Gode råd ved barnevognskøb

Når I står der som kommende nye forældre i diverse babyudstyrsforretninger på udkig efter en barnevogn, kan udvalget hurtigt komme til at virke som en uoverskuelig jungle, der giver en sved på panden.

Det er derfor en god ide at gøre sit research forinden, så I har en klar idé om, hvad det præcis er, I har brug for i en barnevogn.

Denne artikel vil derfor hjælpe jer med at synliggøre, hvilke overvejelser I skal gøre jer, når det kommer til standard på vognen, hjulene og størrelse på barnevognen. Udvalget er nemlig imponerende, og ligeledes er standarderne for funktionalitet, design og brugervenlighed.

Vælg en vogn af god standard

Hvis vi først ser på standarden, må dette være individuelt efter behov og præference, derfor kan I blot til en start sikre jer, at barnevognen er testet efter EU standard. Dette vil være synligt på brugsanvisningen. Men husk hellere købe en god brugt barnevogn fremfor en ny dårlig barnevogn.

Svinghjul eller almindelige hjul

Når standarden er på plads, kan vi bevæge os videre til, hvilken slags hjul barnevognen skal have. Dette har enormt meget at sige alt efter hvor og hvilket slags terræn du skal bevæge dig i. Oftest står valget imellem, om den skal have almindelige hjul eller svinghjul.

Annonce ♥


Svinghjul er lettere at køre med, da du ikke skal dreje meget på håndtaget før, at vognen reagerer. Dette er specielt en fordel, hvis du fx har ondt i ryggen, da du ikke skal ligge kræfter i eller løfte for at dreje.

blå emmaljunga barnevogn

Ovenfor Emmaljunga NXT 90 B Big Star barnevogn med svingbare forhjul. Liggemål er hele 98 cm.

Annonce ♥

Videre er dette ligeledes en stor fordel, hvis du befinder dig i et storcenter eller på en gågade, hvor der er en masse mennesker, og dermed mange manøvresving. Svinghjulene gør helt enkelt det, at vognen bliver mere fiks og let at køre med i mellem alle menneskerne og i skiftende retninger.

Du kan derfor nemt, som navnet antyder, svinge til den retning du ønsker.

Udfordringerne ved svinghjul opleves oftest, når du skal køre i terræn. Vognen kan være sværere at styre i et mere ujævnt terræn som sand, skov og sne.

Annonce ♥

sort odder barnevogn zip

Ovenfor Odder Zip barnevogn med ikke drejbare hjul. Liggemål er 97 cm.


Størrelse på barnevogn

Når det kommer til størrelsen på barnevognen, afhænger det af, hvor længe I ønsker at bruge den. Skal jeres barn kunne ligge i den, til det er 3 år, eller er det vigtigere med en mindre vogn, der ikke fylder så meget? Herudfra vælger I den med det liggemål, er passer bedst til jeres præferencer.

Annonce ♥

Lille barnevogn

Hvis I vælger en lille barnevogn, kan jeres barn ligge i den, til det er omkring 1 år, hvorefter man ofte skifter til klapvogn. Liggemålet er omkring 80 cm eller mindre, og den er derfor beregnet til helt små børn.

Nogen vogne, de såkaldte Combi vogne, har både en barnevogns del og en klapvognsdel. En Combi vogn kan være praktisk, da den er mindre, og derfor er nemmere at have med i bilen.

Annonce ♥

beige farvet emmaljunga barnevogn

Ovenfor Emmaljunga Edge Duo Combi. Liggemål barnevognsdel er 79 cm og liggemål i klapvogndelen er 90 cm.


Stor barnevogn

En stor barnevogn har et liggemål på omkring 97 cm, hvilket betyder, at barnet kan bruge den helt op til 3 års alderen. Barnet kan derfor sove i denne, når det starter i vuggestue eller dagpleje omkring 1 års alderen. For mange børn vil det være et trygt element, da det er noget kendt i nye omgivelser.

Annonce ♥

Hvis du skal have barnevognen med i bilen, så spiller vognens størrelse også en rolle her, særligt hvis du har en lille bil med begrænset plads.

Ofte sælges en barnevogn dog som en slags samlesæt, hvor du selv kan bestemme, hvordan den skal være. Du skal derfor sørge for, at den er let at klappe sammen og folde ud, uden at du får fingrene i klemme.

Vær opmærksom på, at det skal være tydeligt, hvornår låsemekanismen er aktiveret. Herudover er det vigtigt, at du kun køber tilbehør, der passer til lige præcis den aktuelle barnevogn.

Annonce ♥

Du kan finde et stort udvalg af barnevogne ved at besøge hjemmesiden her. Ved at følge linket vil du komme til BabySam’s hjemmeside, hvor du kan få alt til den lille nye baby inden for vogne, beklædning og yderligere udstyr hertil.