AS2014

Medlemmer
  • Antal besvarelser

    853
  • Tilmeldt

  • Sidste besøg

Indlæg oprettet af AS2014


  1. Er ikke selvstændig, men måske du kan bruge lidt tanker fra mig alligevel :)

     

    Min veninde har fundet en "ekstra bedste" på care.dk. Har ikke selv nogen erfaring med det, så aner ikke hvad det koster, men hvis det er så få timer, er det måske ikke værre end en dagpleje plads. Og så kan det være en fast der kommer hjem til jer og passer og kun har dit barn at se til. Eller evt passer et sted i nærheden af træningscenteret, så du kan amme mellem timerne.

     

    Mht amning kan du også leje/købe en brystpumpe og pumpe ud. Vi har haft held med at bruge medela calma sutteflasken, hvor baby skal lave det samme arbejde, som ved brystet, så de ikke bliver "dovne" af at få flaske. Det kræver nok lidt vilje (for Gud hvor er det bare røv at pumpe ud på daglig basis efter min mening), men du kunne pumpe ud hver dag efter du har været afsted nogle timer og dine bryster er ved at sprænge. Og så får dit barn så den mælk dagen efter når du er væk. På den måde har du hele tiden maden til næste dag klar. 

     

     


  2. On 14. oktober 2016 at 8:09 PM, Putten said:

    Helt tilfældigt kiggede jeg lige ind her og kunne læse du har født jeres lille prins :wub 

    kæmpe stort tillykke til jer begge søde :kiss 

    håber snart amningen er oppe og kører :kram2 

     

    Tusinde tak :) Det er så dejligt at have ham i armene, men hold da op hvor er ens liv bare vendt på hovedet og vi har haft en del start-vanskeligheder. Men nu ser det endelig ud til at gå fremad og vores lille dreng er blevet meget gladere. Håber der snart er gevinst hos jer <3 (Har ikke lige fået holdt mig opdateret - at BK lige skifter fuldstændig layout har været en ret stor udfordring oven i moderskabet :D )


  3. On 23. oktober 2016 at 4:10 PM, faf said:

    Lille nohr valgte at komme ud i dagens lys tirsdag d. 18/10 kl 19.13 39+3

     

    da jeg var på Roskilde lørdag 39+0 for at få kørt ctg, fik jeg samtidig foretaget en hindeløsning, den gjorde ikk så meget gavn, der gik lidt mere af slimproppen og ellers nada men fik af vide jeg var god moden og to fingre åben, så hvis jeg skulle sættes igang ville de kunne nøjes med at tage vandet. 

    Søndag havde jeg tid til en igangsættende akupunktur og rebozo, her virkede det heller ikk til at have nogen effekt. 

    Mandag skulle jeg til jdm i Roskilde og hun ville foretage endnu en hindeløsning. Den fik jeg foretaget kl. 9.30 og da kl. Var ca 13.30 fik jeg en bidende plukvee. Da klokken bliver 16.30 begynder der at være noget regelmæssighed over mine plukveer som jeg nu tolker som veer, de kom med 10 minutters interval og varede ca 40-50 sek. 

    Da jeg går i seng ved 23.30 tiden har jeg givet Fg et kald for at hører hvornår jeg sksl komme ind i forhold til min gdm og at nohr er for lille. Hun sagde jeg skulle se tiden an. 

    Da kl. Bliver ca 2 vågner jeg af mine veer som nu kommer med 6-7 min interval og vare ca 1 min. Vækker kæresten og siger at han nok ikk skal på arbejde. 

    Kl. 4, er veerne med 3-5 min interval og jeg skal nu koncentrere mig en del om vejrtrækningen, jeg ringer til Fg og aftaler at komme ind ca kl 6. 

     

    Her er jeg vurderet til at være 4-5 cm åben og ved vagtskifte bliver jeg kørt på fødestue og koblet til ctg, som jeg skal beholde på indtil han er ude. Fra den tid her mister jeg total fornemmelse fir tid og sted. Jeg bliver tilbudt lattergas men bliver total klaustrofobisk af masken, så undvære den. 

    Ved vagtskiftet er jeg 9,5 cm åben men har forsat en kant og en meget meget spændt hindeblære. 

    Ca. Kl 18, vil jdm tage vandet for at sætte lidt skub i det, da mine veer begynder at komme med længere og længere interval samt de bliver lidt kortere. Lige da hun skulle til at prikke hul, går vandet spontant. Og jeg begynder at få presseveer, kl 18. Samtidig med vandafgang bliver nohrs hjertelyd påvirket og der tilkaldes læge. Der bliver taget en masse scalp-pH og hjertelyden stabilisere sig, dog bliver lægen på stuen. Efter ca. 30 min med presseveer og han stadig ikk er kommet og hans pH er faldende, begynder de at snakke om pondus blokade og evt forløsning med tang eller klip. Jeg får presset ham lidt længere ned og nu snakker de om at ville høre klar til anlæggelse af hård kop, da der åbenbart ikk er plads til en blød? 

