Turboline

Medlemmer
 • Content count

  134
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About Turboline

 • Rank
  Aktivt medlem

Profile Information

 • Status
  Er mamma - gravid igen
 • Terminsdato
  24-06-2014
 1. Vi ved ikke, hvad køn vi venter, synes det er sjovest sådan. Vi er ikke rigtigt nået til det med navne for alvor. Har i forvejen Bjarke på næsten 2, og det betyder "bjørn", så jeg er ret vild med pigenavnet Birla som betyder "lille bjørn", men...det kan min mand ikke lide :-( Men er gået lidt brot fra ideen med navne fra familien på pigesiden, som vi ellers havde i spil sidste gang: Christa, Jenny, Erna... Så risikerer vi ikke at ræde nogen over tæerne. Og så synes jeg bare det klinger godt med endnu et nordisk navn, når nu vi er gået den vej. Og Bjarke var lige ved at hoppe fra jordmoderen da hun skulle veje og måle ham, 1 time gammel, så et vikingenavn var det helt rigtige til ham :-) Nu må vi se. Jeg har efterhånden fået lavet en liste med mulige navne, nu skal manden så lige i gang, og så må vi have udvalgt nogle stykker til hvert køn, og så ellers se, hvem der kommer ud til os ;-)
 2. Jeg har prøvet at få en spontan abort i uge 6, så da vi ventede Bjarke fik kun mine forældre det at vide før NF. .. denne gang er der et par kolleger der ved det allerede da der er nogle funktioner i mit job der ikke er så sunde for et foster. .så må nok snart sige det generelt på jobbet Venter på en god lejlighed til at fortælle mine forældre det, men ellers går vi nok lidt stille med dørene indtil efter NF.....
 3. Tillykke :-) Jeg melder mig også ind i gruppen, med termin midt juni. Skal dog først til første lægeundersøgelse 3. december, så der bliver det jo nok mere præcist;-) Jeg døjer primært med kvalme, sådan ca hele dagen. ..men i modsætning til da Bjarke var på vej kan jeg dog stadig spise det meste mad :-) Og så er jeg monster træt og skal tisse flere gange i løbet af natten :-/ Men det er jo fantastisk at Bjarke skal være storebror:-) Så det er det hele værd! !!
 4. Bjarke trillede tidligt fra ryg til mave og omvendt. Men pt er han for doven til at gøre det herhjemme;) Ihvertfald fra mave til ryg.. (i dagplejen kan han godt, derfor jeg kalder ham doven), så når han synes det bliver kedeligt på maven, bliver han bare hysterisk. Og selvom man venter lidt med at hjælpe ham, når han et tidspunkt, hvor ansigtskuløren antyder, at nu går det nok ikke at vente længere... Så her i huset kan vi godt nikke genkendende til hysteriske anfald ;) Til gengæld er han supergod til at sidde op selv, og vælter sjældent... Han er begyndt gerne at ville hive sig op at stå fra siddende, men endnu med mest succes når hzn får en lille støttende hånd. Han er endnu ikke begyndt at forsøge at komme fra liggende til siddende på egen hånd. Han bliver lidt forskrækket, hvis han vælter bagover, forover, til siden osv. Vi gør det så lidt til en "god oplevelse", så han ikke kommer til at opfatte det som noget farligt. Og endnu er han ikke begyndt at se ud som om det er hårdt for ham, det er til gengæld det blik vi får, når vi lader ham ligge på maven ;)
 5. For det første er du ikke pyldret! Hellere ringe en gang for meget end en gang for lidt. Og hvis man er utryg, er man også nødt til at søge hjælp, ellers fungerer tingene jo slet ikke! Og når I nu alligevel skal derhen, så burde de kunne finde tid til lige at lytte på lungerne, så lang tid tager det heller ikke! Kan godt høre jeg skal være glad for mit lægehus! Jeg har et par gange haft ringet, for bare lige at spørge om, hvordan jeg skulle forholde mig i forhold til noget hoste den ene gang og snot/forkølelse den anden. Var ikke selv specielt stresset, da Bjarke havde appetit, men dog var noget slatten.. Begge gange fik jeg den besked, at de gerne ville se ham, for børn under et år tog de altid ind, hvis der var feber eller anden grund til bekymring. Så han er blevet tjekket 2 gange, hvor han har været "alm. banalt" syg, vel at mærke på lægens anmodning!! Jeg er meget positivt overrasket over behandlingen. Begge gange er jeg gået derfra om morgenen med beked om, at ringe hvis jeg havde brug for det i løbet af dagen, og med en åben mulighed for endnu et tjek om eftermiddagen om nødvendigt. Og som andre skriver er det jo bare dejligt, når man har en god kemi med lægerne :-)
