt klar tage lidt af hvert med, -det fylder jo ikke det store i tasken :baby1 OG så lige alt mulig held og lykke lige rundt om hjørnet..
  4. Her hjemme har vi en lille diskussion kørende! Min mand mener at puslespilsbrikkerne (gulvpladerne) skal vende med den nuprede/ru side op ad, men jeg er overbevist om at det skal det ikke! :shooter Idag har jeg besøgt en som havde vendt det som min mand mener, - og hun var også hundrede på at det var det korrekte! :blink Måske er det smag og behag, men hvad vej mener i er den rigtige??
  5. Jeps jeg laver den selv :) købt er lidt for dyrt for mig! Om aftenen hælder jeg kogt vand over mandlerne (ca.2dl), og smutter dem. Derefter ligger de i blød natten over -næste dag blender jeg dem sammen med 6dl vand og 2spsk agavenektar eller honning! ;)
  6. Haha, jaaaaaaah Bk er bare genialt ;)
  7. Hvor er det bare herligt at der efterhånden er kommet mange flere på banen her, og tuuuuusind tak for alle jeres gode svar... :D Jeg er mega enig, og synes bestemt også at jeg prøvede at appelere til at alt var ok i denne tråd, uanset om det er hys-hed på komælkens side eller ej!! Det er jo i alternativ-bunken, her må man godt være "hippie-hys"... Det er sååååå træls at man i hverdagen skal møde forundring og diverse meninger om at man overdriver, bare fordi man vælger at gøre tingene liiiidt anderledes, og lige præcis her ville det være rart at være lidt fri for det ;) Så lad os lade det handle om emnet "komælk og alternativer" og ikke diskutere om det er hysteri! :D Der er bestemt også gode egenskaber ved mejeriprodukter som yoghurt og oste, jeg er mest i mod mælken som drik, da den i mit hovede er blevet "pisket" til uigenkendelighed, jeg ville være mere positiv overfor mælk hvis det var rent og friskt direkte fra mor muh, uden fraspaltnings processer! Jeg vil dog give L meget begrænsede mængder, men det lyder også til at det er det mange af i andre gør ;) jeg er selv viiiiiild med mandelmælk, så jeg forestiller mig at hun vil blive tilbudt det som drik, næsten hver dag... Jeg har ikke prøvet sesammælk endnu???
  8. Hej :yay Min Lille Livia er født med sammenvoksede fingre og tæer og faktisk også ekstra lillefingre :blink, og nu nærmer tiden sig hvor vi skal den første operation igennem ( :boo det er pludseligt kommet MEGET tæt på).. Jeg tænkte på om nogen herinde har prøvet noget lignende, eller kender til det! Jeg har en del spørgsmål omkring udvikling, ardannelse, og om tiden efter operationerne! Det ville derfor være rigtig rart at høre fra nogen som ser det fra en anden synsvinkel end lægerne! Lægerne og jordemødrene siger jo at det er meget almindelige misdannelser! Så måske er jeg heldig at der er nogen herinde som vil gide bruge lidt tid på mig ;) :lovebk Kærlige og taknemmelige hilsner fra Pernille og Livia
  9. Der vil jeg da prøve at søge efter det så ;) tak!
  10. Ja det synes jeg bestemt også! Men jeg vidste altså ikke at man kunne kæde for meget mælk sammen med sundhedsproblemer.. Men jo han har generelt altid problemer med maven i hvert fald!! :o Tak for jeres svar, dejligt at høre om det fra andre, jeg synes godt man kan føle sig som palle alene i verden!! :P
  11. Hej dejlige babymødre! Vi blev "ordineret" at gå i gang med grød/mos af SP for ca. 14 dage siden, da Livia helst skulle tage lidt mere på! Og det gjorde jeg såmænd også med glæde, da amningen sjældent er en hyggestund :unsure Vi startede stille op med tynd grød, og gjorde den stille og roligt lidt tykkere (her gik det rimelig fint med maven, hun havde dog ikke afføring hver dag, som SP ellers sagde at hun helst skulle have).. Men da grøden giver hende små knopper i ansigtet, begyndte vi så småt med mos af kartoffel og gulerød (knopperne stoppede så) men nu har hun meeeega hård mave, og når hun kommer af med noget er det meget små portioner med konsistens ala voksen poop! :blink Tilgengæld er der da bonus hver dag!! VI har prøvet med bio gaia i en uge nu, uden nogen ændring! Hun bliver også tilbudt vand virkelig ofte, og hun indtager ret meget vand mens hun spiser mos/grød.. Jeg har nu forsøgt kun at amme igen i 2 dage, og der virker til at være bedring! Jeg tænker lidt at jeg mest har lyst til bare at amme og tolke at hendes mave simpelthen ikke er klar endnu! -jeg føler mig som sådan ikke bange for at hun ikke tager nok på og væksten derved skulle gå i bremse!! Men hun er så glad for at få lov til at spise andet, hun eeeelsker det, specielt at få lov til selv at sidde med maden, hun elsker også vand -men helst af en vandflaske som mor, eller en kop (ikke de der tudkoppe, eller sutteflasker) så rent mentalt virker hun super klar, og det vil jeg jo også være ked af, ikke at bakke op! Er der derfor nogen af jer der har stået i samme situation, og har nogle gode tips, eller råd??
