Havbaek

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    602
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Indlæg oprettet af Havbaek


  1. Jeg er ikke længere så aktiv herinde, men synes ikke I skulle snydes for endnu en beretning.
    Det er nemlig det sidste barn her i husstanden, udover storebror fra 2012 har jeg nu 2 dejlige sunde og smukke drenge. Så taknemlig  :kuller 


    Forord.
     
    Efter den vestorm og smerteforløb jeg var igennem med storebror og en krop der nægtede at gå i gang selv og kun kunne lokkes med igangsættelse, ja så var jeg bange for at blive gravid igen. Jeg var angst for at opleve det samme paniske og uden kontrol oplevelse igen.
    På et tidspunkt var det så tæt på at sætte sig til en deprimerende tilstand af jeg var tæt på at søge læge. Heldigvis vente det.
    Sommeren 2014 få dage før min 30 års fødselsdag stod jeg dog og var gravid, men mistede desværre. Der gik noget tid før jeg havde lagt det bag mig. Jeg var i sorg over tabet af dette lille liv der i nogen øjne ikke helt er liv, men for mig var det mit lille hjertebarn der ikke længere var og det gjorde ondt dybt inde. Og det tog lidt tid før jeg så mig selv som mor til et englebarn. Jeg elsker dig min lille skat og vil aldrig nogensiden glemme dig. 9 uger fik du under mit hjerte men i mit hjerte du altid vil være.  :biglove 

    Men så skete det. 2014 November står jeg med en testen og de 2 streger igen. 
    Allerede i uge 9 melder bækkenløsningen sig, og med aktiv storebror i trodsalderen og stadig så afhængig af både mor og far, ja så var der nok at se til også selvom det gik ud over kroppen. Dog kunne jeg med det samme mærke at denne graviditet var ekstra hård på kroppen, så skal lige ind og sættes lidt sammen igen i ryggen. Den har det ikke for godt  <_< 
     
    3 August 
     
    Storebror er i det sidste stykke tid blevet afleveret og hentet af sin far/manden omme hos dp-mor dette var ingen undtagelse denne dag heller. Jeg lå træt oppe i sengen og vågner fra en tiltrængt lur lige omkring kl. 12.00 
    Ligger lidt og forsøger at dreje mig, hvilket gør ondt pga bækkenløsningen. Mærker godt noget går i lænden men tænker ikke videre over det, men det bliver ved og ved med mellemrum. Efter 20 minutter sådan, tager jeg dog alligevel tid på ve appen på min smarthphone og kan godt se der er noget uregelmæssige interval i det men de er der. Jeg ringer dog til jm  fra kendt jm ordning, og vi aftaler at jeg skal snuppe et bad og se om det blot er snyde veer eller bare kroppen der spiller mit et pus. Aftalen er af efter badet skal jeg ringe ind igen hvis de stadig melder sig under badet.
    Det gør de, og Jm tror det måske er veer og beder mig fra nu af at tage tid og afvente endnu en time.
    Klokken er nu omkring 15.20 og jeg ringer derfor igen til JM, hun synes vi skal komme ind kl. 19.00 men at vi selvfølelig skal komme før vis der bliver det mindste eller veerne ændre sig.
    Manden henter storebror hos DP mor, og jeg afventer hjemme. 
    Da manden kommer hjem tager jeg endnu et brusebad i varmt vand og er nu ikke længere i tvivl om at det er veer.
    Jeg er enormt lettet over at kroppen selv gik i gang denne her gang, og at jeg slap uden om en igangsættelse.

    Efter badet ringer jeg bud efter min mor som kommer fra Fyn (vi bor i Jylland).
    De havde lige været hos os på besøg om fredagen og vi når altså kun lige på den anden side af weekenden til mandag før turen gik over til os igen.
    Men min mor og lillebror på 17 køre turen igen da de skal passe storebror på 2,8 år.
    Manden finder nattøj frem og andet, til storebror og gør klar med de sidste ting.

