Linda1985

Medlemmer
 • Content count

  74
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Linda1985

 1. Er der nogle der har erfaring med hvor og hvordan man finder en god babysitter? Nogle gange synes jeg det kunne være rart at have en ekstra pasningsmulighed ved hånden....
 2. Manden har rent evolutionært, som du kalder det :), et behov for at sprede sin sæd i flest kvinder som muligt for at sikre artens overlevelse, det har egentlig ikke så meget at gøre med kvaliteten af forholdet til moderen. Derfor vil han biologisk set få træng til at komme i en ny skede når han er kommet længe nok i den samme... Groft sagt ;) så har vi selvfølgelig i dag det med etik og hvad der er rigtigt og forkert. Kvinden vil sjovt nok falde for en mand som bliver hende en god mand, forsørger og far, men når hun vil have børn have en tendens til at kigge efter flotte mænd, som har gode gener. Nogle af os er heldige nok til at have fundet begge i én :D Faktisk kan kvindens skede frigive et sæddræbende "middel" hvis hun inderst inde ikke ønsker at blive gravid med en mand, den er selvfølgelig ikke så sikker da der jo tit er graviditet ved voldtægt, one night stands og andre tilfælde hvor man ikke ønsker det, men alligevel interessant at det er muligt... Og jo, oxytocin bliver frigivet ved bl.a sex, orgasme, fødsel, amning, nærhed, kys og kram... Tror det er lidt ligesom søde sager, de får også blodsukkeret til at stige hurtigt og så falder det hurtigt igen... Kan ikke præcis huske det og gider ikke lige læse op på det nu :) men kan huske det har noget at gøre med de hormoner som kommer efter oxytocinet... Det var vist også lidt væk fra emnet :)
 3. Hvis du vover dig ud i det, så vil jeg råde dig til at være øverst første gang så du selv kan mærke efter hvordan det føles, din mand kunne jo komme til at blive lidt for over ivrig da det vel er længe siden for ham også ;) . Når han så er kommet helt ind i dig og det føles okay, så kan I bytte plads ;) og husk glide creme eller vegetabilsk olie :)
 4. Der findes en bog som hedder Cupid's poisened arrow, tror desværre ikke den findes på dansk, jeg læste den i forbindelse med min uddannelse til sexolog og den forklarer lidt om hvordan hjernen reagerer på sex og nærmere betragtet orgasme, nu kan jeg selvfølgelig ikke huske hele bogen, men den beskriver den kemiske process i hjernen de efterfølgende 21 dage efter en orgasme og det hun kalder for tømmermænd som kommer indenfor 14 dage og gør os irritable og dermed øger chancen for konflikter. Sex uden orgasme øger vores oxytocin niveau som bl.a er det hormon der gør vi føler os elsket, det giver også et bedre helbred og et større ønske om at blive sammen længere - det sidste hænger også sammen med hvordan vi biologisk er skruet sammen til først og fremmest at sikre artens overlevelse, en mand der ikke kommer i sin kvinde har ikke det samme biologiske behov for at sprede sin sæd i andre kvinder. Nåh, det var en side kommentar, men hendes bog handler i hvert fald om hvordan man kan få et mere harmonisk samliv ved at dyrke sex uden orgasmer, det skal da også lige siges at jeg ikke selv er gået igang med at teste det endnu ;)
 5. Jeg føler mig lige lidt misforstået her :) så jeg vil lige afklare denne grund. Resultatet er netop ikke det samme. At komme igennem den rigtige sygdom giver i de fleste tilfælde livslang immunitet hvorimod vaccinen slet ikke garanterer immunitet overfor sygdommen. Bivirkningerne ved sygdommene er færre end ved vaccinen, men det er utrolig svært at få lægerne til at anerkende bivirkningernes sammenhæng med vaccinen. Dødelighed og varrige skader er sjældne både ved sygdom og vaccine. Børn har også ved nogle sygdomme dannet antistoffer uden at have gennemlevet en alvorlig sygdom. Uanset kan vi jo ikke komme udenom at vaccinationer generelt svækker immunforsvaret og dermed det enkelte menneskes sundhed til trods for at det kan yde beskyttelse mod visse infektionssygdomme. Jeg synes også det er interessant at vi har et stigende antal børn med væske i ørerne og dermed risiko for nedsat hørelse og hæmmet sprogudvikling; børn med allergiske sygdomme som eksemer, høfeber, astma, kronisk bronkitis og lungebetændelse; et hastigt stigende antal børn der er hyperaktive, adfærdsforstyrrede og psykisk syge og der er selvfølgelig mange forskellige årsager til dette, men man burde måske også kigge lidt på at der er et stigende antal vacciner børnene bliver udsat for... Der kom lige lidt flere ting med i indlægget end oprindeligt planlagt :) Ps. Jeg har ikke valgt fra fordi jeg vil undgå et par dages feber og det vil jeg give dig ret i ikke er særlig meget grund til at vælge fra
