Valg af autostol

Når det kommer til valg af autostol, så kan det være lidt af en jungle at vælge den rette autostol. Der findes jo så mange forskellige muligheder på markedet. Du ønsker jo ikke at gå på kompromis med dit barns sikkerhed, men hvordan vælger du egentlig den rette autostol?

Vælg den rigtige autostol

Det er utrolig vigtigt at være godt beskyttet i bilen, og en god autostol er essentiel, når du er på farten med dit barn. Der findes et væld af gode autostole på markedet med funktioner, som øger sikkerheden og komforten for børnene.

Det første forhold du skal tage stilling til, er dit barns vægt. Det er vigtigt, at dit barns vægt ikke overstiger autostolens anbefalede vægtklasse, da det mindsker sikkerheden.

Men inden du vælger den helt rette autostol til din families behov, er der faktisk flere andre forhold ud over vægten, som du skal tage stilling til.

Når du har fundet ud af, hvilken stol du vil have, så kan du med fordel lave et pristjek på babydims.dk, som sammenligner flere hundrede modeller, og derved kan du nemt få et overblik over, hvor du billigt kan få fingrene i stolen.

Hvis autostolen skal bruges i flere biler

Har I flere biler i familien, og ønsker I ikke at have en autostol til hver bil, er det vigtigt, at autostolen kan bruges i begge biler.

Annonce ♥

Har den ene bil isofix, men den anden bil har ikke, så kan det nemt blive noget rod. Vi anbefaler derfor, at I vælger en autostol til den primære bil.

En anden løsning er at købe en isofix base, som kan installeres i biler uden isofix. På den måde passer en autostol med isofix i begge biler.

En god autostol med isofix til de mindste er Privia stolen fra Recaro. Det er en let men sikker stol.

Annonce ♥

sort autostol recaro privia

Isofix eller selemontering

Testresultater og førende eksperter inden for autostole anbefaler isofix autostole, da de er væsentlig sikrere end autostole med selemontering. Yderligere formindskes risikoen for monteringsfejl.

Det er super nemt at montere en autostol med isofix, du skal bare finde de små metal “pinde” i bilsædet, og så klikker du autostolen fast. Smart og sikkert og den bliver siddende uanset hvor meget dit barn tumler rundt på sædet.

Husk at uanset om du køber med eller uden isofix, så skal en autostol altid være godkendt. Gå aldrig på kompromis med dette selvom der er penge at spare på de ikke godkendte modeller.

Annonce ♥


Fremadvendt eller bagudvendt

Eksperter anbefaler, at barnet sidder bagudvendt, så længe som muligt, da barnets nakke da er bedre beskyttet ved en frontal kollision end i en fremadvendt autostol.

Dette stiller selvfølgelig et krav om størrelsen på din bil, da en bagudvendt autostol optager mere plads end en fremadvendt.

Og selvom barnet måske nemmere kan have tendens til køresyge, når det sidder bagudvendt, så anbefaler vi, at I anvender en bagudvendt autostol så længe som muligt.

Annonce ♥

En lækker autostol som kan monteres både bagudvendt og fremadvendt er iZi combi stolen fra BeSafe. Det er en super lækker stol, som vi selv anvendte til vores søn, da han var baby.

Sort autostol fra Be Safe iZi

Når dit barn bliver større skal du købe en fremadvendt autostol.

Annonce ♥

Fx den smarte stol Monza Nova IS fra Recaro. Den er godkendt fra 9-36 kg. Når den medfølgende pude monteres foran, så er stolen anvendbar fra 9-18 kilo.

Når barnets vægt overstiger de 18 kilo, så fjernes puden, og stolen kan bruges helt op til 36 kilo.

sort autostol fra recaro med pude foran

Annonce ♥