    Mellem veerne sidder jeg på kanten af en stol og tegner tegninger og edderkopper sammen med storebror. 
    Har stadig fin kontrol over min krop selvom de gør lidt ondt.

    Min mor og lillebror ankommer 1 time og 48 minutter senere og vi køre mod sygehuset (tid ind til sygehuset tager 30 minutter)


    Til tjek på fødegangen
     
    Min jm fra kendt jm ordning er mødt ind og tager imod os. Klokken er godt 20.00 da vi blev lidt forsinket på vej ind ( hvilket hun er blevet informeret om)
    Jeg bliver tjekket med det er kun min livmoderhals der er blød ellers intet.
    Vi ligger der på stuen i en time for at afvente men stadig intet sker. Vi bliver så sendt ud på tur og få beskeden at er der intet sket på den time så vil vi blive sendt hjem til videre afventning. 

    Turen ud varede kun 30 minutter og en is rigere i maven, så må jeg bede manden køre tilbage for nu niver de veer altså, så der er ved at komme lyd på fra mig.

    Status
     
    Der knap nok modstand mere og jm kan nu mærke der er sket fremgang dernede, for er nu 3 cm åben.
    Hun vælger at indlægge mig, så vi bliver flyttet over på Grøn stue med fødekar.
     
    Vandhunden
     
    Knap er vi kommet ind på grøn stue og venter i det tilstødende rum, før jeg er parat til at smide tøjet og finde den varme bruser. Lige inden får jeg dog en skud klynx.
    Da det er overstået, beder jeg manden tage det sidste billede af mig med maven.
     
    Århh ja det famøse net trusser yeairhhhh  :sm dem slap jeg heller ikke for denne gang.

    Og så gik der ellers vandhund i det. Ud under bruser og skue op for det varme vand. 
    Klokken er nu midnat og imens jeg står der i badet og mmmmmmmhhr med på mine veer og siger bandeord imellem dem, tjekker jm hjertelyd og finder stadig alt ganske fint.
    Jeg knus elsker simpelthen den bruser, så jeg vil nødig skilles fra den så jeg får lov til at stå og arbejde med på veerne og får stor ros for det.

    PLASSSK som en hval i vandet.
     
    Åhh ja fødekaret. Kunne jeg tog jeg det sku med hjem  :whistling 
    Inden jeg blev sluppet løs i vandet, tjekkede jm mig lige en gang på briksen, og så fik jeg lov til at hoppe i efter at have brølet en ve stående ind i øret på manden  :whistling 
    Men nøjjjjjjhhhh i guder det var lækkert at komme i vand, og der blev jeg liggende.
    Ja det gjorde stadig ondt og veerne nev godt, men stadig havde jeg endnu kontrol over dem. Jeg endte heldigvis ikke i ve storm og kunne derfor arbejde helt anderledes med dem også da de begyndte at gøre mere ondt.
    Undervejs der i vandet har jeg mine hænder med på en føling dernede, jm roste mig for det, fordi det kunne give den fødende en fornemmelse af hvad der skete dernede. 

    5 minutter
     
    Pludselig mærker jeg en tyngende fornemmelse, og det er så lillebror der har lagt sig helt nede. JM mærker og siger han står en cm fra den sidste kant, og at han snart er her. Knap nok havde hun sagt det så går fostervandet og hun ryger op af stolen (hun sidder lige foran karet), og beder mig gispe og holde igen i pausen i veen. Jeg føder simpelthen nærmest hovedet da fostervandet går. Manden bliver bedt om at hive i snoren og ind kommer hurtigt en sygeplejerske, hun når knap nok at lukke døren efter sig så er min søn født i 2 hurtige presseveer. Han har navlestrengen rundt om halsen men den får de hurtigt viklet fri og op kommer han til mig.
     
