finken

Medlemmer
 • Content count

  311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by finken

 1. Jeg bestilte noget specielt betræk med så det er nok det der har kostet ekstra. Men man skal tjekke vægten. De billige vejer kun det halve.
 2. Tror det var en 600-700 men jeg er virkelig også glad for den.
 3. Jeg har købt en original fossflake denne gang og den er FANTASTISK. Alle pengene værd.
 4. Nu er jeg ikke jordemoder, men jeg tager aldrig imod noget fra patienter med mindre det er forseglet. Så et stykke indpakket chokolade er fint, men kage som er bagt i et køkken af nogen man ikke kender. Nej ellers tak. Faktisk har vi på mine gamle afdelinger aldrig taget i mod noget, som ikke var indpakket.
 5. Hvornår spiser i? Her fungerer det bedst hvis vi spiser tidligt dvs. kl 17.
 6. Hvordan skal man dog vide om man føder nat eller dag. En fødsel kan jo trække ud i flere døgn og omvendt være overstået i løbet af et par timer. Og alle de forberedelser der går forud for at føde hjemme, kan så bare være spildte fordi man føder på et forkert tidspunkt.
 7. Jeg synes ideen med hjemmefødsel forsvinder hvis man skal finde et andet sted at være. Det ville i hvert fald slet ikke have den samme beroligende effekt hvis jeg skulle føde i en andens hus. Om det påvirker den fødende at naboerne kan høre det? Det gør det sikkert for nogen, men når man først er i gang, så har man ikke ret meget overskud til at tage sig af hvad andre tænker og heldigvis for det, for ellers kom den baby da aldrig ud :-)
 8. Kommunikation er jo altid en god ting og det skader da absolut ikke at informere naboerne, men en fødsel er jo altså ikke planlagt på datot og klokkeslet, så jeg kan ikke se hvad man kan gøre sig af forberedelser som nabo. Det er jo reelt en hel måned det kan ske i, så man vil jo alligevel ikke finde et alternativt sted at overnatte. Lad os sige at naboerne er informerede og een eller flere synes det er en dårlig ide. Hvad så? Nu ved man jo så at de er i mod, så hvis man alligevel gennemfører, så er man da først en dårlig nabo. Tvivler godt nok på at politiet ville tage en seriøst hvis man bad dem om at sørge for at en fødende blev flyttet, fordi hun ødelagde nattesøvnen.
 9. Nu skriger kolikbørn jo også hele natten sommetider og det kan vel forstyrre ligeså meget eller mere end en fødsel.
 10. Måske trådstarter i virkeligheden bør spørge naboerne om det er ok at hun får børn, for hvis i synes en fødsel larmer, så prøv at bo omringet af børnefamilier i et dårligt isoleret etagebyggeri.
 11. Og hvad så hvis der tales med naboerne face-to-face og de siger nej? Vil i virkelig overlade det til naboerne at tage beslutningen om hjemmefødsel eller ej?
 12. Jeg forstår bare slet ikke hvad der er grænseoverskridende ved en fødsel?
 13. Synes det er trist hvis vi er nået dertil, at man ikke længere må få en hjemmefødsel, fordi man skal tage hensyn til sine naboer. Hvis man bor i en etageejendom, så må man forvente en del larm og jeg brugte da også altid ørepropper da vi boede til leje. Der var folk som dyrkede højlydt sex, folk der lod deres børn køre på løbehjul indenfor, folk der borede huller kl 22 om aftenen osv. Jeg tror ikke min søn ville vågne selvom en fødsel var i gang på den anden side, men hvis han gjorde ville jeg da bare forklare ham hvad det handlede om. Hvor længe er det også lige man larmer? Jeg sagde ikke et pip under min fødsel og det gjorde de andre på gangen heller ikke. På nær måske under de sidste presseveer, men har altså ikke oplevet nogen der har skreget i timevis.
 14. Er på kursus men hopper på næste uge.
 15. Er på kursus men hopper på næste uge.
 16. Nu kommer vores andet barn snart til verden og jeg er begyndt at spekulere meget på hvem der skal være gudmor denne gang. Det er noget der betyder meget for mig og derfor har jeg brug for at vedkommende ikke er ateist og derudover vil være en stor del af barnet liv. Min mand har to søstre hvoraf den ene var gudmor sidste gang. Hun besidder allle de værdier jeg synes er vigtige. Den anden søster er ateist og er derudover en vi kun ser lejlighedsvis. Jeg selv har to søstre og selvom de begge er dejlige, har den ene meddelt at hun flytter til den anden ende af landet indenfor kort tid. Hun vil altså ikke blive en stor del af barnets liv. Den anden har jeg haft det lidt anstrengt med i de sidste år, men jeg ved at hun bliver skuffet hvis hun ikke bliver valgt. Så har jeg en bedsteveninde jeg har kendt siden børnehaven som bor i nærheden og som jeg er meget glad for. Jeg har bare haft en ide om at en gudmor skal være en i familien. Puha jeg er i syv sind og overvejer også muligheden for selv at bære. Nogen inputs?
