MacMus

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    420
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Alle besvarelser af MacMus

  1. Ki I bor jo i Sverige, så måske er der andre regler? Her i DK skal statsforvaltningen udpege en forældremyndighedsindehaver. Det kan ske på baggrund af forældrenes udtrykte ønske - fx. v testamente, men det er statsforvaltningen der i sidste ende skal udpege forældremyndighedsindehaveren. Er der brug for hjælp til barnet skal kommunen hjælpe - også med at finde et egnet sted at bo, hvis ikke (den nye) forældremyndighedsindehaver kan drage omsorg for barnet.
  2. En meget god tråd, der lige satte tankerne lidt i gang. Vi har afklaring på spørgsmålet, men vi har ikke skrevet det ned nogen steder. Hos os skal farmor drage omsorgen for vores datter, hvis ikke vi selv er i stand til det. Jeg vil sørge for vi får lavet et testamente.
  3. Vores pige flytter gruppe i morgen. Hun nærmer sig de 4 år og skal rykke en gruppe op. Der er 3 pædagoger på hendes stue. Jeg har købt chokolade "til deling" - 3 æsker (Merci, toms festival og after eight). Jeg tænker det bliver spist i personalestuen af alle. Derudover har jeg lavet et kort til hver af pædagogerne. I hvert kort har jeg skrevet noget fra os forældre (tak) men så har vores datter også citeret noget til dem hver. En af dem er særligt sjov - tak for sjov og pjat. En krammer meget - "tak for de mange krammere jeg får hver dag" og den sidste er stuepædagogen - "bestemmeren" tror jeg. Til hende blev der sagt "tak fordi du passer på mig". Det var faktisk ret rørende at høre hende tænke over hvad hun ville sige tak for til dem hver især. Jeg håber flytningen af din datter er gået godt og at du fandt på noget.
  4. Jeg er så glad for at vi har kun 1 barn, et dejligt nemt liv med plads til os alle 3 i, et familieliv der bare kører og intet savn til at have en nr. 2. Det er 100% aktivt valg fra os begge.
  5. Vores pige på 3,5 går til gymnastik. Som forældre må vi ikke være med inde i hallen. Vi afleverer og dukker så op igen på slaget når gymnastikken slutter - vi skal ikke komme før. Det giver uro med 25 forældrepar ind og ud af hallen. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, om jeg skal "blive i nærheden"/ude i omklædningen eller køre hjem og handle/lave lidt mad til os. De andre forældre idag gjorde lidt af begge dele - børnene er nok også lidt forskellige aldre - fra 3 til 6 år - jeg kunne ikke helt lure, hvem der gjorde hvad. Hvad har I andre af erfaring? Hvad har I gjort?
  6. Bare en lille update. Det var mig, der startede tråden og nu har vi været til gymnastik igen. Jeg blev de første 10 minutter (udenfor hallen - vi må ikke være inde) og tog så hjem og lavede mad, så den stod på bordet da jeg havde hentet hende igen. Det fungerede fint og vores datter sagde ikke noget til det. Min datter kender instruktøren og medhjælperne, fordi hun også gik til sommergymnastik hos dem, lige inden sommerferien og instruktøren og jeg er bekendte, så hun har mit nummer. Hvis noget skete, ville hun ringe til mig. Jeg er helt lettet over at det kan fungere at køre hjem i mens. Jeg synes det er rart ikke at skulle sidde i omklædningen eller på det kolde gulv ude på gangen, som nogle andre gør.
  7. Tak for jeres inputs - det er rart lige at høre hvad "andre gør".
  8. Tillykke med 40 års jubilæet, vi har glædet os til at være med til at fejre dig. Fx :)
  9. Vi er rigtig glade for vores lille bitte parasol, som der er et jordspyd med til. Den placerede vi alle vegne da vors pige var lidt mindre - på plænen, over soppebassinet, nede ved stranden.
  10. GHD og HH Simonsen og jeg er enig i at du ikek skal købe et billigt - jagt i stedet et skide godt tilbud på et af de lidt dyrere.