    VRÆÆLLLLLLL
                                                                 
    Knap nåede han at komme ud og op til mig, så vrællede jeg.
    Endelig var det overstået, lettelse over at jeg havde fået min smukke smukke søn op til mig  :wub  og enorm taknemlig over at jeg fik så fin og nem fødsel denne her sidste gang, og så oven i købet min drømme vand fødsel  :glad 
     

     

    Lillebror Victor.
    3900 gram.
    54 cm lang.
    Født D. 4 August 
    Klokken 01.21

     

     
     


     

     

     
     

    post-3501-0-62063300-1439808632_thumb.jp

    post-3501-0-72023300-1439808661_thumb.jp

    post-3501-0-49583100-1439808683_thumb.jp

    post-3501-0-81851600-1439808844_thumb.jp


  2. Har fødselsdag på lørdag (d. 28 juni) så forsøger at tænke positivt. Men savner det lille liv :(

    Ingen udover min kæreste i det virkelige liv væk fra skærmen, vidste jeg var gravid. Jo lægen. Ingen vidste vi prøvede igen.

    Tak for jeres tanker. Det varmer trods de triste omstændigheder.


  3. Har længe gerne ville have en stegeso til simre retter og stege eller brødbagning. Og nu skal det snart være. Har kigget på et par stykker.

    Men er stødt ind i problem spørgsmålet?

    Hvordan undgår man at dem der er lavet i ler ikke lugter og danner mug?

    Eller skal man have fat i de glaseret?

    Eller noget helt tredje...

    Kan et salt lage fjerne den værste lugt eller sidder der en herinde med en god portion viden om stegeso -fordele og ulemper.


  4. Min krop har taget fusen på mig!!

    Har været til eksamier midt maj som Fjernkursist. Så det gav lige et hotelophold og gåtur ned til en skole. Og en ned til skolen der lå lige ned til vandet/havnen. Omgivelserne ved hotellet klagede jeg bestemt ikke over når der er udsigt til flot natur og fjordudsigt.

    Selvom jeg var lettere svimmel fordi min appetit drillede og hovedpinen heller ikke ville slippe taget. Havde eksame kuller og var drøn nervøs. Derfor tænkte jeg ikke videre over tingene.

    Hjemme lå min søn med MØ og en farmand der passede godt på. Så mine tanker var også til dem derhjemme.

    Hjemme igen minder manden mig pludselig om datoen på tavlen,ude i køkkenet. Han havde opdaget den da han skulle have et papir derfra.

    Sidste mens d. 24/4.

    Tænkte ikke videre over det da min cyklus alle dage har været uregelmæssig.

    Men ja min krop tog fusen på mig. Den kvalme under eksamierne var ikke helt uden grund.

    For jeg er gravid.

    D. 1/7 på en lidt presset tid skal der laves VJ.

    Der skulle jeg cirka være 9 uger hende.

    Præcis 27 måneder og 2 dage siden stod vi sammen sted dengang bettefisen første gang blev opdaget.

    Går alt vel bliver det et slut januar eller start februar barn/termin. Hvis vi altså har regnet rigtig vel og mærket.

    T vil på det tidspunkt være 2 år og nogle måneder. Giver allerede lidt bekymringer. Og fordi min fødsel med T var så hurtigt. Vestorm og uden smertestillende så skal jeg have godt fat i JM så denne her gang forhåbentlig bliver bedre og under mere psykisk kontrol. Og specielt fordi det her hvis spiren bliver hvor den er,er sidste graviditet her i huset. Jeg mangler stadigvæk at få bearbejdet ting fra fødslen med T og ønsker brændende at denne her gang udvikler sig bedre.

    Gør mig lidt nervøs.

    Vil derfor også lige spørge jer der har været gravid 2/3/4 gang hvordan føltes det for jer?

    Hvordan reagere kroppen?

    Synes allerede jeg kan kende tegnene selvom jeg endnu ikke er så langt hende.

    Hvornår kan man se man er gravid anden gang. Vokser maven hurtigere?


