VinterBaby

Medlemmer
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by VinterBaby

 1. Sikke en dygtig baby! Det er så fedt med sammenhængende søvn, og bare lidt voksentid;)
 2. Kender I det med at baby pludseligt er et helt andet sted end hvor man lagde det lille væsen? Lille A er begyndt at sætte af med hælene, og så skubbe sig bagud - hun stopper først når hun møder modstand.. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke har styr på hvornår baby kan hvad, men jeg synes godt nok det går stærkt, og jeg troede ikke at en baby på 14 uger er så mobil! :blink Det er jo så kort tid siden, hun bare lå sammenkrøllet som en lille bold i mine arme, og nu.. Der er da lige en eller anden der bør stoppe tiden!
 3. Ja, lidt mere omkring flaskebørn.. Det fungerer sjældent det der med mad herhjemme, og jeg synes efterhånden det er frustrerende når baby melder sult :( Lille A på knap 2,5 måneder har været flaskebarn fra start, og der er bare et eller andet der går galt, når hun spiser. Hun har været ramt af forstoppelse og meget gylp der gerne kom i stråler. Forstoppelsen er der efterhånden styr på via Lactulose, og gylpen er blevet bedre, men selve måltidet... Når hun er sulten bliver hun tilbudt en flaske, og går virkelig til den - hun tager til tider knap 200 ml inden for 10-15 minutter, og jeg ved jo at noget af det kommer op igen, hvilket det oftest også gør, men hun bliver hys, spænder som en flitsbue og kører sig selv så langt ud, at hun næsten ikke kan falde ned igen når vi holder pauser - dette er blevet værre efter SP anbefalede, at vi maksimalt gav hende 100 ml pr. måltid. Nå, men nu er hun begyndt at blive rigtig ked/utrøstelig midt i måltidet - hun bliver en flitsbue, sparker med benene, "holder sig for ørerne" og skriger - og hun bliver ved så længe, at hun "hikster" efterfølgende, mens hun bare er træt og ked. Hun synes at være fyldt med luft, således at hun bøvser og prutter med det samme når hun kommer op på skulderen, men hun skal oftest "presses" sammen flere gange efterfølgende for at få det meste luft ud af hende - ikke nemt når hun får i flitsbue;) Vi har skiftet MME, brugt johannesbrødmel, været til zoneterapeut, kiropraktor, forsøgt med 1'er tutter til flaskerne, 2'er tutter, prøvet andre sutteflasker, babymassage og ja. Jeg er simpelthen træt. Jeg er ked, af at det skal være sådan et postyr med en SÅ ked baby hver gang hun spiser. Nogle aftenener falder hun aldrig rigtig ned igen, og er så frustreret (?), at hun ikke registrerer flasken ordentligt, og næsten kløjes i det. Er det normal adfærd for et flaskebarn? Er det bare sådan? Og i så fald, hvornår kan jeg forvente at det bliver bedre?
 4. Tak for svar! Det lyder også som en hård omgang I har været igennem. Det kunne virkelig godt lyde som A, det med at der ikke skal holdes pauser og at hun spiser bedst om natten.. Jeg må helt sikkert forsøge at tilbyde hende mad igen inden hun igen skal sove! Hvordan brugte I barselshotellet? Og i hvor lang tid? Det må jeg også få kigget på, det kunne jo være, at de kan hjælpe :) Jeg håber, at det bliver bedre når vi skal til grød og mos også!
 5. Årh, tak for Jeres svar og kram :kiss Hun vokser fint, og tager også på som hun skal, så der er ingen grund til bekymring på de punkter. Hun er svær at bøvse ordentligt af, men det lykkes efter lang tid, og over flere gange. Hvis hun ikke bøvses af, så vrider hun sig, så det skal bare gøres - dog er vi begyndt at undlade bøvsepauser for at få mest muligt i hende, inden postyret starter. Og mht. de små måltider, så er det simpelthen det dummeste råd jeg nogen sinde har fulgt! Og vi gjorde det desværre i en hel uge, fordi vi jo lige skulle se om der var en effekt.. Jeg har været sur på mig selv og SP.. Hun kaldte meget ofte på mad de dage, og var generelt rigtig ked.. Jeg har ikke haft snakket med lægen, for jeg kan ikke finde ud af, om jeg er pylret.. Men jeg tror jeg giver dem et kald i morgen, for det er bare ikke sjovt, og jeg er efterhånden helt ked når sulten melder sig hos hende...
 6. Tak for svar! Jeg må lige mærke på hende igen, når hun vågner:) Det er bare så svært, når det er køligt om morgenen når hun bliver lagt, og så ret varmt når hun vågner 4-5 timer efter..