 17. Jeg er ikke kommunedame men derimod videnskabsdame og vil med udgangspunkt i dette sige, at et barn har fortjent VOKSNE forældre, hvilket indebærer en fuldt udviklet hjerne (frontallap). Da dette først sker i starten af 20'erne vil jeg alene af den grund vente :) Men er enig i alle de andre begrundelser også. Men tænker også....ja du vil tilvælge et barn nu, men ville det barn vælge dig som mor hvis det blev spurgt? Altså ikke dig som person (er sikker på, at du er et dejligt menneske), men dig hvor du er i dit liv lige nu med det du konkret har at tilbyde?
 18. Har ingen løsninger, men er vild med Johannes. Altså ikke at du kan bruge det til noget :P
 19. Jeg brugte ikke sæbe men blev anbefalet at bruge micropore som er en tape helt ind til 6 måneder efter fødslen af en plastickirurg. Jeg har det flotteste ar i dag, som næsten ikke er synligt og der er intet grimt arvæv.
 20. Tror ikke jeg tør at gå på vægten. Har virkelig holdt påske :oops
 21. Det er billigere og nemmere og der er ikke så mange faldgruber hvis i bliver gift. Jeg forstår at en ægteskab er en stor ting, men jeg har aldrig forstået at folk ikke har noget problem med at få børn sammen, men synes at et ægteskab er en stor forpligtelse. Når man først har børn hænger man jo på hinanden, mens en skilsmisse kan ordnes for 600 kr. på nettet.
 22. Nu skrive du at mandens job i hvert fald er de næste 4 år, så selvom du bliver gravid lige nu, vil dit barn ikke være i stand til at være alene hjemme mens du lufter hunde indenfor de næste 4 år. Jeg synes ikke det er synd at vække et barn tidligere fordi de skal med på tur, men afhængigt af barnet kan det være lettere sagt end gjort. Vores søn er virkelig morgensur og bare tanken om at skulle vække ham tidligere får det hele til at stritte. Men hvis du ikke bryder dig om, at andre skal gå med dine hunde (hvilket jeg i øvrigt har fuld forståelse for) så kan du jo i stedet hyre en morgenvagt til dit barn. En anden ting jeg tænker på er også at hvis du bliver ramt at lige så meget kvalme som jeg, så KAN du simpelthen ikke selv gå med hundene og så bliver du nødt til at finde et alternativ. Jeg er nu i 3. trimester og har så ondt i mit bækken at jeg heller ikke kan gå de lange ture mere. Min mand kan selvfølgelig hjælpe, men vi har jo altså også et barn der skal passes. Jeg kan smide hundene i bilen og køre på stranden eller hundeskoven og lade dem ræse af, men jeg kan ikke stå op mere en 30 min ad gangen pt. Vi har fundet alternativ stimulering til hundenne og tager dem med rigtig mange steder. Når vi er inviteret i byen er de næsten altid med og når vi skal handle eller hente fra børnehave kommer de også med. Vores søn leger meget med dem hver dag og vi har aldrig haft problemer med understimulering, også selvom de ikke kommer på lange gå-ture om morgenen. Jeg er stadig aktiv konkurrence hundefører og instruktør, men DM udtagelserne er nedprioriteret pt, for der er bare ikke timer nok i døgnet. Tilgengæld er både hunde og barn glade og mine konkurrenceambitioner kan godt vente et par år eller fem.
 23. Den skal han da bare have med. Vores søn har en kanin som han er ufatteligt glad for og den kom bare med frem og tilbage. Synes det er synd at skabe utryghed - det er jo i forvejen stort at skulle i dagpleje.
 24. Der er mange som afleverer børn tidligt. Vores gamle dagplejer åbnede allerede kl 6, så det er ikke et problem. Mht hundeluftning har vi også to aktive konkurrencehunde, men i stedet for gåture om morgenen hvilket kan være svært, smider jeg deres mad i haven og så bruger de gerne en halv time på at finde det. Det trætte væsentlige mere end en gåtur. Alternativet er at hyre en hundelufter. Det kunne fx være en skolepige, der kunne nå det inden skolen starter.
 25. Vi har faktisk aldrig brugt vores klapvogn og det er først nu som 3-årig at vores søn ikke sover til middag i barnevognen mere. Han har altid været glad for selv at gå, så vi har bare haft barnevognen med til at sove i. Han er en lille gangmaskine og man kan sagtens tage ham med på en 10 km tur uden problemer.