  5. Beklager hvis jeg ikke lige fik uddybet korrekt.

    Men spørgsmålet lød bare på, om I også havde oplevet når der laves hjemmelavet grød, om I har oplevet at høre at fx majsmel ikke er egnet selvom der står på pakken det er.
    Synes nemlig købe grød kan være dyrt og ikke altid det bedste. Jeg har så vidt lavet selv, men det var svært dengang, fordi jeg fik overstående af vide. 
    Jeg har nemlig selv være meget i tvivl, derfor jeg bragte det indlæg på banen.


  6. T er jo ikke længere på babymos/grød men fast føde. Dette er mere hvad jeg sådan er kommet i tanke om, og undre mig over. 
    Måske er der ikke så meget at undre sig over, men mere klarhed der mangler.

    Jeg har af en lille fugl fået af vide, at selvom der på en pakke i superbrugsEN fx. står velegnet til babygrød, ikke nødvendigvis betyder at det SÅ ER egnet til dette formål.
    Derfor kan jeg på visse punkter godt synes, at det er lidt misvisende de opskrifter der står i mine 2 babybøger med hjemmelavet mos/grød opskrifter.
    Så hvordan finder man reelt lige ud af, hvilken pakke af diverse flager, grødris ect. der ER KORREKT egnet til babymos/grød.

    T fik mos/grød efter hvad jeg var sikker på var godt nok, og han har derfor ikke manglet noget. Men alligevel blev mine 2 bøger lidt ubrugt gemt væk bagerst i reolen. Hvad gjorde/gør I andre?
    Og har I før hørt også, at selvom der står på en pakke med flager fx, og det er egnet til babymos, ikke nødvendigvis betyder det så ER EGNET?!


  7. Det ender med at blive Hg i første omgang. Teknisk skole er jeg ikke så hug på. Frisør har jeg tænkt på, men er ikke så vild med alle de produkter man skal arbejde med. 
    Så Hg giver i første omgang mening. Havde bare brug for at se andre synspunkter, da det er så vigtig for mig det her at jeg var blevet helt blind.


  8. Ja det er om mig. 
    Jeg aner virkelig ikke helt hvad jeg skal efter jeg bliver færdig.
    Har hele tiden vidst, jeg blev mor på studie. Og løsningen blev også fjernstudie af flere grunde.

    Jeg vil ikke ind på en hel masse, men tænker alligevel hvad der er af vælge når skolen er færdig.
    Planen er under alle omstændigheder en uddannelse.
     

    Jeg læser VUC som svare til 9-10 klasse. Simpelthen for at få frisket op og det har vist sig at være det rigtige valg. For hold da op der er meget nyt siden jeg læste i folkeskolen for en hel del år siden. Men jeg er ikke et matematisk geni, og er på G niveau nu. Den plan der før var på matematik ville, her til sommer give mig 10 klasse i matematik i forhold til Niveauerne. Men med et G niveau får jeg ikke adgang til HF bla.
    Men G niveau giver kun lige akkurat mening for mig, derfor tvivler jeg på overhovedet at stige i niveauet, så jeg kan få adgang til HF. 

    Derfor begyndte jeg at kigge efter uddannelser hvor kun 9-10 klasse skulle bruges for at give afgang.
    Bla, ernæring, social og sundhed og så pædagogisk assistent/medhjælper. 

    Sidste nævnte hælder jeg mest til, og så sundheds, men vedr. sundheds så er jeg i tvivl ang, min ryg da den er medfødt skæv. Jeg ringede til vejlederen på skolen der tilbyder social og sundheds uddannelsen, at kommunen kan kræve at jeg får en lægelig faglig dok. på min ryg hvorvidt jeg kan holde til det eller ej.
    Det vil bare være sur røv, at få af vide man ikke kan holde til det og da slet ikke hvis det er noget jeg har sat næsen op efter.
    Og meningen er slet ikke, at jeg må gå fra fremtidlig job fordi jeg valgte forkert og må stoppe pga. nedbrudt ryg.

