Børnesikring af kontakter og stikdåser

Når vi taler om børnesikring af kontakter og stikdåser så husk, at alle kontakter, stikdåser og stikpropper skal være godkendte.

Hvis du har gamle stikdåser, dem hvor du umiddelbart kan stikke et søm ind i stikket uden at det bliver spærret af en lille plastic dims, så skift dem omgående ud til nye sikre og godkendte “pillesikre” stikkontakter.

Det samme gælder stikpropper. Alle stikpropper skal være af den type hvor der kun er metal på halvdelen af stikket. Se nedenstående billeder.

Farlig stik og kontakt

Stik og kontakt som er sikker

Lovgivning om stikkontakter

Ifølge loven må du godt selv udskifte stik og stikkontakter. Så du kan altså selv foretage den nødvendige børnesikring af kontakter og stikdåser. Så det er bare om at komme i gang.

Annonce ♥

Så snart de små børn begynder at kravle og gå, skal de ud og udforske den store verden. Dette gælder også kontakter og stikpropper i børnehøjde. Som udgangspunkt kan børnene ikke få stød ved at røre ved kontakter, stik og stikdåser

Men hvis de små begynder at eksperimentere med at stikke ting ind i de små huller i stikdåsen kan uheldet godt ske. Eller hvis de hiver en gammel stikprop halvt ud, så benene på stikproppen bliver blottede.

Så selv om du har nye godkendte og “pillesikre” kontakter, så kan du stadig gøre lidt ekstra for at øge sikkerheden yderligere.

Annonce ♥

Læs også: Sådan børnesikrer du vinduerne

Sådan børnesikrer du dine kontakter

Når du skal børnesikre dine stikkontakter køber du en lille prop og stikker den ind i stikkontakten. Voila! nu har du forhindret at dit barn ved et tilfælde får lirket noget ind i stikkontakten og der igennem får stød. Du kan købe 10 sikkerhedspropper for omkring 39 kr. i Ikea, så spar endelig ikke på dem. Visse propper har ekstra låseanordning.Sikkerhedsprop sættis i stikdåse

Sådan har vi børnesikret vores stikkontakter og stikpropper

Vi bor i et helt nyt hus, så alle vores stikkontakter er i helt nyt design og selvfølgelig “børnesikre”, sådan at vores søn ikke ved et tilfælde umiddelbart kan stikke noget ind i et af strøm hullerne.

Annonce ♥

Vi har dog alligevel valgt at sætte sikkerhedspropper ind i de stikkontakter, hvor han ofte sidder og leger. Fx i vores dagligstue der hvor han har sit legehjørne.

Vi har ligeledes sat sikkerhedspropper i alle de stikhuller, der ikke bliver benyttet på hans værelse på første sal. Derudover har vi smidt alle vores gamle forlængerledninger ud, da de gamle forlængerledninger langt fra var børnesikre.

I vores sommerhus har vi skiftet alle stikkontakter, stikdåser og stikpropper ud med nye og moderne udgaver.

Annonce ♥

Også her har vi valgt at sætte sikkerhedspropper i alle de stikhuller der ikke bliver benyttet på hans værelse + et par stykker i stuen 🙂