    Jeg får af vide at hvis han ikk er ude efter næste ve så lægger de en kop. Lægen trækker dog tiden da hun kan se at der er fremgang, og får derfor lov til at bruge 3 veer til at få ham ud. Og ud kommer han i en stor skylle af fostervand, og han når også lige at skide på vejen. 

    Han kom ud og var helt perfekt, scorede fuld score i apgar og skreg med det samme og tog også bryst med det samme. 

     

    Jeg fik en 2. Grads bristning i mellemkødet som blev sutureret indvendigt. Og havde et minimalt blodtab. 

    Jeg var dog godt brugt efter halvanden time med presseveer. Han vejede 2640 g og var 48 lang. 

     

    Stort tillykke med Nohr :) Sejt at du fik ham ud selv, men det lyder langt fra din drømme hjemmefødsel. Håber du er ok med, hvordan det endte. Dejligt at han klarede det så fint.


  4. On 12. oktober 2016 at 11:04 PM, Blupimaven said:

    Stort tillykke med lille Bertram. Vildt nok at du kunne sove i ve-pauserne i pressefasen :) 

    Og hvor er det øv at der ikke er plads på barselshotellet.. !! Ja der må jeg jo slet ikke komme når jeg har fået KS :( 

    Husk du kan stadig få amningen til at fungerer.. det hedder hud-mod-hud så meget af tiden som muligt.. og så ro på. Ingen besøg fra familie og venner nu. Det kræver ro og hvile til mor og barn at få gang i amningen. Men det kan sagtens lykkedes.. :) Stort knus fra mig :kiss :balloons

     

    Tak! Ja, var bare så udmattet til sidst! Og havde ikke rigtig fået noget søvn de sidste to døgn op til fødslen.

     

    Amningen er stadig en kamp som skrevet længere oppe - desværre nok ikke noget der "bare" kan løses med hud mod hud. Men nu er der en plan og jeg giver det et forsøg mere! Men du har helt ret i det med ro - vi har virkelig heller ikke haft mange besøg. 

     

    Håber i har jeres lille baby i armene nu og at alt er gået godt. Og at i har haft det bedre på barselsgangen end os :)


  5. On 12. oktober 2016 at 11:48 AM, Havtorn said:

    Hold nu op det er længe siden jeg har været herinde! Men AS - kæmpe tillykke med Bertram, det er så fantastisk at få sin baby på brystet! :kuller

    Håber så meget at i får amningen til at køre, et lille råd: lyt til dig selv! Der er desværre mange divergerende holdninger  selv på barselsafsnittet på RH.

    Knus og endnu en gang tillykke :baby1

     

    Mange tak :) Det har været et lidt hårdt forløb de første 14 dage med en meget ulykkelig baby der hverken vil sove eller kan finde ud af at spise (pga forkert sutteteknik bliver han også gal på sutteflasken :( ) vi endte med at tage to dage på det private barselshotel i Gentofte. Det har været helt fantastisk - vi har fået en hel anden (glad!) dreng med hjem <3 Føler virkelig ikke der var meget hjælp at hente fra hverken personalet på barselsgangen, sundhedsplejersken eller åbent hus/vejledning hos kommunen, så vi var bare så desperate til sidst. Amningen er stadig en kamp - det er endt med brystbetændelse, sår, beskadigede nerver og ødelagte mælkegange. Så som jeg skrev til faf står den på udpumpning og flaske for en periode og så håber jeg amningen kan komme op at køre derefter...


  6. On 10. oktober 2016 at 4:16 PM, LilleM said:

    Jeg skulle kun gå til 38+4, fødte i torsdags og er lige blevet udskrevet i dag efter et helt forfærdeligt forløb. Har intet overskud til at fortælle eller forklare, men baby har det godt :loveshower.

     

    Pøj pøj til resten af oktober babyerne! :gravid

     

    Tillykke med baby:) Håber i alle snart kommer lidt mere oven på igen! Kram


  7. On 11. oktober 2016 at 1:36 PM, faf said:

    Orgh stort stort tillykke med ham :wub og sikke dejligt navn. Hvor stor var lille Bertram? 

     

    Men øv med at din mand ikk kan være der med jer hele tiden, og endnu mere øv med amningen. 

