Mad til barnedåb

Når gæsterne kommer fra kirken til feststedet passer det som regel med at det er frokosttid og de fleste er mere eller mindre små sultne. Men hvad skal I servere?

Der er mange muligheder for, hvordan man vil arrangere festen. Hvis man har inviteret mange mennesker, og huset eller lejligheden er for lille, kan det være en god idé at leje et forsamlingshus og få maden leveret.

Hvis dåben finder sted om sommeren, kan man med fordel sætte et telt op i haven og måske selv stå for madlavningen. Der er også rigtig mange caféer, der tilbyder at stå for forberedelser med mad og drikke, hvor du samler hele dåben under et tag og caféen står for alt.

Herunder kan du læse mere om hvad mulighederne indebærer og kræver af jer.

Mad til barnedåb – takeaway

Der findes mange cateringfirmaer som tilbyder større eller mindre ’mad pakker’ leveret i varmekasser, klar til sætte på bordet. Ved at kigge jer lidt omkring på nettet finder i diverse menuforslag fra mange forskellige cateringfirmaer, og så er det blot at vælge hvad I har mest lyst til.

Annonce ♥

Her blot et lille udsnit af sites, hvor du kan du læse mere om cateringfirmaer:
jysk-diner.dk
Kokken & Jomfruen
smageriet.dk

Hjemmelavet mad til barnedåb

Hvis I gerne vil holde barnedåben hjemme og vil spare nogle penge, kan I med fordel lave maden selv. Der er mange nemme opskrifter, hvor man kan lave det meste af maden i forvejen, putte det i fryseren og blot varme det op på dagen.

At lave alt maden selv kræver dog en del forberedelse og at du indimellem har mulighed for få hænderne fri – det vil nok ikke være det bedste at kaste sig ud i hvis du har et meget tryghedssøgende og krævende barn at tage dig af samtidig.

Annonce ♥

Menuen beslutter i helt selv og kan sammensætte efter frit valg hvis I vælger muligheden med at lave hjemmelavet mad.

Som grundregel kan man sige at man kommer langt på en nem forret; fx tunmousse med brød

Til hovedret kan serveres en steg – eller flere – hvis vejret passer til det er det måske en mulighed for at grille stegen. Frikadeller, pølsehorn, tærter, pandekager m. fyld, flødekartofler, bagekartofler m.  fyld .. ja kun fantasien – og jeres mad evner – sætter grænser.  Et par forskellige blandede salater; broccolisalat, sommersalat, rissalat osv. er gode supplementer til.

Annonce ♥

Er man ikke til det varme mad kan man vælge at lave fx pålægsbord: Lækkert hjemmebagt rug- og franskbrød og en masse pålæg fra den lokale slagter. En anderledes salat hertil og gode oste  – så er den vist hjemme.

Er i til en anden type mad-buffet er en brunch-menu måske vejen i skal gå: Røræg, pandekager, oste, pålæg, hjemmebagt brød, marmelade osv.

Arla har lavet et godt forslag til en anderledes barnedåbs menu bestående af blandt andet: Skaldyrssalat, minieclairs, majsbrød m. blåskimmelost m.m. >> http://www.arla.dk/opskrifter/menuer/buffet/den-overkommelige-barnedab/

Annonce ♥

Hvis du er til rawfood, kan du finde inspiration på www.rawfoodshop.dk.

Inspiration til menuen kan naturligvis også findes ved at surfe rundt på de forskellige cateringfirmaers hjemmesider.

En samlet pakke

Har i ikke lyst eller overskud til at stå for mad og/eller drikkevarer selv er der mulighed for at booke ’en samlet pakke’ på diverse cafeer og restauranter. De fleste steder har allerede lavet et eller andet form for menukort hvor I har mulighed for at vælge til og fra i forhold til hvad I godt kunne tænke jer.

Annonce ♥

Med denne løsning skal I ikke tænke på mad der skal varmes, om der er drikkevarer nok og i skal heller ikke tænke på oprydningen efter festen. Den klart nemmeste – og oftest dyreste – løsning.

Drikkevarer

Hvis I selv vil stå for maden eller får den leveret udefra skal i også huske at sørge for drikkevarer. Egner menuen sig til vin eller vil I blot servere øl og sodavand?

Annonce ♥

Velkomstdrinken kan fx bestå af et glas Verdi m. frosne jordbær eller en anden form for ’boble-vin’. Verdi kan hentes billigt i tyskland og det samme gælder øl og sodavand.

Vil I servere hvid- og/eller rødvin er det en god idé at undersøge om der kan indgås en aftales med jeres lokale supermarked. Nogle supermarkeder tilbyder at man kan købe x-antal vinflasker og så blot levere dem tilbage der ikke bliver drukket – på den måde har i mulighed for at købe rigeligt, uden at brænde inde med det efter festen.

Det svære regnestykket kommer så når I vil begynde at regne på hvor meget I skal købe – her spiller flere faktorer ind; Mange vil blot holde sig til sodavand/vand hvis dåben holdes en søndag, da de skal op på job den følgende dag. Er dåben derimod en lørdag, vil flere måske tage et glas vin eller 2 til maden. Regner I med 1-2 glas vin til maden og 3-4 sodavand/øl/vand pr. gæst + lidt ekstra, ved en traditionel almindelig barnedåb skal det nok løbe rundt.

Annonce ♥

Dåbskage og kaffe

Når gæsterne er spist godt af med forret, hovedret og eventuel dessert serveres kaffen og hertil måske et stykke kage. Der er gået sport i at servere en af de farverige og meget flotte fondantkager, eventuelt med et billede af barnet, lavet af sukker.

Kagekompagniet har mange gode forslag til en dåbskage: http://www.bryllup-bryllupskager.dk/daabskager.htm

Annonce ♥

Skrup-af mad

Måske er gæsterne ikke sultne, men det er nu alligevel rart at sende dem hjem på fuld mave. En klassisk aspargessuppe, en hotdog eller hjemmelavede minipizzaer kunne være nogle af forslagene til ’skrup-af maden’.