Tremmeseng

En tremmeseng er som ordet hentyder til en seng med tremmer. Få her vores guide til valg af den helt rette tremmeseng, vi kommer bl.a. ind på liggemål, sikkerhedskrav og placering af tremmesengen. Du får også eksempler på klassiske tremmesenge samt senge der vokser med barnet.

De 3 mest populære tremmesenge lige nu

1. Babyseng, Mia – Hvid – Babytrold

Babyseng, Mia - Hvid - Babytrold

Køb hos Babyshower.dk for kun 898 kr.

2. Sebra Baby- & Juniorseng, Blue

Sebra Baby- & Juniorseng, Blue

Køb hos Jollyroom for 5.329 kr.

3. Sleepi™ Seng – STOKKE

Sleepi™ Seng - White

Annonce ♥

Køb hos Babysam her for 5.299 kr.

Er det nødvendigt

En tremmeseng må for de flestes vedkommende siges at være et must-have. Ikke alene sørger den for, at baby ikke triller på gulvet under søvnen, men derudover er tremmerne sammen med en sengerand også med til at skabe en huleagtig ramme for din baby, så den får en god og tryg søvn.

Størrelse på tremmeseng

En klassisk tremmeseng er 60 x 120 cm og passer fint, indtil barnet skal videre til en juniorseng i 3 års alderen. Flere producenter begynder dog at lancere tremmesenge med et liggemål på 70 x 140 cm, som alt andet lige har en længere levetid end førnævnte.

Annonce ♥

Fordelen ved det mindre liggemål er, at baby hurtigere vil kunne mærke tremmerne, når den møver rundt, og det kan være med til at skabe en tryg fornemmelse.  Dette kan dog, hvis I vælger en større model afhjælpes ved, i starten at indsætte en sengeformindsker (en meget tyk sengerand), som gør liggearealet mindre.

Tremmeseng i flere højder

Det er smart at vælge en tremmeseng, hvor bunden kan sænkes, efterhånden som dit barn vokser. I starten når barnets mobilitet er begrænset, er det rart (ikke mindst for din ryg) at bunden kan være højt oppe, så du ikke skal række så langt ned, hver gang baby skal op. Men efterhånden som den lille begynder selv at kunne hive sig op og til sidst rejse sig, skal bunden sænkes, for at forebygge at barnet kan falde/kravle ud.


Hvor skal tremmesengen stå

De fleste foretrækker at have den nyfødte stående i soveværelset ved siden af deres egen seng. På den måde kan du holde øje med at baby har det godt, hurtigt give en sut og nemt tage baby over i din egen seng, når der skal ammes om natten.

Annonce ♥

Senere vil der dog være mange fordele i at barnet flytter ind på sit eget værelse. I kan opleve, at I gensidigt forstyrrer hinandens søvn med host, snork, venden og drejen osv. Og heldigvis findes der jo rigtig gode babyalarmer, som kan sørge for, at du stadig kan høre, hvis der er bud efter dig, selvom barnet ligger i et andet rum.

Hvilken bund skal sengen have

Bunden på tremmesengen bør enten være lavet af lameller eller alternativt have andre åndehuller. Uden ventilation vil madrassen være i risiko for at udvikle skimmelsvamp pga. fugt fra sved m.m.

Sikkerhedskrav

Følgende sikkerhedskrav er hentet fra TÆNK:
• Har sengebunden flere positioner, skal der i øverste position være mindst 30 cm fra bunden til øverste sengekant. I nederste position skal der være mindst 60 cm fra bund til kant
• Tjek træet i sengen og undgå en seng med knaster eller fejl i træet
• Spørg efter om sengen opfylder sikkerhedsstandarden EN 716 for barnesenge. EN 716 er en europæisk standard, der stiller en række sikkerhedskrav til sengen

Annonce ♥


Hvilke tremmesenge findes der

Det er ikke fordi tremmesenge varierer super meget, men der er nogle features på sengen, som kan variere, om som er meget godt lige at tænke over, inden du vælger, hvilken seng du skal købe.

Den enkle udgave

Den helt klassiske tremmeseng uden så mange dikkedarer findes i mange prisniveauer, så der er helt sikkert en, der passer til både jeres smag og pengepung.

Enkel hvid tremmeseng med 3 forskellige højder.

Model Alba fra Babysam. Tremmeseng i malet MDF og træ, 60 x 120 cm med 3 forskellige højder.

Annonce ♥

Tremmeseng 60x120 cm i bøgetræ med 2 forskellige højde indstillinger

Model Sniglar fra IKEA. Tremmeseng 60 x 120 cm i bøgetræ med 2 forskellige højde indstillinger


Tremmeseng på jeres seng

Fra nyfødt til ca. 4 måneders alderen er rigtig mange glade for en ”Bedside Crib” eller en ”Babybay”. Begge disse er små tremmesenge med kun 3 sider, som monteres på jeres voksenseng. Den åbne side vender så ind mod dig, og du har baby lige ved siden af dig, uden risikoen der følger med, hvis baby ligger direkte i jeres seng.

Tremmeseng med 3 sider så baby kan ligge helt tæt på jeres seng

Babyseng fra Babybay. Tremmeseng med 3 sider så baby kan ligge helt tæt på jeres seng

Annonce ♥

Bedside crib fra Troll. Den 4. side på sengen kan fældes ned

Bedside crib fra Troll. Den 4. side på sengen kan fældes ned

Tremmeseng på hjul

Hvis du ønsker at tremmesengen skal være mobil, for at du nemt kan flytte rundt på den, kan du enten vælge at købe en seng, hvor der allerede er monteret hjul, eller alternativt vælge at købe hjul separat og selv montere dem. Husk dog altid at tjekke, at hjulene kan låses, uanset hvilken løsning du vælger.

Hvid tremmeseng med skuffe på hjul fra Neo.

Hvid tremmeseng med skuffe på hjul fra Neo

Annonce ♥


Tremmeseng der vokser med barnet

Med tanke på alt det udstyr, der skal købes, når familien udvides, kan det være rigtig rart med ting, som har en lang levetid. Både med tanke på pladshensyn og økonomi. Rigtig mange producenter af tremmesenge er bevidste om dette, og derfor er der et stort udvalg på markedet indenfor tremmesenge, som kan anvendes i mange år.

I de fleste modeller starter det som en almindelig tremmeseng, hvorefter du senere kan pille en enkelt side af, for til sidst at fjerne alle sider. På den måde kan sengen holde i mange år.

Det eneste I dog skal være opmærksomme på, er at madrassen (det er jo ikke en magisk madras) ikke vokser med barnet ligesom sengen, og derfor skal denne udskiftes (eller suppleres med forlænger), når sengen udvides.

Annonce ♥

I øvrigt har flere af disse senge nogle helt specielle liggemål, hvorfor man er tvunget til at købe madrasser fra deres eget mærke.

Hvid tremmeseng fra Leander som kan ændres i takt med barnet vokser

Hvid tremmeseng fra Leander som kan ændres i takt med barnet vokser

Tremmeseng fra Leander som kan ende med at blive en lille sofa

Tremmeseng fra Leander som kan ende med at blive en lille sofa

Læs også alle vores gode artikler om amning og besøg gerne vores debat forum, hvor du kan få svar på en masse ting, det er naturligvis gratis at benytte.