 6. Vi er nu også glade for den. Dels fordi, der så er styr på Bjarke, hvis han lige er nødt til at være alene et kort øjeblik. Og dels, når han lige skal "vågne færdig" i ro og fred efter en lur udenfor..vores store dejlige labrador vil nemlig så gerne hilse på ham med det samme, men det kan godt være lidt overvældende, hvis man ikke er helt vågen. Og så nyder han at bruge tremmene/siden som træningsbænk...når han øver sig i at rejse sig op ;) Så jeg ville nok vente lidt endnu med at sælge...
 7. Bjarke sutter på kanten af sin knyttede hånd. Derfor bliver hans hud helt rød, tør og sprækker. Så vi kæmper en hård kamp med at give ham sutten, legetøj eller lignende i stedet. Mest for hudens skyld. Og så smører vi ellers creme på. Hvis det er lidt "jeg smager lige på den sjove dims"-agtigt, ville jeg bare lade hende gøre det, hvis det er "dejligt at have lidt trøst/hygge lige ved hånden", så ville jeg give sutten i stedet. Og hvis hendes hud bliver påvirket ligesom Bjarkes, så ville jeg selvfølgelig forsøge at forhindre det.
 8. Det skal lige nævnes, at vi har fået en utrolig flot behandling af Semper. Meget fin service, og flot kompensation. Så vi bruger fortsat Sempers produkter med fuld tryghed :)
 9. Er der nogen, der oplever natteskræk hos deres babyer?? Bjarke er slem til at "vågne" skrigende op. Umiddelbart dybt ulykelig, men slet ikke vågen. Alle kloge ord siger, at man "bare" skal hjælpe barnet videre i søvnen, og helst ikke vække det... Det er bare ikke muligt!! Vi bliver nødt til at tænde lys, og få kontakt til ham. Så kan vi starte putteritualet forfra og normalt sover han igen inden for ca en halv time. Hvis ikke vi vækker ham skriger han bare den halve time, og vi er lige vidt. Det er ikke til at holde ud at se på, og han bliver jo også helt ødelagt i halsen af det. Det skal siges, at min mands ældste datter også har lidt/lider meget af det. Da hun var lille (omkring de 3) startede det op. Hun krøb sammen i et hjørne af sengen, skreg op "nej nej nej" "Nej, lad være", "nej, jeg vil ikke" osv. Meget modbydeligt første gang vi oplevede det. Vi kunne jo ikke lade være at tro, at nogen måske udsatte hende for noget grimt?? Men når hun var vågen, var hun ligeså tillidsfuld, glad osv. som før, og var ikke ked af børnehaven, nogen voksne eller noget... Jeg talt emed vores læge, og han konstaterede, at det svarede til, hun gik i søvne, og at så længe hun ellers opførte sig som vanligt, skulle vi ikke være nervøse. Min mand talte med sin eks, der tilsyneladende havde oplevet det før (rart hvis hun havde fortalt den slags), og hun plejede at sætte XX på toilettet. Denne helt normale handling kunne få hende ud af det. Hos os, har det ikke altid været nok, vi har måtte vække hende indimellem. Hun havde det faktisk sidst her til jul, hvor hun løb rundt og skreg op. Måtte holde hende "fast" på mit skød i en kæmpe krammer, da vi var bange for, at hun skulle løbe hen og falde ned af trappen. Men nu er hun en stor pige på 9½ og ikke nem at holde, når hendes instinkt siger hun skal løbe sin vej :( Så det ligger desværre nok lidt i blodet, men i modsætning til den store som vi kan lave en "fornufts-handling" med, så er det sværere med Bjarke.. Ville blive glad, hvis andre med erfaringer, ville komme med et godt råd :)
 10. Jeg ville helt klart vælge en blid opstart pr. d. 1/6. Og så netop, som du selv skriver, starte med korte dage og lytte til DP, så har hun lært stedet at kende til efter ferien. Vi startede op allerede da Bjarke var 5,5 md d. 2/1, netop for at kunne give en rolig start, så jeg ku starte job når som helst. Nu blev det pr. 1/2 jeg startede op, så det passede helt perfekt :) Han er også meget social, og savenede helt klart legen med de andre børn her i vinterferien (uge 8), så gætter på han nyder det i dag :)
