Hormonbehandling graviditet

Her kan du læse om, hvordan hormonbehandling kan forstærke, hæmme eller erstatte de naturlige hormoner i din krop, så du får øget dine chancer for at opnå graviditet.

Hormonbehandling mod barnløshed

Der findes flere forskellige former for hormonbehandling mod barnløshed. Hvilken form for hormonbehandling der tilbydes dig, kommer helt an på, hvad der ligger til grund for, at du har svært ved at opnå den ønskede graviditet.

Sådan kommer du i behandling

Du skal selvfølgelig først og fremmest kontakte din egen læge, så I kan pejle jeg lidt ind på årsagen til, at I har svært ved at opnå den ønskede graviditet. Din læge vil efterfølgende henvise dig til et hospital.

Læs også: Årsager til barnløshed

Her foretager lægerne en vurdering af hvilken medicin, der vil have den mest optimale effekt på dig, så du forhåbentlig opnår den ønskede graviditet.

Mest anvendte hormonbehandlinger

Her kan du læse lidt om de mest anvendte hormonbehandlinger i forbindelse med at opnå graviditet.

Annonce ♥

Ved manglende ægløsning

Ved manglende ægløsning behandles der ofte med Pergotime. Det virksomme stof i dette hormon middel hedder clomifen, og det får hypofysen i hjernen til at danne mere af det naturlige ægløsningshormon (FSH=follikel stimulerende hormon).

Ved at danne mere FSH vil det for nogle kvinder være nok til at stimulere en god ægudvikling, som derefter fører til ægløsning.

Nogle kvinder har behov for at få FSH-injektioner, som meget ofte  suppleres med en ægløsningssprøjte med hCG (graviditetshormon) for at sikre ægløsningen.

Annonce ♥

Læs også: Sådan foregår Inseminering UIU

Anti-østrogen behandling

Nogle kvinder har et for højt østrogen niveau. Hvis dette er tilfældet, så producerer hypothalamus ikke hormonet Gonadotropin Releasing Hormone (GnRH).

GnRH er nødvendig for, at hypofysen udskiller de 2 hormoner follikel stimulerende hormon (FSH) og ægløsningshormonet LH (Luteinizing Hormone), som er ansvarlige for ægløsning og modning af follikler i æggestokkene.

Annonce ♥

I disse tilfælde kan man behandle med antiøstrogener.

Prolaktin

Prolaktin er et hormon, der produceres i hypofysen (hormonproducerende kirtel forbundet med hjernen).

Et for højt prolaktin niveau hos kvinden hæmmer udskillelsen af FSH og LH, hvorved ægløsning og modning af folliklerne i æggestokkene forhindres. Ved at behandle med prolaktin sænkende mediciner, kan balancen genoprettes.

Annonce ♥