  11. Helt enig :) Søde kjoler :)
  12. Flotte øjenvipper :)
  13. Jeg er også glad for at jeg hverken har smidt de betræk ud eller klippet dem op. Det var jeg nemlig også ved i starten :D Jeg tænkte "hvad faén er de overhovedet med for???". Men jeg har så brugt en babypude som ekstrahovedpude - med babybetræk på nede i vores seng. en dag Maja sov hos os, så hun straks bamsebetrækket og adopterede puden. Hun ligger på den med hovedet, hun putter med den, holder fast i den når hun vækkes/tages op om morgenen osv. Nu er jeg glad for jeg fortsat har både pude og betræk. Maja er godt 1,5 nu.
  14. Vi havde en i mødregruppen, der ved første møde meldte ud, at hendes barn ikke skulle på facebook - han måtte selv vælge hvad der skulle ligge af ham online, når han blev stor nok til det. Det er fair nom synes jeg. Vores mødregruppe er opløst, men hende og jeg er veninder nu og vi har maaaange billeder af vores børn sammen. Jeg lægger dem dog aldrig på facebook af egen drift, fordi jeg ved hvordan hun har det med det. Jeg forstår godt du bliver lidt ked af det - uden jeg helt kan sætte ord på hvorfor. Der er en eller anden slags afvisning i det, en irettesættelse, et eller andet der siger, at du har jo gjort noget forkert, som du skal rette op på ved at fjerne billedet. Jeg mener ikke det er "drama", mere en stille ked af det hed som du sikkert føler.
  15. Jeg har ikke noget imod at der dampes inden for af vores gæster.
  16. City elite! Køb i england :)
  17. I behøver ikke indfre flaske for at manden er meget med. Hos os ammede jeg og han bøvsede. Han skiftede næsten også hver gang og han vuggede hende i søvn/gik op og ned af gulvet. Jeg blev meget syet efter fødslen og skulle ligge/sidde stille. Jeg tror vi har haft vores Maja 50/50 - også selvom jeg har ammet. Idag har vi stadig et lige nært forhold til hende. Min mand har aldrig været nr. 2-forælder. Jeg synes det er godt at du tænker over at du gerne vil give plads til din mand :heart Jeg fik et godt råd der hed "husk at ved fødslen er i lige - ingen af jer ved bedst... Heller ikke dig" :D vi har dog begge været overbeviste om at vi hver især vidste bedst gennem tiden :D
  18. Jeg tror jeg kunne tilgive - men vores officielle holdning herhjemme er at det kan ikke tilgives på nogen måde.
  19. Hvis man ikke har andre muligheder, så må de ligge fremme men så skal I bare sørge for det ikke er en lampe eller den slags, der står oppe på et bord og hvor den lille kan hive lampen ned i hovedet på sig selv (eller hive andet ned). Vores lille pige har pillet lidt ved ledningerne, men kun indtil hun lige havde set hvad det var. Én gang har hun slukket på multistikket tænd og sluk knap - så røg modem, fjernsyn og hele balleden :D Dér blev stikdåsen gemt lidt bag printeren. :D Edit: Forresten sådan noget som elkedel - den må aldrig stå på kanten af bordet hvor den lille kan få fat i ledningen.
  20. Handler det ikke om at det er tarmene, der er ved at begynde at arbejde selv og at det gør ondt? Vores lille pige græd også inden godnattid og det varede 14 dage og gik over af sig selv. Da det stod på føltes det som en evighed og som "timer", men set i bakspejlet var det ikke så slemt. Vi gik med Maja i en dyne og vuggede hende, så græd hun ikke så meget. Når vi satte os ned, begyndte hun straks at græde mere. Det er dejligt din amning ellers kører godt og at hun har taget fint på, det er jo altid dejligt. :) Nu skal jeg bestemt ikke spille klog, men jeg er ikke sikker på flasken hjælper jer her, for din mælk er indrettet til Villa, hvorimod flasken kan være hårdere mod den lille mave - og hvis hun så i forvejen har ondt, gør flasken det ikke bedre. Men I kan jo prøve det - nu hvor amningen ellers kører godt, så tænker jeg ikke din amning er i fare uanset at I lige forsøger jer med en flaske.
