Strik til dit barn

Strik er et stort hit for tiden. Både i garderoben hos de små, men også på pindende hos både kommende mødre, mødre og bedstemødre – sågar har flere og flere mænd også taget hobbyen strik til sig. Vi har bedt strikdesigner Mette Hvitved fortælle lidt om strik til baby og børn.

Hvorfor er strik så stort et hit for tiden

“Jeg tror, der er 2 årsager. Den ene er, at det er virkelig skønt at putte sine kære små i lækkert hjemmelavet strik, som man selv eller andre har brugt tid og kærlighed på.

Den anden er, at vi er ved at få øjnene op for slow fashion – det hele behøver ikke være masseproduceret, og vi går mere op i kvalitet og det selv at kunne fremstille noget lækkert i materialer, som man kan stå inde for”.

baby i strikket kjole

baby i strikke cardigan

pige i strikket lilla bluse

Annonce ♥

pige i strikket cardigan

Kan alle lære at strikke

“JA! Der findes utallige videoer på nettet med tips og tricks, og mon ikke der findes en mor eller en bedstemor der med glæde viser nogle tricks. Jeg forsøger altid at beskrive mine strikkeopskrifter så selv begyndere kan være med.

Du behøver ikke starte med en kedelig karklud (selvom strikkede karklude faktisk er et stort hit for tiden blandt strikkere), men start i stedet med et overskueligt projekt, du kan bruge til noget, og som du rigtig gerne vil lave.

Annonce ♥


Et nemt projekt kan være en kyse eller dukketæppe, og så snart du har lidt styr på teknikerne, er det nemt at strikke både cardigans og fine rompere.

Små projekter som dukketøj og nyfødt tøj er hurtige projekter, og i starten kan det være en fordel med små projekter, hvor man hurtigt kan se resultater.

Jeg har flere nemme opskrifter at gå til, og jeg her netop oprettet en gratis online strikkeskole, hvor du trin for trin kan lære at strikke med videoer og begynderopskrifter”.

Annonce ♥

strikkede bluser

strikket body og kyse

dukke i strikket body og kyse

Annonce ♥

Gode tips når man vil i gang med at strikke

“Vælg en god strikkepind og noget lækkert uldgarn, der ikke kradser. Jeg vil anbefale, at du vælger en rundpind. Vælg pindstørrelse ud fra den opskrift, du skal strikke, så den passer til garnet.

Af garn vil jeg anbefale Merino uld, de er ofte helt kradsfrie og derfor perfekt til baby og børn. Der findes mange forskellige mærker og tykkelser så vælg noget, der passer til opskriften.

Grunden til at jeg anbefaler uld, er fordi det simpelthen ofte passer bedst til tøj. Bomuld er knap så elastisk, og uld trækker sig fint sammen i rib og mønster.

Annonce ♥

Jeg fravælger altid billigt garn som akryl m.m. fordi jeg simpelthen synes, at baby fortjener det bedste, og uld er meget mere behageligt temperaturmæssigt. Tåler barnet ikke uld, findes der fine alternativer med både silke, mælkefibre eller uld/bomuld blandinger”.

Rettigheden til alle billederne i denne artikel ejes af Mette Hvitved. Du kan besøge designbymettehvitved.dk og komme i strikkeskole og købe hendes opskifter på alt det lækre børne- og dukke tøj, som hun har designet.