Den Gravide Far

Det er jo meget ofte kvinders oplevelser, som vi hører om i forbindelse med fertilitetsbehandling, både her på Babyklar og andre steder. Det skyldes til dels, at emnet stadig er tabubelagt og særligt i mændenes univers. De færreste mænd deler deres tanker og frustrationer, når de er ude med gutterne.

Men mændene er jo mindst ligeså frustrerede som kvinderne, når det måned efter måned stadig ikke er muligt at fremtrylle en positiv graviditetstest, og de har ligeså mange spørgsmål og lige så meget brug for at høre, at det nok skal gå godt i sidste ende.

Vi har været i kontakt med Michael, som har startet bloggen, Den Gravide Far, og her kommer en introduktion til hans blog, som følger hans og hans hustrus Merethe’s kamp om at blive forældre.

“Efter et langt fertililtetsforløb er det endelig lykkedes ”os” at blive gravide, og vi venter vores første barn i starten af januar. Vores søn! I løbet af fertililtetsbehandlingen fik jeg ofte tanken:

Er der ikke et sted, hvor jeg kan få svar på mine spørgmål og komme ud med mine tanker og frustrationer, set fra mandens side af det hele? Jeg kunne ikke finde et sted, som helt opfyldte mine behov.

Jeg havde brug for at læse, hvad andre mænd tænker og føler igennem sådan et forløb, og det kunne jeg ikke finde. Derfor valgte jeg at lave bloggen: ”Den Gravide Far”.

Annonce ♥

Den Gravide Far er en meget personlig blog, der handler om fertilitetsrejse og graviditet, set fra min synsvinkel. Mandens synsvinkel. Samtidig er den fyldt med tanker og følelser fra en hverdag med spørgsmål om dét at være mand under graviditet.


Jeg synes, at det er vigtigt, at sætte fokus på et så stort emne. Landsforeningen for ufrivillige barnløse skriver, at hver 8. barn kommer til verden ved hjælp af én eller anden form for fertilitetsbehandling, og det er faktisk ret mange kvinder og mænd, som bliver berørt.

Udover ”mor” og ”far” har de selvfølgelig alle sammen pårørende, som også interesserer sig for deres situation. Derfor bliver rigtig mange mænd, som kvinder, berørt af fertilitetsbehandling på et tidspunkt i livet.

Annonce ♥

Jeg håber, at jeg med Den Gravide Far kan belyse nogle af de spørgsmål, frustrationer og tanker, der kan gå igennem hovedet, under et fertililtetsforløb. Jeg håber også, at en masse mennesker får glæde af, og måske kan finde genkendelighed i at læse mine indlæg.

Vi her på Babyklar ønsker Michael og Merethe stort tillykke med den kommende familieførøgelse, og du kan læse Michaels blog her