esm84

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    262
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Alle besvarelser af esm84

  1. jeg har set en del snakke om diverse madpandekager, nogle der kan hjælpe med opskrifter?'' gerne både nogle forskellige sunde til morgenmad og frokost!!!!
  2. ihh det lyder lækkert, kan man evt. lave nogle stykker og fryse?
  3. takker det vil jeg da lige kigge på.
  4. kan du klare at få barnet selv, tror jeg er det helt store spørgsmål, og med en i forevejen. Jeg er selv meget imod abort, men jeg ved også at det er den bedste løsning for nogle. Hvis du beholder barnet bliver du jo højst sandsynlig alene mor, måske du kunne finde en god lejlighed tæt på noget familie eller venner? der er mange tanker og følelser du skal have tænkt igennem. Ønsker du at være sammen med en dominerende mand? Jeg håber og ønsker for dig at beslutningen måske endda kommer af sig selv. Mange hilsner herfra og held og lykke
  5. nemlig ja, hun tænker joo heller ikke over mit handikap mere men det har vi dog snakket rigtig meget om...
  6. det er en rigtig god måde at forklare hende det på, og få hende til at se andet end at han ser anderledes ud. tak for det, drengen skal starte i vuggen omkring samme tid som vores dreng til vinter, så han bliver jo en vi ser hver dag. tak for drejningen.
  7. Tusind tak for svar, lige den sætning med at lege er helt sikkert noget min datter ville kunne forstå. :)
  8. jeg vil lige skynde mig at sige at det ikke er en antagelse men noget jeg ved, moren brugte selv den beskrivelse om ham men ikke mere uddybende. jeg arbejder selv med ældre og handicappet når jeg ikke er på barsel. Man skal jo bare huske at møde barnet i et sprog det forstår det nytter jo ikke jeg begynder at forklare med mange fremmede ord for hende hvordan tingene er skruet sammen. Jeg var næsten godt klar over at det ville blive taget sådan og hvorfor ikke? dette er jo et emne der er lidt tabu og vi skal passe på ikke at sorge nogle. Men sandheden er at for hende så drengen anderledes ud, og jeg ville bare gerne kunne snakke med hende om det uden vi snakker, skam, udtryk med mere. I mit arbejde ved jeg at langt de fleste af dem jeg hjælper i hverdagen går meget op i de ser f.x anderledes ud, nogle har problemer med at styrer deres bevægelser med mere. og ja de ved det udemærket og i stedet for ikke at snakke om det har de fleste af dem og stadig et stort ønske om at snakke og fortælle om hvordan det er. Der er jo ikke noget at skamme sig over personligt har jeg selv et handikap og selvom det er skjult når man lige ser det er det klart noget jeg foretrækker der bliver sagt og snakket om når jeg møder nye færdig slut. Men hvor ville jeg da ønske det var en naturlig ting for min datter at se hvor vi forskellige vi kan være og se ud både udenpå og indeni så var vi da alle bedre skruet sammen til at møde verden. Jeg synes det rigtig ærgeligt at nærmest blive angrebet fordi man tager hul på et ømt emne, det er det nu ikke for mig på den måde, jeg arbejder med det hver dag og synes man skal kunne snakke om tingene. Det er jo et forum.
  9. er du interesseret i mærketøj til din datter str. 86-98, så tjek dette link ud:https://www.facebook.com/groups/100407166833331/ masser af lækkert tøj som jeg sælger giver mængde rabat og tøjet er i rigtig pæn stand.
  10. https://www.facebook.com/groups/100407166833331/
  11. lækkert mærketøj til dreng skriv endelig hvis det har interesse.
  12. pindemadder, du klipper lige spidsen af tandstikkerne, og så smurte jeg grovtoast(det kan fås rigtig lækkert i f.x super brugsen med helt op til 10% kostfibre pr. 100 g). med flødeost natural, blandet med revet agurk og radise, skar kanterne af og i små bidder, det var lykken. og det sviner næsten ikke, og givder god fylde, jeg lavede også pindemadder med grønsager, og frugt som jeg bare skar i moderate stykker. Laura elsker stadig at få diverse spyd med på madpakken. Og nu hvor der er danske majs kolber lan du jo koge en og skære i skiver og lade hende guffe i dem.