 6. Jeg er altså lidt bekymret for lille Simon nu. Han har spist meget lidt de sidste dage - faktisk siden lørdag tror jeg - og er nu begyndt at kaste meget op - synes det er voldsommere end bare gylp - og i går var det den ene gang en smule grønligt og her i dag har han igen kastet voldsomt op og til sidst var det helt gult. Han er flaskebarn og spiser nu kun gennemsnitligt 50-60 mL og var ellers kommet op på 120 mL. Han er en slank dreng, vejer 6,3 kg og 68 cm lang, og har ikke så meget at tage fra, de sidste par dage har han spist under 500 mL. Jeg er nervøs for om han er dehydreret, da han ikke rigtig har nogle våde bleer, til gengæld er der afførring 3-5 gange om dagen, det synes jeg er lidt meget... Ja, det er et lidt rodet indlæg, men håber I forstår :-)
 7. Den første læge sagde direkte at det betragtede man som omsorgssvigt, så prøvede han lidt at tage det tilbage med at det gjorde i hvert fald i de kredse. Samtidig brugte han ordet tetanus i stedet for stivkrampe, jeg kendte ikke til det fine ord og sagde, at den havde jeg ikke hørt om, så sagde han meget nedladende, at så kunne vi da ikke have sat os særlig godt ind i det. Min hukommelse om det her er klokkeklart uanset hvor træt jeg var, jeg har også tænkt mig at klage over det. Læge nr to sagde at nogle brugte ordet omsorgssvigt, det synes hun måske var lidt ekstremt, om hun prøvede at hive den i land for ham eller om det var hendes diskrete måde at få mig til at føle vores beslutning var forkert skal jeg ikke kunne sige.
 8. Samtidig ville man heller aldrig kunne tilgive sig selv hvis ens barn blev alvorligt syg efter vaccinen - måske endda med døden til følge som det desværre kan ske i sjældne tilfælde, ligeså vel som det er sjældent med sygdommen. Det er jo egentlig det der gør det til så svært et valg
 9. Jeg har lige postet følgende i Baby 0-1 år efter at have været indlagt med min lille søn. Begge vores børn er ikke vaccineret, kan sagtens følge dig. "Vil dog sige, at det er noget af en dårlig behandling jeg har fået på Herlev af lægerne fordi min mand og jeg har valgt ikke at vaccinere vores børn, blev praktisk talt beskyldt for omsorgssvigt hvilket jeg synes er at gå over stregen, det er fint at informere os om at de er uenige, men de skal sgu da respektere vores valg - som vi har retmæssigt lov til ifølge dansk lovgivning - og det er jo ikke fordi vi har slået terninger om valget, vi har undersøgt forlemper og ulemper og valgt at vi føler det er bedst at lade være. Vi er godt klar over vi har omverdenen imod os, men vi respekterer andres valg om at vaccinere og forventer at blive vist samme respekt. Jeg var selvfølgelig for træt og bekymret på daværende tidspunkt til at kunne forsvare mig ordentligt (hvilket jeg ikke burde være nødt til!) Vi er godt klar over at vi skal leve med konsekvensen skulle der ske noget alvorligt, men det skal vi omvendt også hvis vaccinen fører til noget alvorligt. Nåh, det var bare en lille bøvs herfra Til de nysgerrige (og dem der gider læse videre ) er det her nogle af vores grunde: Sygdommene de bliver vaccineret for var allerede faldende inden vaccinen blev indført, det er derfor svært at påvise, at det udelukkende er pga. vaccinen. Symptomerne ved vaccinen og ved sygdommen kan være de samme. Der er ingen garanti for at vaccinen virker. Barnets immunforsvar er stærkt nok til at klare de fleste sygdomme og deres immunforsvar bliver bedre og stærkere af at klare sig igennem den rigtige sygdom, fremfor vaccinen. Vaccinen nedsætter immunforsvaret (i hvert fald i en periode) og gør barnet sårbar overfra andre virusser. I USA er der 5.500 tilfælde der direkte kan linke vaccine og autisme, jeg ved ikke noget om hvor tæt deres vaccine er på vores, men jeg tror ikke lægen kan garantere, at det ikke er noget af det samme. Det er svært at vide præcis hvad der er i vaccinen pga patenter, man