    Men han er her og i har det godt :kuller:7himmel

     

    Han var 4035g og 54 cm lang <3 (Farmand var 4070g og 55 cm ved fødslen, så det er lidt sjovt). :) Så han var lidt større end vi havde regnet med - har ellers hele tiden fået at vide, at min mave ikke så så stor ud, så jeg ved ikke hvor han har gemt sig henne derinde. 

     

    Ja, det med amningen var jeg ikke helt forberedt på kunne være så svært, men det skyldes nok også flere andre ting. Lige nu er det endt med at jeg pumper ud hele tiden og så får han min mælk på flaske og så træner vi amning ved bryst og sutteteknik engang imellem :( Det er godt nok noget af et show at skulle pumpe ud nat og dag og sterilisere al det udstyr. Når knap at blive færdig med det før han vågner og vi kan starte forfra med at varme mælk, made, pusle, putte (han gider ikke sove så det tager op til en time at få ham lagt), pumpe ud, sterilisere osv.

     

     


  8. Så kom lille Bertram til verden i går - ENDELIG efter regelmæssige veer, der startede lørdag aften, men som bare ikke gav noget. Det er nok det hårdeste jeg nogen sinde har været igennem, men når guldklumpen så er ude og ligger på ens mave, er det hele allerede glemt (næsten;). Vi forstår slet ikke han er vores og overlever på 3. døgn stort set helt uden søvn (fik da små lure i mine ve-pauser i pressefasen!). 

    Dervar desværre ikke plads på barselshotellet hvor far bliver medindlagt, så vi er kommet på barselsafsnittet, hvor fædrene i princippet kun må være her mellem 8-22. Amningen fungerer slet ikke :( Og vi har skullet give modermælk i kop, da han også blev lidt påvirket af den lange fødsel. Det har bare været møg og har haft en del tudeture. Men prøver fortsat at kæmpe for amningen.


  9. Ej hvor er det altså spændende :) Ja i må i gang med at ryste røv derhjemme.. :)

    Vi har prøvet alt det med at ryste og røven i vejret.. og ligemeget hjalp det.

    Jeg var til tjek på riget tirsdag aften fordi jeg ikke mærkede så meget liv. Men ctg viste han havde det fint. En scanning viste så at der ikke var så meget fostervand som ønsket.. så vi skulle til ny scanning onsdag hos en erfaren læge. Denne viste at der lige præcis er fostervand svarende til minimum i normalen. Så de vil ikke anbefale vendingsforsøg.. Så nu har vi fået tid til PKS :loveshower Det er MEGET mærkeligt nu at have en dato..

    Hold da op hvor spændende!!! Hvornår bliver det så - hvis du vil dele datoen?


  10. Pøj pøj til jer alle med de forestående fødsler. Det er virkelig en helt særlig oplevelse. Min Oktober pige kom i onsdags. Helt perfekt. Født 40+1.

    Vi elsker hende og den største lykke var, at se storebror se sin søster første gang.

    Jeg føler mig så heldig at have fået de to og deres far ❤

    Stort tillykke


  11. 37+6 her er der ingen tegn overhovedet. Slimproppen den går lidt ad gangen stille og roligt, og har gjort det i en uge snart. Mine plukveer kan engang imellem gøre lidt ondt men det er hurtigt væk igen.

    Og i dag tror jeg bare jeg har en øv dag, har i hvert fald allerede ondt i hovedet og kan slet ikk overskue at skulle stå op.

    Synes det er så strengt at slimproppen kan gå og der kan være tegnblødning flere uger før fødsel går i gang -

    Man ved jo godt den fødsel kommer, så synes heller kroppen skulle sige til når det er NU i stedet for "bare lige så du ved det, så føder du nok inden for de næste par uger eller 5"


  12. Nå 39+5... Stadig massere slim afgang og mens-agtig murren og lændesmerter... Men ikke så meget andet.

    Var til tjek på fødegangen i dag og heldigvis er blodprøver og blodtryk fint, så de er ikke så bekymrede = de ville ikke snakke om igangsættelse alligevel. Medmindre jeg selvfølgelig begynder at få det værre mht hovedpinen, kvalmen og væskeophobningen. Hun lavede dog en hindeløsning på mig, da livmoderhalsen var blevet mere blød. Indtil videre har jeg ikke mærket nogen ændring, men håber da det kan sætte gang i nogle veer!

    Fik kørt en CTG strimmel og det var meget sjovt at kunne se plukveerne, når nu jeg ikke så godt kan mærke dem. Der kom da en hvert 10. min ca, så krydser fingre for at de arbejder lidt for sagen.

