Stbaby

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    1,307
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    22

Alle besvarelser af Stbaby

  1. Nu er det vist mænd der er mest gadgetnørder men vi er også nogle kvinder der synes det er sjovt - og måske også nogle der er påvirkede af vores mænd. Min mand er stor Applefan, vil KUN have iPhone og drømmer om en iPad - og da jeg skal være på tværs så er jeg blevet Android fan ;) Har da haft en iPhone og må sige den var god - men er vend tilbage til Android sidst jeg skulle købe mobil. Og selvfølgelig drømmer jeg så om en Xoom i stedet for en iPad. En lille hyggelig krig herhjemme - og pt. er det mig der fører med de sidste nye test af hhv.Xoom og iPad2 (til dem der ikke kender så meget til StarWars kan jeg sige at det er de onde der har røde lyssværd og Yoda der har grønt ;)) Fordelingen i vennekredsen er ca. 50 / 50 ift. Android / Apple, men hvordan er den herinde? Og hvorfor har i valgt som i har? Hvem har påvirket jer til jeres valg?
  2. Frida har været meget længe om at bryde koden om at krybe, i hvert fald ift. storebrødrene. Linus krøb da han var 4½ måned så der var freden forbi (jeg har nydt at Frida blev hvor hun blev lagt / sat ;)) Men nu har hun altså brudt koden, men som i kan se, så har hun opfundet sin egen stil og ikke den perfekte krydsning som i bøgerne. Til sidst i klippet hvor hun prøver at fange bolden kan man dog se at hun godt kan lave krydsbevægelser (benene laver kryds sammen med armenes bevægelser efter bolden) så jeg er ikke nervøs for at hun ikke lærer at kravle (ja, jeg er skadet af min uddannelse der bla. indeholder en masse om babymotorik så jeg analyserer nok lidt mere end 'almindelige' forældre ;)). Det sjove er at når hun bliver ivrig så glemmer hun alt om at koordinere arme og ben og ender på maven med arme og ben der basker helt vildt - og det kommer hun jo ikke fremad ved. Så der går kun 5 sekunder fra hun er vildt glad og ivrig til hun er fuldstændig hysterisk over ikke at komme fremad (ganske underholdende ind imellem). Hun kan også komme op og stå og rokke, men hun ligner et stort spørgsmålstegn om hvad pokker hun skal når hun er deroppe, så når hun så vil afsted så splatter hun ned på maven igen.
  3. Nu er mine to ældste drenge, og begge har da i ret tidlig alder kommet stolt ind og vist mig deres tissemand og 'se hvor den stritter'! Bøger har fortalt mig at det er meget normalt og at de faktisk kan få erektion mens de er maven (!!). De gør dog ikke noget ved den og så falder den til ro af sig selv. Men min datter på 2 er meget anderledes. Hun var kun knapt 2 da hun fandt ud af håndbruserens glæder. Det er helt tydeligt at hun får noget ud af at stå med bruseren mellem benene, og i sommer da de hoppede gennem vandspreder kunne drengene knapt komme til, for tøsen stod skrævende over vandsprederen og nød strålerne. Det er også ret tit hun render rundt med hånden i bleen eller tager bleen af når hun er kommet i seng og ligger og hygger sig. Det eneste jeg kommenterer på er at hun har hånden i bleen - den er jo våd og ulækker og har ikke lyst til at hun har hænderne i tisset. Det andet får hun lov til som hun har lyst, men jeg kan mærke det går mig på.... Andre der har piger i den alder som kan forsikre mig om at det er helt normalt og det snart går over?!! Synes altså ikke at seksuel nydelse hører til den alder (og slet ikke når hun ligger i sengen og putter med os og bliver nusset på ryggen og så også gerne vil nusses på numsen og 'tisseren' (som det hedder her i huset)).
