Cocomous5

Medlemmer
 • Content count

  495
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cocomous5

 1. Fødte 40+2, d. 19/07-15 Kl. 03.08, Kolding sygehus. Pige som intet navn har endnu. 3865g & 50 cm. Fødte 38 min. efter ankomst til sygehuset.
 2. Hej de damer, Jeg er jordemoderstuderende, og jeg (samt en flok på 4 studerende) er igang med at lave en skriftelig opgave omkring problematikker vedr. amning. Vi ville sætte pris på hvis i kan komme med nogle historier omkring hvorfor amning (for dem af jer der har haft problemer/udfordringer med det), har været en udfordring for jer. Har det været jeres egene forestillinger og forventninger om amning, som er brast? Har det været pres fra omverdenen? Har i fået dårlig informationer fra fagpersonerne? Var det udelukkende pga. smerterne som det gav at amme? Har der været forud grundede psykiske faktorer som har spillet ind? Andre ting? Hvor lang tid ammede i og hvorfor stoppede i? Hvis i er nogle der kunne komme med lidt feedback på dette, så ville jeg sætte stor pris på dette. Mange hilsner en kommende 2. gangs mor og jordemoderstuderende :)
 3. Til alle jer der svarer/har svaret, vil jeg lige høre om i har gået til fødselsforberedelse?
 4. 34+1, fra i lørdags. Alle siger 'nej hvor hænger maven da bare langt nede'. Jo tak, kan også godt mærke den føles lavere end sidst, men nu er jeg også 180 høj, så får aldrig en mave der sidder helt oppe under brysterne. Har det dog stadig som om den fylder i HELE maven, og har både halsbrænd, og svært ved at få ordentligt luft, hvis jeg sidder ret op og ned.
 5. Tak for alle besvarelset so far. Det er en stor hjælp. Vi skriver netop opgaven¨, for at belyse en masse udfordringer som vi har oplevet, ude på fødegangene og barselsklinikkerne vedr. amning, så alle svar er kærkomne. I er selvf. anonyme hvis der bliver brugt citater herfra i opgaven, det eneste jeg putter på som kilde er babyklar.dk
 6. Tusind tak Majken :kiss . Du bestemmer selv om d vil dele historien herinde eller sende den til tenna_prysse@hotmail.com
 7. Det lyder så dejligt. Tak for det.
 8. LIV

  Jeg tror heller ikke jeg har mærket den endnu. Jeg mærkede Filip 16+, så jeg tænker også hele tiden at nu skal jeg da snart mærke den lille.
 9. Jeg blev forresten rykket en dag tilbage til min NF. Så jeg har termin d. 17/07-15 i stedet.
 10. Så kom der endelig brev til NF scanning og MD scanning. Skal til NF d. 06 januar, dagen inden min fødselsdag, så det bliver forhåbentlig en god gave. Og MD scanning d. 20 feb.
 11. Dette er min 3. graviditet, men havde desværre en MA i 2012. Det fandt vi ud af 2 dage inden NF dengang, og der var den som i nogle af de ovenstående tilfælde gået til omkring uge 7. Jeg syntes det var sådan en hæslig oplevelse (da vi pt. havde prøvet at få børn i 3 år), og de andre to gange her, har jeg bare gerne ville vide om alt var ok derinde. Det skal så også nævnes at jeg har blødt en del alle 3 gange, så min skræk for at miste har virkelig siddet yderst på tøjet. Jeg ved godt at en scanning hverken kan gøre fra eller til, mht. om fosteret går til, men jeg stemmer også i, det er forfærdeligt at få viden om at fosteret er gået til, når man skal til en NF. Hvis man dog bare kunne have vidst det før, og ikke rendt med en falsk glæde. Men nu hvor jeg ikke bløder mere, og så til sidste tjek på sygehuset at den lille derinde har det godt, tror jeg umiddelbart heller ikke jeg skal have tilkøbt mig ekstra scanninger. Måske en enkelt mellem uge 20 og termin, baaaaaaare lige for at se om alt er ok derinde. MEN jeg vil kun have 2D scanninger, jeg vil ikke vide hvordan den ser ud, kønnet eller andet, før den kommer. Det skal da være en overraskelse.
 12. Har det simpelthen som om jeg har feber hele tiden. Den der følelse og skift af krops temperatur, det er SÅ træls. Har haft lidt blærebetændelse, men penicillinen tager ikke feber fornemmelserne. Har været ved læge og få målt infektionstal x2, men intet der, ej heller feber. Min læge vil have jeg kommer ned igen og får målt tal og ellers en henvisning til sygehuset, men tænker, kan det ikke bare være en graviditets gene? Det virker bare ikke til min læge er for vild med jeg har de feber fornemmelser...
