Sikkerhedskrav barnevogn

Når I skal ud og vælge barnevogn, skal sikkerhedskravene være i orden. Der er nok ingen forældre, som ønsker uheldige ulykker for deres børn forsaget af en ikke godkendt og derved usikker barnevogn.

Mange vil sikkert tænke – er en barnevogn ikke bare en barnevogn? Vi skal jo ikke ligefrem køre på motorvejen med den, så hvorfor alt det her halløj omkring sikkerhedskrav til barnevogne?

Ofte er det små detaljer, som kan forsage ulykker. Fx kan dårlige bremser på barnevognen i værste fald resultere i, at en “låst” barnevogn triller ud på vejen med katastrofale følger.

Det kan også være at barnevognen er produceret af materialer, som indeholder en masse ulovlige stoffer, som udvikler allergi hos barnet. Så derfor tag jeres sikkerhedskrav når i køber barnevogn alvorligt.

Sikker billig barnevogn

I kan sagtens finde en sikker billig barnevogn, som overholder alle sikkerhedskravene i forhold til den Fælles europæiske standard.

Fx kan du finde nye barnevogne og kombivogne til 2.500-3.000 kr. som overholder de samme sikkerhedskrav eller er endnu bedre end vogne til 10.000 kr.

Annonce ♥

Så sammenhænget imellem en barnevogn som overholder alle sikkerhedskrav kontra pris, hænger ikke nødvendigvis sammen.

Vores erfaring er dog, at hvis du køber en af de lidt dyrere barnevogne eller kombivogne, får du den samme sikkerhed, men ofte også mere komfort, bedre materialer og flere lækre detaljer på vognen.


Varemærkning som garant for høj sikkerhed

Køb altid en barnevogn som er testet i forhold til den fælles europæiske standard EN 1888:2003. På den måde sikrer du dig, at barnevognen overholder nogle minimums sikkerhedskrav, som er fælles for Europa.

Annonce ♥

Dette sikrer dig, at bremser, styrke og stabilitet er i orden. Dette sikrer ligeledes, at barnet ikke umiddelbart kan blive klemt eller kvalt i noget på vognen.

Du kan sagtens købe både billige og dyre barnevogne i Danmark, som ikke er testede, eller som simpelthen ikke har kunnet leve op til europæiske standard EN 1888.

Derfor skal du altid sikre dig, at den vogn du køber, er testet og mærket af Forbrugerlaboratoriet, Dansk Varefakta Nævn (DVN) eller tyske TÜV. Hvis du er i tvivl så spørg ekspedienten i den butik hvor du handler.

Annonce ♥

Du kan se de 3 mærker på nedenstående billeder. Bemærk at mærkerne godt kan variere lidt i farve og udformning. Et af mærkerne står på stellet sammen med mærkningen EN 1888:2003

Dansk Varefakta Nævn (DVN) Forbrugerlaboratoriet  Tyske TÜV

 Sådan forbedrer du sikkerheden i barnevognen

Selv om det er kedeligt, så kan du/I faktisk med med stor fordel læse brugsanvisningen på barnevognen. På den måde finder I ud af vigtige detaljer, som fx barnevognens max last, og om hvordan I bremser og sikre vognen bedst muligt.

Undgå at benytte barnevognen til andet end det den er beregnet til.

Annonce ♥

Kun et barn pr. vogn medmindre det er en dobbelt vogn. Gør det til en god vane altid at bremse vognen når du går fra den. Brug altid barnevognsele så snart barnet begynder at kunne sidde selv. Efterlad ikke barnet uden opsyn.

Læg alt bagage i barnevognens varekurv, da ekstravægt på barnevognens styr foringer vognens stabilitet.

Oprethold sikkerheden og vedligehold jeres barnevogn

Gør det til vane jævnligt at kigge barnevognen efter. På den måde kan I udbedre evt. fejl og skader og derved opretholde sikkerheden på vognen. Sidder seler, spænder og skruer som de skal?

Annonce ♥

Hvis du kører med lift, låser liften så rigtigt, eller ligger den bare løst oven i stellet? Skal der fyldes luft i hjulene. Er der kommet flænger i dækkene. Føles det hele rigtigt, når du kører?

Held og lykke med jeres valg af barne- eller kombivogn.