  4. Jeg er født i KBH og vokset op ved Viborg hvor mine forældre stadig bor. Da jeg flyttede hjemmefra boede jeg i KBH (flyttede sammen med en kæreste der flyttede derover pga. arbejde), Aalborg (flygtede fra KBH og skulle bare væk hurtigst muligt og Aalborg var der jeg først fandt et værelse) og Randers (boede i Aalborg men læste i Randers og da jeg skulle flytte fra Xanders far var det lettest at bo tæt på studiet når jeg skulle være enlig mor). Manden er født ved Viborg hvor hans forældre stadig bor, læste i Århus hvor han mødte en kæreste og de flyttede sammen til Hadsten da hun har familie i området. Vi mødte hinanden på nettet og da han havde hus flyttede vi sammen hos ham og på den måde er jeg endt her i Hadsten. Hvordan er i endt hvor i bor nu? Er det arbejde, fødebyen, manden arbejde eller fødeby eller??
  5. Jeg kan stadig ikke få din situation ud af hovedet.... Hvis du afleverer kl. 8 og dit barn falder i søvn på sofaen 8.05, kan dp da bare lade hende sove en halv times tid, vække hende og så er der tid til at vågne og lege lidt inden formiddagsmaden og de skal på tur /ud. Kommunale dp'ere må ikke forlade bopælen (med mindre det på forhånd er aftalt med kontoret ved f.eks heldagslegestue) før kl. 9, for frem til kl,. 9 kan de blive ringet op og skal have gæstebarn. Med mindre din dp er en der er ude fra kl. 8 hver morgen (hvilket jeg tvivler stærkt på) så burde der ikke være noget problem i at din datter sover en halv time på sofaen - de andre børn er jo også inde. Og hvis din datter kun sover en halv times tid, burde hun være træt nok til at kunne sove til middag, så det ikke går ud over dp's 'pause' midt på dagen.
  6. Man kan da ikke ringe et barn hjem bare fordi det falder i søvn!!!!!! Man skal i stedet finde ud af hvorfor det er barnet falder i søvn i utide; er det fordi det kommer for sent i seng hjemme, stress i dagligdagen (kan både være hjemme og i dp), at barnet er utrygt i dp og bruger søvnen til at 'flygte', der sker for lidt eller der sker for meget, at hun ubevidst ved at når hun falder i søvn kan hun komme hjem og hygge med mor - eller en 117. ting. Noget man finder ud af i samarbejde mellem dp og forældre. Hvis det er en kommunal dp ville jeg som mor ringe til pædagogen og bede om et møde, så i kan finde ud af hvad i skal gøre SAMMEN. Ikke dp der bare skal trække noget ned over hovedet på dig.
  7. Pas på med ris-kiks! http://samvirke.dk/sundhed/artikler/riskiks-kan-vaere-farlige-smaa-boern.html-0 Hvis hun ikke gider mos, så prøv at lade være med at mose det. Mange børn gider ikke mos, fordi de ikke bryder sig om konsistensen. Måske mose det en lille smule, men ikke blendet til ukendelighed. Evt. kan du prøve med mos med MME i, for så minder smagen om noget velkendt.
  8. Tænk positivt - næste ble bliver med bobler og blomsterduft ;)
  9. Hvordan fungerer sådan en badedragt med skørt? Er der en badedragt indenunder der sidder stramt som en almindelig badedragt? http://www.ellos.dk/daxon/badedragt-med-skort/297402?N=1z141poZ1z141y6Z1z141j4Z1z141o8&rcnt=100&Ns=RankValue7|1&Nao=11
  10. Nogle steder er der XL-indkøbsvogne (f.eks. Bilka) mens vores Netto har jordens mindste vogne. Mange steder er der også indkøbsvogne med babysæder, hvor de ligger halvt ned og er spændt fast. Da mine var små brugte jeg ofte indkøbsvognen som 'kravlegård' og havde så en kurv stående på babysædet / under vognen til varer. Når jeg var i bil havde jeg ikke plads til at få barnevognen med, og at komme ud af autostolen og få strakt ryggen ved at ligge i vognen er altid godt for den lille :) Man skal selvfølgelig vurdere om ens barn kan klare alle de lyde og synsindtryk, men mine har (heldigvis) aldrig haft de problemer (problemet kom først da de begyndte at kunne rejse sig i vognen og prøvede at kravle ud!! - her kan anbefales at tage en barnevognssele med og klikke fast i vognen så der ikke sker uheld. Ja de kan sagtens komme op fra babysædet når de er 10 mdr!!!)
