Anglia

Medlemmer
 • Content count

  11
 • Joined

 • Last visited

About Anglia

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Status
  Er mamma
 1. Helt korrekt :) fødsel/barsel vil typisk tolkes som et usædvanligt forhold, men kompetencen til at træffe afgørelse herom ligger hos studienævnene. Jeg kender selvfølgelig ikke forretningsgangen på dit studie, derfor bør du nok have tjekket reglerne hos din studievejleder :) Studiet skal jo på en måde vide, at du skal være tilmeldt 0 ects i to semestre.
 2. Jeg vil blot svare dig på dit første spørgsmål: Jeg kender ikke dit studie, men du vil nok have brug for en dispensation til manglende tilmelding til 30 ECTS pr. semester. Du ansøger dit studienævn herom. I forbindelse med Fremdriftreformen skal alle studerende (på en videregående uddannelse) være tilmeldt minimum 30 ects pr. Semester. Dette fremgår af uddannelsesbekendtgørelsen paragraf 7 stk. 1. Dispensationsmuligheden fremgår vist af stk. 4. Der vil ikke være tale om en orlov, men en fritagelse fra tilmeldingskravet. Hvis du derimod får decideret orlov er der krav om at du ikke må være studieaktiv, og derfor ville du ikke kunne oppebære SU under orloven. Fritages du fra tilmeldingskravet er du studieaktiv og kan oppebære SU. Du bør nok tage en snak med en studievejleder så du har helt styr på sagerne, og er den bekymring mindre :)
 3. Jeg blev gravid ca. 15 minutter efter ankomsten til vores bryllupsrejse-bountyø. 1. Forsøg. Min mand er meget stolt ;)
 4. Jeg er overbevist om, at hvis noget går galt, så er det ikke pga. barnevognens fysiske placering ift. tidspunktet for barnets fødsel Jeg vil gerne have den hjem og indenfor dørene ca. 14 dage før termin. Alt der kan være klar inden barnet kommer, skal være klar. Vi får nok meget andet at se til. Den er bestilt og i produktion
 5. Jeg har også været glad for deo2 (whatsitsname). Jeg har den på spray. Den sparer både penge og bekymringer. Lidt sved er svær at undgå, men det lugter ikke :) Hvis det er svedpletter der er træls, kan det være NoSweatPads var noget? Jeg ved faktisk ikke helt hvordan de fungerer udover at det er et slags bind til armhulen.
 6. Meget interessant emne. I børnesager for domstole såvel som i statsforvaltningen er det altovervejende hensyn, hensynet til barnets tarv. Altså kan man sige, at hvis man udstrak dette hensyn til det ufødte barn, ville der være tale om den norske model. Man må have fravalgt en udvidende fortolkning af "barnets" tarv, tænker jeg. Gad vide om der - ift ufødte børn og deres bærere - er en bestemmelse i den psykiatriske lovgivning ift. at være til skade for sig selv eller andre...? Meget spændende etisk/juridisk problemstilling :)
 7. Jeg havde det ligesom dig i mit første trimester. Jeg havde en times bustransport hver vej til og fra arbejde. Meget af turen foregår på en lang lige landevej. Et bestemt punkt på denne vej fik jeg det altid skidt. Der var der et langt stykke mellem busstoppestederne, og bussen havde typisk god fart på og "fløj" nærmest henover landevejen. Jeg kastede ikke op. Jeg havde det bare som om det var tæt på. Jeg begyndte så at have to store stykker syrlige vingummier med til busturen. Når jeg nåede det punkt, hvor jeg følte det var "lige før" nuppede jeg sådan én. Så kunne jeg klare resten af turen. Det distraherede mig, og satte gang i spytproduktionen. En anden fordel ved de syrlige vingummier var, at jeg ikke faldt i søvn i bussen så nemt. Jeg var nemlig også meget træt. Så win win for mig :)
 8. Min mand og jeg havde i tre uger ventet på at komme for hos lægen. Dagen var endelig kommet idag, og vi havde glædet os til at få startet procssen med vandrejournal. Hos lægen fortæller vi at vi flytter til en anden by om to ugers tid. Lægen siger så, at så kan hun desværre ikke køre den normale procedure, da de danske lægers systemer ikke snakker sammen. Hvis hun opstartede min vandrejournal, ville vi skulle gøre det hele forfra hos min nye læge. Hvorfor er det dog ikke digitalt i vore dage?? Aaargh! Så jeg fik kun beregnet min termin som jeg selv havde beregnet. Jeg skal så bestille tid hos den læge jeg vil have i den nye by til en tid der ligger efter skift af folkeregisteradresse, hvilket vil sige at jeg kommer helt vildt sent igang med den formelle del af min graviditet. Og jeg vil nok være 2 3/4 måned henne ved den første svangreundersøgelse. Jeg havde ligesom håbet på at få min vandrejournal som en bekræftelse/symbol på at jeg vitterligt er gravid (for ærligt talt har jeg ikke helt fattet det endnu :) ) Så både min mand og jeg var rigtig ærgelige. "Var det bare det?". Dette indlæg er mest for at komme af med mine frustrationer, men er der andre der har prøvet noget lignende?
 9. Tak for svarene allesammen :) Jeg er nemlig ikke den store pille-fan så fryder mig over at jeg kan nøjes med folsyren på nuværende tidspunkt :) Også tak for lykønskningerne :)
 10. Hej allesammen :) Som overskriften lyder, er dette mit første indlæg. Jeg står i den situation at jeg skal giftes næste weekend, og 2 uger senere skal på bryllupsrejse. Jeg syntes en honeymoon-baby kunne være SÅ romantisk! Min kommende mand og jeg planlægger derfor at igangsætte avlsprogrammet på bryllupsrejsen :) Jeg smider p-pillerne om ca. 2 uger, og så må der ske hvad der sker. Så sopper jeg på bryllupsrejsen istedet for at bade hvis det er det der skal til ;) Jeg er ikke fan af vitaminpiller, da min holdning er at det lyder som temmelig kostbar urin. Jeg kan dog læse mig frem til at folsyre er essentielt også inden man bliver gravid. Er der andre kosttilskud man SKAL tage i planlægningsfasen? Altså strictly need to have... Ps: Glæder mig til at følge med her i forummet. Så må vi se om det er en digital ammestue ;)