    Da jordemoderen lavede hindeløsning kunne hun også mærke, at han står skævt med hovedet


  13. Jeg døjede med menstruationsagtige smerter noget tid efter min MA (fik dog kirurgisk abort). Alt så også fint ud ellers - ingen rester tilbage eller noget. Fik at vide det var muskelsmerter/myoser i bækkenbunden og at det er meget normalt at man ubevidst spænder op i bækkenbunden efter sådan en oplevelse. Din læge vil ved en gynækologisk undersøgelse kunne mærke, om det er muskulaturen i bækkenbunden eller selve livmoderen du er øm i. Og du kan nok Google dig frem til nogle udstræknings-øvelser. Alt hvad der minder om knibeøvelser er no-go så længe det gør ondt.


  14. uuhhh.. det lyder da lidt som en startende fødsel.. :) Krydser alt hvad jeg kan :)

    Var hos JM i dag og hun undersøgte mig indvendigt - 2 cm livmoderhals tilbage som er "hård og umoden" og lige knap 1 cm åben. Så ja, der er nok ikke liiige en baby på vej ud NU. Men hun kunne se på mig, at jeg var blevet ret "puffet" i ansigtet, og har så også taget 3 kg på på en uge, føler mig sløv og har ondt i hovedet og kvalme. Mit blodtryk blev også ved med at ligge lige på grænsen, så hun ringede over til en af lægerne og de ville gerne have at jeg fik taget blodprøver for svangerskabsforgiftning og kommer til ny kontrol torsdag. Afhængig af hvordan jeg har det og hvad prøverne siger vil de måske sætte mig i gang torsdag eller helst senest på terminsdagen (på lørdag)!


  15. Jaa det er en skøn dag, men virkelig også vildt at jeg nu gerne må føde hjemme. Og er bare spændt på om jeg overhovedet når til termin, for han står meget dybt og fast og ja her tidligere gik lidt af slimproppen. Har også hørt at det der med influenza lignede symptomer kan være et tegn. Men vil gerne gå bare lidt længere endnu.

    Og nej vand er ikk særlig sjovt, og altså det jeg har er faktisk minimalt, altså det er så lidt at jeg ikk engang kan se det på vægten, men kan mærke det i mine fødder og fingre og så lidt i underbenet.

    Det er så dejligt, at du gerne må føde hjemme


  16. Endelig ramt 37+0, sikke en befrielse at vide, at hvis der nu skulle komme gang i noget som helst, så må jeg føde hjemme. Så rart at den milepæl er nået.

    Men så er det vist også det eneste positive, jeg er begyndt at få vand i kroppen, hænder og fødder, dog ikke i såå slem grad, men nok til at det spænder lidt. Og så er jeg begyndt at få det sådan lidt influenza agtigt sådan on/off.

    Tillykke med milepælen :) og så lige på den første dag i vores terminsmåned!!!! Uha, det er bare så snart nu!

    Vand i kroppen er bare så ubehageligt :(


  17. Troede faktisk ikke man måtte insiminere, når der er mere end 2 æg klar? Kender i hvert fald nogen, der har fået aflyst forsøg på den bekostning.

    Jeg har altid kun haft ét æg klar. Kan ikke mindes at jeg har glædet efterfølgende andet end en lille bitte bitte smule. Og ja, har måske haft lidt murren/mens agtige smerter efter de har været oppe og rode, men ikke noget slemt.

    Nogen oplever jo en blødning omkring mens tidspunktet selvom de er gravide, men vil nu ikke mene du skal forvente normal menstruation, hvis du er gravid. Hele slimhinden skal jo gerne blive derinde hvis det er lykkedes dig at blive gravid uanset hvor mange æg, der har sat sig fast :)

    Og så bliver det da rigtig spændende, hvis det lykkes, om der så er en enkelt, tvillinger eller trillinger! :)


  18. Ja vi har netop fået undervisning i det i mandags. Så jeg skal bare lige på loftet og finde et tørklæde frem. Og så skal manden igang med at ryste mig :)

    Og ellers har jeg faktisk forliget mig med tanken om pks nu. Så hvis det bliver planen så er det planen.

    Min søster af adopteret og der ligger mange mange konflikter igennem årene og med hende. Og det gælder både via vores forældre og mig. Så ja jeg er jo en del af problemet da jeg jo har ligget i mors mave og det har hun ikke. Men denne gang har hun taget sin vrede ud over vores forældre. Jeg græd konstant søndag og mandag på vores forældres vegne.. de er SÅ sønderknuste. Det er deres værste mareridt der er sket..

    Derudover så døde min pap-mormor mandag morgen.. Så ja ulykkerne vil ingen ende tage. Så jeg skal til begravelse i morgen :(

    I kan også folde et lagen og bruge :) Det gode ved pks er jo at man med stor sandsynlighed ved hvornår baby kommer så ;) Men håber rebozo'en hjælper