  11. Min dreng på 8½ er også meget blufærdig. Ikke noget med at tisse med andre på badeværelset og at skifte underbukser er i et andet rum. Jeg tror dog ikke det er puberteten, men mere at han er blevet bevidst om at der er nogle kropsdele man ikke deler med andre (yay- så har opdragelsen virket!! ;)).
  12. Tjae... med et barn i trodsalderen, en wannabe pre-teen, en pre-teen og en teen i huset har jeg ikke ondt af dig - du må godt låne nogle af mine et par dage (år?) ;) Faktisk nyder jeg min knapt 5 årige enormt meget, da resten af flokken gør mig gråhåret!!! Mit råd: tag de kampe du kan klare og lad resten være. Brug konsekvens frem for snak (de hører alligevel ikke hvad du siger, og hvis de hører det sætter det sig alligevel ikke fast derinde - lige som de små børn der lærer gennem at gøre i stedet for at høre :)) Havde det været en af mine der havde kastet sådan med maden, ville jeg have lukket døren til køkkenet (gået i bad eller gået en tur hvis der ikke er nogen dør) og så ladet møgungen gøre rent efterfølgende. Er der noget de hader er det at rydde op og gøre rent, og i stedet for at fortælle at 'hvis du kaster med maden bliver der beskidt' så har jeg efterhånden lært at konsekvens lærer de mere af end snak: Hov - der er godt nok blevet beskidt. Det har du gjort så du gør rent! Måske tænker de så over det næste gang (eller næste gang eller næste gang...) Og ja - der bliver en MASSE brok ved at der skal gøres rent, men så går man bare en tur igen eller tager et bad mere imens ;)
  13. ...

    I den lille by jeg bor i er der 6 børnehaver. Der er en Skovbørnehave, en Idrætsbørnehave, en privat børnehave, 2 integrerede institutioner (dem der vælger vuggestue fortsætter videre i børnehaven) og en kæmpebørnehave med over 100 børn. Da byen ikke er vildt stor, vælger forældrene ud fra værdier i stedet for beliggenhed. Jeg har f.eks. barn i Skovbørnehaven og ved at maxiholdet der skal videre i skole 1/3 bliver fordelt på alle tre skoler - samt en landsbyskole 10 km væk. Og da skolerne i byen også er opsamlingsskoler for mange af landsbyerne uden skoler, så er det ikke sikkert at børnene kommer i klasse med nogen fra børnehaven. Da min store dreng startede i skole var der 1 ud af de 48 børn han kendte fra børnehaven, og det selvom hans børnehave er nabo til skolen. Ud fra dette ville jeg, hvis jeg var i din situation, vælge at lade datteren blive i den kendte børnehave - og så lade de nye venskaber vente til hun er ældre og lettere kan forstå det og finde ud af at omskifte sig :)
  14. Jeg ville spørge om sukkerpolitikken. Er det 100% no go, ok til festlige lejligheder (rart nok at vide hvis der er 100% no go inden i tager kage med til en fødselsdag) eller er det ikke noget hun tænker over. Hvad får de at spise? Er det kun rugbrød med de samme 3 slags pålæg eller tilbyder hun også varm mad, grød osv ind imellem? Hvor tager de hen på tur? Er det den samme lille grøftekant eller kommer de længere omkring? Hvor tit er de på tur? Er de ude hver dag? Kommer de til kulturelle ting som i kirken til jul, på biblioteket, besøger børnehaver til sangens dag, motionsløb mv. Hvem mødes hun med? Er de i legestue? Mødes hun med andre dagplejere i løbet af ugen? Hvorhenne - på legepladser eller besøger de hinanden. Har hun selv børn? Er de