CakeCrazy

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    738
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

  • Days Won

    3

Indlæg oprettet af CakeCrazy


  1. Til start! 

    1000 x :kram

    Det ER fandme svært at være mor!

     

    Så sidder jeg og tænker lidt;

    Hvorfor fik Sara lov til at komme over til naboen, med den dag hun havde haft?

    Ikke at hun skulle ha' haft "stuearrest", men jeg tænker at hendes dag har været rigeligt fyldt med indtryk og "umuligheder" og så tænker jeg også at det, at hun skulle blive hjemme havde været en mere passende og forstående konsekvens for Sara? :unsure

     

    Det med at hun brokker sig over berliner-bassen, tillægger jeg et eller andet sted træthed. At hun simpelthen bare har haft en lorte-dag med lort på og så bliver den endnu mere lortet - det kender vi jo ganske udemærket selv. ;) Og så i trætheden vrisser hun og bliver tosset - det er her hun måske skal guides lidt. 

    Sættes ned og bedes om lige at trække vejret og se dig dybt i øjnene, hvor du forklarer hende at DU godt forstår at hun er vred og ked af det og så give et kram. 

     

    Som jeg har skrevet tidligere, så tror jeg at det er vigtigt for Sara at vide på en så sukkersød og kærlig måde I SITUATIONEN, at det er OK at hun reagerer - at det er OK at hun er ked af det og at du forstår hende - selvom du måske ikke gør det og så bare give hende et kram.

    Bekræfte hende og vise empati for hendes synspunkt gør meget. 

     

    Der skal selvfølgeligt være konsekvenser. Sara skal forstå at den adfærd hun lægger for sig i skolen ikke er acceptabelt og det er bare ikke sådan man opfører sig! Men jeg tænker også at det er vigtigt for Sara at vide, at når hun er ked af det og vred - så er det også OK at føle sådan og så lære hende at tackle disse følelser på en måde, hvorpå det ikke rammer jer alle så hårdt. :)

     

     

    Det jeg egentligt tænker er; mindre snak..

    Man kan godt forklarer, snakke og være FOR meget over.

    Jeg tænker lige specifikt på episoden med hårelastikken - bare lad det ligge.. Det er ikke diskussionen eller forklaringen værd?

    Lad Sara rase ud og så bare ryst det af dig.

     

    Det kan godt blive for overvældende med for meget snak over hovedet - for Sara føler jo sikkert at hun skulle huske det hele og prøver sikkert også, men det er dælme svært at huske på ALTING og specielt, hvis man oven i hatten har en masse ting der foregår oven i bøtten på en. 

     

    Så jeg tænker; ikke så meget snak, mere gøren.

    Du behøver ikke at skulle forsvarer dig overfor Sara og forklarer hende at hun EFTER har raset, kunne ha' spurgt eller ha' ventet.

    Hun gjorde jo det du bad om - godt nok modvilligt, men hun gjorde det - og så er det igen forkert "bare fordi hun brokker sig" - hvis du kan se det?

     

    Jeg tænker at Sara har så meget om ørerne i forevejen og at alt det snakken og alt det forklaren om hendes adfærd simpelthen er for meget..

     

    Keep it simple :) (ved det er lettere sagt end gjort)

    Men gør virkeligt dig selv den tjeneste og prøv - prøv at slippe det der med at snakke om alting og så bare VÆRE der. Vær' der når hun har brug for et kram - lær hende at tackle hendes vrede på en simpel måde og lær hende at det er ok at reagerer, men at man også godt kan overreagerer. 

     

    Jeg tror at det vil hjælpe DIG meget Ditte, hvis du lære dig selv at ignorere Saras brok og så være der når hendes verden bryder sammen og så være konsekvent når Sara ryger ud, hvor hun ikke kan bunde - for der er forskel og jeg er sikker på at det vil gøre en forskel i både adfærd og forståelse, eller... det håber jeg ;)

     

    Tag det du kan bruge putte og smid resten væk - jeg er trods alt kun mor til en 2 årig og har ikke forstand på pre-teens, men jeg tænker bare højt og udfra min egen erfaring :)

     

    Super gode svar!!! Jeg er helt enig :)


  2. Hvordan forlader/afviser man sit barn ved at vise det grænser og at der er en konsekvens når man gør ting forkert man godt vidste der ikke er rigtige eller man har fået at vide man ikke må?