 11. Fantastisk nat!! :yay Bjarke sov fra 21.30 til 06.30 uden en eneste lyd :yay Har med stor succes fået indført nye putteritualer, så han ikke længere behøver os for at falde i søvn, men kan sove roligt videre sammen med sine bamser :)
 12. Nøjagtigt det samme her. Bjarke nyder den frihed til at komme omkring som stolen giver ham. Han har endnu ikke knækket kravlekoden, og bliver enormt frustreret når han ikke kan komme omkring, så hos os er den guld værd :) Den bruges som legetøj i korte perioder. Aldrig uden opsyn, så ligeså snart han selv siger slut, og ikke vil mere kommer han op, så er overbevist om, at vi ikke skader noget ved det. På nøjagtigt samme måde bruges hoppegyngen, som han også elsker :) Og det er desuden ikke hver dag, at vi bruger nogen af delene, så er slet ikke bekymret.
 13. Ok :) Altså jeg drikker ikke mælk selv (kan ikke tåle det) så alt mælk smager og lugter surt for mig ;) Men min mand smager på det, og der er tydelig smagsforskel på de her pakker og andre.. Tænker at det måske er butikken, der har opbevaret forkert eller sådan noget.. Nu tager vi ihvertfald kontakt til Semper igen, for måske er der noget de skal have fat i ude i distributionsleddet?? Nu er der indkøbt en ny pakke Allomin 2 i en anden butik, og den er der foreløbigt drukket 4 x 235 ml af uden brok, så det er jo perfekt :) Ved også godt, ay han vil kunne svinge i indtag, og det er også fint nok, men i det her tilfælde afviser han typisk efter 2 mundfulde, og ikke efter 70-100 ml... Rent vægt-mæssigt tager han ikke skade af, at få lidt mindre, og desuden er han også rigtigt godt i gang med at spise "rigtig" mad, men kan godt blive lidt bekymret for hans væskeindtag :huh
 14. Er der andre herinde, der har problemer med at Allomin 2 og Allomin 1 syrnet bliver sur?? Ved ikke lige, hvad der går galt hjemme hos os, men det bliver surt? Bjarke er normalt glad for sin flaske, og vil også gerne have den, men vi er ikke i tvivl, når mælken pludselig er dårli, for så slår han fra meget hurtigt, og nægter at tage den igen. Han kan godt række ud efter flaske, men når den så kommer hen til næsen/munden skuber han den væk igen. Iflg. pakningen skal de jo kunne holde sig i 4 uger efter åbning ved tør og kølig opbevaring. Vi har det til at stå i køkkenskabet, der er tørt, men selvfølgelig alm. sturetemperatur.. Har lige åbnet dels en syrnet og dels en alm. pakning, hvor den opblandede mælk både smager og lugter surt allerede ved første flaske??? Har haft sendt 2 pakninger retur til Semper, og fået en flot behandling af dem, men det er da et meget mærkeligt sammentræf, at vi lige nu står med et konstant problem??? Vi vasker og skolder vores flasker på nøjagtigt samme måde som vi har gjort siden november, hvor han som 4 måneders begyndte at få flaske... Hvis andre har oplevet noget lignende, hører jeg meget gerne fra jer :)
 15. Vi startede med hirsegrød, men det ville han absolut ikke have!! Kartoffelmos evt. med gulerod i også, var lidt bedre. Æblemos, det rene guf. Det viste sig at rismel-grød godt kunne bruges. Så fandt jeg majsgryn (troede det var majsmel ;)) og det vakte succes, især med gulerodsmos i :) Siden gik vi over til hirseflage-grød, dernæst havregrød, grød af boghvedegryn, idag har han fået blandet grød af quinoa+byggryn+majsgryn og så med gulerodsmos til. Han elsker også ærtepuré og mango-mos. Generelt har han lige fra starten nægtet at tage grød, der var for fin...der skal struktur i maden for at han vil have det. I dag har han for første gang fået nøjagtigt det samme som os. Kylling dampet i ovn (i alu-bag) med masser af grøntsager. Som tilbehør ris. Hans portion blev så blendet, og hold da op hvor han spiste :) Kun det allerførste hirsegrød har været færdigproduceret. Alt andet hjemmelavet. Dog har han fået et glas "Lasagne" fra Semper, og det vakte stor succes. Det er bare lidt nemmere at have med i byen, da det ikke skal være på køl osv.