metten86

Medlemmer
 • Content count

  582
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by metten86


 1. Karlas dag ser nogenlunde sådan her ud:

  Morgen: Havregrød. 150ml mme inden lur.

  Middag: Bondebrød. 150ml mme inden lur.

  Eftermiddag: Lidt frugt eller grønt.

  Aften: For det meste det samme som os. Nogle gange grøntsagsmos med kød.

  200ml mme ved sovetid kl. 19.

  For det meste får hun en flaske 150ml i løbet af natten. Nogle gange springer hun den over.


 2. Jeg er begyndt at kigge efter den næste autostol til min lille Karla.

  Jeg havde egentlig luret på Cybex Pallas 2 - fix eller M-fix. Men efter at have kigget på Cybex hjemmeside, kan jeg se at de ikke kan monteres i min Renault Twingo.


 3. I dag prøvede jeg at lave mos af en halv kartoffel og en masse gulerod og blomkål. Det gik lidt bedre. Så jeg skal måske bare satse lidt mere på grøntsagsmos med en smule kartoffel i, i stedet for kartoffelmos med lidt grøntsagsmos i..


 4. Er 5. Tiger specielt slem?? Vi har ikke rigtig mærket til de forrige tigere, men i følge vidunderlige uger, så er hun nu i gang med 5. Tigerspring og det har været en kamp uden lige at få hende til at sove barnevognen i den her uge. Hun skriger som jeg aldrig har hørt hende skrige før.


 5. Håber der er nogle gode fif til hvordan jeg kan få min lille Karla til at spise sin kartoffelmos? Hvordan laver I den og hvad kommer i ellers i?

  Jeg har prøvet at lave den på kartoffelvand og på MME. Jeg har prøvet med smør og med olie. Jeg har prøvet med broccoli, blomkål, gulerødder og majs. Jeg har også prøvet med halv almindelige kartoffel/halv søde kartofler - så gled det lidt bedre ned, men hun er stadig ikke vildt imponeret.

  Det er helt uvant for mig. Min store pige elskede sin kartoffelmos, men Karla er bare ikke vildt med det.

  Håber nogle har det gyldne råd?


 6. Har du overvejet om hun kan have refluks? Det skulle være temmelig ubehagelig at spise, hvis man ikke er i behandling. Du kan prøve at Google det og se om der er symptomer der passer. Desværre er det vist ret umuligt at blive taget seriøst af lægerne, hvis man har den mistanke.

  Under alle omstændigheder lyder det ikke rart. Håber snart det bliver bedre..


 7. Er det først fra 6 mdr de anbefalinger? Spørger fordi Karla (lidt over 5 mdr.) endelig er blevet rigtig glad for grøden og tager et par gode portioner om dagen, hvilket selvfølgelig betyder mindre appetit til flaskemåltiderne. Ved I hvad anbefalingen lyder på når de er lidt yngre?


 8. Indtil der er kommet blade på træerne i haven, har jeg heller ingen mulighed for at stille Karla i skyggen. Så der er som regel mellem 17 og 24 grader i vognen, når solen står på. På skyggedage er hun blevet puttet i hendes køredragt med tynd uldhue og dyne på. På solrige dage begyndte jeg for kort tid siden at putte hende i en uldcardigan i stedet for køredragten, stadig med hue og dyne, men det bliver for varmt. I dag har hun sovet i en hjemmestrikket trøje UDEN hue, med dyne på og forlæderet på barnevognen lynet op og hun var dejlig tilpas da hun blev taget op..


 9. Når nu de nye anbefalinger siger havregrød/øllebrød (gluten) OK fra 4 mdr, er det så også okay at købe pulver havregrød/øllebrød, selvom æsken siger 6 mdr? Er det evt. andet i grøden, som gør at den ikke er okay fra 4 mdr. Som regel laver jeg selv grød, men det hænder at der ryger en æske Semper i kurven når jeg handler..


 10. Vores sp mente ikke, at vi skulle skifte MME, men jeg tænker at måske er et forsøg værd..

  Og tak for nærmere info om Movicol/Laktulose! Det er da en jungle, og ikke nemt hvis sp/læger ikke er helt enige om virkningen. Jeg må tage dialog med vores sp omkring det, for hvis Movicol kan mindske luften i maven bare en anelse, så ville det jo være skønt!

  Jeg har både læge, SP og Apotekets ord for at Movicol ikke er vanedannende. Min Karla får det hver dag for at holde gang i maven, men kun i en mængde, så hun stadig skal arbejde på at komme af med afførringen. Det kan man jo selv justere. Hun har ikke afføring hver dag (ca. hver anden dag) men hvis hun får mere Movicol i døgnet, så bliver afførringen netop så tynd, at jeg er bange for at hun vænner sig til at det kommer af sig selv. Hvis du forstår mig ret..


 11. Vi laver en flaske af gangen, hvilket også anbefales af producenterne og det tager ikke lang tid. Nu behøver vi ikke bruge kogt vand mere, så jeg tager bare vand fra hanen, varmer i mikro og kommer pulver i. Da hun var under 4 måneder kogte jeg vandet og hældte på flasker og satte på køl. Når hun så skulle spise, varmede jeg en flaske med vand og tilførte pulver.


 12. Hvornår begyndte jeres babyer at sove helt udenfor i barnevognen?

  Julius er tre uger og jeg er så småt begyndt at have ham til at stå i vognen i bryggerset. Synes han er så langt væk helt udenfor.. Oftest ligger han og sover i sin babyrede, der hvor jeg er :)

  Tror Karla var ca. 3 uger, men hun var også lidt lille og de skal jo helst runde 3 kg inden de ryger ud. Men ca. 3-4 uger begyndte jeg at lægge hende ud.


 13. Karla var ca. 2,5 måned da hun blev passet af min mor mens vi kørte til Tyskland og handlede til barnedåben. Hun blev passet ca. 5 timer.

  Om en måneds tid skal hun passes med overnatning af min søster. Der er hun ca. 5,5 måned. Hun sover igennem nu om natten, så det burde gå fint..


 14. Andre hvis bebser har været længe om at acceptere skemaden. Jeg var sikker på at Karla ville elske det, fordi hun har været så interesseret i vores mad og gladeligt åbnet munden for D-dråber på ske. Nu har vi været i gang i et par uger og hun tager stadig kun et par skefulde og så gider hun ikke mere..


 15. Jeg var gået SÅ meget i panik. Tror simpelthen jeg havde smadret en rude eller et eller andet for at komme ind hvis det var mig

  Det havde jeg også gerne gjort. Men lejligheden lå som sagt på 2. Sal..


 16. God plan! :super

  Det kan jeg heller ikke! :kram2

  Jeg husker med Lise, da hun var allerværst, så bad jeg bare til at solen snart ville stå op og natten være ovre, for på en eller anden mærkelig måde kunne jeg bedre klare det hele, når bare det var dag! Så ind imellem virkede morgenens komme som min redning og natten skulle bare overleves.

  Puha, jeg tror nærmest jeg var gået i panik! Godt at hun klarede det så flot! :yay :respekt

  Jeg gik enormt meget i panik og tudede helt vildt!


 17. Så har SP været forbi. Karla er 4 mdr og 1 uge og vejer 6180g og måler 62cm. Hun hører ikke til de største, men hun følger sin egen kurve og fik stor ros for at være dygtig, stærk og noget så fin!!❤️