    Hvis jeg begyndte at opdrage efter den jagon fattede Sara hurtigt at der aldrig sker noget når hun gør noget forkert, så hvorfor stoppe? Hvorfor tænke sig om inden man gør noget?

    Ja Sara har været udsat for svigt, men jeg synes sgu jeg svigter hende mere ved bare at lade hende te sig som hun har lyst til. Det er sgu at gøre hende en bjørnetjeneste.

    Det at hun skulle have en timeout mens mine forældre var det skulle vise hende at bare fordi vi har gæster er det STADIG ikke i orden at hun gør sådan noget. Og jeg er slet ikke i tvivl om at Sara havde taget det i stiv om og taget konsekvensen fordi hun godt ved hun har nosset i den. Men det skete ikke, vi talte bare kort om det.

    Alle børn er forskellige og kræver forskellige opdragelses metoder. Men tak for dit råd.

    Jeg tror, jeg har fået formuleret mig lidt forkert. Selvfølgelig skal der sættes grænser for børn, og der må gerne være en konsekvens. Det er mere måden, det gøres på, og den tone, der bruges, som jeg tænker kunne ændres? Jeg vil stadig anbefale dig at læse Fies bog :)

    Det drejer sig meget om at kunne rumme hendes vrede og frustration, for så kan hun også bedre selv rumme den, og man viser hende, at følelsen er okay. Det er ikke sikkert, at hun får sin vilje alligevel, men følelsen af vrede/skuffelse/whatever er okay. Hun er aldrig forkert, fordi hun er vred/ked osv. Ej, det er svært at forklare, men det er beskrevet virkelig godt i bogen.


  3. Åha :( *indsæt frustration her*

    Nu hvor jeg tænker over det havde en timeout måske været svaret. Mine forældre er her, så der er en del ydmygelse i det så hun begynder at tænke over hvad hun gør inden hun gør noget!

    .

    Åhhh, jeg får helt ondt i maven på Saras vegne, når du skriver sådan her :( Jeg er sikker på, at du intet godt får ud af at ydmyge pigen. Børn skal aldrig ydmyges. Hun har det sikkert svært nok i forvejen med det massive svigt hun har været udsat for. Mon ikke hun har brug for at nogen viser hende, at de kan rumme hende og IKKE forlader/afviser hende, selvom hun ter sig. Jeg tror hun tester jer, for at se om I også svigter. Hun må have meget svært ved rigtig at stole på nogen :(

    Jeg har stor respekt for at du gør dit allerbedste for Sara, hun er jo ikke engang "din egen".

    Jeg vil anbefale dig at læse Fie Hørbys "Drop opdragelsen". Jeg tror, du vil kunne finde mange brugbare redskaber i den, som vil hjælpe både dig og Sara. Du vil også få en ide om, hvad det gør ved børn at blive mødt med skældud og blive gjort "forkerte". Den har i hvert fald åbnet mine øjne og ændret min tilgang til opdragelse markant. Det bedste er, at vores konflikter opstår sjældnere og varer kortere.


  4. Hej piger

    Jeg er med til at arrangere vores afdelingsjulefrokost på arbejdet, og vi skal i den forbindelse lave nogle konkurrence, hvor det er drengene mod pigerne.

    Blandt andet skal vi lave en quiz, hvor mændene skal svare på tøsespørgsmål (altså spørgsmål, som vil være nemme for kvinder, men svære for mænd) og kvinderne skal svare på mandespørgsmål.

    Nu sidder jeg så her og skal lave 13 (!) tøsespørgsmål til mændene, og jeg er kun kommet på ét sad.png

    Men så tænkte jeg, at I måske kunne hjælpe, så lad mig få alle jeres bedste tøsespørgsmål, som vil kunne give mændene grå hår i hovedet Girl20Power.gif


  5. Jeg må være ærlig og sige at der ikke kommer et jubelindlæg fra mig :rolleyes

    Jeg tog 27 dage i træk og så har vi lige været på weekend hos familie i Odense og der fik jeg det simpelthen ikke gjort <_< Det var et bevidst valg og jeg er nu stadig stolt af at have gjort det 27 dage i træk :)

    Det skal du da bestemt også være :gp


  6. Er du så blevet færdig i dag? :)

    Det var min plan, at jeg ville træne hver level 1 gange om ugen, så jeg trænede 3 dage om ugen, men så gik min skulder amok, og så var ferien slut, og jeg har bare slet ikke fået taget mig sammen :( Men fra næste uge SKAL det kunne lade sig gøre - basta!