 13. NAVN: Tenna ALDER: 30 om en måned ;) BOR I: Kolding UDDANNELSE/ARBEJDE: Jordemoderstuderende FRITIDSINTERESSER: KÆRESTE / GIFT: Gift med min mand A, vi har været sammen siden 2006, gift siden aug. 2013 TERMIN: Indtil videre 16/07-2015 FØDESTED: Kolding sygehus DRENG/PIGE: Vi vil ikke kende kønnet MULIGE NAVNE: Tager vi når barnet bliver født ANDRE BØRN: Filip på 15 mdr. VÆGTFORØGELSE: 2 kg. so far STRÆKMÆRKER: Ingen KVALME: Pt. 24/07, kan dog dulmes en lille bitte smule med hyppige små måltider ØDEMER: Ikke endnu PLUKVEER: Nej RYGSMERTER: Ikke endnu BÆKKENLØSNING: Håber ikke jeg får det, havde det med Filip, fra 17. uge af FØDSELSFORM: Naturlig FRYGT FOR FØDSEL: Ikke specielt HVEM SKAL MED TIL FØDSEL: Min mand SOVER DÅRLIGT OM NATTEN: Slet slet ikke SJOVE SPISEVANER: Altså craver ikke noget specielt hver dag, men hvis jeg ser en spise noget, f.eks. mango kebab miks, æble, makral , ja alt, så får jeg lyst til det samme NU. SCANNING: Har allerede haft 3 scanninger, pga. blødninger. Men nu skal jeg ikke have flere indtil NF. Overvejder dog at købe mig til en d. 19/12, bare fordi jeg gerne lige vil se den igen. NÆSTE LÆGEBESØG: 11+12 december JORDMODER: Ikke endnu ANDET:
 14. Ha ha, jamen det smager virkelige også godt. Men jeg skal ikke bare have dåse makral, det skal være de vamle fra supermarkedet, som allerede er blandet i forvejen. Selvom jeg piller alt mayo af, så smager det altså bare anderledes alligevel. Glæder mig til frokostpausen, for der skal jeg da have makralle ;)
 15. Pga, blødningerne og at vi ikke anede helt hvor langt jeg var henne, er jeg først overgået som 'normal gravid' i går, og har så fået tid til blodprøve og vandrejournal hos egen læge d. 11 & 12 december. Så glæder mig bare til at komme igang hos lægen og få papirer på det, sådan at man kan vente på nf indkaldelse :)
 16. Ha ha, ja så er det bare med at få hentet noget makralle :shop
 17. Jeg kan virkelig godt se det på min mave, og er kun 8+0 i dag. Det er virkelig meget jeg kan se det, men måske er det fordi det også kun lige er lidt over et år siden man sidst var gravid. Ved det ikke. Om aftenen ser det helt vildt ud.
 18. Tillykke til jer andre. Det er så fantastisk. Jeg må gerne komme på d. 16/07-15 i stedet for d. 07/07.
 19. Ja jeg kan godt få nogle pludselige cravings, altså i går eftermiddag var det makral på rugbrød jeg bare måtte have. Her til morgen er det surt, altså en mandarin eller sådan noget. Så syntes jeg har lidt hver dag jeg bare må have, men det svinger meget hvad det er. Men igen, får det bare bedre af at småspise hele tiden, da det kan holde min kvalme i nogenlunde ro.