  13. husk at give ham godt med vand evt. i kop ved siden af eller hvad han fortrækker, det var et simpelt råd der virkede på Olivers mave også sveskegrød som de andre nævner held og lykke med det jeg er også startet og det er et hit her.
  14. Ja Oliver er over de sidste 14 dage gået helt over til flaske, og mit spørgsmål eller jeg vil enlig bare gerne høre om det noget jeg skal reagerer på, han spiser bestemt ikke det han skal, han er i morgen 20 uger, og spiser mellem 800-900 ml. om dagen i mme, og det er jo ingenting i forholdet til den anbefalet mængde 1/6 når han vejer 7,5 kg. men synes jeg har en glad dreng, som sover hele natten og tager nogle gode lurer om dagen, skal jeg så tænke så meget over mængden? Hvad siger i?
  15. Jeg har også tilbudt ham Majsgrød med lidt sveskemos da han har haft lidt med maven efter alle de flasker er kommet ind i billedet også blå/æblemos og æble/pære mos de sidste 3 uger da han bare har virket så sulten trods han har spist sin flaske og der spiser han 1 dl. mere eller mindre men har ikke turde give ham endnu et måltid hvis det skulle tage en flaske mere fra hvad han får. sp sagde dog hun synes det var lidt tideligt men når han kom så hurtigt op på den mængde måtte han jo være klar. hmm men så lader jeg vær med at tænke så meget over det, med mængden, for han er vidst også ved at få tænder, så det kan vel også have noget at sige....
  16. uha sikke nogle oplevelser i har haft tak fordi i ville dele. jeg havde en naturlig fødsel med den første, 26 timer sund og rask lille smuk,lækkersmækker pige. Men pga. veedrop, efterfulgt af veestorm, en jordmoder der ikke hørte mig, blev tabt på gulvet efter læggelse af epidural, og Laura kom ud med en arm først så jeg spækkede fra herodes til pilatus. Det tog mig knap et år før det ikke gjorde ondt at være sammen med min mand igen. Og kan ikke huske de 3 første døgn efter hun kom ud, intet. synes jeg det var en voldsom oplevelse og jeg ville ikke snakke om den før hun var knap et halvt år. Jeg har grædt meget efterfølgende og følt jeg tabte den kamp jeg så gerne ville vinde. (smertestillende og blev rigtig ulykkelig under fødslen også), jeg besluttede ikke at tænke over det og nyde min datter, hvilket min jordmoder mener har været grundlaget for jeg ikke fik nogen depression efterfølgende. dog ønskede jeg at føde naturligt igen anden gang, har altid været så bange for kejsersnit, jeg fik lagt et forløb tæt med min jordmoder og fik snakket med en overlæge på Koldingsygehus som gjorde at jeg slet ikke frygtede en fødsel mere. Desværre da jeg skulle ind og scannes en sidste gang lå Oliver forkert, efter et forsøg på at vende ham mislykkedes stod jeg efter få dage med brev om pks. Jeg var ulykkelig og panisk angst for at skulle være vågen. Men det gik ikke værre eller bedre end at rygmarvbedøvelsen ikke virkede og jeg blev lagt til at sove. Jeg føder gerne naturligt hvis der kommer en 3 men jeg var hurtigt ovenpå igen efter kejsersnit, det værste ved dette var dog at man føler der kommer stor afstand til den store, jeg savnede hende noget så vederstykkeligt de dage på sygehuset men da jeg kom hjem fandt jeg hurtigt ud af det var for tideligt jeg var kommet det. jeg synes planlagt kejsersnit var fint, var oppe og gå 4 timer efter jeg var kommet på opvågningen og det gør jeg gerne igen, jeg var slet ikke så træt i hovedet kan huske det hele bortset fra 20 min hvor jeg sov, medicinen virkede meget let på mig. Og følte mig på ingen måder snydt for en fødsel. Mit underliv fejlede intet og 3 uger efter havde jeg ingen udflød heller så ja det var en god oplevelse for mig selvom det aldrig havde været noget jeg have valgt selv.
  17. når man ikke kan se en snotnæse uden at skulle tørre,(børn kun) i vinters kunne jeg bruge en hel pakke lommeletter når jeg afleverede Laura for alle børnene jeg mødte på vej ud rendte med 11 taller. Når man i mørke halvsovende kan undgå at træde på alt legetøjet, man ved bare det er der! man ved man er mor da man tit og ofte har dårlig samvittighed over et eller andet.... og nu flere børn nu mere dårlig samvittighed.
