Charlotte - mig og mine

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    988
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    1

Indlæg oprettet af Charlotte - mig og mine


  1. Helt klart at handle online og få leveret. Vi handler hos Shobr.

    Ellers så prøver jeg at indrage børnene eller lave så meget som muligt med dem på sidelinjen.

    Fx. Er Sofia med til vasketøj og madpakke og regner med at hun snart skal ha en fast lille opgave hver dag, ala dække bord/tømme opvasker (med hjælp), tage vasketøj ned af det lille stativ.

    Og så synes jeg virkelig jeg har måtte gå meget på kompromis med madlavning efter vi har fået 2 børn (og flytte * 2)


  2. Jo, hun var 55 cm og vejede 4.840 gram ved fødslen. Hun ligger stadig over normalkurven i både højde og vægt.

    Jeg har jo egentlig ikke gået så meget op i de kurver, for jeg vil hellere kigge på hvordan hun trives. Hun ser fin ud, udvikler sig fint, er glad og og spiser godt - ergo er der, i min bog, ingen ko på isen. Og så har jeg hele tiden selv haft den opfattelse, at det ville være ok hvis hun nærmede sig normalkurven lidt mere. Ikke at det på nogen måde er et mål for mig at hun skal det, hun må gerne være stor, men det bekymrer mig altså heller ikke, så længe hun virker til at trives.

    Nå, men i følge min SP (som jeg altså på ingen måde er udelt begejstret for) så SKAL hun blive ved med at være 'for stor', når hun nu engang er født sådan. Jeg spurgte lidt skeptisk ind til det for nogle uger siden og om det så også betød, at når hun fyldte et år, så skulle hun være lige så stor som en på et år og tre måneder. Hvortil hun svarede ja.

    Hun fortæller mig også, at jeg aldrig vil kunne give hende mad nok, fordi hun er så stor som hun er. I følge min SP, så har jeg (havde på det tidspunkt, da samtalen fandt sted) en tre måneders baby, der størrelsesmæssigt svarede til en på fem måneder. Og fordi jeg producerede mælk beregnet til en på tre måneder, så ville min mælk aldrig, ernærings- og kaloriemæssigt, kunne blive 'nok' til hende.

    Derfor er vi i følge hende nødt til - nødt til som i; der findes intet alternativ - at begynde at give hende grød allerede fra hun fylder fire måneder. Det er jeg simpelthen i tvivl om hvorvidt er rigtigt? :unsure Det lyder simpelthen ikke rigtigt i mit hoved noget af det. Jeg friammer jo og mangler jo ikke mælk. Og eftersom modermælk, gram for gram, skulle være mere ernærings- og kalorierigt end både grød og mos, så giver det ingen mening for mig, at det skal optage plads fra mælken og hvordan det skulle være gunstigt for en vægtøgning. Jeg kan kun se logikken i at begynde på grød og mos, hvis det var fordi jeg ikke havde mad nok til hende. Jeg har jo altid, om muligt, gerne villet vente til minimum seks måneder, før vi introducerede fast føde. Også med tanke på at hun jo bøvlede rigtig meget med maven og umodne tarme i starten og det vil jeg da nødigt gentage :(

    Det lyder som en sp af den gamle skole, og ikke opdateret viden. Din baby sørger med sit spyt og måden at hun sutter på samt hvor ofte, for at dit mælk er helt rigtig sammensat til hende. Og det gør hun så længe du fuldamner.

  3. Nogen bud på hvad der foregår her? Min søn på 6 mdr er begyndt at skrige helt vildt i søvne. Han falder fint i søvn selv i sin seng, men efter et stykke tid (fra ca. 30 minutter) begynder han at skrige helt vildt i søvne. Han gnider sig i ansigtet (mest rundt munden/næsen), og nogle gange ryger hånden op til øret. Han vågner for set meste ikke, men skriger i op til 30 minutter, til trods for at jeg tager ham op med det samme. Har prøvet at lægge ham ovenpå og ved siden af mig for at se om det er tryghed han søger, men det hjælper ikke. Nogle gange er det som om det bliver værre af at jeg tager ham op, og han falder til ro når jeg prøver at lægge ham ned igen. Jeg synes det er lidt hårdt, da det virker som at han har ondt. Han havde mellemørebetændelse for et par uger siden, kan det være det igen? Eller tænder? Der er ingen tænder at se. Han skriger ikke under lurene om dagen, men tager meget korte lure (30-45 min). Det har stået på en uges tid.