    Regner med at kombinere det med noget hulatræning og evt. lidt løb.


  7. Nå jeg gjorde det sgu.

    Dag 3 level 2 DONE :box

    Hvor er du sej :gp

    SÅ GODT at du fik sparket dig selv i gang :)

    Jeg har holdt lidt over en uges pause nu, men min skulder har det stadig ikke godt :( Så i dag har jeg for første gang i over 3 år været ude at løbe. Det gik ikke stærkt, og det var ikke langt, men jeg kom da af sted. Efter løbeturen tog jeg lige 10 min. med fitnesshulaen, så det blev til lidt ekstra motion.

    Vil prøve at lave level 1 med Kill Jill i morgen og så tage endnu en løbetur på søndag.


  8. Sejt :respekt

    Har det så virket? ;)

    Det lyder fedt det her! Og ser hårdt ud, selvom øvelserne ser simple ud. Jeg skal helt sikkert igang efter jeg har født!!!

    Men hvad gør man så efter de 30 dage? Man starter vel ikke bare forfra på level 1 igen?

    Glæder mig til at komme igang!!

    :yay :wee :yay :wee :yay

    Det er da bare super flot!

    Sejt altså :respekt

    Lykkedes det dig at gøre det 30 dage i træk?

    FÅRK, hvor er du bare mega sej! :respekt :gp

    Tusind tak, søde piger :kram2

    Det lykkedes mig at gøre det 30 dage i træk - er svært tilfreds med mig selv ;)

    Nu hvor de 30 dage er overstået, regner jeg med at træne 3 gange om ugen, en gang af hver level. Dog holder jeg lige en uges pause, for min ene skulder trænger virkelig til ro!

    Jeg har dog overvejet at træne med min fitnesshula i stedet for, så får jeg da lidt motion :)

    På de 30 dage tabte jeg 600 gram, min fedtprocent gik fra 30,0 til 29,2 og jeg tabte 8 cm om maven :yay Min mave var den, jeg havde det dårligst med, så jeg er rigtig godt tilfreds!


  9. Ja, man er virkelig øm de første par dage, men jeg kan trøste dig med, at det hurtigt bliver bedre. Det bliver også hurtigt nemmere at lave øvelserne, så hvis man blot holder ud de første 2-3 dage på hver level, så går det egentlig okay :)

    Nu har jeg lavet dag 8 på level 3, så der er kun 2 igen - SKØNT :yay Jeg er lidt spændt på, om jeg kommer til at savne den daglige motion. Jeg tror nu, at min krop bliver glad for lidt restitutionstid :whistling

    Nu vil jeg bage et par kager til vores housewarming i kolonihaven i dag - dejligt at vejret er med os!


  10. SÅ er jeg med herinde :yay

    Har lige gennemført dag 1 på level 1 :box

    :sc til CakeCrazy for at have delt det med os. Jillian er jo super god og motiverende!

    Hvor er du sej :gp

    Hun er nemlig rigtig god og super motiverende. Ellers havde jeg ALDRIG holdt ud så mange dage.

    I dag har jeg gennemført dag 7 på level 3, så nu er der kun 3 dage tilbage.

    Derefter holder jeg en uges pause, hvor jeg træner med fitnesshula i stedet, da min skulder ikke har det alt for godt :(


  11. Jeg har løbet 5km på 28min i dag OG lavet 10min mave/ryg øvelser bagefter. Har nu løbet en gang om ugen de sidste 3 uger og tror nu på det nok skal blive rutine igen :loveshower

    Du er sej, Susanne :gp

    Jeg har lige overstået dagens motion (dag 6 på level 3), mens lasagnen har hygget sig i ovnen. Nu vil jeg tage den ud og køre ned til manden og datteren i kolonihaven og spise i aftensolen på terrassen :P


  12. Uh overvejer om jeg skal med på bølgen? Gør den noget godt ved vægten? Kan godt lide man ikke skal ud af huset for at motionere men hvad så efter 30 dage?

    Jeg kan ikke se den helt store forskel på vægten, men har sikkert tabt fedt og taget muskler på. Til gengæld har jeg tabt mig 7 cm om maven :yay

    Jeg har fået meget mere overskud og har ik haft hovedpine siden jeg startede. Det plejer jeg ellers at have flere gange om ugen.

    Når jeg er færdig med de 30 dage, vil jeg shredde 3 gange om ugen (en gang af hver level) og måske løbe en enkelt gang.