  12. God regel! :D
  13. Skønt at høre med de "søde" sager! Er dog lidt nervøs for at bombardere hende med en maaaaaasse nye ting!???
  14. Gemmer en del til en evt. senere bebs, det mest slidte ryger nok i en tøjcontainer, og det nostalgiske bliver klippet i firkanter og lavet til et patchwork tæppe <3
  15. Tuuuusind tak for jeres fantastiske råd, jeg vil straks prøve med noget frugtmos!! Som du nævner camillat, så er SP'erne her jo lidt bange for at tilbyde den søde frugtmos, men når du gør, så tør jeg også ;) anede i øvrigt ikke at gulerødsmos var slem på den måde, -den lavede jeg fordi jeg troede at kartoflerne var for hårde.. :/ Svesker er i hvert fald på øko lageret :D (begriber dog ikke lige nu hvorfor jeg ikke har overvejet noget af det)
  16. ADVARSEL! Dette indlæg indeholder en video fra Youtube, der kan virke meget ubehagelig! (Jeg har indsat advarslen, fordi jeg simpelthen selv fik ondt i maven over videoen og derfor vil advare andre brugere - så kan de selv tage stilling til om de har nerver til at se det. Hilsen Barbamama, Superbruger :balloons) Jeg er lige snublet over dette på youtube! Og sidder lidt målløs, jeg ved godt at de har godt af vilde svingture og vild leg, mæææææn alle babyerne græder jo! Hvad siger i?? nogen der har set/oplevet noget lign.?
  17. Ja vores dato nærmer sig også, det er såååååå vildt!! Jeg har aftalt med Manden at vi skal ud og fejre den dato hvor vores liv tog den største og mest fantastiske drejning!! -Hun var jo en lille overraskelsesspire :kuller
  18. LAAAAAAAAAAAAKRIDSROD for pokker!! -Det er simpelthen det bedste at putte i vandet, en lakridsrod klipper du op i mindre stykker, og så kan den give smag til vand af flere omgange! Jeg mener det dybt seriøst, det er SÅ skønt!
  19. Jeg gjorde det heller ikke, og endte med en hudafskrabning i mellemkødet og en bristning op mod urinrøret! -Men jeg havde også fået alvorlige råd om at gøre det!! :D HOV :rolleyes
  20. Nej du er ikke den eneste! Det er en STOR dag, også det kirkelige i det, -jeg var virkelig tæt på at græde i kirken, -så det var ikke helt ligeså rørende som mit bryllup, men det nærmede sig! Jeg er ikke super kristen og tror som sådan ikke på gud, men det betyder helt vildt meget for mig at min datter blev døbt, -jeg ser det nok mere som en velsignelse, og en varm velkomst til hende af den kristne-verden! Jeg glædede mig rigtig meget til samtalen med præsten, -havde særligt ønske om hvem det var og hvilken kirke, hvilken dåbssalme osv.! Det meste af min familie hader alt det kirkelige og det gik/går mig virkelig meget på, -for jeg føler mig lidt forkert og anderledes! Men jeg synes også at der er mange som ikke lægger mere i det end navnet, -og det kunne jeg også mærke at præsten var vant til, da vi var til samtale, han var meget vant til folk, der ikke anede en skid om det, og som ikke har overvejet betydningen af dåben! Skønt emne :super
  21. Skal SÅ meget igang med dette, -da min baby kun vil sove når hun bliver bevæget :D Tænkte at i andre måske også kunne bruge det til lidt inspiration!!! SÅ må foråret bare gerne komme, så det bliver lidt nemmere! Synes dog sagtens at man kan bruge en del af det til at intensivere den daglige gåtur :gp
  22. Jeg gør det i haven! Og så har vi snakket om at gøre det i mødregruppen, -så vi var flere der så tossede ud :D
  23. Her har vi også været glad for pumpen, og jeg skal p.t i gang med den igen, da der skal malkes et lager ud til grød! :D Jeg gemmer bare mælken i fryseposer, det er det vi har fundet mest praktisk herhjemme, -man kan skrive på dem hvor meget de ca. indeholder, -men ofte synes jeg sagtens at man kunne fornemme det! Med hensyn til hvor meget, så regner jeg ud hvor mange gange Livia vil spise og for hvergang malker jeg mere ud end hun plejer at spise, så en omgang fra begge bryster til hver måltid (når hun normalt kun spiste ved 1 bryst) -så følte jeg mig 100% sikker på at der var rigeligt. Og jeg synes faktisk at vi oplevede at hun ofte kunne/gad spise lidt mere med flasken, da det jo kommer lettere ud. Ooooog 200 er jo en super pris!! :loveshower
  24. Jeg drømmer allerede om sommer og forår :7himmel og kigger samtidig lige lidt udsalg, vil gerne fylde op til de næste størrelser! MEN... Hvad bruger man af tøj om sommeren? Jeg har jo bemærket at der er en del ting i disse vintertider, som jeg slet ikke får brugt, så jeg vil gerne minimere risikoen for dette med sommertøjet! :D Så hvad brugte/bruger I i barnevognen? og hvad bruger I til "leg" i haven, når man opholder sig i skyggen kan det jo godt være lidt køligt!? Og bruger i det samme indenfor som nu? Tænker at temperaturerne føles koldere om vinteren end om sommeren, -men føles det også sådan for babyer? Klem herfra :kram
  25. Ved ikke om du har fået købt dig nogen!? Men jeg vil anbefale EPA-GLA fra Biosym, de kan vist købes i matas, men de er klart billigere på nettet, min biopat siger at det er de bedste på markedet!!?? -om det er sandt ved jeg dog ikke, men jeg er glad for dem :D Hey, og så er man garanteret at olien kommer fra bæredygtig produktion ;)