    Men uden en HF så synes jeg, at jeg er temmelig lost. 

    Kender I til uddannelser som ikke kræver større adgangskrav end HF.
    For som det er nu, er det desværre usandsyndelig at jeg når at få adgang nok til at kunne starte HF en dag når jeg er færdig med det andet.

     


  9. Før lige et  :kram 

    De bekymringer havde jeg også, da jeg ventede Tristan. Jeg holdt min mor/graviditet tråd fri for de tanker, da jeg havde brug for at der var et sted i det mindste der var lutter positivt.
    Men jeg snakkede med manden om dem, og jeg har også grædt meget fordi jeg var bange for at miste ect. Men hver gang jeg mærkede liv, hver gang jeg fik et puf inde fra, eller bare havde hammer ondt i bækkenet eller ryggen, så var jeg bare så meget gravid og så meget mor, at de bekymringer intet havde at måle sig med. Så selvom hverken halsbrand, bækkensmerter, madlede der fulgte med at være gravid bare slet ikke var sjove, så mærker man også sin krop og på den måde lærte jeg også at slappe af. Faktisk lige op til jeg blev sat i gang (gik 11 dage over tid) var jeg fuldstændig rolig, fordi min krop var det. Og selvom jeg ikke fik min drømmefødsel, fik jeg en sund, velskabt lille dreng den dag i november 2012.

    Så mit råd til dig er, prøv at lave noget andet. Lav små projekter, fyld dit hoved med andet end bare babytankerne og de bekymringer. De gavner dig ikke i den sidste ende, tro mig. For at vågne op hver morgen eller havde det sådan i det hele taget gør ondt helt ind i hjertet og at gå og være bekymret i 9 måneder, gavner bare slet slet ikke. Jeg ved godt det er lettere sagt end gjort, og det kræver øvelse, men hvis du kæmper for det, så vender det. Så jeg håber for dig,  at du giver dig selv lov til at nyde at maven vokser, og du mærker den lille mere og mere. Og det skal nok gå alt sammen. 
    Du behøver ikke at skulle fluks ud og købe div. babytøj og ting lige nu, der er tid nok. Men når du/I så gør det så gør det en dag hvor du har det godt, uden bekymringer. Der findes ikke noget mere hyggeligt at gå ud og købe tøj og ting til ønskebarnet.
    Hvornår har du termin? 
     


  10. Tak piger. Tristan VIL bare ikke dem med lynlås. Og tommel vanterne er heller ikke et hit. Derfor bruger vi meget de almindelige luffer, men ville bare gerne have noget at vælge imellem.

    Huer har jeg kigget på også dem I omtaler. Har set dem fra Joha og Kvickly har også nogle men synes bare de er så tynde i det.

    Er jo reelt førte gang jeg er ude i det med elefant huer, så ville lige være sikker før jeg render ud og køber.


  11. Kan godt være jeg har overset noget, men hvem af jer ved hvor man reelt kan tjekke hvad der er putte i de forskellige baby produkter.
    Fx flyverdragte som flour eller hvad det nu hedder alt sammen.

    Der er meget om det pt på autostole, men hvor kigger man reelt hende eller er det i butikken man køber, hvor man skal spørger??!!
    Who knows?

     

     


  12. Vi har denne her vinter 2 at vælge imellem og en remia. Men synes det er svært, da mange jo drejer og så passer størrelserne ikke altid.

    De må ikke dreje og heller ikke giver vildt meget vaskefnuller. De skal gerne forblive pæne også i farverne.
    Hvilken har I erfaring med?
     

     

    Vi har 2 par vanter/hansker og det ene par er med lynlås, men T er ikke så glad for at få dem på og kan blive noget ked af det. Vi har også et par fleece hansker uden tommel i. Men hvilken hansker har I erfaring med?


