Voresbarn

Medlemmer
 • Content count

  172
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Voresbarn


 1. Vi har jo alle vores indviduelle bekymringer. Skal scannes næste uge.

   

  Ja, det er utroligt, at bekymringerne om børnene starter allerede inden, de er her :wacko  Men jeg håber da, at din bekymring bliver gjort til skamme. Du lyder til at have en stabil cyklus med en god lutealfase. 

   

  Uh så er det jo snart tid. Jeg krydser mine fingre for, at denne gang er lykkens gang :) 


 2. Hvis min ÆL-test har været positiv omkring 14. Dag normalt og min cyklus fast er 28-29 dag, og den nu er positiv på 10/11 CD og min cyklus længde ikke har ændret sig, så er lutealfasen jo længere.

  Ja det er rigtigt odds er jo bedre ved blastocyst :)

  Jeg håber du har ret med guldægget :glad

   

  Okay, på den måde :) Men det er da heldigvis ikke til en kortere side, for så kunne jeg forstå din bekymring.

   

  Hvornår er næste forsøg? jeg har måske overset, at du har skrevet det.


 3. Min lutealfase er ikke kortere eller længere, og dog :unsure min ÆL har lægget meget tidligere sidste gang havde en positiv ÆL tast på Skejby til scanningen på 10/11 CD. Det er blastocyst vi haft på frost.

   

  Men hvornår ægløsning finder sted, har jo ikke noget med lutealfasen at gøre. Det er jo bare dagene ind til mens.

   

  Alle vores er også blasto. De giver jo lidt bedre odds end almindelige æg.

   

  Mon I ikke bare har været uheldige og det næste æg er ÆGGET? :stork  


 4. Fordi jeg har en formodning om jeg måske ikke danner nok progestron. Så for at holde på graviditeten og særlig ved fryseæg.

  Jeg blev gravid med frisk æg og crinone, så holdet lidt fast i at det var det der var med til at give det resultat.

   

  Har din lutealfase været kortere uden ekstra progesteron?

   

  Jeg ved ikke, om det er det, din formodning udspringer af -men jeg kan huske, at jeg følte, der manglede "noget", fordi det virker vildt, at man rent faktisk kan putte et æg ind livmoderen og at kroppen sørger for resten -uden alt det, som man får i et friskt forsøg. På et niveau er det kunstigt, men for kroppen er det naturligt. Man snyder den jo til at tro, at det befrugtede æg er det samme, som den har løsnet i pågældende cyklus.

   

  Er det almindelige æg (2-3 dage gamle) eller blastocyster (5-6 dage gamle), I har?


 5. Vores første fryseforsøg blev forresten aflyst da vi prøvede en cyklus uden hormoner. Min krop ville bare slet ikke gøre sig selv klar, så det blev aflyst og næste forsøg blev med hormoner :)

   

  Det samme skete for mig. Det havde jeg næsten glemt. Min krop skulle også bruge lidt ekstra tid til at fungere selv igen, men de ringede dog dagen efter og fortalte, at blodprøven de havde taget, viste, at jeg havde ægløsning, så forsøget blev genoptaget og der var gevinst.


 6. Nogle steder får man vidst crinone som en tilskud, det er jo et hormon, men det er for at' holde på' graviditeten.

   

  Ja, men så er der jo også et formål :) 

   

  Jeg mener i forhold til snakken om hormonstyret vs. naturlig cyklus. Kroppen skal selvfølgelig ikke tilføjes hormoner, som den selv kan producere. Forstå mig ret. Jeg ved, at nogle får dette ekstra skud for at holde på graviditeten, men det er en individuel vurdering, ikke et udgangspunkt.


 7. Så er der da noget, der er ens :P Synes jeg kan læse om så mange forskellige slags procedurer de forskellige steder.

   

  Der er sikkert også nogle ting, de gør forskelligt rundt omkring, men lige med dette vil det ikke være forsvarligt at udskrive hormoner, når det ikke er nødvendigt. Det håber jeg, er ens alle steder  :huh


 8. Jeg har en teori om, at min krop er mest modtagelig, når den ikke bliver forstyrret af hormoner. Derfor var jeg selvfølgelig glad for, at jeg kun skulle møde til scanning og ÆO. Det lyder måske meget flyvsk, men de gange jeg blev gravid, lå jeg og forestillede mig, at min krop tog imod barnet under ÆO. Jeg slap alle spændinger og ubekvemheder ved at ligge med benene i vejret, tog dybe vejrtrækninger, visualiserede en åbning og slap alt andet.

