Microinseminering ICSI

Microinseminering ICSI anbefales, når sædkvaliteten er så dårlig, at almindelig inseminering ikke er mulig. Læs om hvordan du bliver insemineret via denne metode og får befrugtet dine æg direkte med mandens sæd.

Sådan forgår microinseminering ICSI

Du får taget modne æg ud, som befrugtes på laboratoriet ved at sprøjte en sædcelle ind i hvert æg. Efterfølgende er fremgangsmåden helt den samme, som hvis du skulle have “almindelig” reagensglasbefrugtning IVF.

Dvs. hvis ægget deler sig, som det skal, så bliver 1 eller 2 æg sat tilbage i din livmoder i håb om, at de bliver siddende. Om det er 1 eller 2 æg, der skal sættes tilbage, skal I tage en snak med lægen om.

Hos en del af de mænd hvis sædceller ikke selv kan befrugte æg, findes ofte små forandringer i kromosomerne. Det gælder specielt Y-kromosomet.

Enkelte mænd vil desuden have disposition til at udvikle kræft i testiklerne på et senere tidspunkt i deres liv. Læs også mere om forbedring af mandens frugtbarhed.

Lægernes vurdering af din mands disposition

Lægerne kan vurdere din mands disposition for at udvikle kræft i testiklerne ved ultralydsscanning. Dette er en undersøgelse, som I rutinemæssigt bliver tilbudt i forbindelse med nedsat sædkvalitet.

Annonce ♥

Hvis scanningen giver den mindste anledning til mistanke, bliver der taget en lille vævsprøve fra testiklerne, som endeligt kan af- eller bekræfte denne disposition.

Undersøgelser af ICSI børn

Undersøgelser af børn født efter ICSI har vist, at de kan nedarve disse forandrede kromosomer og dermed få samme problem, som deres far, både hvad angår den nedsatte fertilitet, og hvad angår dispositionen for udvikling af kræft i testiklerne.