3 fordele ved at vælge økologisk sengetøj i bomuld

Har du eller dit barn problemer med allergi, eller går i bare op i økologi og enkelthed? Så er økologisk bomulds-sengetøj lige noget for jer, med mange fordele både inden for holdbarhed og påvirkning af miljøet. Vi har samlet 3 fordele her og har også bud på et godt sengesæt.

1 – Temperatur og holdbarhed

Mange danskere, unge som gamle, har problemer med nattesved, hvilket kan lede til dårlig nattesøvn, mareridt og træthed i løbet af dagen. Dette kan lindres med en selvventilerende dyne, hvor fibrene giver kroppen bedre mulighed for at ånde og komme af med fugtigheden om natten.

Økologisk sengetøj er fremstillet af ubehandlede materialer, og derfor er der ikke nær så mange barrierer, der forhindrer den naturlige fugtighed i at trænge igennem.

Ud over den naturlige gennemluftning, behøver sengetøjet ikke vaskes så ofte, men blot hænges op til luftning, for at ventilere dynens fibre. På den måde spares der tid og penge på tøjvask, og sengetøjet holder også i flere år, da det ikke slides i en vaskemaskine.

2 – Beskyttelse af miljøet

En anden god grund til at putte sig under økologisk bomulds-sengetøj er, at det er yderst miljøvenligt, da det er fremstillet uden brug af kemikalier, insekticider eller pesticider. Disse kemikalier og kunstgødningsformer er mistænkt for at have forbindelse til flere kræftformer, generelle sundhedsmæssige risici, samt forurening af naturen og grundvandet.

3 – Allergivenlig

Den sidste og måske vigtigste årsag sådan rent personligt for en forælder er, at ens barn ikke selv bliver sygt. Udover kemikaliernes påvirkning på langsigtet plan med kræft og nerveskader, så er udvikling af allergi også højt på listen over ulemper ved industrielt fremstillet sengetøj, hvor bomulden er blevet gødet og der er blevet sprøjtet for ukrudt og skadelige insekter.

Annonce ♥

Det er nemt at finde økologisk sengetøj

Der er rigtig mange danske mærker, som er begyndt at lave økologisk sengetøj.

Økologisk sengetøj i bomuld

 

Annonce ♥

Kongens Sløjd sengetøj

 

Øko-tex vs. Økologisk

Husk at Øko-tex og Økologisk ikke helt er det samme. Der er en forskel i hvad grænseværdien er for de materialer der er i tekstilerne. Det er den primære forskel – men husk også, at Øko-tex stadig overholder de danske regler.

Annonce ♥