ved dog, at i de fleste tilfælde bliver det dyrket på substrater fra dyrevæv - kaninhjerne, hundenyre, abenyre, kyllinge- eller andeæg, celler fra aborterede fostre, kalveserum samt svine- eller hesteblod. Vaccinen indeholder tilsætningsstoffer, deriblandt kan være: formaldehyd (kendt allergen og kræftfremkaldende), kviksølv (tungmetal), aluminiumsfosfat, acetone og glycerin, selvfølgelig i små mængder, men det bliver trods alt sprøjtet direkte ind i spædbørn. Jeg stopper her, for ellers bliver indlægget for langt, men det skal nok skabe lidt debat Min pointe er bare, at jeg synes ikke jeg skal dømmes, fordi jeg har sat mig ind i det og valgt fra. Ligesåvel som jeg ikke dømmer forældre der vælger vaccinen, informeret eller ej. Jeg kan anbefale bogen: Vaccinationer er de sikre og effektive? af Mette-Lone Albrechtsen og Else Jensen "
 10. Ja, som Louise skrev blev vi indlagt i onsdags med en dehydreret Simon. Han fik drop og vi er endelig kommet hjem i dag efter et langt og kedeligt ophold på børneafdelingen. Pga hans opkat og diarré var vi i isolation, så jeg måtte kun forlade værelset for at få på toilettet :( Meget kedeligt, men alt er ved normalt nu, så det er bare skøn. Vil dog sige, at det er noget af en dårlig behandling jeg har fået på Herlev af lægerne fordi min mand og jeg har valgt ikke at vaccinere vores børn, blev praktisk talt beskyldt for omsorgssvigt hvilket jeg synes er at gå over stregen, det er fint at informere os om at de er uenige, men de skal sgu da respektere vores valg - som vi har retmæssigt lov til ifølge dansk lovgivning - og det er jo ikke fordi vi har slået terninger om valget, vi har undersøgt forlemper og ulemper og valgt at vi føler det er bedst at lade være. Vi er godt klar over vi har omverdenen imod os, men vi respekterer andres valg om at vaccinere og forventer at blive vist samme respekt. Jeg var selvfølgelig for træt og bekymret på daværende tidspunkt til at kunne forsvare mig ordentligt (hvilket jeg ikke burde være nødt til!) Vi er godt klar over at vi skal leve med konsekvensen skulle der ske noget alvorligt, men det skal vi omvendt også hvis vaccinen fører til noget alvorligt. Nåh, det var bare en lille bøvs herfra :blush Til de nysgerrige (og dem der gider læse videre :rolleyes ) er det her nogle af vores grunde: Sygdommene de bliver vaccineret for var allerede faldende inden vaccinen blev indført, det er derfor svært at påvise, at det udelukkende er pga. vaccinen. Symptomerne ved vaccinen og ved sygdommen kan være de samme. Der er ingen garanti for at vaccinen virker. Barnets immunforsvar er stærkt nok til at klare de fleste sygdomme og deres immunforsvar bliver bedre og stærkere af at klare sig igennem den rigtige sygdom, fremfor vaccinen. Vaccinen nedsætter immunforsvaret (i hvert fald i en periode) og gør barnet sårbar overfra andre virusser. I USA er der 5.500 tilfælde der direkte kan linke vaccine og autisme, jeg ved ikke noget om hvor tæt deres vaccine er på vores, men jeg tror ikke lægen kan garantere, at det ikke er noget af det samme. Det er svært at vide præcis hvad der er i vaccinen pga patenter, man ved dog, at i de fleste tilfælde bliver det dyrket på substrater fra dyrevæv - kaninhjerne, hundenyre, abenyre, kyllinge- eller andeæg, celler fra aborterede fostre, kalveserum samt svine- eller hesteblod. Vaccinen indeholder tilsætningsstoffer, deriblandt kan være: formaldehyd (kendt allergen og kræftfremkaldende), kviksølv (tungmetal), aluminiumsfosfat, acetone og glycerin, selvfølgelig i små mængder, men det bliver trods alt sprøjtet direkte ind i spædbørn. Jeg stopper her, for ellers bliver indlægget for langt, men det skal nok skabe lidt debat ;) Min pointe er bare, at jeg synes ikke jeg skal dømmes, fordi jeg har sat mig ind i det og valgt fra. Ligesåvel som jeg ikke dømmer forældre der vælger vaccinen, informeret eller ej. Jeg kan anbefale bogen: Vaccinationer er de sikre og effektive? af Mette-Lone Albrechtsen og Else Jensen
 11. Vi har snakket om at Mathias skal over i en juniorseng når han bliver 3 år om en måned. Nogle gode råd til hvilken man bør vælge? Der findes jo mange sjove senge derude, men jeg tænker også bare, at sengen skal forbindes med søvn og ikke leg, hvad synes I? Nogle gode råd til overgangen?