    Kan det være sådan noget Night terror?

  4. Hm, nu har C nægtet brystet med store protester både i eftermiddags og jer til aften. Gad vide om det bare er i dag eller det er ved at være slut :unsure Satser da på hun stadig gerne vil have i nat

    En ammestrejke måske?

  5. Hos os er det farmand der følger til gymnastik, og han kan godt finde på at gå kort, sådan i 10 -15 min. Men siger det til vores datter inden så hun ved det. Der er en lille købmand ved siden af gymnastikhallen, så det er som regel hvis han lige går derover og køber noget hurtigt. Ofte venter han dog bare udenfor, og tror ikke han kunne finde på at være væk længere tid end de der 10-15 min. Netop hvis der sku ske noget.


  6. Nogen der har oplevet at baby vil have MERE flaske/bryst efter opstart på mad? Min lille fyr på snart 6 måneder vil ammes konstant nu her. Vi er startet stille og roligt op på grød og frugt/grøntsagsmos, og han er rigtig glad for at spise. Han får nok tilsammen 1 hel portion grød per dag. Samtidigt vil han pludseligt ammes hver til hveranden time, også om natten. Tidligere har han fået bryst 1-2 gange mellem kl.21 og kl.0630, og har spist hveranden til hver tredje time om dagen. Han virker ikke til at have problemer med maven...

    Sådan har begge mine børn været. Jeg tænker det skyldes uro i maven pga det nye mad

  7. Leah har sidste dag i gæstedagplejen. Kommer virkelig til at savne at have hende dernede!

    Hendes almindelig dagplejer er tilbage, men jeg tvivler på der går længe før hun sygemeldes igen :( jeg frygter det... Leahs liv er virkelig bare ikke til at hun skal kastes rundt.

    Har gæste dp plads? Så ku du måske undersøge om hun kan flytte? Hvis det også er tættere på jer

  8. ame="Nirev" post="1036974" timestamp="1472961704"]

    Når vi køre til hillerød, tager det altså kun 25 min.

    Men nu ved jeg jo selvfølgelig heller ikke hvor i Hillerød du bor :-)

    Nirev bor på Sorø-kanten

  9. Puh - her havde jeg så håbet på det kun lige var et par måneder og så går vi ned på 5-15 min pr måltid! Naivt måske :D Det er længe at være fastlåst i så mange timer i døgnet!

    Jeg vænnede mig på en eller anden måde til det, men er da glad for at nr 2 er en lynspiser

  10. Hvornår blev jeres babyer hurtigere til at spise? Lillebror får begge bryster og bruger ca 30-40 min ved hvert. Ofte vil han spise igen et par timer efter start på sidste amning, hvilket ikk efterlader meget tid til søvn til ham (og pause til mor :D )

    Min datter var også en langsom spiser i starten, men mener det ændrede sig da hun var ca. 3 mdr. Dog kunne hun godt ha lange amninger om aftenen helt ind til 5 mdr

  11. Jeg bliver simpelthen så presset af at være mor :( Mine tanker kredser konstant over hvad jeg nu bør gøre, hvad vi nu skal lave og om det er tilnærmelsesvis godt nok :boo

    Snakker jeg nu nok med William og på den rigtige måde? Hvilke aktiviteter kan vi lave hvor vi for øvet at tælle? Vi skal også lige huske at gå tur, løbe, tumle og komme en masse ud. Vi skal også læse bøger og snakke om dem på den rigtige måde. Hvor meget skal man træne for at han bliver god nok til at tegne og hvordan i helvede lærer jeg ham at klippe? Han kan godt tage tøj og overtøj på selv, men han gider ikke - hvordan lærer jeg ham at gide eller bare at gøre som der bliver sagt?

