Gåstol til baby

En gåstol er et et redskab til at atktivere din baby. Det er en stol med hjul under, hvor dit lille barn kan sidde på et nedsunket sæde i midten og ved hjælp af sine fødder skubbe sig selv rundt i rummet.

Den kan bruges, før dit barn lærer at gå selv og kan dermed være med til at gøre dit barn ”mobilt” tidligere.

Ofte er der påmonteret legebord eller legetøj på gåstolen, hvilket er med til at understrege, at gåstolen er mere et redskab til aktivering og underholdning end til egentlig gå-træning.

Stort udvalg af gåstole

Er du på udkig efter et stort udvalg af gåstole?

Så kan vi helt klart anbefale at se nærmere på enten:

Er en gåstol nødvendig?

Nej det er bestemt ikke en nødvendigt. Ikke desto mindre er der et marked for gåstole, og mange forældre er glade for gåstolen som et redskab til at aktivere og underholde den lille, indtil han eller hun lærer at gå selv.

Annonce ♥

Derudover kan der ikke herske megen tvivl om gåstolens popularitet hos de små. Hvis du først én gang har set en tumling drøne rundt med fuld fart på og være med ”hvor det sker”.

Hvornår kan mit barn bruge stolen

Dit barn skal som minimum kunne sidde selv, før gåstolen tages i brug. De fleste stole er designet til et starttidspunkt, når din baby er mellem 6 og 9 måneder og et sluttidspunkt ved ca. 12 kg. Læs i vejledningen til den enkelte stol.


Så længe må dit barn sidde i gåstolen

Vær opmærksom på at flere forhandlere angiver, at stolen max. må anvendes 15-20 minutter af gangen. Så det må aldrig blive en erstatning for leg og træning på gulvet, hvor dit barn udvikler både motorik og styrke.

Annonce ♥

Så hvis I vil investere i en gåstol så brug den med måde.

Kritik af gåstole

I Sundhedsstyrelsens publikation ”Sunde Børn” fra 2011, kan du læse følgende:

”Til raske børn frarådes hoppegynger og gåstole, da de forsinker den normale udvikling. For handicappede børn gælder særlige anbefalinger”.

Annonce ♥

Måske skadelig for den naturlige styrke- og sanseudvikling?

Gåstole er en af de ting, der virkelig kan skille vandene. Kritikkerne mener, at gåstolen er skadelig for dit barns naturlige styrke- og sanseudvikling, og at den giver dit barn et forvrænget billede af virkeligheden.

I gåstolen er barnet beskyttet af en ring rundt omkring sig, og derfor skal der ikke tænkes så meget over at koordinere og undgå at ramme ind i bordkanter, stole med mere.

Dermed bliver  orienteringssansen og evnen til at manøvrere ikke trænet optimalt.

Annonce ♥


Måske få problemer med at gå på flad fod?

En anden problematik er ifølge modstandere, at dit barn i gåstolen ikke vil få styrket sin ryg, da stolen støtter ”lidt for godt”.

Ligesom der også er risiko for at dit barn vil lære at gå på tæer i stolen (for at nå jorden) og senere vil have sværere ved at lære at gå på flad fod.

Vi vil dog hverken råde eller fraråde brugen af gåvogn, det er helt op til dig selv, om du vil købe en til din baby.

Annonce ♥

Populære gåstole

Her kan du se et udvalg af populære gåstole.

Trilles basismodel

En af de billigste løsninger er Trilles basismodel. Den har alt hvad en gåstol behøver. Du kan se og købe en trille gåstol hos kidsnbaby.dk

Annonce ♥

grøn gåstol fra Trille

Højdejusterbart sæde på HAUCK

På Haucks gåstol er der mulighed for at indstille højden på sædet, så stolen kan tilpasses efterhånden som dit barn vokser.

Derudover består legedelen af et spillecenter (ikke elektronisk), så også her er der lejlighed til fest i gaden, når baby drøner rundt. Se og køb den på Pinkorblue.dk pris 489,-

Annonce ♥

hauck gåstol