  13. Vi har en fra nameit og en anden jeg ikke lige kan huske navnet på. Den fra nameit er fin varm til T. Dog er lynlåsen lidt dum men det går hvis jeg bare laver et lille ombuk i den, da den ellers vil drille under hagen. 
    Glæder mig dog til næste vinter, der har jeg udkig på 3 mærker, bla danefæ.


  14. Var det B her der var kommet med den udmeldelse, så havde han sku intet fået.
    Altså BJ er da hyggeligt nok, men hvad så hvis du har halsbrand?? 
    Så er sådan en fætter banan altså ikke lige sagen, kan jeg hilse og sige (er prøvet). Og selvom B blev lidt øv over det da det skete her, dengang jeg ventede T, ja så var sex altså lige så hyggeligt.
    Hvis det er fordi din mand helst ikke vil "mase" din mave, selvom der endnu er rigeligt plads, så findes der da så mange andre stillinger. 
    Sex skal være sjovt for jer begge 2, og det jo ikke nødvendigvis det der bliver mest tid til efter du har født guldklumpen, så det er da bare med at finde de små tidspunkter når man kan til hinanden og så hygge. Det behøver jo ikke være flere timer.
    I har været 2 til at skabe det lille mirakel i din mave, så må I altså også være 2 til forsat at nyde din mave og ikke mindst hinanden. 
    Har du fortalt din mand hvordan du har det når han siger han ikke gider sex med dig, bare fordi du nu er gravid?

     

    Jeg kan hilse og sige jeg giver stadig ikke BJ for efter den tur med halsbrand sidder det i mig stadigvæk. Det i sig selv var en ubehagelig oplevelse. 

    Og heldigvis har jeg en forstående mand, der da savner det, men der er andet end kun BJ der er vigtigt. 


  15. Har ikke selv oplevet det, ikke som I beskriver det. Men kan de der æg, legetøj til hygge :hump , kan de ikke bruges. Mindes om dengang min mor var sælger, at hun engang solgte et par til en kvinde der havde problemer med at knibe sammen. De æg der er jo nogle man kan få i forskellige størrelser hvis jeg husker korrekt og som man kan rende rundt med når man fx gør rent. Ved ikke om det kan hjælpe her, at man har noget man kan knibe rundt om.

    Men håber det bliver bedre med jer der døjer med det, for det må bestemt ikke være rart.
    Er det ikke noget lægen kan gøre noget ved??


  16. Har meget uregelmæssige cykluser, også derfor jeg egenlig ønsker at have bedre styr på min ÆL.

    Tror jeg prøver med begge dele ÆL på strimler og på temperatur metoden. Så må jeg se hvad fungere bedst herhjemme.


  17. T var lige godt og vel 3 uger mener jeg da jeg måtte opgive at anme. Han gjorde lidt det samme på flasken, ved pludselig ik at ville spise helt det samme.

    Men hvis din datter trives, kommer af med det hun skal og din SP virker tilfreds med hende, så fat mod. Det skal nok vende igen lige så stille og roligt.


  18. Jeg er også enig med det andre. T er november barn fra 2012 og vi købte heller ikke flyverdragt. Han var længe varm og lige som han skulle være. Også efter en lur i barnevognen ( da han vejede nok til det og sov ude. Dog ik under - 10 grader og i snestorm og altid i læ).

    Så her kunne vi nøjes med diverse gode huer. Fleece/anden varm dragt. Passende tøj under. Og varme vanter. Isoleret barnevogn. Tæppe og god dyne. Vi har til T ikke haft voksi eller sleep bee, men han har aldrig været kold efter en lur ude når det har været koldt.

    Dog overvejer jeg ved vores næste lille , at købe en sleep bee fordi jeg faktisk gerne vil have en. Selvom det nok denne her næste gang egenligt nok ikke er nødvendigt. Men ja, vil gerne have en.

    Synes også flyverdragte i så små størrelser er stive og klodset.