    Mit hoved kører nonstop og jeg overvejer snart at sende begge unger i institution 7-17, simpelthen for at smide noget af ansvaret af helvedes til :boo

    Jeg fatter ikke hvordan andre klarer det og stadigvæk står oprejst. Er jeres unger bare født med evnerne til at snakke/klippe/tegne/sidde stille osv? Eller er mine unger bare mega bagud? Vil de altid være det? Eller er det bare fordi jeg ikke magter opgaven? Er jeg virkelig bare sådan en forældre der endnu ikke har indset at jeg er skide dårlig til alt?

    PS: please lad være med at skrive 'du er en god mor' beskederne. Det er OVERHOVEDET IKKE det jeg skriver for at opnå, desuden hjælper det ikke det fjerneste. Jeg har bare så meget kaos oppe i hovedet at jeg bliver nødt til at skrive lidt ned.

    Altså jeg har da haft elever i indskolingen der ikke kunne sidde stille, tegne eller klippe - så at William ikke kan det endnu lyder da ikke som noget du skal stresse over.

  12. Der var den side jeg havde læst. Det er den aspirantpakke jeg godt gad vide hvad koster :chin:

    Jeg har været gået i gang med forløbet til at blive ammevejleder, men har lagt det på hylden igen. Da jeg simpelthen hader at snakke i telefon, og at ammevejlederene hos f og f arbejder telefonisk med op imod 15 opkald på en dag, så er det ik lige mig. Nåede aldrig til aspirantpakken, men havde ikke indtryk af at det var mere end et par hundrede.

  13. Vi har besluttet at nova nu fast får en flaske om aftenen inden sengetid.. Vi har prøvet det et par gange nu og hun er en meget gladere og mere aktiv baby når hun vågner næste morgen og mor er godt udhvilet.

    Det er lidt mærkeligt at det nu er noget "vi gør" men jeg må virkelig indrømme at det er en lettelse. Vi har kæmpet om aftenen siden hun blev født og nu ser jeg det hele som noget positivt og jeg frygter ikke længere aftenerne alene :)

    Skønt at i har fundet noget der virker for jer. Vi har også afprøvet en aftenflaske på Jonatan, men det ændrede ikke noget som helst hos ham.

  14. Her kommer så mit første indlæg i ammetråden :) Med Dicte måtte vi give op efter 1,5 måneds kamp, hvor hun ikke tog nok på. Denne gang går det indtil videre meget bedre - lillebror er 13 dage i dag. Men han kan simpelthen ikke mættes af mig om aftenen! Han er vågen i mange timer og spiser konstant kun afbrudt af bøvs og bleskift, og alligevel ender vi med at må give ham MME til sidst for at han kan falde til ro. Han spiser mellem 60-90 ml og sover så et godt langt stræk på 4-5 timer. Resten af døgnet bliver han fint mæt og sover fint.

    Nogen gode råd??

    De fleste babyer spiser uafbrudt om aftenen, det handler ikke kun om sult. Hvad sker der hvis I ikke giver flasken?

  15. Jeg var egentlig ret tiltalt af tanken om BLW, men jeg er bare ikke tålmodig nok når det kommer til stykket. Jeg vil altså gerne ha skåret lidt ned på antallet af amninger inden for en overskuelig fremtid.

    Så vi køre både skemad og mad han sidder med selv.


  16. Jeg har selv IoBio til begge piger, så jeg er helt med på fan-bølgen :)

    Jeg blev bare nysgerrig, fordi det ligger mig så fjernt, at putte body uden på body. Tænk, at vi kan tænke så forskelligt :)

    Jeg er helt med dig her Susanne. Havde slet ik overvejet at man kunne give body på body på. Her har jeg været mega fan af body (i uldblanding) med en strikvest udover til begge børn.