 7. Hvor meget tøj har Jere poder på i barnevognen i dette vejr? Lille A på 9 uger sover i barnevognen hele dagen, og er pakket ind i hendes Voksipose. Jeg har skiftet ulddynen ud med silkedynen, og så har hun en heldragt, bomuldsstriktrøje og en bomuldshue. Temperturen i vognen er på 22 grader jf. babyalarmen, så jeg tænker hun måske har for meget på? (Vognen står i haven, i skyggen af et æbletræ, så det lufter jo omkring den) Det er ikke nemt at være ny mor:D
 8. Jeg har lige nogle spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe mig lidt med, da jeg tænker, at der sikkert er nogen der har nogle guldkorn! Hvordan opbevarer I MME, så det er hurtigt at gøre klar når sulten melder sig? Her gør vi som på hospitalet - blander til et døgn ca. og stiller det i køleskabet, så vi blot hælder på en sutteflaske og derefter varmer det, men er det en skidt idé? Derudover.. Når lille A på 5 uger har en off-dag, så spiser hun småt, og langsomt (falder til tider i søvn i måltidet for derefter at vågne i skrig efter mad), og derfor oplever vi at mælken bliver kold, og så vil hun ikke have den. Oplever I andre også det? Og hvordan griber I det an? Må man opvarme mælken igen, eller skal den kasseres? Jeg synes det er meget mælk der hældes ud, for at vi kan varme en ny omgang.. Til sidst.. Gylp.. Jeg kan læse mig til, at flaskebørn ofte gylper oftere end ammebørn, men jeg synes godt nok hun er hårdt ramt - i nat gylpede hun f.eks. i stråler, også ud af næsen, og så bliver hun jo ked, og derefter sulten igen. Det virker bare som om, hun ikke har plads til mere mad, men stadig er sulten, og så kan hun ikke finde ro, og ender med at falde omkuld af træthed efter 1-2 timers uro. Det er hårdt for mor og barn.. :rolleyes Har I nogle gode råd til hvordan man forebygge det en smule? (vi bøvser hende, undgår at trykke for meget på maven, holder hende lidt siddende oprejst efter et måltid) Håber I har noget erfaring I vil dele ud af! :)
 9. Er der nogen af Jer der har gjort brug af kiropraktor eller zoneterapi til spædbørn? Jeg overvejer efterhånden at gøre brug af det i håb om, at det kan hjælpe lille A på 5 uger, da der er problemer med luft i maven/forstoppelse. Er der nogen der evt. kan anbefale en i Storkøbenhavn? (Jeg kører hellere ud af byen end længere ind til centrum)
 10. Ønskebebs og MrsMom: Det kunne selvfølgelig være en idé at give nogle enkelte flasker dagligt, og se om det kunne have en virkning. Jeg må på jagt efter NAN ha1 eller Sensilac, og så håbe på, at det hjælper :)
 11. Vores sp mente ikke, at vi skulle skifte MME, men jeg tænker at måske er et forsøg værd.. Og tak for nærmere info om Movicol/Laktulose! Det er da en jungle, og ikke nemt hvis sp/læger ikke er helt enige om virkningen. Jeg må tage dialog med vores sp omkring det, for hvis Movicol kan mindske luften i maven bare en anelse, så ville det jo være skønt!
 12. Jeg har bare hørt, at movicol skulle være "vanedannende", så derfor har jeg ikke haft så stor dialog med sp om lige præcis det produkt.. Men jeg tænker da, at laktulosen er den problemgiveren, så jeg må nok genoverveje det.. Og i dag bøvses hun for hver 60-70 ml, men jeg vil da helt klart prøve at bøvse hende tidligere, og suttehovedet synes jeg vi har forsøgt at skifte, men måske vi er ude i nogle helt andre flasker end dem vi har så.. Tak for input!
 13. Super, det ville altså hjælpe lidt en gang imellem :) Tak for info! Og god idé mht. portionerne - i dag har jeg til 2 portioner i hver sutteflaske, som vi hælder fra, så det vil jeg ændre på, hvis vi fortsat vælger at lave til et døgn ad gangen..!
 14. Tak for Jeres svar! Jeg læser mig til, at I venter med pulveret indtil sulten melder sig, det må vi forsøge os med i stedet, da jeg er lidt lunken ved at have flaskerne blandet så længe. Ofte spiser hun også hver 3-4 time, men nogle dage kokser det bare for hende, og så spiser hun med 1-1,5 times mellemrum - og så er det, at det hele går "galt"; hun falder i søvn i måltidet, men når man så tager flasken fra hende skriger hun, og tager ved igen når hun får den retur, men efter nogle sut falder hun igen i søvn. Og så er det en ond cirkel, for så er hun for sulten til at sove længe, men for træt til at spise et ordentligt måltid. Og tryghed.. Nogle gange, men andre gange er hun virkelig ikke interesseret i at blive holdt, og synes mere tilpas når hun får lov at ligge for sig selv.. Hun har døjet med forstoppelse siden hun blev født, så hun får dagligt laktulose og har helt sikkert ondt i maven til tider, og en del luft dagligt. Vi cykler med benene dagligt, hun kommer også en del på maven og hun har en lille varmepude som vi giver hende. Jeg har ikke forsøgt mig med at have hende liggende på maven på min arm, det må jeg prøve!