 12. Jeg tror du skal forstå det som at hvis hun spiser 140 mL er det 5 måltider, hvis hun spiser nærmere 250 er det 4 måltider. Men børn er jo forskellige, jeg kan på ingen måde få 1/6 af min søns vægt i ham, han har under normale omstændigheder spist omkring 700 mL og taget fint på, han ligger dog i den slanke ende, men det gjorde hans storebror også og det har de fra deres far :)
 13. Min søde sundhedsplejerske ringede lige her til aften fordi jeg havde sendt hende en sms om hvem jeg skulle kontakte mens hun er sygemeldt. Så vi fik lige en kort snak og hun syntes jeg skulle ringe til lægen i morgen. Han har ikke feber (er dog forkølet) og er egentlig glad og opmærksom stadig. De halvtørre bleer har jeg først lagt mærke til i dag, i går sked han så meget at det var svært at vurdere, det har ikke været så slemt i dag. Tak for alle svarene, det er dejligt med sådan et forum man lige kan lufte sine bekymringer i.
 14. Jeg har nu også tænkt mig at ringe til lægen i morgen - der er jo lukket nu. min SP er vist sygemeldt, så er faktisk i tvivl om hvem/hvor jeg så skal ringe hen...
 15. Der må være andre der har samme problem som mig :) Mine børn er lange og slanke og jeg synes det er rigtig svært at finde tøj som sidder godt, skal det passe i længden er det bare alt for bredt. Jeg har fået noget aflagt Petit Bateau som sidder rigtig godt, men jeg er ærlig talt for nærrig til at give så mange penge for tøj der skal bruges i så kort tid. Er der nogle som kan anbefale andre gode mærker?
 16. Det kender jeg godt. Simon ligger også tit på legetæppet og hygger sig så meget at jeg engang imellem glemmer han er der :whistling Men det giver mulighed for lidt tid med den store og i løbet af dagen mig selv. Man skal huske, at hvis ikke man tager sig godt af mor, kan man heller ikke tage sig godt af baby, så tag du et velfortjent break engang imellem med god samvittighed
 17. Det kan varmt anbefales at købe en "sterilisator boks" som kan komme i mikrobølgeovn, så slipper man også for kalkdannelse
 18. Er det egentlig okay at genbruge sutterne fra storebrors sutteflaske, som er 2,5 år gamle...? De virker fine i gummiet, men er blevet gule i farven, så jeg bliver lige i tvivl, er der nogen der ved det?
 19. Nu fandt jeg lidt info på nettet, hvis der skulle være andre med samme spørgsmål :) min-mave.dk/ekspertpanel/?nid=4193
 20. - Amning kan være et helvede i starten og nogle gange ville man hellere føde igen end amme. Det går over!! Mærk efter hvad der føles rigtigt, det er okay at opgive kampen til flasken hvis det føles rigtigt - Det er IKKE normalt at bløde kraftigt og med koalgeret blod i otte uger, det kan være man har en moderkagerest. Jeg oplevede det efter min første fødsel og talte både med SP og læge om det, på min søns 2 mdrs dag fyldte jeg en hel pakke tena super bind på 1 time, hver gang jeg rejste mig fra toilettet væltede det ud med blod, jeg var simpelthen så bange og røg på skadestuen og fik en udskrabning. I dag ville jeg kræve at blive scannet for rester.
 21. Jeg er altså blevet lidt bekymret om mit underliv er en smule nedsunkent, nu har jeg siddet længe og kigget i spejl forneden og jeg synes altså det ser anderledes ud og som om der godt kunne være noget "nedsunkenthed" jeg ved ikke om det bare er graviditeten der gør det, det er klart det ser anderledes ud med den større mængde blod og presset efterhånden, men jeg er alligevel lidt bekymret for om det kan være det og hvordan en fødsel vil påvirke det... Er der nogle der ved noget om emnet?? :help
 22. Første gang tror jeg først jeg mærkede det omkring 18. Uge
 23. Ja, til det første :)
 24. Man kan jo også gøre noget selv for at forebygge det ved daglig massage dernede mindst 5 min 6-8 uger inden - man kan selvfølgelig også få manden til at hjælpe hvis man ikke selv kan nå. Det blødgør huden og gør den mere elastisk samtidig med man kan vænne sig lidt tid presset. Jeg slap med et enkelt sting første gang og vi bruger det selvfølgelig igen denne gang. Fremgangsmåde: Hvis man gør det selv bruger man sin tommelfinger, husk at være ordentlig vasket eller brug en handske, dyp fingeren i noget olie - olivenolie, mandelolie el. Lign. - og masser i U bevægelse - håber det giver mening. Hvis manden gør det bruger han sin pegefinger og langefinger, godt med olie og stikker fingrene ca 2 led ind og samme U bevægelse. Husk man ikke må genbruge olien, så hæld meget lidt op i en skål eller brug en hel ny flaske og tag direkte af den.
 25. Jeg har haft det hele graviditeten og det er vildt belastende, det kommer tit lige efter jeg har været på toilettet og så vælter det ellers ud som en syndflod, mit varierer lidt i hvordan det ser ud