  18. jeg vil lige kommenterer at det bestemt ikke bliver nemmere med alderen hverken at få dem eller at klare dem. Kan tydeligt mærke at der er knap 3½ år mellem mine hold op hvor er det svært at vende sig til igen at skulle op om natten. Man skal også huske at børn først rigtig bliver dyrer som teenager ipad, mobil med mere. jeg tog orlov fra studiet for at få den første og ja det blev til et karriere skift for mit vedkommende, jeg var uddanne mig til et job med maaaaaaaaaaange timer på arbejdsmarkedet om ugen og det synes jeg bare var unfair over for min datter og kommende børn. Jeg tror desværre man er nødt til at vælge for en periode. begge dele kan man måske nok, men så tror jeg virkelig man kommer til at fortryde det.
  19. Oliver har også konstant fingre i munden, han er nu lidt over 4 mdr, og nu hvor tæerne og kan gribes kommer de også i munden og det er da bare sundhedstegn. Vi kan så også mærke at der snart kommer tandfrembrud, kan mærke pigge i undermunden så kan jeg bedre forstå alt den savlen og den lidt gnavne dreng jeg har haft de sidste par dage. hmm dejlig dag til dig.
  20. jeg har haft og har to nemme børn at aflæse, bedsteforældre og mormor/morfar har ingen problemer med selv at høre hvad de forskellige lyde betyder, så dette har gjort jeg har været meget tryg fra start af ved at få dem passet. Begge sæt forældre bor tæt på så meget mere end en uge i mellem går der ikke og mine forældre er det nok et par gange om ugen så selv Oliver 4 mdr. genkender tydeligt min mor og far. Oliver skal passes d. 3 lørdag i August til overnatning, og jeg glæder mig til at komme ud med manden og Laura alene og hygge. Men denne gang kan jeg godt tænke at vi tager hjem om aften i stedet for. Havde det også sådan med Laura indtil jeg ringede og hørte hun havde hygget sig og nu sov så fint, der var hun omkring 6 mdr.. Havde ikke grædt en eneste gang så blev jeg rolig og vi hyggede os. Jeg er nok lidt egoist, men kan også mærke på den store hun trænger til en dag med os også måske endda ligge i midten den nat lillebror ikke er hjemme. Om min moder hjerte så helt kan klare at være væk fra den mindste må tiden vise lige nu kunne jeg ikke.
  21. det har jeg nok altid været for god til. og før vi fik lillebror havde vi jo kun hende så måske hun også har fået lov til at bestemme en hel masse uden vi enlig har tænkt over det, hvis det ikke lige har betydet noget for os. :wub Ja ja vi lære hele livet.
  22. hvor er det dejligt jeg fandt denne tråd vi kæmper også nu med vores datter på snart 4, efter vi har fået lillebror. Lige nu er det fordi jeg siger det når hun spørger hvorfor, for hun er blevet en rigtig spørge Jørgen på den trælse måde. Også er jeg begyndt at fortælle hende at det er mor og far der bestemmer ikke hende. jeg har også synes det var hårdt for jeg gider ikke være den sure/hårde mor, så har valgt at gøre overstående i stedet. det er ikke alting der skal forklares har jeg fundet ud af.
  23. Jeg vil også sige at vores den ældste absolut ikke passede på standard fik hele sit tandsæt på knap 3 mdr. med 3 års tænder inklusiv tandlægen troede det var løgn. og Hun startede med hjørne tænder og den ene fortand var noget af de sidste hun fik, så ro på de kommer i hendes rækkefælge og ikke standard. Håber de snart bryder igennem så pylleriet forhåbenlig er overstået.
  24. Vi har også været glade for Biostrath staves? Vores datter var meget syg efter mange tænder fik hele sit tandsæt på 3 mdr. også 3 års tænder. så vi fik anbefalet biostrath til boozte immunforsvaret. man skal bare huske at det lige som med så meget helsekost tager små 3 mdr. før det reelt virker og barnet skal været rask når man starter op på det. Og man må ikke glemme dem for mange dage i træk. Men Laura var sjældent syg derefter, om det så rent faktisk var Biostrath eller den sunde varieret kost aner jeg helt ærligt ikke, men turde ikke stoppe, så fortsatte et godt stykke tid og stoppede så i sommerperioden hvor det ikke vrimler med helt så mange virus.