  21. Så skal vi til vores 2. vinter i Majas liv :D Hun er et maj-barn fra 2013. Sidste vinter var vi glade for at have en fleecedragt både som køredragt og også som sovedragt hun kom i, i den kolde tid, når hun kom i voksien. Jeg er ved at købe ind til det kommende efterår/vinter. Nu som 1,5 årig er hun ved at være mere et flyverdragtbarn end et køredragtbarn, men hun har vel stadig brug for en sovedragt ikke? Har I andre også brugt fleecedragt/sovedragt i voksien i vinternmånederne uanset alder?
  22. Så længe jeg ammede, faldt hun i søvn i mine arme. Det var deeejligt. Hun sov tit sine dagslure i mine arme/på en pude/dyne i mit skød mens jeg sad og så fjernsyn. Den tid hvor hun gad det ville jeg ikke bytte væk for noget i verden. Fra 3 mdr. 5 mdr. gad hun ikke længere blive liggende ved brystet, men dér kom hun i barnevognen om dagen. Så snart hun kom ned at ligge i den, drejede hun hovedet til siden - ind i siden af voksiposen og så faldt hun i søvn sådan. Jeg har ikk ebrugt lang tid på at hive/vugge i barnevognen. Om aftenen blev hun lagt i sin dyne og vugget i søvn. Vi kaldte det at "gå med hende" eller "skal jeg sidde med hende" og når hun var faldet i søvn blev hun lagt i seng. Nu er hun 7,5 måned og barnevognsputning gennem dagen er det samme, men hun bliver puttet på to måder til nat. Nattøj på, leg på gulvet, begynder at blive lidt træt. Natflaske af et par omgange. Så ligger hun på ryggen på sin dyne i sofaen og piller meget stille ved sin kanin. Enten falder hun pludselig i søvn dér og bliver lagt ind i seng. Eller også lægger vi hende ind i hendes seng og nynner lidt, stryger hende over ryggen og så falder hun i søvn. Forskellen på de to måder er, at når hun falder i søvn i sofaen sker det uden gråd, men når hun lægges i sin seng, skal vi gerne have lidt koncert uanset om vi er i rummet konstant eller går lidt til og fra. Vi har ikke sådan kæmpet med den her putning. Udviklingen foregår stille og roligt og vi regner med at sofaputningen snart er en saga blot ligesom falde i svn ved brystet, sove i mors og fars seng osv har været. Jeg håber I finder en god rytme.
  23. Vores lille pige havde også ondt i maven og skreg inden hun skulle sove. Jeg synes det føltes som en evighed, men vi smiler lidt af det nu - alt i alt græd hun om aftenen i 14 dage og det varede aldrig over en time. Det føltes bare virkelig anderledes - som meeeget mere. Nærmest fra den ene dag til den anden havde hun ikke ondt mere. Jeg prøvede i øvrigt at lade være med at drikke kaffe (jeg ammede) og så var der en ting mere jeg ikke lige kan huske, men alt i alt var det uden effekt - det var tiden der var medicinen her indtil det lille tarmsystem var lidt mere udviklet. Håber det er det samme for jer og jeres lille pige ikke har ondt mere inden længe.
  24. Vi har lige købt krokodillen. Vores datter er 7 måneder og møver sig frem overalt commandostyle i hurtigt tempo. Vi ville have købt elefanten, men dér hvor hun er ligenu, ville hun have gavn af krokodillen, som har en højde/højder som hun kan møffe op på. Vi vender den også om og gynger hende/vipper hende. Hun "rokker"også på den, men hun ligger med albuerne på et af trappetrinene og det er jo forstadiet til rigtigt "kravl". Det var ekspedienten der rådede os. Når vores datter begyndte at rejse sig op ved ting, kunne elefanten være god at købe dér.