   

  Jeg kan godt forstå, I ikke er så glade for dem. Herhjemme kalder vi dem "børnene" :) Og har sat vores lid til, at ét af dem er vores barn nr. 2.


 9. Blev du gravid i først omgang med fryseæg? Ved du at jeres fryseæg bliver flyttet til Horsens ved årsskiftet.

  De lukker afdelingen på Skejby.

   

  Jeg blev gravid i første fryseforsøg, men havde en MA. Heldigvis blev jeg gravid igen ved næste fryseforsøg måneden efter udskrabning.

   

  Ja, det ved jeg :) 


 10. Det var samme udfordring her med mandens sæd. Først vil jeg sige, at sædkvaliteten kan svinge meget, især hvis der har været sygdom, så tag sædanalysen som et øjebliksbillede. Vi har også tidligere klaret det naturligt, men den endte som en spontan abort.

   

  Vi var igennem 1 kort protokol med blastocystdyrkning (forskning, vi sagde ja til). Jeg blev ikke gravid i det friske forsøg, men i det efterfølgende fryseforsøg.  Graviditeten udviklede sig ikke, men cyklussen efter udskrabning blev jeg igen gravid ved et fryseforsøg. Det blev til vores søn. Vi har stadig tre æg til nr. 2.

   

  Smertemæssigt var det ikke så slemt, at jeg ikke ville gøre det igen.


 11. Jeg fik heller ikke hormoner i vores fryseforsøg. Jeg syntes, det var rart og så tæt på naturligt som muligt.

   

  Æggene bliver destrueret efter 5 år, medmindre man bruger dem. Da vi afsluttede behandling, fik vi at vide, at hvis vi skyndte os, kunne vi nå tre børn :)


 12. Spændende at høre, hvad der virker hos jer :)

   

  Vores dreng er kun 8 uger, men er født 5 uger for tidligt, så han er stadig meget ny. Han melder sig med få undtagelser hver 4. time, så jeg er oppe med ham to gange om natten. Det har ikke været noget problem at få ham til at sove igen, selvom det nogle gange har været nemmere end andre.

   

  Jeg har et håb om, at han begynder at sove længere stræk, når vi så småt går over til grød/mos om nogle måneder. Hvordan oplevede I skiftet? Og har I nogle anbefalinger?


 13. Hjemme hos os er der konsekvent nat fra 20-21 tiden til 6.30-7.30 tiden! Det betyder at (ihvertfald der hvor Liam er) der er slukket lys og kedeligt ;) Jeg har arbejdet meget for at når det er nat, så siger jeg ingenting og opfylder kun hans basale behov - skifter ble, ammer, giver sut, aer kind og giver kram mm. Jeg siger ALDRIG noget!

  Når det så er morgen, så snakker jeg tydeligt, energisk og altid positivt til ham, så jeg indikerer at det er morgen og han bliver bare så glad og allerede der får jeg det største smil!

  Der hvor han sover til nat (vuggen), sover han kun i om natten! Sover han indendørs om dagen er det i soveposen i et køligt rum!

  Og putteritualet er også vigtigt! Vores er:

  Nattøj på og ren ble

  Hygge med tandbørsten på puslebordet

  Hygge i sofaen med mor/far

  Ammes i soveværelset

  Sut

  Puttes i vuggen

  Hånd ovenpå dynen indtil han slapper af og er døsig

  Slukker lyset og mor/far går ud

   

  Hvordan forløber natten så?


 14. Tak for jeres svar og anbefalinger :)

   

  Jeg er mest til Rebecca Persson, ud fra hvad jeg kan læse om hendes bog. Må se, om jeg kan låne den på biblioteket, for jeg er nok lidt for nærig til at give 300 ude i butikkerne.

   

  Lige nu er det dog mest søvn, der er aktuelt. Vi har ikke noget konkret problem med søvn, men jeg vil gerne kende lidt mere til, hvordan man får baby til at  sove og hvordan man får baby til at sove igennem. Så hvis I har nogle ting, der har virket hjemme hos jer, tager jeg da gerne imod :)