Tøjstørrelser til børn

Når du skal handle babytøj eller børnetøj, er det en rigtig god idé at kende de rette tøjstørrelser. Hvis du er ny i baby verdenen, så skal du lige lære de forskellige størrelser at kende. Så derfor har vi her på Babyklar lavet en tøjstørrelses-guide, sådan at du køber tøjet i den helt rigtige størrelse.

Men som med alt andet er det udelukkende en vejledning. For der er jo forskel på mærker, og der er forskel på babyer. En baby på 3 måneder kan være lille eller stor i størrelsen. Det samme gælder med tøjmærker. Nogle mærker passer til smalle børn, mens andre passer bedre til bredere børn.

Det er selvfølgelig rigtigt irriterende at købe tøj hjem, som ikke passer i pasformen, men du lærer også hurtigt, hvilke mærker der sidder rigtigt på netop din baby. Hvis du er ude i en fysisk butik, så ved ekspedienten ofte om et stykke tøj passer til smalle eller brede eller gennemsnitlige babyer. Det er også lettere fysisk at se og føle på et stykke tøj og herefter vurdere om det passer din baby.  På nettet må du gå efter din mavefornemmelse.

Så en tøjstørrelse 80 er altså altså ikke nødvendigvis en tøjstørrelse 80, men denne guide herunder giver dig et fingerprej i den rigtige retning.

Vidste du forresten, at saleduck.dk ofte har mange gode tilbud og rabatkoder til børn og baby – se her

Tøjstørrelser til baby

Her kan du se hvilke tøjstørrelser, som passer til baby fra nyfødt og frem til 24 måneder. Størrelserne – altså tallene – indikerer længden på baby. Så 50 er altså beregnet til babyer på 50 cm. 56 til babyer på 56 cm og så videre.

Annonce ♥

50 = nyfødt
56 = 2 mdr
62 = 3 mdr
68 = 6 mdr
74 = 9 mdr
80 = 1 år
86 = 1½ år
92 = 2 år


Besøg Kids-world her og se et af Danmarks største udvalg af børnetøj med gratis fragt.

Annonce ♥

Tøjstørrelser til Børn

Her kan du se, hvilke tøjstørrelser som passer til børn imellem 2 og 12 år.

92 = 2 år
98 = 3 år
104 = 4 år
110 = 5 år
116 = 6 år
122 = 7 år
128 = 8 år
134 = 9 år
140 = 10 år
146 = 11 år
152 = 12 år

Gode råd til indkøb af babytøj

Selvom det er svært ikke at gå shop amok fordi du glæder dig afsindigt meget til baby kommer, så er vores råd at du lige slår koldt vand i blodet og ikke styrter ud og køber 20 bodyer i størrelse 50. For nu har du jo lige læst i guiden ovenfor, at str. 50 passer en baby på 50 cm, men du ved jo ikke, om din baby måler 53 cm ved fødslen. Og så er en strørrelse 50 allerede for lille fra starten.

Annonce ♥

Så køb lidt blandede størrelser, du kan altid hurtigt få fat i flere bodyer i den rigtige størrelse, det er surt at stå med en ordentlig stak tøj du ikke kan bruge.