KatrineK

Medlemmer
 • Content count

  319
 • Joined

 • Last visited

About KatrineK

 • Rank
  Meget aktiv
 • Birthday 10/23/1984

Profile Information

 • Status
  Er mamma - gravid igen
 • Terminsdato
  03-10-2013
 • Lokation
  løsning
 1. De danske bedemænd har udgivet en bog der hedder "hvor går man hen når man går bort" Den fangede ikke helt min søn som var 4 1/2 år, da min far døde. Men den er skrevet i et rigtig godt sprog og giver anledning til mange gode samtaler om døden. Ellers så er der rigtig godt udvalg på de fleste biblioteker. Der er skrevet mange bøger om emnet. Vi endte med at klare det ved en snak om, at morfar var meget, meget syg og at lægerne ikke kunne gøre ham raske. Og at hans hjerte derfor holdt op med at slå, og at det lignede at han sov. Og at han sidder i himlen og vinker ned til os. Da han spurgte om jeg en dag dør sagde jeg Ja, men at det forhåbentlig først skete når jeg var meget, meget gammel, men at vi alle dør en dag. Jeg tror ikke du skal være så bange for at græde foran din datter. Det viser hende bare naturligheden i det at være ked af det, og viser at voksne også godt kan græde og være triste. Min børn på hhv. 4,5 og 1,5 år var med til begravelsen. Det var for mig ganske naturligt og det gav en god afslutning på det hele.
 2. Har du været ledig inden du gik på barsel? Hvis du har det, så tæller de uger med i det samlede regnskab. Hvis du har været ledig i eksempelvis 2 måneder inden barsel vil du skulle i aktivering ca. 1 måned efter din barsel er slut.
 3. Men du raskmelder dig jo bare når du kommer dertil. :) Det vigtigste er at du kommer i den rigtige kasse. :) Men ring til din a-kasse eller dit jobcenter og forhør dig om dine muligheder. :)
 4. Hvis du er delvist syg skal du sygemeldes fuldt ud som ledig. Det er kun når man er i et ansættelsesforhold man kan delvist sygemeldes. Når du er fuldtidsforsikret skal du stå til rådighed for 37 timers arbejde om ugen.
 5. Lige præcis. :) Så længe du svarer på de henvendelser du får fra jobcenter/a-kasse og fortsat kan komme til møder og tage arbejde med dags varsel, så er der ingen ko på isen. :D
 6. Du skal ikke videresende post. Alt bliver sendt til din e-boks. :) (i hvert fald fra din kommune) Ellers kan det i mange tilfælde også ringe til a-kasse og kommune og melde ferie. Du skal dog lige være opmærksom på at du som nyuddannet ikke har ret til feriedagpenge, så du får ingen ydelse for de dage du afholder ferie, med mindre du har feriepenge fra en arbejdsgiver du kan få udbetalt.
 7. Hvis du skal noget og vil være forhindret i at deltage i møder med a-kasse og jobcenter, så skal du melde ferie på jobnet. Det skal gøres 14 dage før. Derudover er det et krav at du tjekker din e-boks dagligt, det kan anbefales at du tilmelder dig deres sms/e-mail service så du får besked om der er kommet post. :)
 8. Ja det viser bare hvor stor forskel der kan være på fødsler. Første gang stod han dog skævt i bækkenet, så det påvirker jo også forløbet noget.
 9. 1. gang ca. 36 timer 2. gang ca. 3 timer :)