 20. For pokker altså. Er lidt i en limbo. I går da jeg kom hjem, skulle jeg lige på toilet og lave det store. Da jeg skulle tørre mig kunne jeg se der kom lidt blod med ud fra min vag og at der havde dryppet lidt blod ned i toilettet. Jeg begyndte straks at ryste og var lige ved at græde, mens jeg bare udbrød, "åh for satan, nu ikke igen". Det er jo min 3. graviditet og første gang vidste jeg bare det ville ende skidt, blødte også en del, og et par dage inden nf scanningen, fandt vi ud af at den var død. Det var en frygtelig oplevelse, da vi på det tidspunkt havde prøvet i 3 år på at blive gravide. Året efter, blev jeg gravid med Filip, som heldigvis blev derinde, men jeg blødte også en del med ham, og var nærmest til scanning hver 14. dag frem til nf. Nu bløder jeg så en smule igen og blev både sur, ked og skide bange. Jeg ringede til min læge, men de havde lukket for tlf tid, så jeg ringede derfor direkte til sygehuset. De ville have en henvisning fra en læge før de ville scanne mig. For fanden altså. Så jeg ringede igen til egen læge, fik telefonsvaren, som henviste til en anden læge. Ringede til ham og blev igen henvist til en hel 3. læge. Lagde en besked på hans tlf. svarer, og han gav mig så et kald tilbage 45 min. senere. I mellemtiden havde jeg fået min mor til at komme og lufte hunden og hente Filip fra dagpleje. Da han endelig ringede tilbage sagde han at jeg straks skulle sygemelde mig fra arbejde og holde mig totalt i ro, bogstavelig talt indtil blødningen stopper. Jeg må vitterlig intet. Jeg må gå ud for at spise og gå i bad, men that's it. Ikke gå ture med hunden, ikke løfte mit barn, ikke støvsuge, NADA. Jeg fortalte så at jeg går i skole i Esbjerg pt. pga min uddannelse, og dertil svarede han, så bliver du hjemme i din seng og læser istedet for at tage i skole. Hvis blødningen bliver værre eller jeg får slemme smerter, skal jeg kontakte dem igen og ellers holde mig i ro til det er overstået og vente med at komme til scanning til på fredag, hvor det hele tiden har været planlagt at jeg skal til terminsscanning. Jeg blødte ikke helt vildt i går, ikke noget et trusseindlæg ikke kan klare. Konsistensen/farven var både lidt rustrød/brun, sammen med mit udflåd, ingen klumper eller sivende blod. Siden blev det lidt orange/lys rødbrunligt og i dag bare en smule brunt sammen med udflådet. Så ved virkelig ikke hvad jeg skal tænke om det hele. Jeg har egentlig stadig en indre ro, men derfor er jeg stadiig bekymret, og der er edermame lang tid til på fredag lige nu. Så kan ikk helt beslutte mig for om jeg skal ringe til min egen læge i dag og snakke med dem, eller hvad jeg skal.... Håber bare den lille spirre lever og har det godt og at det hele bare er falsk alarm :help
 21. Jeg har også døjet med kvalme i svingende grad den sidste uge. Den er der 24/7. Er meget følsom overfor lugte og er ved at brække mig over smagen af tandpasta eller tyggegummi i min mund... Ellers ikke så meget andet.
 22. :loveshower :loveshower :loveshower :loveshower :loveshower :loveshower Så for pokker. Er så glad. Har lige været til endnu en scanning og der lå den fineste lille bebs på 1,5cm derinde med hjerte der slog. er 7+6 i dag, så termin, so far, 16-07-2015. Hold nu op hvor er jeg lettet. Så var denne kvalme jeg lider af slet ikke indbildning. :kuller :kuller :kuller
 23. Så er der lidt news i sagen og de er ikke helt negative. Var til undersøgelse igen fredag hvor jeg fik taget nye blodprøve, men som der først kom svar på i dag. Var inde hos den sødeste scanningsjordemoder, og hun sagde at scanningsudstyret nede på akut ikke er særlig godt og at jeg bare skulle glemme hvad ham manden fra undersøgelsen onsdag havde sagt. Hun kunne læse i hans notater at han intet rigtig kunne se. Hun scannede, og fandt lidt derinde, men dog kunne man ikke se hjerteblink. Som hun sagde da hun så det, virkede det til at jeg kun lige er de der 5+ henne, ligesom jeg selv vil mene. Hun kunne også godt se noget blødning, men intet så alarmerende ud. Faktisk sagde hun at hvis jeg kun var de der 5+ henne, så så alting faktisk ud lige præcis som det skulle, men at hun intet kunne afgøre før vi ville få svar på mine blodprøver i dag. Fik så opkaldet ved en 11 tiden, og hun sagde at mit HCG steg pænt. Dog var hun stadig ikke vild med blødningen, så skal til ny scanning samt blodprøver onsdag d. 03/12, og så får vi et endelig svar på hvad der foregår derinde. Så er SÅ glad for den dejlige behandling jeg fik fredag, og også for beskeden i dag, men jeg har bare stadig en underlig følelse inde i kroppen denne gang. Kan virkelig ikke beskrive det, men føler mig virkelig ikke som mig selv. Dog syntes jeg at jeg er ufattelig grådlabil (brugte det meste af lørdag på at tude fordi jeg var sikker på at den var gået til), samt duftfølsom nu også, hvilket jeg ellers aldrig er. Så vi håber der vokser sig en bebs derinde og at det pis blødning jeg har hver dag er betydningsløs. Men vi bliver klogere om 9 dage. Så bliv endelig ved med at send god karma denne vej :kram
 24. Som i kan se sagde den 1-2 reele uger henne for 12 dage siden... Hvad tænker i?