hjemme samtidig med dagplejebørnene? Hvis det er skolebørn der kommer hjem og er i samme rum som dagplejebørnene, ser hendes egne børn så tv (for så har dp-børnene det med også at gøre det...). Hvad gør hun hvis egne børn er syge? Er det hende selv der passer dem eller er det manden der passer dem? Er de syge børn hjemme i huset samtidig med dp-børnene (hvis hun tager sygt barn har hun ikke dp-børn men mange dage hvor dp-børnene skal i gæstepleje, modsat hvis manden tager børnenes sygedage skal dit barn ikke i gæstepleje - men smitten er i huset). Laver hun kreative ting med børnene - hvor tit? Er det hver uge, måned eller kun ved særlige lejligheder? Er hun grøn spire (www.groennespirer.dk)? Kommer børnene i kontakt med dyr, enten hendes egne, på ture til bondegård, zoo eller 'det gamle pensionistpar for enden af vejen med hunde, kaninier og duer'. Må børnene være udenfor alene? Hvordan er overgangen til børnehave? Tager hun ofte derop de sidste måneder, eller mener hun det er forældrens ansvar at lære stedet at kende ved at lege der i weekenderne? Rygning (det er forbudt at ryge sammen med børnene, men der må godt ryges i huset uden for åbningstid - og det hænger i møbler mv.) Tager hun billeder af børnene? En digital fotoramme, billeder på intra, en lukket gruppe kun for forældre på facebook til billeder eller er der anden måde at kunne se billeder af ens børn engang imellem? Er der forældrearrangementer? Hvilke? Kun for dp-børn eller også for søskende? Ved gæstepleje er det så den samme man får eller får man en ny hver gang? Hvis det ikke er den samme - er det så nogen børnene har set før (f.eks. fra legestue) eller kan det være en vildt fremmed? Uha - mange spørgsmål :) Men det er dem jeg oftest får som dagplejer - og selv er interesseret i som mor (dejligt at have foden i begge lejre ;))
  15. Min tanke er at hvis de virker så er det en god ide. Der hvor jeg ser problemet er at de mødre der kan finde på at efterlade deres barn i en sportstaske med alt for lidt tøj på ift. vejret - de er så desperate at jeg ikke tror de tænker over hvad de gør, og at de derfor ikke vil finde frem til lugerne. Hvis jeg skulle efterlade mit barn ville jeg ikke lægge det i en taske ude i frosten, men i stedet lægge det i en barnevogn i f.eks en stor offentlig svømmehal. Der er varmt, mennesker der ikke undrer sig over en barnevogn - før barnet begynder at skrige ( og så er man langt væk ), og der er ikke videoovervågning. Eller overvåge en lille butik så jeg VED at deres baggård er uden kamera og tom for mennesker, bortset fra hver dag kl. xx og så lægge barnet 5 minutter i xx (og en halv time senere at barnet er fundet). Når man kan tænke klart vil lugerne være gode - men tænker de mødre der efterlader deres barn på den måde klart?
  16. Her i huset har vi kun en enkelt regel: Mor ved alt, ser alt og bestemmer alt! ;) (Når far er hjemme lader mor ham blive i troen om at det er ham der bestemmer ;))
  17. Husk at det er bedre med lidt for stort tøj - som hurtigt lige kan blive lidt mindre med en tur i tørretumbleren, end en masse tøj der er for småt som man ikke kan bruge til noget som helst (min førstefødte startede i str. 62 da han var 59 cm da han blev født, så Mødrehjælpen blev glad for at det tøj jeg havde til dem som han aldrig fik brugt).