 10. Min 1. fødsel var en lang, hård fødsel. Jeg fik opstartsveer kl. 7 tirsdag morgen, forinden var der kommet en lille smule tegnblødning. Veerne tog så småt til i styrke i løbet af dagen, men var meget spredte og fortsat ret svage (fandt jeg senere ud af ;) ) omkring kl 23 om aftenen, lige da vi havde lagt os i sengen for at sove, fik jeg pludselig en rigtig ve, og så gjorde de pænt nas derfra. ;) Vi tog ind på fødegangen, fordi jeg havde så ondt, men jeg var kun 1½ cm åben. Vi fik dog lov at blive og jeg fik noget morfin. Natten gik med hyppige, smertefulde veer (så meget for morfin ;) ) Kl. 7 blev jeg tjekket og var 3 cm åben og kom på fødestue. Victor blev født med hjælp fra en kop kl 18.44 - næsten 1½ døgn efter første ve. Min 2. fødsel var noget anderledes. ;) Jeg vågnede kl 9, da jeg er ude at tisse opdager jeg en hel del tegnblødning. Jeg går ud og spiser morgenmad og kan mærke noget mensmurren. Men af erfaring fra sidste fødsel lægger jeg ikke rigtig noget i det. Omkring Kl 12 får jeg den første ve, og så kommer de med ca. 10. min. interval og tager langsomt til i styrke. Så vi ringer efter min mor som skal passe Victor, hun er dog taget i sommerhus, så gode råd er lidt dyre. Kl. 13.30 ringer jeg til fødegangen, da jeg har taget tid på veerne igennem en halv time. De kommer med 2-3 min. mellemrum og varer mellem 45 sek. og 1½ min. i starten, og det falder hurtigt til et mellemrum på 1-1½ min. Jeg skal pludselig tisse og da jeg når der ud begynder vandet at sive og veerne tager til i styrke. Vi kan ikke vente på at min mor kommer, så nabokonen henter Victor så vi kan komme afsted. Vi kører på sygehuset, og min mand får smidt bilen ind på parkeringspladsen liger foran indgangen, hvor man må holde 30 min. Jeg får mig bakset ind på fødegangen med virkelig væmmelige veer og ender så med at stå klistret op af en mur med grumme, grumme veer. Vi nåede ikke engang at ringe på klokken, førend der var en JM ud på gangen og råbte efter en briks :D og så blev jeg ellers kørt direkte på fødestue. 15 min. senere var Lærke født. :) Så man må sige at det var to fødsler i vidt forskellig ende af skalaen. :) Min JMs teori er, at Victor stod skævt i bækkenet og det derfor betød at veerne var så smertefulde og at fødslen gik i stå. Hvis han ikke havde gjort det, så ville jeg nok også have født ham noget hurtigere end jeg gjorde, da det tyder på jeg nok er en hurtigføder. Så selvom jer med lange 1. gangsfødsler ikke helt tror på det, så kan det sagtens lade sig gøre at have en rigtig god og hurtig fødsel 2. gang. :)
 11. Vi tog hjem efter de obligatoriske 3 timer. Vi var egentlig klar efter en times tid, men var nødt til at vente til de havde observeret hvad de skulle og vi var blevet informeret om det vi skulle være OBS på. Det var så skønt at kunne tage hurtigt hjem med guldklumpen og vise hende til de stolte bedsteforældre og den stolte storebror. Og så at komme hjem i vante omgivelser. :)
 12. Glædelig jul allesammen. :) Håber I havde en rigtig god jul. Her opdagede Lærke næsten ikke det var jul, da hun blev puttet til normal tid. Synes det har været lidt hårdt at være hjemmefra i så mange dage, så vi nyder alle at være hjemme igen. Lærke kvitterede med at sove fra 17.30-01 i nat, og så igen fra 01.25-04.30 og så vågne helt kl. 5.45. Så hun har simpelthen været træt det lille myr, og har bare nydt at komme hjem til ro og fred. :)
 13. Han er simpelthen bedårende! :kuller Det lyder virkelig som en hård omgang. Presseveer er virkelig ikke nemme at kæmpe imod. Kroppen overtager jo nærmest selv.
 14. Endelig blev det tsecrets tur til at møde guldklumpen. :stork Robert kom til verden i mandags, efter en noget hård fødsel. Endnu engang tillykke med ham. :loveshower Billeder og andre detaljer må hun selv få æren af at dele med jer, men kan afsløre at han er en lækker, lækker baby :kuller
 15. 29. september 39+3 kom Lærke til verden, 3638g og 53 cm :)