Hospitalsbagage til fødsel

Når fødslen nærmer sig, er det en rigtig god idé at gøre en taske til hospitalet klar, så du ikke først skal til at pakke når du skal afsted til fødegangen. Tasken skal indeholde alle de ting, som kan gøre opholdet lettere for dig, samt en masse praktiske ting til dig og barnet.

For at gøre det hele lidt lettere, har vi udarbejdet en huskeliste over de ting, du skal bruge under hospitalsopholdet.

Listen med ting til din fødsel

-tandbørste
-tandpasta
-shampoo, sæbe m.v.
-hårbørste og evt. hår elastik
-creme, deodorant m.v.
-læbepomade
-ammeindlæg
(Hygiejnebind vil der oftest være på hospitalet)

Tøj som er godt at have med

-morgenkåbe
-hjemmesko
-tykke sokker
-amme-bh
-løstsiddende tøj til efter fødslen

Øvrigt til dig selv

-mobiltelefon
-læsestof
-frugt og andet godt der er let at medbringe
-vandrejournal
-småpenge til slikautomaten

Ovenstående er kun et forslag, og du skal selvfølgelig kun medbringe de ting, du bruger til daglig. Det er ikke til at vide, hvor længe din fødsel varer, og om der opstår komplikationer undervejs.

Annonce ♥

Derfor er det svært på forhånd at vide, præcis hvor lang tid du skal tilbringe på hospitalet. Men det er vigtigt, at du gør dit ophold på hospitalet så behageligt som muligt.

Under fødslen får du måske lyst til lidt frugt, druesukker, juice eller andet, der kan give dig ny energi. Du får naturligvis alt det at drikke og spise, som du har behov for, men hvis du har specielle præferencer så medbring det selv.

Efter fødslen

På hospitalet vil du få tilbudt store hygiejnebind til de første dage efter fødslen, hvor det er helt normalt, at du bløder meget.

Annonce ♥

Derudover vil der selvfølgelig også være almindelige hygiejnebind på hospitalet, men hvis du foretrækker et bestemt mærke, er det en god idé selv at medbringe dem. Du skal ikke bruge tampax.

Medbring ammeindlæg

3-4 dage efter du har født (kan dog variere fra kvinde til kvinde), begynder mælken at løbe til, og du vil helt sikkert opleve, at mælken siver lidt ud.

Derfor er det godt, hvis du har medbragt ammeindlæg til dagene efter fødslen i tilfælde af, at du bliver på hospitalet i flere dage.

Annonce ♥

Læs også: Alt du skal vide om at amme

Tag løstsiddende tøj med

Du vil helt sikkert få udleveret tøj på hospitalet, men til dagene efter fødslen er det rart at have sit eget tøj på, og du skal også bruge tøj til hjemturen.

Husk at det skal være løstsiddende, for selvom du har tabt dig adskillige kilo efter fødslen, vil din mave sandsynligvis stadig være stor.

Annonce ♥

Lige efter fødslen er det helt normalt, at man kommer til at fryse. Skulle det ske for dig, luner et par tykke sokker dejligt.


Husk amme bh

En amme-bh er en bh, der kan åbnes foran, og dette er en stor hjælp, når du skal amme, så du ikke behøver at tage en masse tøj af eller bøvle med en besværlig bh.

Husk at bh’en nok skal være et par størrelser større end din normale størrelse, men dette har du sikkert også oplevet allerede under graviditeten.

Annonce ♥

Ting til barnet

Måske har du købt et sæt tøj, som er meningen at baby skal have på, når I forlader hospitalet. Bleer og nattøj er ikke være nødvendigt, at du selv medbringer, da hospitalerne plejer at have noget, du kan låne.

Men tjek det for en sikkerheds skyld med din jordemoder.

Læs også: Derfor er vi vilde med Leander vuggen

Annonce ♥

Hjemtransport af barnet

Når I skal hjem fra hospitalet, vil en lift eller en voksipose være gode til at transportere dit barn i. Hvis du skal i bil hjem fra hospitalet, skal du endvidere huske at sikre dit barn, enten i form af liftnet, autostol eller miniboxette.

Bemærk at liftnettet kun kan bruges sammen med en lift, idet liftnettet spændes rundt om liften.

Så længe barnet er helt lille, skal en autostol altid være bagudvendt, og den skal passe til barnets vægt og højde.

Annonce ♥

Man mener, at autostolen belaster barnets ryg unødigt, og at man derfor i videst muligt omfang bør undgå brug af autostol de første 3 måneder eller i hvert fald bør begrænse brugen til maksimum 20-30 minutter om dagen.

Fordelen ved autostolen er til gengæld, at den er meget sikker.

Miniboxetten er en specielindrettet lift, og sammen med autostolen er det en af de mest sikre måder at transportere dit barn på i starten.

Annonce ♥

Ulempen ved miniboxetten er, at barnet hurtigt vokser fra den, så den har altså en ret begrænset brugstid. Udstyr til bilen kan både købes og lejes.

Læs også: Når du skal hjem med baby fra hospitalet