  18. I Danmark har vi frit valg ift. pasning af vores barn. Der er vuggestuer, dagplejere og man kan ansætte en 'ung pige i huset'. Både vuggestuer og dagplejere findes i kommunalt og privat regi. Problemet er at de folk der ikke har så mange penge, og derfor er afhængige af økonomisk friplads, ikke har de samme muligheder som dem med bedre økonomi - der findes nemlig ikke økonomisk friplads til private dagplejere. For kommunen koster det ikke mere om fripladsen bliver udbetalt til en kommunal dagplejer eller en privat dagplejer. Det prøver Privat Dagpleje Danmark at ændre ved denne underskriftindsamling. Jeg håber i vil skive under, og også gerne dele, så den kommer ud til så mange som muligt. http://www.privatdagplejedanmark.dk/underskrift-indsamling-2/okonomisk-friplads-til-private-bornepassere-under-%C2%A7-78/
  19. Undskyld - jeg troede alle kommuner var ens mht. økonomisk friplads. I Randers hvor jeg har boet og haft mit barn skrevet op til privatskole var der økonomisk friplads.
  20. Tag dem væk fra situationen og sæt ord på. Ved at tage dem væk fra situationen lærer de at de mister hyggen og ved at sætte ord på begynder de at lære hvilke ord der hører til hvilke situationer (lige som der også sættes ord på de gode situationer, det man ser osv). Sæt dem ned på gulvet hvis de sidder på skødet, fjern det som de er i gang med at ødelægge som de ikke må lege med, vend ryggen til dem (men blive i nærheden) hvis i sidder på gulvet og leger, sæt katten ind i et andet rum så den ikke bliver jagtet rundt i stuen osv. Brug ordet 'stop' i stedet for 'nej'. Stop betyder jo de skal stoppe med det de har gang i - som er forkert. Når de bliver ældre lærer de selv at sige fra ved at sige 'hold op' eller 'stop' i stedet for at sige 'nej' til nogen der f.eks. driller. Pas på med at bruge ordet 'ikke'. Det er et meget svært ord at forstå, så i stedet for at sige 'jeg vil ikke have du bider / du må ikke bide' er det bedre at sige 'stop med at bide'. Man kan evt. sætte kropssproget på 'stop' ved at række armen frem (lige som når en politibetjent skal stoppe en bil). Det lærer de meget hurtig selv at gøre over for andre børn hvor de bliver passet - selvom de stadig ikke kan sige ordet (og de andre børn lærer hvad det betyder).
  21. På privatskoler får du økonomisk friplads hvis du har lav indkomst. Så hvorfor ikke privat dagpleje?
  22. Jeg tror jeg ville starte med at snakke med pigen om hvorfor det er hun fravælger jer. Min tanker er at hun gerne vil hjem til jer (og en lille ny baby er jo også spændende i perioder) men at det at hun afsætte en hel weekend væk fra kærester og veninder er alt for lang tid. At hun måske gerne vil komme lørdag morgen og tage hjem til mor igen lørdag aften, for så har hun haft dagen sammen med jer og er fyldt op - men der er stadig en hel søndag (og fredag aften) sammen med veninderne hjemme hos mor. Hvis hun synes det vil være en god ide, så kunne i komme ind på at snakke om hendes værelse. Fortælle at baby får brug for et værelse til alle babytingene, og når hun nu alligevel ikke kom for at sove, så vil i bruge hendes værelse. Men at i gerne vil sætte en seng ind på værelset, så hvis hun en dag får lyst til at blive og sove, så har hun et sted for sig selv - og så kan baby sove hos jer. Eller at hun gerne må blive ved med at sove med sin lillesøster /bror. Hvis hun kommer for at være sammen med jer, så er det jo ikke for at bure sig inde på sit værelse med computer /ipad /mobil og derfor har hun ikke brug for værelset i løbet af dagen ;)
  23. Du kan påpege at i skal have kørselstakst (som vist er ret høj), og med den udgift samt alt papirarbejdet vil det måske være lettere at tage bussen ;)
  24. Nogle kommuner skal du også selv medbringe skumklude, lommeletter, stofklude til at ligge på når de bliver skiftet og hagesmække.....